problem:( czy powinnam byæ kierowc±? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-01-25, 08:18   #1
susie7891
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

problem:( czy powinnam byæ kierowc±?

hej, mam problem ponad miesi±c temu zda³am prawo jazdy, ale teraz tak sobie my¶le, ¿e nie wiem czy powinnam byæ kierowc±... zupe³nie nie mam orientacji w terenie. nie wiem sk±d ludzie wiedz± jak gdzie dojechaæ, chocia¿ s± gdzie¶ 1szy raz. jadê gdzie¶, potem wracam i nie pamiêtam jak wróciæ, chocia¿ ju¿ sz³am/jecha³am t± drog±. jako kierowca pasowa³oby ¿ebym wiedzia³a jak gdzie jechaæ, prawda? a nie bêdê przecie¿ ca³e ¿ycie je¼dzi³a tylko po znanych mi trasach, ale nie wyobra¿am sobie ¿eby jechaæ po jakiej¶ nieznanej drodze, pogubie siê i tyle bêdzie z tego wszystkiego... z³apa³am do³a ale mo¿e da siê z tym co¶ zrobiæ? da siê tego nauczyæ czy cz³owiek siê z tym po prostu rodzi?
susie7891 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-25, 09:17   #2
kasica6662
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 982
Dot.: problem:( czy powinnam byæ kierowc±?

Te¿ mam s³ab± orientacjê w terenie dlatego do wiêkszego miasta je¿d¿ê z kim¶ kto zna trasê lub zdajê siê na nawigacjê. Jednocze¶nie próbujê zapamiêtaæ jak najwiêcej szczegó³ów z trasy i z ka¿dym nastêpnym wypadem w to miejsce jest ju¿ ³atwiej

Moje dzie³a
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Ksi±¿kowy w±tek
kasica6662 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-25, 11:14   #3
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 619

Wyrobisz siê. Ja przez wiêkszo¶æ ¿ycia je¼dzi³am komunikacj± miejsk±, która wiadomo, nie je¼dzi najkrótsz± drog±. Jako kierowca od niedawna - znam tylko niektóre trasy, tak poza tym to pozostaje patrzeæ na znaki i nie robiæ z tego problemów. Do¶wiadczeni kierowcy te¿ czasem pojad± nie tedy co trzeba, zawróc±, albo dotr± nieco okrê¿n± drog±. Nikt przecie¿ nie ma w g³owie d¿ipiesa.

Ja póki co motam siê z wszelkimi ¶limakami (obwodnice itp) Wje¿d¿am, skupiam siê ¿eby siê nie ¶lizgaæ i nie waln±æ w barierkê (wszêdzie lód ), a po chwili nie wiem ile tego ko³a zrobi³am... zje¿d¿am ze ¶limaka i przede mn± rondo w szczerym polu, zero drogowskazów, i co dalej? W lewo? W prawo? A co ma byæ to bêdzie... Najwy¿ej siê zawróci i tyle.

Na pewno du¿o ³atwiej je¼dzi siê po mie¶cie, które siê zna. Ale nie szukaj dziury w ca³ym je¶li to jedyny Twój problem w je¼dzie.
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-25, 13:52   #4
susie7891
Przyczajenie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3884836 4]Wyrobisz siê. Ja przez wiêkszo¶æ ¿ycia je¼dzi³am komunikacj± miejsk±, która wiadomo, nie je¼dzi najkrótsz± drog±. Jako kierowca od niedawna - znam tylko niektóre trasy, tak poza tym to pozostaje patrzeæ na znaki i nie robiæ z tego problemów. Do¶wiadczeni kierowcy te¿ czasem pojad± nie tedy co trzeba, zawróc±, albo dotr± nieco okrê¿n± drog±. Nikt przecie¿ nie ma w g³owie d¿ipiesa.

Ja póki co motam siê z wszelkimi ¶limakami (obwodnice itp) Wje¿d¿am, skupiam siê ¿eby siê nie ¶lizgaæ i nie waln±æ w barierkê (wszêdzie lód ), a po chwili nie wiem ile tego ko³a zrobi³am... zje¿d¿am ze ¶limaka i przede mn± rondo w szczerym polu, zero drogowskazów, i co dalej? W lewo? W prawo? A co ma byæ to bêdzie... Najwy¿ej siê zawróci i tyle.

Na pewno du¿o ³atwiej je¼dzi siê po mie¶cie, które siê zna. Ale nie szukaj dziury w ca³ym je¶li to jedyny Twój problem w je¼dzie. [/QUOTE]
no mo¿e i tak, rzeczywi¶cie mo¿e nie warto a¿ tak sie tym przejmowaæ ale dziwi mnie fakt, ¿e np. ludzie dostaj± zapisany jaki¶ adres domu gdzie maja siê udaæ, i jad±, po prostu jad± jakby znali ka¿d± ulice w ka¿dym mie¶cie na pamiêæ tak mi sie wydaje... tez bym tak chcia³a ale ta moja orientacja sprawia jednak problemy... mo¿e bêdzie troche lepiej jak d³u¿ej i czê¶ciej bêdê je¼dziæ po miastach (o ile siê nie zgubie i jakim¶ cudem wrócê do domu)
Stary 2013-01-25, 15:29   #5
mm444
W³adca Wiza¿u

Wiadomo¶ci: 17 366

Tre¶æ usuniêta
mm444 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-26, 13:05   #6
martini.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 911

No dok³adnie, kup sobie GPS.

Ja tak zrobi³am. Je¼dzi³am po mie¶cie, w którym zdawa³am prawko, ale nie mieszka³am tu wtedy, wiêc oprócz kilku g³ównych ulic, nie kojarzy³am nic. Do tego jeszcze na pocz±tku dochodzi³ stres "co jak ¼le skrêcê, co jak nie zmieniê na czas pasa ruchu" etc. moje miasto, to uliczna d¿ungla. Trochê ju¿ je¼dzi³am po kraju i nigdzie nie ma takiego braku kultury, jak tutaj.

Kupi³am wiêc GPS, wybra³am jaki¶ bardzo podstawowy model, bo by³ mi potrzebny tylko po to, ¿eby czuæ siê bezpiecznie. I naprawdê dawa³o to super radê. Teraz ju¿ go nie u¿ywam praktycznie wcale, ale te¿ siê zdarza, jak jadê gdzie¶, gdzie mam bardzo mgliste pojêcie, jak trasa przebiega.

Warto jest te¿ mieæ "pod telefonem" kogo¶, kto w razie czego Ci pomo¿e. U mnie to by³ tata, który mam wra¿enie, zna wszystkie trasy na ¶wiecie i okolicach. Teraz te¿ jest to T¯, który ma podobnie

A potem zobaczysz, wyrobisz sobie orientacjê, "swoje" trasy, trasy alternatywne do nich. Na pewno dasz radê
martini. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-27, 18:41   #7
PannaCola
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 328

Ja, kiedy niezupe³nie wiem gdzie mam jechaæ, rzucam sobie okiem na google maps
a orientacjê w terenie te¿ mam s³ab± i na pocz±tku bywa³o ró¿nie,ale teraz jako¶ daje radê
Wiêc Ty te¿ na pewno sobie poradzisz

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!
PannaCola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 17:37   #8
emilia525
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83
GG do emilia525 Send a message via Skype™ to emilia525

Zazdroszczê problemuZa którym razem zda³a¶ prawko?
Stary 2013-02-01, 17:48   #9
Dolce_Angelo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Te¿ mam niestety s³ab± orientacje.Dlatego sama zastanawiam siê czy pój¶æ na kurs u siebie w mniejszym mie¶cie czy w Warszawie,bo pó¼niej tam siê poruszaæ na wyczucie trochê mnie przera¿a,ale od siebie radze GPS .
Stary 2013-02-08, 21:09   #10
Gruffi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 532

Spokojnie, nie Ty pierwsza i nie ostatnia masz problemy z orientacj± w terenie Te¿ mam ten problem, jednak zauwa¿y³am, ¿e im d³u¿ej je¿dzê (1,5 roku prawko) to jako¶ bardziej siê wyrabia ta orientacja
Jad±c w nowe miejsce we¼ ze sob± osobê, która zna t± drogê lub poprostu za³±cz GPS Je¶li nie masz, to mo¿esz sobie najpierw oblukaæ drogê na googlowskich mapach, nawet mo¿esz sobie rozrysowaæ mniej wiêcej trase na kartce i poradzisz sobie Teraz Ci siê tylko tak wydaje, ¿e sobie mo¿esz nie poradziæ na nowej drodze czy co¶, ale spokojnie Z czasem i d³u¿ej bêdziesz je¼dziæ tym lepsz± bêdziesz mia³a ta orientacjê Jako kierowca bardziej siê skupiasz na tym gdzie jedziesz, gdzie skrêcasz ni¿ bêd±c pasa¿erem. Dla tego nie poddawaj siê Powoli sobie wyznaczaj nowe trasy, nie jako¶ daleko, tylko blisko, ale takie, gdzie jeszcze nie by³a¶, przeanalizuj na mapie i powoli poznawaj nowe trasy, prze³amiesz tym lêk przed tym, ¿e np. siê zgubisz.
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark
Gruffi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-08, 21:21   #11
Pani_Migotka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 357
GG do Pani_Migotka

Kup sobie GPS i je¼dzij z nim. Z czasem przestaniesz go potrzebowaæ
Pani_Migotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-09, 15:56   #12
Chryzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 727

Cytat:
Napisane przez Gruffi Poka¿ wiadomo¶æ
Spokojnie, nie Ty pierwsza i nie ostatnia masz problemy z orientacj± w terenie Te¿ mam ten problem, jednak zauwa¿y³am, ¿e im d³u¿ej je¿dzê (1,5 roku prawko) to jako¶ bardziej siê wyrabia ta orientacja
Jad±c w nowe miejsce we¼ ze sob± osobê, która zna t± drogê lub poprostu za³±cz GPS Je¶li nie masz, to mo¿esz sobie najpierw oblukaæ drogê na googlowskich mapach, nawet mo¿esz sobie rozrysowaæ mniej wiêcej trase na kartce i poradzisz sobie Teraz Ci siê tylko tak wydaje, ¿e sobie mo¿esz nie poradziæ na nowej drodze czy co¶, ale spokojnie Z czasem i d³u¿ej bêdziesz je¼dziæ tym lepsz± bêdziesz mia³a ta orientacjê Jako kierowca bardziej siê skupiasz na tym gdzie jedziesz, gdzie skrêcasz ni¿ bêd±c pasa¿erem. Dla tego nie poddawaj siê Powoli sobie wyznaczaj nowe trasy, nie jako¶ daleko, tylko blisko, ale takie, gdzie jeszcze nie by³a¶, przeanalizuj na mapie i powoli poznawaj nowe trasy, prze³amiesz tym lêk przed tym, ¿e np. siê zgubisz.
¦wiêta prawda, podpisujê siê pod tym rêkami i nogami
Na samym pocz±tku jest trudno, a czasem nabywa siê wprawy, trzeba cierpliwo¶ci... ja na pocz±tku to nawet nie wiedzia³am jak dojechaæ na stacjê paliw, a teraz siê je¼dzi tu i tam.... czasem zdarza siê zgubiæ w³a¶ciw± uliczkê, ale co tam, ³apie siê pierwsz± mo¿liwo¶æ zawrócenia i nadrabia siê straty trasowe. Ale najwa¿niejsze to nie za³amywaæ siê przy jednej, drugiej czy nawet dziesi±tej pomy³ce trasy (mówiê z do¶wiadczenia dwuletniego kierowcy). Na pocz±tku dobrze braæ "pilota"- najlepiej te¿ kierowce, a potem z czasem bêdzie coraz lepiej
Chryzia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 13:44   #13
mermaidia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

nie Ty jedna masz taki problem, zreszt± nie tylko kobiet to dotyczy, wierz mi

Ja na pocz±tku te¿ s³abo orientowa³am siê w terenie, bardzo uwa¿a³am na tablice kierunkowe, zwraca³am uwagê na tablice z nazwami ulic. Mam GPS (czasem prowadzi w z³ym kierunku ), mam atlas samochodowy i dobrze, ¿e jest co¶ takiego jak Google street view Polecam!

Kiedy mam jechaæ w miejsce, w którym nie by³am nigdy, albo bywa³am sporadycznie posi³kujê siê w³a¶nie mapami Google. W du¿ych miastach niestety sytuacja czêsto potrafi siê zmieniaæ, GPS trzeba aktualizowaæ, a i Google nie zawsze jest aktualny. Pomy³ka ludzka rzecz, zawsze gdzie¶ tam siê dojedzie - tego siê nauczy³am przez prawie 3 lata jazdy autem (najpierw na kursie i 2 lata ju¿ jestem po kursie, z prawkiem). Nie przejmuj siê, nie startujesz przecie¿ na taksówkarza
mermaidia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 14:34   #14
Patrycja_Jas
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 76

Korzystaj na pocz±tku z nawigacji Potem nabierzesz og³ady i wprawy
Patrycja_Jas jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 13:39   #15
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 10 573

Cytat:
Napisane przez susie7891 Poka¿ wiadomo¶æ
hej, mam problem ponad miesi±c temu zda³am prawo jazdy, ale teraz tak sobie my¶le, ¿e nie wiem czy powinnam byæ kierowc±... zupe³nie nie mam orientacji w terenie. nie wiem sk±d ludzie wiedz± jak gdzie dojechaæ, chocia¿ s± gdzie¶ 1szy raz. jadê gdzie¶, potem wracam i nie pamiêtam jak wróciæ, chocia¿ ju¿ sz³am/jecha³am t± drog±. jako kierowca pasowa³oby ¿ebym wiedzia³a jak gdzie jechaæ, prawda? a nie bêdê przecie¿ ca³e ¿ycie je¼dzi³a tylko po znanych mi trasach, ale nie wyobra¿am sobie ¿eby jechaæ po jakiej¶ nieznanej drodze, pogubie siê i tyle bêdzie z tego wszystkiego... z³apa³am do³a ale mo¿e da siê z tym co¶ zrobiæ? da siê tego nauczyæ czy cz³owiek siê z tym po prostu rodzi?
To ¿e masz s³ab± orientacjê w terenie nie znaczy ¿e nie umiesz je¼dziæ. Ja ani prowadziæ nie potrafiê ani nie mam orientacji w terenie.
Je¶li masz umiejêtno¶ci to je¼dzij dziewczyno.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 17:30   #16
solina1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 32

S³aba orientacja w terenie to jeszcze nie tragedia Ja je¿d¿ê z GPSem i jako¶ sobie radze.
Stary 2013-02-15, 19:27   #17
An86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 112

Cze¶æ dziewczyny jak mogê to tu przeniosê swój post (je¶li autorka siê nie pogniewa).
I ja trafi³am w³a¶nie na to forum w poszukiwaniu dobrej rady, wsparcia czy czego¶ w tym rodzaju!
Nie posiadam jeszcze prawa jazdy i do¶æ d³ugo z ró¿nych wzgledów na taki kurs siê nie zapisywa³a. A¿ wre¶cie przysz³a pora i od stycznia chodzê na taki kurs (dodam, ¿e nigdy nie siedzia³am za kierownic± i nie odró¿nia³am sprzêg³a od hamulca, a hamulca od gazu,itp.)
Niedawno zaczê³am jazdy i po pierwszych 3 godzinach by³am raczej zadowolona, a¿ do wczoraj gdzie mia³am jazdê w rozpoczynaj±cych siê korkach i po¶piechu ludzkim do domu. Masakra ba³am siê,¿e w kogo¶ przywalê! Ciasno na ulicach, ludzie zaje¿dzaj±cy mi drogê. Przechodnie na pasach. Tak siê wystraszy³am! I od wczoraj mam takiego do³a, ¿e nie wiem jak bêdzie na nastêpnej je¼dzie......
Nie wiem czy siê nadajê do jazdy samochodem, jak pokonaæ lêk który mam
An86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 22:50   #18
susie7891
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez An86 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny jak mogê to tu przeniosê swój post (je¶li autorka siê nie pogniewa).
I ja trafi³am w³a¶nie na to forum w poszukiwaniu dobrej rady, wsparcia czy czego¶ w tym rodzaju!
Nie posiadam jeszcze prawa jazdy i do¶æ d³ugo z ró¿nych wzgledów na taki kurs siê nie zapisywa³a. A¿ wre¶cie przysz³a pora i od stycznia chodzê na taki kurs (dodam, ¿e nigdy nie siedzia³am za kierownic± i nie odró¿nia³am sprzêg³a od hamulca, a hamulca od gazu,itp.)
Niedawno zaczê³am jazdy i po pierwszych 3 godzinach by³am raczej zadowolona, a¿ do wczoraj gdzie mia³am jazdê w rozpoczynaj±cych siê korkach i po¶piechu ludzkim do domu. Masakra ba³am siê,¿e w kogo¶ przywalê! Ciasno na ulicach, ludzie zaje¿dzaj±cy mi drogê. Przechodnie na pasach. Tak siê wystraszy³am! I od wczoraj mam takiego do³a, ¿e nie wiem jak bêdzie na nastêpnej je¼dzie......
s³uchaj mi siê wydaje ¿e narazie nie masz powodów ¿eby siê do³owaæ, to zupe³nie normalne ¿e siê wystraszy³a¶. po 3 godzinach by³a¶ ledwo co przyzwyczajona do samego pojazdu, a co dopiero do takiej trudnej sytuacji na drodze. do wszystkiego siê przyzwyczaisz, stres bêdzie coraz mniejszy ja odk±d odebra³am prawo te¿ mia³am kilka takich sytuacji ale im czê¶ciej siê w takich znajdowa³am tym lepiej sobie w nich radzi³am, wiêc spoko im wiêcej godzin jazd tym bêdzie coraz lepiej, zobaczysz

Edytowane przez susie7891
Czas edycji: 2013-02-16 o 22:52
Stary 2013-02-19, 13:37   #19
spejsik
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 92

Cytat:
Napisane przez An86 Poka¿ wiadomo¶æ
spoko
ja mialam takie nerwy ze prawie rzygalam ze stresu
mialam chwile zwatpienia i uwazalam sie za debilke
ale pomalu pomalu szlo, instruktor mnie chwalil
od 2 miesiecy jezdze i radze sobie b dobrze
spejsik jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-19, 15:26   #20
LaCandy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 502

Cytat:
Napisane przez mm444 Poka¿ wiadomo¶æ
Tre¶æ usuniêta
To co opisujesz jest normalne, zosta³a¶ po prostu rzucona na g³êbok± wodê i teraz musisz siê nauczyæ w niej p³ywaæ. To wcale nie jest a¿ tak straszne na jakie wygl±da, pamiêtaj ¿e ka¿dy kierowca te¿ musia³ siê wszystkiego nauczyæ od pocz±tku, nikt siê nie rodzi mistrzem kierownicy, to umiejêtno¶ci które trzeba nabyæ.

Bêd± ró¿ne sytuacje na drogach, w zale¿no¶ci od tego gdzie mieszkasz mo¿esz mieæ ró¿ne problemy w porównaniu z którymi korek to tak naprawdê nic - > chocia¿by bardzo gêste mg³y albo bardzo silne podmuchy wiatru. Sama siê przekonasz, ¿e jeszcze nie raz czeka Ciê wiele 'niespodzianek' na drodze. Niczym siê nie przejmuj, nie analizuj tego za bardzo - jedyne co to my¶l logicznie - po prostu siê skup na tym co robisz, zachowuj zimn± krew (nie wpadaj w ¿adn± panikê, nie bój siê) i pamiêtaj ¿eby siê nie spieszyæ, bo bêdziesz mia³a zawsz czas na reakcjê. To w zupe³no¶ci Ci wystarczy, nie traæ wiary w siebie - nadajesz siê na kierowcê!

Ja dosta³am 'szko³ê ¿ycia' jak zaraz po odebraniu prawa jazdy wraca³am od znajomych w nocy w najgorszej mgle jakiej kiedykolwiek do¶wiadczy³am prowadz±c samochód, a do domu mia³am ponad 30km. I nic siê nie sta³o, zachowa³am zimn± krew i od tamtej pory ju¿ rok je¿d¿ê prawie codziennie, wiem ¿e nie ma co panikowaæ tylko po prostu trzeba siê skupiæ i nie spieszyæ.
Trzymam kciuki za Ciebie!

Edytowane przez LaCandy
Czas edycji: 2013-02-19 o 15:28
LaCandy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-20, 08:44   #21
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 736

jak nie wiem gdzie jest miejsce celu mojej podrozy zerkam na mape. i tyle wystarcza. czasem zobacze trase przejazdu, droge alternatywna. i jade.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-21, 16:59   #22
mm444
W³adca Wiza¿u

Tre¶æ usuniêta
Stary 2013-02-21, 18:03   #23
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 736

Cytat:
Napisane przez mm444 Poka¿ wiadomo¶æ
Tre¶æ usuniêta
znam nawet osoby, które nie potrafi± pos³ugiwaæ siê map± ale nie wiem czy jest to powód do chwalenia siê...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:07   #24
mm444
W³adca Wiza¿u

Tre¶æ usuniêta
Stary 2013-02-22, 22:04   #25
An86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 112

Susie7891 spejsik LaCandy dziêkujê za Wasze s³owa! Podnios³o mnie to na duchu!
Od tamtej pory nie mia³am jeszcze kolejnej jazdy (instruktor na urlopie ) ale powiem Wam szczerze,¿e ci±gle o tym my¶lê. Po tak d³ugiej przerwie bêdzie na pewno nie lekko.....
Bardzo chcia³abym mieæ prawko bo wiadomo niezale¿no¶æ i jak bêd± dzieci to sama wszystko za³atwiê tylko siê bojê, ¿e jak nale¿ê do osób które nie da siê nauczyæ albo co gorsza zrobie kurs, a nie bêdê je¼dziæ bo bêdê siê ba³a..... nie ma co prorokowaæ...
Mam nadziejê, ¿e lêk minie.
An86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-25, 21:44   #26
LaCandy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 502

An86 ---> najgorsze co mo¿esz zrobiæ, to skoñczyæ kurs, odebraæ prawo jazdy a potem nie je¼dziæ!! Pamiêtaj ¿e prawo jazdy to tak naprawdê dopiero 'prawo do samodzielnej nauki'. Musisz siê pó¼niej prze³amaæ i je¼dziæ, nawet na bardzo ma³e dystanse, zawsze to co¶. Ja te¿ siê ba³am, ale w koñcu sama siê przemog³am bo za du¿o wysi³ku mnie to kosztowa³o. Nie pozwól ¿eby Twoje starania posz³y na marne!
Nie po to wydajesz pieni±dze na kurs i egzamin, który co jak co ale w Polsce jest bardzo drogi - ¿eby potem wszystko zapomnieæ. Jedyna metoda to je¼dziæ i siê nie przejmowaæ ¿e np. krzywo jest auto zaparkowane, z czasem cz³owiek do wszystkiego dochodzi, tu podjedzie, tam przekrêci i ju¿ samochód stoi prosto - tak jest ze wszystkim, nie ma siê co poddawaæ tylko próbowaæ, nawet po swojemu - byle zgodnie z przepisami i bezpiecznie!
Stary 2013-04-06, 22:34   #27
wild_horse
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 855

Cytat:
Napisane przez susie7891 Poka¿ wiadomo¶æ
Spokojnie, te¿ tak mam . Brak mi orientacji w terenie, gdy jestem w mie¶cie, nie umiem zapamiêtaæ nawet stosunkowo prostej trasy (chyba ¿e wykuje na pamiêæ, na którym rondzie/skrzy¿owaniu w któr± stronê jechaæ ). No i te¿ trochê przera¿aj± mnie trasy, których nie znam.

Generalnie jestem dzieckiem buszu - po lesie ³a¿ê non stop i tylko raz zdarzy³o mi siê zgubiæ, zawsze wiem gdzie jestem i zawsze znajdê jak±¶ ¶cie¿kê, ma³o tego - zapamiêtujê ¶cie¿ki, po których ju¿ chodzi³am, wiem gdzie mnie zaprowadz± - co raczej nie zdarza mi siê w miejskiej d¿ungli

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.