|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie dla chłopaków bardziej :d Krosty!!
Siemanko
Mam pytanie (jestem bratem to konto mojej siostry) Pytanie dla chłopaków 16 latków Wiecie czym usunąć krosty na dorastanie? Z czoła już mi zniknęły ale cały czas wyskakują mi na policzkach brodzie ;/ Ojciec mi przywiózł z Niemiec taki krem już z rok używam a to dupa prawie nie działa przez noc po 3-4 razy nakładam a rano wraz krosty Ehh może pomożecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie dla chłopaków bardziej :d Krosty!!
Pasta cynkowa- uwaga: pasta, nie maść. Do kupienia w aptece,cena ok 3 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie do chłopaków ;D
Czy chodzi ci o sudokrem?
Byłem w aptece i mi sudocrem dawali xD mówią że nie mają pasty Edytowane przez Tills Czas edycji: 2011-10-01 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Nie jestem chłopakiem, ale pozwolisz, że odpowiem
![]() A ja myślę, że możesz spróbować benzacne, póki co 5%, a jak nie będzie pomagać to 10%, ale punktowo. To bardzo wysusza skórę więc nie wolno przesadzać. ![]() Polecjam też tribiotic, można kupić w saszetkach pojedynczo. To akurat jest antybiotyk, wspomaga gojenie ![]() I pamiętaj o dobrym oczyszcaniu cery, możesz np kupić sobie mydełko siarkowe. Ale te sposoby to tylko na niezbyt zaawansowaną postać. Bo jeżeli problem jest nasilony to to lepiej wybierz się do dermatologa ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie pójdziesz do dermatologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie dla chłopaków bardziej :d Krosty!!
naprawdę radzę Ci iść do dermatologa dobrego, żeby to on ocenił Twój stan skóry.
mi trądzik również zaczął się od kilku krostek i cyst, eksperymentowałem z maściami benzacne 5% i 10%, które tak wysuszyły mi skórę, że zaczęła mi schodzić płatami i była strasznie czerwona + doszły do tego przebarwienia. a teraz jestem na ostrej terapii antybiotykami + specjalistyczne maści. naprawdę tego nie lekceważ i pod żadnym pozorem tych zmian nie wyciskaj!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.