|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odżywianie i pielęgnacja MALTAŃCZYKA!:)
Witam!
Mam problem, zauważyłam u mojej maltańki ubytki owłosienia...mianowicie w niektórych miejscach jest rzadsze owłosienie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o pielęgnację to kąpię ją co ok. 1-1,5 tyg. szamponem do sierści białej z Hery oraz używam żelu na zażółcenia też z Hery ![]() Przeczytałam na jakimś forum że podobno fajne włosy mają po szamponach dla dzieci ![]() Może polecicie mi jakieś inne dobre produkty?? ![]() POMÓŻCIE!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odżywianie i pielęgnacja MALTAŃCZYKA!:)
Eh...
Pierwsze co to wywalic frolic-po tej karmie nie bedziesz miala u psa mega pieknego wlosa chocbys stawala na glowie ![]() Zmien na jakas dobra karme moze byc np taste of wild-ma male granulki ![]() Te co wymienilas tez sa bardzo ok ![]() Co do szamponow...Daruj sobie wybielajace.To sa szampony na show,one maja podkreslic wlos,wydobyc biel ale po myciu juz zasadniczym... Pozatym mowia ze takie szampony niszcza jednak wlos i go wysuszaja-i wydaje mi sie ze cos w tym jest ... Zmien szanpon np na taki http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=8850 Wiem ze cena robi wrazenie ale mialam ten szampon i nie znam poki co lepszego... Powaznie... Nie dosc ze pachnie tak ze sama bym sie w nim kapala ![]() ![]() Ale efekt jest mega,testowalam na roznych rasach i naprawde jest to mega kosmetyk. Jeszcze jak by dolaczyc do tego odzywke z tej samej firmy-cud malina ![]() Z tanszych lepszych szamponow polecam Bio Groom,Megamazon. Pamietaj zeby nie rozczesywac psa na sucho...Mozesz np delikatnie rozcienczyc odzywke z woda i przed czesaniem zwilzyc tym wlos spryskiwaczem i dopiero czesac. Zaczynasz od grzebienia z szerokim rozstawem zebow a konczysz na gestym lub szczotce.
żonka ![]() Małżeństwo nie jest stanem, jest umiejętnością. https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2012-03-22 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki skorzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
maltańczyki-małe pieski z dużym sercem do..... jedzenia hehe
swojemu poświęcałam bardzo dużo czasu-co sprawiało mi przyjemność oczywiście... ![]() karma-royal-droga ale polecana przez weterynarza i hodowce...warto tez czasem zmieszać mu różne rodzaje-żeby nie znudził się karma.. mokrej nie podawałam bo miał niestrawność ![]() jadł tez zupy jeśli były akurat na obiad. jesli chodzi o szmpon-próbowałam bambino... miękki włos dlatego łatwiej o pielęgnacje,tylko po szamponie dla dzieci piesek szybciej się brudził.. najlepiej chyba używać szampony dla białych ras...kąpałam go zawsze w sobotę- to dlatego ze zawsze umorusał się na podwórku,gdybym mieszkała w bloku nie kąpałabym go tak często.. jeśli chodzi o zażółcenia- przeczytałam kiedyś o rumianku-i faktycznie działa.. robiłam codziennie i skutkowało.. no i odzywka-używalam olej norczy-kosztowal 26.70 i rzeczywiscie była roznica przy czesaniu-duzo,duzo łatwiej.. pewnie, na forum są osoby które wiedzą więcej. ja pisze o swoim doświadczeniu z tym pieskiem.. zawsze pochlebne recenzje od weterynarza i hodowców... najlepiej samej dojść do swoich "złotych sposobów"metoda prób i błedów... pieski są cudowne. łatwo się uczą. mój akurat był dość cwany- szedł tam gdzie widział korzyści-tzn gdzie była mozliwosc ze dostanie jakies lakocie-ale to pewnie kwestia wychowania.. domyslam sie,ze to blad wychowawczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
aprobująca? może absorbująca? W każdym razie posiadasz maltańczyka a ja póki co mogę tylko pozazdrościć
![]() ![]() Charakterek cudowny! A jeśli chodzi o pielęgnację to słyszałam, że dobrze spisują się kosmetyki z Plush Puppy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
masz rację Joasiu- sorki za błąd
![]() faktycznie, pieski sporo kosztują- wiadomo,że jak już kupić to tego z rodowodem... ale-mam znajomą która poszperała w internecie i znalazła fajną możliwość... kupiła pieska z rodowodem za cenę wychowania-tzn zapłaciła za niego tyle,ile właściciel "zainwestował" w niego do momentu wydania. może takie rozwiązanie troszkę uprości Ci sprawę... takie okazje są sporadyczne ale jeśli poświecisz troszkę czasu na poszukiwania-kto wie? ![]() tylko musisz pamiętać,że zakup pieska to dopiero początek wydatków... nie są kosmicznie drogie w utrzymaniu ale.... aby cieszyć się w pełni jego urodą ![]() pozdrawiam Cie cieplutko i trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na szczęście od początku tego roku sprzedawanie i kupowanie psów bez rodowodu jest niezgodne z prawem. I dobrze, bo co i rusz odkrywane są kolejne pseudohodowle, w których pieski trzymane są w koszmarnych warunkach.
Dobrym sposobem na uskładanie na psa i przy okazji sprawdzenie swojej wytrwałości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Tylko niestety pseudo zaczęły zakładać własne związki i wydają "rodowody", więc trzeba na to naprawdę uważać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nie ma czegos takiego jak pies rodowodowy za cene wychowania...Moze byc warunek hodowlany,wspolwlasnosc lub piesek nie hodowlany,na kolanka.A zawsze mozna dogadac sie i wziasc psa na raty
![]() Radze teraz bardzo dokladnie lustrowac hodowle bo pseudo sie wycwanilo i zakladaja swoje stowarzyszenia co w praktyce wyglada tak ze kazdy kundel przypominajacy rase moze byc teraz psem rasowym wg nich ![]() I oszukuja naiwnych ile wlezie ![]() ![]() Rasowy-rodowodowy pies pochodzi tylko z HODOWLI zarejestrowanej w ZWIAZKU KYNOLOGICZNYM/FCI (uwaga na Hiszpanska F.C.I !!!) Plush Puppy-bardzo dobre kosmetyki ![]() Tak samo jak Show Dog ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
pisałam o tzw okazjach... np-kupili pieska z hodowli a później okazało się że dziecko ma uczulenie na ślinę psa,
albo kogoś przerosło posiadanie pieska.. koleżanka o której wspomniałam trafiła właśnie na taką okazję... ktoś zwyczajnie chciał oddać psa-wtedy miał 4miesiące.. zapłaciła za niego 400zł. rzeczywiście pies z rodowodem..takie właśnie przypadki miałam na myśli.. szczerze mówiąc nie wgłębiałam się w ten temat-ale podpytam koleżankę np o to czy sprawdziła hodowle z której pochodził piesek.. gdy dowiedziałam się o takich możliwościach wydawało mi się to nawet rozsądne ale teraz zwątpiłam.. a ja teraz odkładam pieniądze na berneńskiego psa pasterskiego... i muszę się pochwalić,że chyba uda się w lipcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
No tak,ale czesto oddawane sa psy w typie...Rodowodowe maltanki zadko kiedy zmieniaja dom,ja jeszcze nie widzialam takiego ogloszenia...
Bernusie super psy,tylko dosc chorowite i trzeba patrzec czy rodzice badani na oczy,serce,stawy i czy w lini rodzicow nie bylo nowotworow bo to zmora tej rasy niestety.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
właśnie czytałam o wszystkich chorobach i troche strach-bo jednak człowiek strasznie przyzwyczaja się do psa... może to głupio zabrzmi ale swojego maltańczyka kochałam jak członka rodziny..
zawsze śmiałam się z takiego podejścia do zwierzaka aż sama tego nie doświadczyłam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
oczywiscie ze sie przywiazuje czlowiek,kocha a pozniej cierpi po stracie...Takie zycie niestety
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja jestem zadowolona z Karmy Pedigree, pomaga mojemu psiakowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.