Solarium w gabinecie kosmetycznym... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-08-05, 22:21   #1
cathy22C
Raczkowanie

Solarium w gabinecie kosmetycznym...

Witam! Zastanawia mnie jeden fakt, otóż ostatnio bardzo dużo mówi się o szkodliwości solarium wobec czego wytłumaczcie mi dlaczego w prawie każdym gabinecie kosmetycznym znajduje się łóżko opalające .Przecież kosmetyczka jest od tego aby dbać,poprawiać wygląd naszej skóry,doradzać itp. To tak jakby lekarz onkolog sprzedawał papierosy osobie chorej na raka płuc(przepraszam za tak drastyczne porównanie) .Czyżby dla większości kosmetyczek liczyły się tyko pieniadze jak to jest bo już nic z tego nie rozumiem ???
Proszę aby kosmetyczki nie obraziły się na mnie,po prostu dziwi mnie ta nagonka na osoby korzystające z solarium a przecież to Wy kosmetyczki oferujecie nam taką opaleniznę,a może solarium nie jest jednak tak szkodliwe?!

Pozdrawiam
cathy22C jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-05, 22:51   #2
Asieńka
Gość

Re: Solarium w gabinecie kosmetycznym...

Każdy orze jak może

Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-07, 09:06   #3
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Opinia Beaty Krajnik:
Kosmetyczka , która ma "spaloną" w solarium skórę nie jest autorytetem dla swojej klientki. Opalanie skóry (na słońcu czy w solarium) jest szkodliwe jednak lekko zabrązowiona skóra poprawia wygląd , samoocenę i tym samym samopoczucie - o tym jak opalać się aby wyrządzić skórze jak najmniej krzywdy pisałam w artykule na www.wizaz.pl
Są osoby , które nie zrezygnują z opalania , dlatego warto aby zapoznały się z moimi wskazówkami na ten temat

I opnia obu naszych autorytetów : Beaty i Basi Kwiatkowskiej:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1020976090

Moim zdaniem klientki czasem same wymuszają obecność solarium w gabinecie - wtedy rolą kosmetyczki jest ostrzeganie przed skutkami nadmiernego opalania. Niestety nie wszyscy chcą sie do tych ostrzeżeń stosować Kto nie chce wierzyć w szkodliwość solarium, zawsze znajdzie sobie wytłumaczenie... I nie wszystkie kosmetyczki ostrzegają, czasem zarobek jest kwestią ważniejszą...

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-07, 21:10   #4
cathy22C
Raczkowanie

Niestety ,bardzo rzadko można spotkać kosmetyczkę która OSTRZEGA! Ja się jeszcze z tym nie spotkałam, jedyne co mówią to "proszę przeczytać przeciwskazania" i tyle Tak naprawdę o szkodliwości solarium dowiedziałam się z prasy lub z TV, a także z WIZAŻU oczywiście
cathy22C jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-09, 13:49   #5
sfixi
Raczkowanie

solarium nawet jest w prywatnym gabinecie mojego dermetologa...
sfixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-09, 14:04   #6
Szarada
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, dajcie spokój. Ludzie i tak będą korzystać z solarium, nawet jeśli się im będzie nawet kładło kawa na ławę, że to szkodliwe. O tym, że opalanie w solarium w nadmiarze jest szkodliwe to chyba każda wie, a jak nie wie, to niech się popatrzy w lustro. Przesuszona cera z wypryskami, o brzydkim brunatno-żółtym odcieniu powinna coś zasugerować. A jak nie sugeruje (co sie zdarza nadzwyczaj często), to znaczy, że osoba głupia albo ślepa i żadne informacje ze strony kosmetyczki nic tu nie zdziałają. Przecież nie żyjemy na bezludnej wyspie, mamy dostep do mediów, a one trąbią bez przerwy o szkodliwości opalania się.

P.S. Sama korzystam z solarium, tylko w lecie, co tydzień lub dwa, nie opalam twarzy.
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości