|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
ekobieca.pl
Drogie Wizażanki, mam pytanie odnośnie sklepu ekobieca.pl
Czy robiłyście już w tym sklepie zakupy? Ceny wydają się być podejrzanie kuszące... ps. Szukałam podobnego wątku, ale niestety nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ekobieca.pl
Mam nadzieję, że to nie reklam
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Nie, nie reklama
![]() Pytałam, ponieważ patrząc na niektóre ceny mam wątpliwości co do oryginalności kosmetyków. Właśnie zamówiłam u nich kilka rzeczy i pewnie za kilka dni wszystko będzie jasne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kupiłam u nich revlon colorstay - wydaje się być oryginalny, ale 100% pewności nie mam niestety.
też właśnie jestem ciekawa skąd się biorą tak niskie ceny u nich O.0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To zobaczcie na date produkcji
![]() Ja kupiłam ostatnio krem loreala za 17 zł 50 ml, gdzie na alle najtańszy był za ok 30. Data produkcji - marzec 2008.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Z tego, co widzę, ceny są niskie, ale nie za niskie. Sądzę, że ktoś tu po prostu kupuje resztki magazynowe od producenta czy coś. Na pewno nie mogą sprzedawać przeterminowanych i starych kosmetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ja znam ten sklep i jestem zawsze zadowolona z zakupów. Ostatnio kupiłam tam tusz do rzęs za 38zł, gdzie Rossman jak zrobi promocję to dopiero ten tusz w takiej cenie można dostać. Zakładam więc, że po prostu sklepy internetowe nie mają tak dużych marż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
kupowałam u nich kiedyś puder Cornsilk - to było jedyne miejsce w necie, gdzie można go było dostać, cena była dwa razy wyższa od tej na allegro, ale wzięłam. Z pudrem wszystko w porządku, przesyłka szybka, dobrze zapakowana, nie ma się czym martwić
![]() Denerwuje mnie tylko jedno - rejestrując się u nich na stronie musiałam podać swój mail, a oni zaczęli mi przysyłać na niego swój newsletter, o który wcale nie prosiłam. Teraz nie mogę tego wyłączyć, bo postępując według instrukcji usuwania swojego maila z ich bazy danych otrzymuję jedynie komentarz, że "taki adres nie istnieje w bazie danych" czy coś takiego. A upierdliwy newsletter przychodzi nadal... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja w moim koncie, po zalogowaniu do sklepu mam opcję odkliknięcia newslettera, ty pewnie też masz więc zaloguj się na swoje konto i w danych kontaktowych odznacz tą opcję Mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
witam serdecznie,
chciałabym zapytać czy któraś z was zamawiała kosmetyki ze stron ekobieca.pl lub kosmetykizameryki.pl? kuszą niskimi cenami lecz nie zawsze podana jest pojemność i zatsanawia mnie czy warto zamówić coś z tych sklepów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: kosmetyki ekobieca.pl
Ja kupuję często w ich sklepie stacjonarnym, np. ostatnio kupiłam Revlon Colorstay za 40 zł (w Rossmannie cena wynosi ok 70 zł), pojemność standardowa, kosmetyki nie różnią się niczym oprócz ceny
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
podbijam watek, wlasnie jestem chetna by cos zamowic z tej drugiej przez Ciebie podanej strony.. ale w internecie nie moge znalezc opinii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ekobieca.pl na allegro działają jako pclobo lub quantapc zamawiałam kilka razy, jednak produkty inne niż w drogeriach. W sklepie mówiono mi, że kosmetyki z USA są w innych opakowaniach, jednak nie jestem przekonana co do tych sklepów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie zajmuję się makijażem profesjonalnie, ale uwielbiam makijaż i to moje hobby. Czasem maluję moje znajome i kosmetyki to moja pasja. Chyba jestem uzależniona od ich kupowania
![]() Kupowałam w sklepie http://www.kosmetykizameryki.pl/ i to nawet kilka razy. Potrafię ocenić, czy są dobre, bo miałam do czynienia z mnóstwem marek i tych popularnych i mniej znanych, i tych kupowanych w Rossmannie czy Naturze, i tych z allegro czy sklepów internetowych. Ten sklep znalazłam całkowicie przypadkowo i postanowiłam spróbować - skusiły mnie ceny. Byłam zaskoczona ich jakością. Z ciekawości kupiłam jedną wersję podkładu astor w tym sklepie i jedną w drogerii i nie było ŻADNEJ różnicy. Nawet jeśli to nie są markowe produkty to warto w nie zainwestować. Ostatni mój zakup, z którego jestem BARDZO zadowolona to cienie maybeline. Mają fajną konsystencje i nie pruszą się po całej twarzy. Nakładam je mokrym pędzelkiem, żeby uzyskać lepszy efekt- wychodzi naprawdę świetne smoky eye ![]() Edytowane przez Achajka1982 Czas edycji: 2012-11-06 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Odwiedziłam właśnie stronę,którą polecasz i.....jestem bardzo mile zaskoczona.Cenami oczywiście ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ciekawe, może też się skuszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ekobiecą mam po drodze do domu. Czasami wpadam na zakupy. Działają już dobrych kilka lat. Nigdy nie miałam problemu z żadnym produktem czy zamówieniem. Panie są bardzo miłe. Jest jeszcze ezebra też fajne ceny!
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
UWAGA SPRZEDAJĄ PODRÓBKI!!
W sklepie ekobieca.pl kupiłam fluid True Match. Wcześniej kupowałam go w drogeriach. Nie jest to prawdziwy True Match tylko jakaś podróbka. Zapach, konsystencja fluidu kolosalnie się różnią. Nie działał też dozownik. Co dziwne bardzo łatwo dało się go zdjąć z buteleczki, gdzie w przypadku prawdziwego True Match jest to bardzo trudne. Cena faktycznie niska, ale sama przekonałam się dlaczego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja też u nich kupuję i nigdy nie trafiłam na podrókę. Podkład może się różnic zależnie od kraju pochodzenia. Na rynek USA wychodzą inne kosmetyki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Podkład nie może różnić się w zależności od kraju pochodzenia, to byłoby bardzo nieprofesjonalne ze strony L'oreal, nie uważasz? Receptura jest wszędzie taka sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W zależności od kraju receptura produktów może ulec zmianie [ np. gdy jest ban na jakies składniki ], produkty nawet marketingowo dostosowane są do miejsca sprzedaży [ dlatego np. w Polsce nie było białych meteorytów Guerlaina ] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.