![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Firma NOVUM PODSZYWANIE SIĘ PO TP, wprowadzanie klientow w błąd! UWAGA
Dziewczyny chciałabym Was przestrzec przed nowym operatorem świadczącym usługi telekomunikacyjne, mam na myśli firme NOVUM, która podszywa się po TP.
![]() Sytuacja wygląda następująco dzwoni kobieta, rzekomo z TP podając informację, że zmienia się od stycznia cena świadczonych usług. Akurat rozmawiała z nią mama, która wręcz cięta jest na wszelkiego rodzaju telefony od telemarketerów. ![]() Więc ta niby pracownica TP powiedziała jej, że zmiany są wprowadzone od górnie dla wszystkich abonentów TP, zmniejszają o kilka złotych abonament miesięczny bla bla, matka (z natury nie ufna) zapytała się czy można się na to nie zgodzić, ta babka powiedziała, że nie gdyż ZMIANA DOTYCZY WSZYSTKICH ABONENTÓW TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ, że wychodzą na przeciw klientom, dostali dofinansowanie z Unii i stąd te zmiany ŻAL, powiedziała że przyjedzie kurier z umową. ![]() Na drugi dzień przyjechał facet z umową, oczywiście ta sama śpiewka jest z Telekomunikacji etc, podał umowę, podpisaliśmy. Niestety po fakcie zaświeciła mi się czerwona lampka, zadzwoniłam na błękitną linie TP, konsultantka poinformowała mnie, że oni żadnych zmian nie wprowadzają. Na umowie widniała nazwa firmy NOVUM, (ten facet powiedział, że TP nawiązała współpracę z tą całą firmą)przewertowałam internet i proszę jest to firma zupełnie nie związana z TP a pracownicy bezczelniejsze się podszywają WPROWADZAJĄC KLIENTÓW W BŁĄD. ![]() PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH, napisałam trochę chaotycznie gdyż wręcz się we mnie gotuje z nerwów. Nigdy nie daliśmy się zrobić w balona, jesteśmy nieufni w stosunku do różnych ofert i propozycji a tu zonk. Pracownicy NOVUM bezczelnie poszyli się pod telekomunikację. Podkreślam, że milion było pytań przed podpisaniem i za każdym razem jedna śpiewka TP wprowadziła zmiany. Na błękitnej linii TP pokierowano nas aby wysłać rezygnację do tej fimy krętaczy w ciągu 10 dni, tak też zrobiliśmy. Zobaczymy jak rozwiąże się sprawa. Reasumując przestrzegam, BANDA OSZUSTÓW! Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2012-01-10 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Firma NOVUM PODSZYWANIE SIĘ PO TP, wprowadzanie klientow w błąd! UWAGA
Na przyszłość:
czytać dokładnie to, co się podpisuje jeśli coś jest dziwne - sprawdzać - mnie by zdziwila nazwa firmy Novum na umowie, zadzwoniłabym do TP chociażby przy kurierze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeszukując google jest mnóstwo wątków dotyczących działalności tej żałosnej firmy, prosperuje na wciskaniu ludziom kitu i podszywaniu się pod największego operatora telekomunikacyjnego ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() No nic firma jest mega żałosna i nie uczciwa, więc mam nadzieję, że wątek ten uchroni wiele osób przed KRĘTACZAMI Z NOVUM. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2012-01-10 o 14:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Co to wogóle jest za umowa? Co firma Novum zyskuje na tej umowie?
Być moze używali słowa telekomunkacja, co może być specjalnym trikiem, bo ludzie zaraz myślą ze chodzi o TP S.A.
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do podkreślonego ta firma tak prosperuje, podszywając się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Firma Novum kilka razy próbowała naciągnąć moich rodziców - za każdym razem, gdy mama pytała konsultantkę, jak dokładnie nazywa się firma, dla której pracuje, padała odpowiedź "telekomunikacja". Matkę mam naprawdę ciętą, wiec poprosiła, aby podała dokładną nazwę, ponieważ na rynku już jest kilka "telekomunikacji". Pani w zaparte nie chciała się przyznać...
Afera z ich naciąganiem oraz podszywaniem się podobno już została nagłośniona i dostali jakąś karę finansową... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No żałośni są, na prawdę ![]() ![]() Jeśli chodzi o karę to czytałam, że nałożono na tę firemkę 250 tys. zł , wklejam artykuł: http://di.com.pl/news/29036,0,250_ty...nformacji.html ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Przeglądam różne fora, schemat działanie tej firmy jest praktycznie taki sam, mam nadzieję że świadomość ludzi będzie coraz większa i niebawem ten operator padnie, myślę że długo na żerowaniu nie pociągnie. Cytuję jedną z wielu wypowiedzi: Do tej pory uważałam się za osobę nieufną i ostrożną, do wczoraj. Przed wczoraj zadzwoniła pani, i poinformowała mnie, że dzwoni z telekomunikacji polskiej. Słyszałam wyraźnie, nie jestem stara i niedorozwinięta. I dalej że, ma dla mnie bardzo dobrą nową ofertę wykorzystującą dotacje z unii europejskiej i dzięki temu można mi obniżyć o 14 zł abonament. I czy ja się zgadzam. Nie padło ani razu słowo NOVUM oraz to, że będę musiała zmienić operatora. Więc ja durna i naiwna, wierząc, że mam rzeczywiście do czynienia ze swoim operatorem, zgodziłam się na wizytę kuriera, na dzień następny, celem podpisania nowej umowy. Troszkę mnie to zaskoczyło, bo TP S.A. aż tak szybka nie jest, ale pomyślałam, że się przecież starają...Pan przyjechał jak już było ciemno, mój pies wściekle ujadał (a ja jeszcze na niego krzyczałam, gdybym wiedziała wtedy...he he) Upewniłam się jeszcze pytając go czy jest pan kurierem telekomunikacji polskiej. Bez zająknięcia powiedział, że tak. Zaprosiłam go do domu i na pytanie co to za dziwne logo wcisnął mi, że to nazwa nowej oferty. Chwyciłam, bo telekomunikacja wymyśla jakieś tam nazwy dla nowych ofert a o NOVUM nigdy nie słyszałam, nie interesuję się takimi rzeczami, a szkoda. Na umowie, którą przyznaję przejrzałam bardzo pobieżnie ( moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina) wciąż widziałam skróty TP.SA. To uśpiło moją czujność, by wczytać się w treść no i te małe literki. Podpisałam i jeszcze byłam jaka zadowolona. Gościu se poszedł, ja znów przytrzymałam psa by go nie zeżarł ( moja wina....) Później rozsiadłam się na sofie i zaczęłam czytać. I doznałam szoku. Zadzwoniłam do TP S.A. oni nawet uruchomili specjalną linię dla osób poszkodowanych tj: 800 500 005. Pani uspokoiła mnie, że muszę tylko jak najszybciej listem poleconym, najlepiej za potwierdzeniem odbioru, wysłać rezygnację z usługi i wszystko będzie dobrze. Uspokoiła mnie ta rozmowa. Nie boję się tych pacanów z NOVUM i że będą mnie straszyć czy coś, bo się nie dam i nie wygrają ze mną jak takie stosują praktyki, grosza nie dostaną ode mnie. Przestrzegam nie ufajcie nawet jak ktoś dzwoni i mówi, że jest z telekomunikacji polskiej , ja już nigdy nie popełnię takiego błędu. Jestem jedynie rozżalona, że ludzie, ludziom robią takie rzeczy i tak potrafią perfidnie kłamać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jeszcze dodam, że mama wcale nie miała zamiaru płacić tej kary umownej, ale zaczęli straszyć sądami i komornikami, więc się ugięła. Całe szczęście nie naliczyli odsetek za zwłokę. To prędzej my moglibyśmy iść do sądu, bo kopia umowy, którą nam przesłano na nasz wniosek (kurier zabrał oba egzemplarze) nie była podpisana przez moją mamę! Nie wiem zatem co zostało podpisane i gdzie oryginał się znajduje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że WSZYSTKIE umowy trzeba dokładnie czytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dobrze byłoby nie tylko czytać umowy, ale w kilku przypadkach wystarczyłoby się przyjrzeć, kto, oprócz Państwa, widnieje na czele umowy.
Ja rozumiem, że niestety Telekomunikacja kojarzy się tylko z jedną firmą, ale pamiętajmy, że wszelkie przełamywanie funkcjonujących w Polsce monopoli, w branży telekomunikacyjnej, pocztowej, nawet pociągowej ![]() ![]() ![]() Ludzie starsi powinni w takich sprawach być wspierani przez swoje rodziny, znajomych, sąsiadów. Moja babcia do tej pory myli pieniądze przed i po dewaluacji. I właśnie z tego często wynikają nieporozumienia. Nie narzekajmy również jeśli w wyniku naszego roztrzepania podpiszemy coś nie czytając i nie dopytując o warunki... ![]() P.S. Wypowiadam się na temat telekomunikacji novum, bo mam, korzystam, wiem o czym mówię. Nie obrażam i nie namawiam - każdy ma prawo do własnego zdania. Ale porównajcie sobie swoją ofertę z oferta konkurencyjnej firmy, również tej. Tak czy inaczej kieszeń klienta powinna być zwycięzcą tych sporów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
witam, właśnie ze dwa dni temu rozmawiałam z przedstawicielami tej firmy ( zadzwonili - pewnie pomyłkowo - trzy razy jednego dnia) i zdecydowanie upierali się że totelekomunikacja i nic więcej. a że dwa dni wcześniej dzwonili do rodziców i sprawę sobie przedyskutowaliśmy próbowałam wypytać i nawet się nie zająknęli... a śpieszący się kurierzy to norma jeśli coś nie jest do końca w porządku. zawsze wtedy zapala mi się czerwone światełko i wszystko sprawdzam dwa razy.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak zrobiło 95% zainteresowanych. Oszuści pozostali bezkarni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
UWAGA!
Jeśli słyszycie w słuchawce Dzień dobry nazywam się xxxx dzwonię z firmy TELEKOMUNIKACYJNEJ tssysyyy (tutaj pada nazwa NOVUM) od razu się rozłączajcie, nie słuchajcie i nie wdawajcie się w żadne dyskusje. Znam kilka osób, które pracowały dla tej "firmy". Na "szkoleniu" maglowano tą samą regułkę po tysiąc razy i nie kazano się zatrzymywać w tym słowotoku. Dzwoniono najczęściej do starszych osób, słuchało się, jak to oni mają źle i przedstawiało się wizję tanich rozmów z wnukami itp. Mało tego, na początku rozmowy może nie padać nawet taka regułka, tylko zwykłe: Dzień dobry, co ma pani dziś na obiad? Ooo, zjadłabym sobie, a ja tu w pracy siedzę i na obiad idę dopiero za 4 godziny... Potem uzgadniało się termin podpisania umowy, niby taki, który jest dogodny dla klienta i bum, wpadliśmy. Nie dziwię się nikomu, że dał się nabrać. Pracownicy tej firmy tylko czekają, aż nie będzie w domu córki/syna/wnuczki/męża i podsuwają do podpisania umowę. Potem, jak się chce coś zmienić ( chociażby abonament na niższy), to mówią, że nie ma takiej możliwości, a jest, tylko to im się nie opłaca, i każą się rozłączyć pracownikowi. I dalej maglują listę telefonów. Jak ktoś nie odbiera, numer był zapisywany i dzwoniono aż do skutku. Moi znajomi już tam nie pracują, bo to, co kazano tam mówić woła o pomstę do nieba. Ten, kto umówił i podpisał najwięcej umów był nagradzany różnymi bonusami. Jak pracownikowi nie odpowiadał rozmówca, to chamsko mu odpowiadano i się rozłączano. Najgorsza praca wszechczasów, jak ktoś chciał mówić prawdę, to delikatnie mu sugerowano, że nie tędy droga do sukcesu. Edytowane przez Emocja20 Czas edycji: 2012-01-10 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mnie od razu zaczyna parzyć telefon jak dzwonią telemarketerzy. Od razu się wyłączam. Boję się, że jedno słowo za dużo, jedno "niewinne" pytanie i mi tam przestawią abonament na wyższy albo coś w tym stylu.
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nic dodać nic ująć. Ja też już nie zamierzam wchodzić w dyskusję z żadnymi oszołomami, którzy świadomie wciskają kit, moja rodzina również. Emocja wiesz jak u nich z rozpatrywaniem oświadczenia o rozwiązanie umowy przed upływem 10 dni?. Jeśli polecieli już w tak w kulki obawiam się, że bezproblemowo to się nie odbędzie ![]() I apel do odwiedzających ten wątek PRZESTRZEGAJCIE DOMOWNIKÓW, szczególnie osoby starsze! Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2012-01-10 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak będę chciała zmienić operatora to wówczas to zrobię a nie kiedy jakaś podrzędna firemka wysyła do mnie swoich idealnie przeszkolonych ludzi w kłamstwie i manipulacji. Więc wisi mi taki monopol, serio ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2012-01-11 o 09:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Zgodnie z kodeksem cywilnym osoby fizyczne mogą odstąpić od każdej umowy ( chyba, że są to umowy obowiązkowe np. ubezpieczenie OC0 w ciągu 30 dni, a przedsiębiorcy w ciągu 7 dni.
Żadnych kar za odstąpienie od umowy nie, są one niezgodne z kodeksem cywilnym. Nie dajcie się robić w balona! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mialam ten sam problem, tez sie przedstawiali za TP i oczywiscie mama podpisała umowe (okolo rok temu to bylo). Potem sie domyslila ze cos jest nie tak i zadzwonilismy do prawdziwej TP, tez polecili wyslac do 10 dni tylko ze nie zdarzylo to dojść i zaplacilismy kare za rozwiazanie umowy 160 zł !
Niedawno znowu dzwonili z swoja :cudowną oferta: . Zjechalam z gory do dołu i rzucilam sluchawką. Teraz po 5 razy pytam czy to aby na 10000 % TP (chociaz oni raczej nie dzwonia, a jesli jest jakas oferta czy coś niby z TP, to ja mowie wtedy ze oddzwonie i sama dzwonie na infolinie wtedy mam pewnosc ze to TP. I w tej umowie bylo tak ze abonament i tak placilibysmy TP a rozmowy z tego NOVUM. Tyle ze w abonamencie TP mam 60 minut wiec place tylko abonament chyba ze przekroczymy co sie nie zdarza... Zlodzieje z Novum i tyle. Poczytaj sobie na necie o nich gdzies, jak zaczelam czytac to myslalam ze mnie szlag trafi.
![]() |
#28 |
Zakorzeniona
|
Właśnie ta kara umowna jest bardzo mała - 189 zł to nic w takim przypadku. Poczytaj sobie, ile mają inne firmy - 500 zł to minimum, a zdarza się, że i 2 tys. Już ta mała kwota powinna zastanawiać - pewnie wykombinowali sobie, że ludzie będą woleli zapłacić te 189 zł niż dochodzić swoich praw w sądzie. Gdyby to było 5 tys. kary, to sądzę, że nie znaleźliby tylu naiwniaków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
TPSA może nie jest super, ale przynajmniej ma siedzibę, można się do nich udać, gdy coś jest nie tak. Można zadzwonić na infolinię. A firma NOVUM informuje o jakiejś infolinii? Na pewno nie, bo mają to gdzieś. Dla nich liczy się tylko podpisana umowa. Z tego co pamiętam ich infolinia w ogóle nie działa. Można sobie wyrobić na ich temat zdanie, tak samo, jak na temat Netii, która z nimi współpracuje. Na internet czeka się dwa miesiące, jak nie dłużej, na infolinii Netii tylko kłamią, że internet jest w trakcie podłączania. A umowa jest podpisana i człowiek czeka. Zgadzam się z joanna453 - jak ktoś chce zmienić, to zmieni. A oni robią to w taki sposób, i wysyłają takich ludzi, że po prostu nie da się tego nie podpisać. Edytowane przez Emocja20 Czas edycji: 2012-01-11 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.