|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
naszyjnik pocahontas
Witam szanowne rękodzielniczki
![]() Nigdy nie zajmowałam się produkowaniem biżuterii, jednakże dzisiaj staję przed wyzwaniem zrobienia naszyjnika pocahontas dopełniającego przebranie na sylwestra. Totalnie nie wiem z czego mogę go wykonać - zależy mi na tym by miał dokładnie taki kształt jak oryginał ale nie wiem jakie tworzywo będzie tak elastyczne i dające się pomalować, żeby nadało się do tego. Link do naszyjnika : http://www.epicponyz.com/2009/12/pocahontas-irl.html bardzo będę wdzieczna za podpowiedz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: naszyjnik pocahontas
Cześć,
Myślę, że najłatwiej będzie uzyskać kształt, o jaki Ci chodzi z - jakkolwiek dziwnie to brzmi - tektury oklejonej niebieską tkaniną. Oklejonej, nie pomalowanej na niebiesko, bo malowanie może wyglądać słabo, podczas gdy materiał ma jednolity kolor, więc powinien być ok. Będzie to co prawda pracochłonne i wymagające precyzji, ale może się udać. Można też spróbować z jakimiś masami plastycznymi - nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że z modeliny (dużej ilości modeliny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: naszyjnik pocahontas
Zgadzam się co do tektury oklejonej materiałem. Co do modeliny, z której zdarzało mi się tworzyć - odradzam, bo nawet jeśli się uda to naszyjnik takiej wielkości będzie ciężki i będzie uwierał po prostu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.