|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Natrętne muszki!
Witam.
Przepraszam z góry, jeżeli wybrałam nieodpowiedni dział, ale nie wiedziałam już gdzie mam napisać o swoim problemie. Muszki w końcu też zwierzątka, więc postanowiłam napisać o tym tutaj ![]() Mam problem z muszkami "owocówkami" - chyba każdy wie o jakie muszki chodzi... Problem polega na tym, że w moim mieszkaniu zalęgły się te "małe potwory" i nie wiem jak ich się pozbyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Natrętne muszki!
musisz pochowac cukier,wszelkie warzywa,owoce ,soki...One leca do slodkiego najczesciej i do piwa...
Wymyj wszystko octem z woda czy jakims specyfikiem dobrym do mycia i pozabijaj te co siedza ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
u mnie podziałały dwa sposoby:
1- ocet winny + skórka jabłka+ płyn do naczyń - muszki się potopiły 2 - płytka global (chyba) - taka zielona z białą kratką - zabija różne owady i w tym przypadku również działa ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pochowaj wszystko co z żywnością, dokładnie wysprzątaj kuchnię i pozostałe pomieszczenia. Kupo muchozol (też miałam problem z owocówkami, bo znajoma zostawiła w szafce otwarte wino!).
Muchozol jest silnie trujący, ale muchy padają w mgnieniu oka. I jest spokój. Ale po tej operacji czeka cię bardzo dokładne czyszczenie całej kuchni.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.