|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Za duży biust :(((
Otóż mam 14 lat, mam 163cm wzrostu i jestem szczupła, ale moją zmorą jst duży biust mam rozmiar 75 C, prawie D. To po prsotu mi przeszkadza, w moim wieku to nie jest wcale atut.
Co zrobic żeby on zmalał?? Wiem że biust to tkanka tłuszczowa, która da się spalić, bo moja mama ją spaliła, aż o 2 rozmiary, ale nie mogę zrobić czegos takiego jak ona, bo moja mama w moim wieku miała D a na studiach A, bo były wtedy ciężkie czasy, i przeżywała wtedy dużo stresu. Co mam robić???????? Proszę pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za duży biust :(((
Cytat:
![]() ![]() Co do zmniejszenia - pewnie gdybyś się odchudzała, to by zmalał, ale skoro piszesz, że jesteś szczupła, to raczej odchudzanie nie jest dobrym pomysłem, a samego biustu to chyba się nie da ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie da się też chudnąć miejscowo więc jeżeli nie masz nadwagi odpusc sobie odchudzanie. Poza tym jestem pewna że za rok czy dwa będziesz się cieszyć, że masz duży biust ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Teraz to nie atut ale pozniej to juz nie bedzie tak przeszkadzalo.
Zainwestuj w dobry biustonosz, zazwyczaj wowczas piersi wydawaja sie mniejsze, bez tych wszystkich pusz-upow. Albo biustonosz sportowy, ale tez raczej taki solidniejszy i biust bedzie wydawal sie mniejszy! Glowa do gory ![]()
You may say I'm a dreamer But I'm not the only one. http://incessantjourney.blogspot.com/ (163 cm) waga wyjściowa: 66 kg ![]() jest: 63,5 kg cel1.62 kg cel2. 60kg cel3. 58kg cel4. 55kg ![]() wymiary: 93 - 75 - 97 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
gdyby wszyscy mieli po cztery jabłka gdyby wszyscy byli silni jak konie gdyby wszyscy byli jednakowo bezbronni w miłości gdyby każdy miał to samo nikt nikomu nie byłby potrzebny Edytowane przez doleo Czas edycji: 2012-02-22 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
aaaaasssss, ciało w tym wieku się zaokrągla, nabiera kobiecych kształtów i często dziewczyny w wieku podobnym do Twojego mają problemy z zaakceptowaniem siebie, swoich krągłości i tego że przestają już... po prostu wyglądać jak dzieci.
To normalne. Tutaj ważna jest rola matki, żeby pomogła Ci zaakceptować siebie... Dzisiaj duży biust odbierasz jako przekleństwo - dosłownie za 2-3 lata będziesz uważała go za błogosławieństwo. ![]() Jeżeli nie podoba Ci się, bo koledzy są wredni - spoko. To raczej objaw tego że Twoja sylwetka ich interesuje a jeszcze nie potrafią tego okazywać po ludzku. Po prostu. Puszczaj mimo uszu. Diety sobie odpuść, jesteś jeszcze za młoda i zrobisz sobie więcej szkody niż pożytku. Organizm jeszcze rośnie. Tym bardziej że piszesz ze jesteś już szczupła więc nie spodziewałabym się że Ci biust od tego jakoś znacząco zejdzie. Mozesz tylko nadwyrężyć skórę i dzięki temu za kilka lat mieć obwisły biust dzięki temu. Zajrzyj tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203...CIASTYCH_.html, kliknij na wytluszczony tam link "jaki powinnam nosić rozmiar stanika". Piersi w staniku o odpowiednim rozmiarze wydają się bardziej kształtne i mniejsze, lepiej komponują się z sylwetką a przez to mniej rzucają w oczy, wszystko wygląda bardziej "harmonijnie". I nie noś workowatych ubrań. To piersi nie ukrywa a będziesz tylko wyglądać na grubą i niekształtną, po prostu. Golfy też są zakazane, w nich góra ciała przy dużym biuście wygląda bardzo nieproporcjonalnie, jak jeden wielki klocek. Noś bluzki w serek lub z okrągłym szerszym wycięciem, nie noś bluzek okrągłych zaraz dookoła szyi (wygląda tak samo źle jak golf). Koszulki o rękawku kończącym się na linii biustu również optycznie powiększają biust i raczej są niewskazane.Ciemniejsze kolory na górze niż dół ubrania optycznie górę pomniejszają. Zrezygnuj z błyszczących wzorów na biuście (przyciąga wzrok).
W zdrowym ciele zdrowy duch! Edytowane przez newelka Czas edycji: 2012-02-23 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
dobry stanik to podstawa! ja mam miseczkę 75D i nie uważam, żeby mój biust był duży. natomiast wiele moich koleżanek ma miseczkę B czy C a ich biust wydaje się większy od mojego - tylko dlatego, że noszą stare staniki które nosiły jako 13-latki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z poprzedniczkami, kup dobry stanik we właściwym rozmiarze. W ogóle jak masz czas i chęć to obejrzyj sobie parę filmików na youtube pani o pseudonimie Maheda o dobieraniu rozmiaru, o właściwym zakładaniu biustonosza itp. i ....wyluzuj.....Jak jesteś szczuplutką dziewczynką i masz raptem D, to to mały biuścik. Pani Maheda to pieknie pokazuje porównując biustonosze bodajże właśnie z miseczką D, ale różnymi obwodami. I być może wcale nie masz D tylko E, ale to jeszcze wcale nie znaczy, że ZA DUŻY!. Masz super biust i tyle. Tylko dbaj o niego, bo niestety jeśli będziesz nosiła złą bieliznę, to za kilka/kilkanaście lat zobaczysz efekty (negatywne). Kiedyś przeczytałam wypowiedź pana doktora zajmującego się między innymi plastyką piersi, który powiedział, że " gdyby kobiety nosiły dobrze dobraną bieliznę i spały w miękkich stanikach, to byłbym bezrobotnym".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.