|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Waga mięśni.
Tak się zastanawiam... ostatnio zaczęłam dość sporo ćwiczyć, dużo biegam, do tego ogólne ćwiczenia na mięśnie... stanęłam na wagę a tam kilogram więcej pomimo, że ciągle jestem na takiej samej R i wątpię aby waga zmieniła mi sie przez jedzenie. Czy to możliwe, że po prostu zmieniła się waga moich mięśni?
Może to głupie ale ja naprawdę tego nie wiem ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Waga mięśni.
Tak- mięśnie ważą więcej niż tłuszcz. Jesli ćwiczyłaś intensywnie to ten źródło tego kilograma może lezeć właśnie tutaj.
Oczywiście nie przejmuj się tym, bo przecież ciało umięśnione jest ładne, a po drugie większy procent takanki mięśniowej sprawia, że nasze zapotrzebowanie kaloryczne tez jest większe.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
♥
|
bardzo mnie zaciekawiło okreslenie : cwiczenia na miesnie - co masz namysli bo pierwszy raz z takim czyms sie spotykam.
przy małej ilosci i duzej ilosci sportu zamiast chudnac tyjemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Chyba wiadomo, że Moniczce o chodziło o ćwiczenia na wyrobienie mięśni...
![]() |
#7 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
zaraz to od cwiczeń tyjemy? nie bardzo rozumiem tego co napisałaś
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
♥
|
nie napisałam ze od cwiczen. tylko jesli połaczymy niska kaloryczna diete i duzą ilosc cwiczen to palimy miesnie mozemy doprowadzic w dłuższej perspektywie do otłuszczenia ciała , spowalniamy przemiane materii i nawet jak zjemy troche wiecej kcal nawet w postacji nie zakazanych rzeczy to waga moze rosnąc do góry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ćwiczeń, miałam na myśli bieganie, brzuszki, podnoszenie ciężarków itp. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalas: nie napisalas przy malej ilości czego... wiec pomyślalam że sportu, a ćwiczenia to tez sport |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
♥
|
przepraszam Cie bardzo. miało byc za małej ilosci jedzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
no coś Ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
to własnie ciekawe bo przed okresem intensywnych cwiczen i zmiejszonej ilosci "złych" tłuszczy zauwazylam ze mam kilo wiecej nie cale ale za to ubywa mi w biodrach udach i w ogole wszedzie wyrabia si esylwetka czyli postep jest a waga musiala wzrosnac ze wzgledu na wage miesni
![]() ale mam jeszcze jedno pytanie jak teraz zrzucic wage nie tracac miesni i jedrnosci? odpowiednia dieta? czy wystarczy poprostu jesc regularnie zdrowo i nie przed snem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
odgrzebuję temat.
mam pytanie do osoby, która trochę się orientuję w tych kwestiach. od roku chodzę na basen - 3 razy w tygodniu po 30-40min. pływam tylko żabką krytą i odkrytą. parę dni temu po raz pierwszy od ponad roku weszłam na wagę i się przeraziłam. jak zawsze ważyłam 52-53kg, tak teraz ważę prawie 59! czy to możliwe, że mięśnie są aż takie ciężki? swoją drogą przybyło mi tu i uwdzie, ale to niemożliwe, że aż 6kg, bo mieszczę się w swoje stare ciuchy wciąż.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze, to nie rozumiem w czym problem - wymiary sa ok, wiec co sie waga przejmowac ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Wyrak na pewno troszkę mi się przytyło. widzę to po ciuchach także. już nie wyglądam tak atrakcyjnie jak kiedyś :P ale jestem na MŻ i może te 2-3 kg zejdą. i parę cm gdzieniegdzie
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana to normalne!!! Ja jak sie odchudzałam z pomoca trenera wszystko mi wytłumaczono. Stratowałam od wagi ok 73kg po miesiacu morderczych cwiczen ok 2 godz 4 razy w tyg (mialam zabronione wazenie ie w domu aby sie nie zniechecic) waga domowa pokazala tylko 2,2kg mniej natomiast waga specjalistyczna pokazała oczywiscie tyle samo ale najwazniejsze sa paramtery - w tym całym miesiacu spaliłam prawie 4kg tłuszczu i przy tym przybaylo mi masy miesniowej a obwów np w brzuchu miałam 11cm mniej!!! Trener powiedział wprost,że moge wazyc jak najwiecej , wazne jest aby obwody się zmniejszały i to mi dało motywacje!!! Poza tym dam Ci taki przyklad ....kiedys jak byłam bardzo ciezka byłam gruba ale mialam najwiekszy rozmiar 42 pomimo wagi 84kg, dodam ze od malego uprawialamm caly czas sport, biegi basen, pilka reczna spacery i ta masa miesniowa zawsze była, chociaz pokryta tluszczem to była ...moja kolezanka jest odemnie wyzsza i teraz wazy 88kg, ma roz 48 to na pewno, ogolnie wazy tyle co ja jak byłam grubaskiem i teraz -ja byłam duzo od niej mniejsza w obwodach niz ona teraz, poza tym ona nigdy nie lubiła spotru, unikala go od kilku lat i zaczela sie odchudzac ale przez diety i moj narzeczony powiedzial nawet, ze ja jak byłam wieksza to nie byłam taka...wiec nie jest wazna tak naprawdę waga ale obwody!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ktoś ma wątpliwości co więcej waży: tłuszcz, czy mięśnie to niech sobie porówna dwóch facetów (u nich to najlepiej widać). Obydwaj tego samego wzrostu. Jeden 100 kg i drugi 9umięśniony) również 100 kg. Ten umieśniony wygląda na dwa razy większego nieprawdaż?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.