|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wymienię w lutym - ZAPRASZAM :)
Witam serdecznie wszystkie wizażystki!
![]() Postanowiłam, że zrobię drobne porządki w mojej kosmetyczce. Znalazłam kilka ciekawych kosmetyków z kolorówki i nie tylko, które może komuś się przydadzą. ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA ! Chcę jasno i czytelnie przedstawić swoje warunki co do wymiany, mianowicie: 1. wysyłam listem poleconym ekonomicznym w kopercie bąbelkowej ze względu na ochronę wysyłanych rzeczy, 2. nie odmieniam się, 3. rzetelnie i dokładnie staram się opisywać wystawiane kosmetyki i oczekuję tego samego od Ciebie ![]() 4. zawsze mogę wysłać dodatkowe zdjęcia na życzenie zainteresowanej jeśli te w wątku nie wystarczą, 5. zawsze jestem do Waszej dyspozycji! ![]() A teraz przejdę do tych mniej oficjalnych i znaczenie przyjemniejszych spraw: Poniżej opisy najpierw kolorówki: 1.KOBO PROFESIONAL (Luminous Bakes Colour) - opis na opakowaniu: uniwersalny wypiekany kosmetyk. Idealny do stosowania jako róż na kości policzkowe i cień do powiek. 2.COTE FRANCE pearl PANORAMIC ( Super Eye Shadow) kolor soczysta CEGŁA MATOWY [ zużycie: 1-2 razy]- opis z tyłu: Cienie najnowszej technologii nadające się do makijażu na dzień i wieczór. Zawierają witaminy, nie powodujące uczuleń i podrażnień. Zawierają mikropodobny talk, pigmenty, witaminy. Data ważności:12/2014r. 3.ESSENCE nr.29 FREESTYLE matt effect - opis : kupiłam na wyprzedaży w naturze dlatego, ze był zdarty napis na wieczku. Używany 2-3 razy. Nie pasuje mi po prostu do koloru moich oczu. Generalnie kolorek strasznie mi się podobał-dlatego go kupiłam. Fajnie trzyma się na powiece, nie usypuje się nawet jeśli nałożymy go tylko na podkład, a nie z użyciem bazy. 4.AVON ARABIAN GLOW VERY VIBRANT [zużycie jak na zdjęciu]- opis : Kremowe bardzo fajne cienie. Zdjęcie nowych cieni dodałam żeby pokazać te fajne kolorki, natomiast zużycie jak na zdjęciu poprzednim. Używane kilka razy, ale latem...wystawiam je tutaj, ponieważ znudziły mi się. Poza tym, nie jestem jakoś przekonana do kremowych cieni, ale jeśli Ty jesteś to zapraszam do wymiany ![]() pozostałe kosmetyki: 5.KOBO PROFESIONAL SMOOTH MAKE-UP BASE 40ml [ zużycie jak na zdjęciu]- opis na opakowaniu : Doskonale wygładza i nawilża skórę, ułatwia rozprowadzenie podkładu oraz przedłuża jego trwałość. Składniki aktywne: - kompleks naturalnych cząsteczek z rośliny Tara (nawilża skórę przez 24h), - olejek makadamia ( zmiękcza i uelastycznia naskórek i łagodzi podrażnienia, wygładza wysuszoną skórę), - alantoina ( regeneruje naskórek i przyspiesza odbudowę skóry), - kompleks witamin E, C i F (tworzy naturalny film ochronny na skórze). Musze przyznać, że bardzo fajnie odżywia i nawilża skórę jednak dla mnie po dłuższym użytkowaniu tej bazy skóra mi się nieco przetłuszczała dlatego go odstawiłam. Może spanikowałam, ale nie chciałam mieć większych problemów. Natomiast mogę potwierdzić fakt, że skóra jest naturalnie nawilżona i trzyma się dłużej makijaż, co dla mnie jest ważne. 6.PEELING ENZYMATYCZNY BIELENDA do użytku profesjonalnego oraz do każdego rodzaju skóry, również bardzo wrażliwej. Dla kobiet i mężczyzn w każdym wieku 175ml [zużycie:połowa lub trochę poniżej]- opis na opakowaniu: - ekstrakt z czerwonego wina, - naturalny enzym keratolina oraz ekstrakt z aloesu, - ekstrakt z hibiskusa, - olejek grejfrutowy, - kompleks nawilżający. Efekt: - usuwa martwe komórki naskórka, - oczyszcza z toksyn, - wzmacnia i ujędrnia skórę. Data ważności: 02/2012 7.ZIAJA kuracja wybielająca, krem wybielający ochronny na dzień, SPF20 (skóra z przebarwieniami) 50ml [ zużycie: połowa]- opis na opakowaniu: Emulsja rozjaśniająca przebarwienia polecana do skóry twarzy i dekoltu, bezzapachowy. - zapobiega powstawaniu plam barwnikowych, - rozjaśnia przebarwienia i ujednolica koloryt skóry, - skutecznie wygłasza zmarszczki, - neutralizuje wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie skóry, - zapewnia codzienną ochronę przed promieniowaniem UV. To moje chyba 4 opakowanie i póki co na tyle poprawiły mi się moje 'plamki/przebarwienia',że nie potrzebuję kolejnego. Kupiłam go - nie wiem dlaczego, może po prostu przyzwyczajenie, że jest w mojej kosmetyczce. _________________________ _______________________ Moja lista wish? Jestem otwarta..ale po krótce: - poszukuje fajnie kryjącego korektora w jasnym odcieniu, - różów, - lakierów o cielistych odcieniach, - może jakieś paletki z cieniami wypróbowane i sprawdzone...pewnie wiele z Was dziewczyny macie coś fajnego w swoich zbiorach ![]() Bardzo chętnie rozpocznę tą przyjemną czynność jak wymiana ![]() Kolejny wątek - w przygotowaniu ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymienię w lutym - ZAPRASZAM :)
coś za PEELING ENZYMATYCZNY BIELENDA
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Przekupka: 33 pkt / 100% pozyt.
|
Cos za .KOBO PROFESIONAL (Luminous Bakes Colour) - opis na opakowaniu: uniwersalny wypiekany kosmetyk. Idealny do stosowania jako róż na kości policzkowe i cień do powiek.?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
coś za peeling?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Niestety, nic dla siebie nie znalazłam
![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
PEELING ENZYMATYCZNY BIELENDA
.KOBO PROFESIONAL cos u mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.