![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Klepnięcie w tyłek ...
Dziewczyny męczy mnie pewna sprawa od jakiegoś czasu. Jestem z moim chłopakiem ponad 2 miesiące, czyli bardzo krótko. Ale w bardzo szybkim czasie byłam przekonana ze to ten, on tak samo, bardzo chciałby być ze mną. Mówi mi o tym często, chciałby też mieć już dziecko ze mną. Widzę, ze mnie kocha i bardzo mu zależy, okazuje mi to każdego dnia. Dodam, ze nie jesteśmy juz dziecmi . Problem wygląda tak, ze w ubiegła sobote robił urodziny, była też moja kuzynka, która zna równie długo jak mnie. Powiedział, ze nie jest dla niego atrakcyjna, lecz podczas zabawy... ja tanczyłam z nim a ona z jego przyjacielem, chłopaki dla zartu zaczeli sie klepac w posladki, i w pewnym momencie moj facet klepnał moja kuzynke, ona jego tez, ale nie wiem kto pierwszy. Ponoc jego przyjaciel klepnał tez mnie, ale tego nie zarejestrowałam, nie pamietam zeby tak było a czego pewna jestem to tego, ze ja go nie klepnęłam.
Coś się we mnie zmieniło od tego czasu, zastanwiam sie nad tym związkiem. Po tym fakcie zauwazył ze mi sie nue spodobało co zrobił, na poczatku dziecinnie chciałam sie odegrac, ale doszłam do wniosku, ze to bez sensu i chciałam byc sama. A on nie chciał sie odczepic, mówił ze mnie nie zostawi, w koncu wyniosł mnie na rekach na zewnatrz i mowił, ze to były zaarty, zabawa, ze nie wiedział ze tak zareaguje i przepraszał. Powiedzcie czy ja przesadzam? ja jestem osoba, która ma zasady i takich rzeczy nie robi, sa granice których nie przekraczam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klepnięcie w tyłek ...
Nieważne, ile lat ma facet, dla mnie po 2 miesiącach związku deklaracja
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skoro czujesz, że to jest nie w porządku, TO ZNACZY, ŻE JEST.
PS. Osobiście też bym się wkurzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Madana ok
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- on tego nie potrafi zrozumieć, a ja po tym straciłam chęć spotkania z nim, nie czuję szczęścia jakie mnie weczesniej ogarniało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem, co sądzić; jeśli była ogólna zabawa "a teraz klepiemy się w zadki" to może wziął udział z zabawie, tyle że nigdy się tak nie bawiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jeśli rzeczywiście to była taka ogólna zabawa to raczej nic złego i nie ma co panikować.
Chyba, że tylko on ją klepnął no to wtedy bym się wkurzyła. Ale jeśli to widziałaś i rzeczywiście zaczęło się od chłopaków to już w sumie nieważne czy ona jego czy on ją, zabawa i tyle.
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez rea21 Czas edycji: 2011-11-08 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Skoro Ty się źle czujesz to raczej nic tego nie zmieni.
Ja bym się pewnie ostro za taką akcję wkurzyła, bo dla mnie samo "klepanie w tyłek" jest mega nietaktem.
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
jeśli rzeczywiście zabawa, czy głupie żarty kilku osób-można przymknąc oko.
Bo jak by facet zaczynał sam obleśnie klepac po pupach inne dziewczyny, to inna sprawa i bym się zastanowiła. Co do takiego klepania, nie lubie tego i trochę by mnie to denerwowało takie naruszanie przestrzeni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetnie, że masz granice i chcesz ich przestrzegać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Posłuchaj, nie potrzebujesz potwierdzenia u obcych ludzi, czy Cię to boli czy nie. Boli Cię. I to jest wystarczające kryterium do oceny tej sprawy. I nie ma sensu tego usprawiedliwiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po dwóch miesiącach, "zmieniło się coś w Tobie" po czymś takim?! Ok, zabawa głupia, ale TYLKO zabawa. Mnie na urodzinach mojego TŻ jakiś rok temu, mój BYŁY (o zgrozo!) klepnął w tyłek bo mu zaszłam drogę, czy oszukiwałam w jakiejś grze, nie pamiętam - oddałam mu. Na wszystko patrzył mój TŻ i reszta gości (tzn. nie przypatrywali się, nie byliśmy gwoździem programu) i nikomu przez myśl nie przeszło, że w tych gestach było coś nie tak. A tym bardziej nikt nie doszukiwał się problemów. Masz zasady - ok. Jesteście ze sobą na tyle krótko, że Twój TŻ pewnie NIE MIAŁ O NICH POJĘCIA. Przeprosił Cię, przyznał że nie wiedział że tak zareagujesz. Według mnie powody do niepokoju będziesz mieć jeśli sytuacja się powtórzy, bo to będzie świadczyć o tym, że Twój TŻ naprawdę się z Tobą nie liczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że po twarzach się nie tłukli
![]() Co do deklaracji - jak mi taki jeden prawił po tygodniu z kwitkiem go puściłam! Nienawidzę takich typów, brrrrrrr ![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Być może jestem infantylną bezwstydnicą obracającą się w bez-zasadnym towarzystwie. Nie będę się wybielać, żeby ładnie wypaść w moich wypowiedziach.
Chodzi mi o to, że dla mnie nie byłby to problem. Co innego perfidne klepnięcie w tyłek jakiejś dziewczyny, a co innego "zabawa" - głupia, bo głupia ale jednak tylko zabawa. Wiem, że dla wielu z Was jest to naruszenie intymnej strefy i przekroczenie jakiejś granicy. A dla mnie to po prostu typowy przykład jak zrobić z igły widły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż rozumiem i szanuję, że każdy granice "co można" a co nie ustala indywidualnie. Niekoniecznie muszę się z tym zgadzać (tak jak Wy nie zgadzacie się z moimi granicami), ale rozumiem i szanuję to. Uważam, że w Twoim wypadku Autorko, TŻ nie wiedział o Twoich zasadach (jesteście ze sobą krótko) i nie zdołał się do nich zastosować/ustosunkować. Skoro wyjaśnił i przeprosił - nie martwiłabym się. Gdyby to się powtórzyło, pomimo tego, że już wie jak reagujesz - wtedy zaczęłabym się martwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie ma co mówić ze zawsze jest pięknie, nie wiadomo co się jeszcze zdarzy , widać na przykładzie ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałaś z Nim o tym?
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem przesadzasz. Dla mnie to taki szukanie problemu na siłę. Sama piszesz, że to dla żartu,. Fakt głupi żart, ale jednak żart. Tym bardziej zaraz Cię przeprosił.
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
widać, że mocno ubodło Cię zachowanie Twojego faceta. widać, że nie chcesz tolerować takiego zachowania, nie podoba Ci się to. nie rozumiem po co Ci opinia forum ? powiedz mu po prostu, że nie podoba Ci się takie zachowanie i nie życzysz sobie klepania innych dziewczyn po tyłkach.
my możemy Ci pisać długie wywody czy nas by to wkurzyło czy też nie, ale najważniejsze jest jak Ty się z tym czujesz ![]() mnie by bardziej zastanawiało jak w przeciągu niecałych 2 miesięcy można być przekonanym, że to mężczyzna na całe życie, z którym chce dzieci wychowywać i wspólnie się starzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
hm... skąd mógł po dwóch miesiącach wiedzieć, że takie coś ci się nie spodoba. skoro jesteście oboje po jakichś związkach to najwidoczniej miał do tej pory dziewczyny,, które podchodziły do tego z luzem i nie czepiały się takich rzeczy.
na pewno teraz juz będzie wiedział, że takich rzeczy nie wolno i skoro mu na tobie zależy to nigdy już tego nie powtórzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale z czym konkretnie? z sytuacja z klepnięciem? tak rozmawiliśmy po zdarzeniu i od tego czasu codzień przewija się temat, powiedzmy że juz wyjaśnilismy to. Trochę inaczej spojrzałam, staram się przetłumaczyć to sobie ze to żart, ale po raz kolejny tego nie podaruję. I będę obserwować. a On co: po fakcie mówił, owszem, że nie wiedział ze tak zareaguję... ale kiedy mnie zdradzi też powie, nie wiedziałem ze tak zareagujesz?? widocznie owszem popęłnilismy błąd, że nie wyznaczylismy granic, ale w żadnym wypadku nie spodziewałabym się takiego zachowania i nawet by mi przez myśl nie przeszło powiedzieć: Nie klep po tyłku innych dziewczyn bo to jest dla mnie oczywiste ! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez rea21 Czas edycji: 2011-11-08 o 21:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
A ci panowie jak się zaczęli klepac po tyłkach to byli trzeźwi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.