Wymienię Revlon COLORSTAY 310 - Warm Golden do tłustej/mieszanej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 10:07   #1
Rossi
Zadomowienie

Przekupka: 4 pkt / 100% pozyt.
GG do Rossi
Thumbs up

Revlon COLORSTAY 310 - Warm Golden do tłustej/mieszanej

NIEAKTUALNE, PODKŁAD POLECIAŁ DO ROKSI

Mam na wymianę colorstay 310 c/o

Świeżutki, kupiony i otwarty kilka dni temu, zużycie minimalne - raz nałożony na twarz, niestety kolor nie mój.
Na co wymienię? Na podkład coś z trwałych, przyzwoicie kryjący w odcieniu czystego beżu lekko opalonego bez domieszki różu i oczywiście świeży. Rozważę każdą podkładową propozycję ponieważ zostałam z resztką poprzedniego colorstaya

WARUNEK: wysyłka tylko i wyłącznie poleconym

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2011-09-23 o 09:53
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 11:40   #2
_Roksi
Zadomowienie

Przekupka: 2 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Revlon COLORSTAY 310 - Warm Golden do tłustej/mieszanej

Przeczytałam Twoją wiadomość w wątku Revlonowym, więc jestem
Mój Photo Ready ma troszkę większy ubytek, niż Twój podkład. Użyłam go max 10 razy w niewielkiej ilości, więc ubytek jest nie większy niż 5%. Oczywiście świeży i oryginalny. Jest to odcień 008 Golden Beige. Ładny naturalny beż, właśnie lekko opalony Kolor jest zresztą do sprawdzenia w Douglasie
Z racji troszkę większego zużycia mogę coś dorzucić, np. próbki podkładów, perfum i kremów, chyba że oczekiwałabyś czegoś innego. Zaraz załączę zdjęcie edit: sorki, że zdjęcie obrócona, ale produkt widać
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  Zdjęcie0115.jpg
Wyświetleń: 59
Rozmiar:  71,7 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!

Edytowane przez _Roksi
Czas edycji: 2011-09-19 o 11:50
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 11:52   #3
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

EDIT: Już widze fotkę a czemu go oddajesz? Ja sie troche boje, że nie będzie mi się trzymał ale z drugiej strony szukam odmiany od colorstay'a tym bardziej jestem zainteresowana dodatkowymi próbkami podkładów i zapachów możesz napisać jakie masz/co byś mogła dorzucić? Niestety nie mam gdzie sprawdzić odcieni ale kiedyś jak wszedł na rynek sprawdzałam i pamietam, że 06 i 08 wyglądały ładnie, co prawda tylko na ręku ale myślę, że będzie bardziej mi pasował niż 310 CS

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2011-09-19 o 12:08
Stary 2011-09-19, 12:26   #4
_Roksi
Zadomowienie

Wg mnie trzyma się dobrze, nie spływa, ale to pewnie zależy od cery. Ja nakładałam go na wyjątkowe okazje w wakacyjne upały i naprawdę dobrze sobie radził. Testowałam też na mamie i u niej było podobnie Oddaję go, bo zrezygnowałam z używania podkładów na całą twarz, a Colorstay'a chciałabym używać raczej punktowo, jako korektora (ze względu na jego mocne krycie), więc szkoda, żeby PhotoReady się marnował.
Z próbek perfum mam: Escada Ocean Lounge, Gucci Accenti i Naomi by Naomi Campbell.
Z podkładów: EL Double Wear, MF Second Skin Foundation, Rimmel Stay Matte i Bourjois Bio detox.

Edit: Doczytałam Twojego edita Ja przy zakupie też się wahałam między 008 a 006 i były bardzo podobne pod takim względem, że żaden nie był ciemniejszy/jaśniejszy, ale 008 był bardziej żółtawy.
A jaki 310 wpada w róż?? Czemu Ci nie pasuje?

Edytowane przez _Roksi
Czas edycji: 2011-09-19 o 12:43
Stary 2011-09-19, 12:57   #5
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Roksi, też mi się marzy zrezygnować z podkładu no ale niestety, moje "lustrzane słabości" górą, choć już nie tak często majstruję przy cerze ale jednak mam sporo przebarwień po niespodziankach, trudno mi nawet znaleźć krem, który mnie nawilży i nie zapcha. Mam cerę na której większość podkładów wypada różowawo, chociaż wszyscy inni tej różowości na sobie nie widzą i twierdzą, że to żółciak 300 i 310 nie różnią się bardzo, jednak 300 jest jasniejszy i bardziej mi odpowiadał. Nie ukrywam, że coś lżejszego mi się marzy dla odmiany dać odpocząć cerze ale przyznam, że pomysł stostowania CS jako korektor bardzo fajny! I jaki mega wydajny
Jeżeli PR 08 jest żółtawy to tym bardziej mnie przekonałaś no i te próbki szczególnie podkładów baaardzo by mi się przydały (a czy wszystkie wymienione próbki dodajesz do podkładu )?

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2011-09-19 o 13:14
Stary 2011-09-19, 13:13   #6
_Roksi
Zadomowienie

Wszystkie próbki, które wypisałam, zarówno podkładów jak i zapachów, oczywiście bym dorzuciła Dla mnie ten odcień PR wpada w żółte tony. Nawet mamę teraz zapytałam dla pewności i wg niej to też żółtek, ale kurcze, skoro u Ciebie wszystkie podkłady wydają się różowe, to się martwię, czy nie będziesz ewentualnie zawiedziona...
A powiedz tylko, u jakiego sprzedawcy kupowałaś Colorstay'a?

Co do odstawienia podkładu, to niby fajnie mieć świadomość, że nie obciąża się skóry itp., ale niestety nie zauważyłam żadnych pozytywnych skutków w postaci redukcji zaskórników (na co bardzo liczyłam)

Edit: Wg mnie PR 008 ma podobne żółte tony, jak Healthy Mix (jeśli to Ci pomoże)

Edytowane przez _Roksi
Czas edycji: 2011-09-19 o 13:24
Stary 2011-09-19, 13:42   #7
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Wiesz co, cieszy mnie sama myśl, że wypróbuję inny podkład no i z pewnością nieco lżejszy. Tak czy owak musiałabym ewentualnie go sprzedać, żeby jednak wziąć ten deko jaśniejszy 300. Ja zawsze zamawiałam u s.kaniszczak i Paintball-Rybnik odpukać, nigdy się nie zawiodłam
Co do zaskórników to ja nie zawuważyłam wpływu podkładów nawet tych niby leczących, z kolei krostki, które są efektem zapychania cery - owszem. Jeżeli odstawiasz podkłądy to może skóra potrzebuje więcej czasu

P.S. Głupio mi pytać ale jak już mamy się zwymiankować to możesz mi napisać co jeszcze masz z tych próbek - kremów? W zamian dorzuciłabym takie strunkowe minerałki, co prawda jest ich maleńko ale zawsze można wyprobować gdybyś chciała spr. kolor albo taką końcówkę na wypróbowanie Colorstaya mineralnego (w proszku).

Edit: A ten Healthy Mix Bourjois bardzo chciałabym wypróbować ale na razie nie miałam okazji niestety.

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2011-09-19 o 13:44
Stary 2011-09-19, 14:02   #8
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Wiesz co, cieszy mnie sama myśl, że wypróbuję inny podkład no i z pewnością nieco lżejszy. Tak czy owak musiałabym ewentualnie go sprzedać, żeby jednak wziąć ten deko jaśniejszy 300. Ja zawsze zamawiałam u s.kaniszczak i Paintball-Rybnik odpukać, nigdy się nie zawiodłam
Co do zaskórników to ja nie zawuważyłam wpływu podkładów nawet tych niby leczących, z kolei krostki, które są efektem zapychania cery - owszem. Jeżeli odstawiasz podkłądy to może skóra potrzebuje więcej czasu

P.S. Głupio mi pytać ale jak już mamy się zwymiankować to możesz mi napisać co jeszcze masz z tych próbek - kremów? W zamian dorzuciłabym takie strunkowe minerałki, co prawda jest ich maleńko ale zawsze można wyprobować gdybyś chciała spr. kolor albo taką końcówkę na wypróbowanie Colorstaya mineralnego (w proszku).

Edit: A ten Healthy Mix Bourjois bardzo chciałabym wypróbować ale na razie nie miałam okazji niestety.
Kremików nie mam za dużo, ale może Cię zainteresują Mam kremy pod oczy Garnier Ultralift Pro-X i Biotherm Aquasource Eye Perfection oraz Vichy Normaderm. Do tego mogę dołożyć miniaturę Dramatically Different Moisturizing Lotion Clinique (zostało ok 12-13ml w buteleczce o poj. 15ml - jest bardzo wydajny).
Napisz, czy Cię to zainteresowało

Co do Healthy Mix, to jest rewelacyjny, ale niestety ma ogromny mankament - krótko utrzymuje się na twarzy
Stary 2011-09-19, 14:09   #9
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez _Roksi Pokaż wiadomość
Napisz, czy Cię to zainteresowało
Ten Clinique nawilżający, bo on jest do całej twarzy czy pod oczy również?

Cytat:
Napisane przez _Roksi Pokaż wiadomość
Co do Healthy Mix, to jest rewelacyjny, ale niestety ma ogromny mankament - krótko utrzymuje się na twarzy
No właśnie też tak czytałam, buu szkoda bo to go dyskwalifikuje u mnie. Może kiedyś, jak nie będę się musiała martwić, że mam co ukrywać...

To co, wymianka?

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2011-09-19 o 14:10
Stary 2011-09-19, 14:19   #10
_Roksi
Zadomowienie

Ja jestem jak najbardziej chętna na wymianę Jeśli Ty też, to napisz mi proszę dane do wysyłki na PW. Proponuję przesyłkę poleconą priorytetową - co Ty na to?
Link do DDML (jest do całej twarzy) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...n-.html&next=1

A który to mineralny Colorstay?
Stary 2011-09-19, 14:30   #11
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Jestem jak najbardziej na tak z przesyłką poleconą priorytetową, powinna zdążyć dojść do piątku bo w sobote imprezka rodzinna byłoby super. Zaraz do Ciebie napiszę priva.

Ten mineralny mam taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...on-spf-10.html
Kupiłam odc. 60 medium ale był za jasny (w lecie) więc dokupiłam odcień ciemniejszy tj. 70 - medium deep i go ciut dosypałam do 60'tki. Zostało tego mieszańca z 5% ot tak na wypróbowanie kilka razy. Z kolei 70'tki użyłam raz i jest jak nowy, pozostało go minimum 80%

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 23:32   #12
zaakrecona
Zakorzenienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.

cos u mnie?
Stary 2011-09-23, 09:52   #13
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Zaakręcona - niestety już nieaktualne.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości