Firma NOVUM PODSZYWANIE SIĘ PO TP, wprowadzanie klientow w błąd! UWAGA - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 12:32   #1
joanna453
Wtajemniczenie

Firma NOVUM PODSZYWANIE SIĘ PO TP, wprowadzanie klientow w błąd! UWAGA

Dziewczyny chciałabym Was przestrzec przed nowym operatorem świadczącym usługi telekomunikacyjne, mam na myśli firme NOVUM, która podszywa się po TP.

Sytuacja wygląda następująco dzwoni kobieta, rzekomo z TP podając informację, że zmienia się od stycznia cena świadczonych usług. Akurat rozmawiała z nią mama, która wręcz cięta jest na wszelkiego rodzaju telefony od telemarketerów.

Więc ta niby pracownica TP powiedziała jej, że zmiany są wprowadzone od górnie dla wszystkich abonentów TP, zmniejszają o kilka złotych abonament miesięczny bla bla, matka (z natury nie ufna) zapytała się czy można się na to nie zgodzić, ta babka powiedziała, że nie gdyż ZMIANA DOTYCZY WSZYSTKICH ABONENTÓW TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ, że wychodzą na przeciw klientom, dostali dofinansowanie z Unii i stąd te zmiany ŻAL, powiedziała że przyjedzie kurier z umową.

Na drugi dzień przyjechał facet z umową, oczywiście ta sama śpiewka jest z Telekomunikacji etc, podał umowę, podpisaliśmy.

Niestety po fakcie zaświeciła mi się czerwona lampka, zadzwoniłam na błękitną linie TP, konsultantka poinformowała mnie, że oni żadnych zmian nie wprowadzają.

Na umowie widniała nazwa firmy NOVUM, (ten facet powiedział, że TP nawiązała współpracę z tą całą firmą)przewertowałam internet i proszę jest to firma zupełnie nie związana z TP a pracownicy bezczelniejsze się podszywają WPROWADZAJĄC KLIENTÓW W BŁĄD.

PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH, napisałam trochę chaotycznie gdyż wręcz się we mnie gotuje z nerwów. Nigdy nie daliśmy się zrobić w balona, jesteśmy nieufni w stosunku do różnych ofert i propozycji a tu zonk. Pracownicy NOVUM bezczelnie poszyli się pod telekomunikację. Podkreślam, że milion było pytań przed podpisaniem i za każdym razem jedna śpiewka TP wprowadziła zmiany.

Na błękitnej linii TP pokierowano nas aby wysłać rezygnację do tej fimy krętaczy w ciągu 10 dni, tak też zrobiliśmy. Zobaczymy jak rozwiąże się sprawa. Reasumując przestrzegam, BANDA OSZUSTÓW!

Bloguję

Edytowane przez joanna453
Czas edycji: 2012-01-10 o 12:57
joanna453 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 12:56   #2
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Firma NOVUM PODSZYWANIE SIĘ PO TP, wprowadzanie klientow w błąd! UWAGA

Na przyszłość:
czytać dokładnie to, co się podpisuje
jeśli coś jest dziwne - sprawdzać - mnie by zdziwila nazwa firmy Novum na umowie, zadzwoniłabym do TP chociażby przy kurierze
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 13:09   #3
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Na przyszłość:
jeśli coś jest dziwne - sprawdzać - mnie by zdziwila nazwa firmy Novum na umowie, zadzwoniłabym do TP chociażby przy kurierze
powszechną praktyką jest składnie umów, tak żeby nie było widać loga(?) firmy. spotkałam się z podobną sytuacją w tele2

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 13:57   #4
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Na przyszłość:
Na przyszłość nie zamierzam słuchać żadnych ofert ani ja ani nikt z mojej rodziny. Na pierwszy rzut nic nie wyglądało podejrzanie. Zarówno babka dzwoniąca jak i facet, który przyjechał z umową powoływali się na TP. Oboje byli pod ostrzałem pytań, więc przed podpisaniem kłamali na całego. Zamiast powiedzieć, że są nową firmą telekomunikacyjną, powiedzieli że są z TP i odgórnie wprowadzają zmiany na wszystkich abonentów, zmieniły się przepisy, dostali dofinansowanie z UE i TP wychodzi na przeciw klienta. Gadka była również o zmianie logo i rozwoju firmy więc uwierz, że pracownicy tego całego NOVUM są mistrzami kłamstwa .

Przeszukując google jest mnóstwo wątków dotyczących działalności tej żałosnej firmy, prosperuje na wciskaniu ludziom kitu i podszywaniu się pod największego operatora telekomunikacyjnego .

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
powszechną praktyką jest składnie umów, tak żeby nie było widać loga(?) firmy. spotkałam się z podobną sytuacją w tele2
tak też było w tym przypadku

No nic firma jest mega żałosna i nie uczciwa, więc mam nadzieję, że wątek ten uchroni wiele osób przed KRĘTACZAMI Z NOVUM.

Bloguję

Czas edycji: 2012-01-10 o 14:08
Stary 2012-01-10, 14:22   #5
BioIvO
Zakorzenienie

Co to wogóle jest za umowa? Co firma Novum zyskuje na tej umowie?
Być moze używali słowa telekomunkacja, co może być specjalnym trikiem, bo ludzie zaraz myślą ze chodzi o TP S.A.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 14:31   #6
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Co to wogóle jest za umowa? Co firma Novum zyskuje na tej umowie?
Być moze używali słowa telekomunkacja, co może być specjalnym trikiem, bo ludzie zaraz myślą ze chodzi o TP S.A.
zyskuje to, że podstępem podbiera abonentów TP S.A. a ludzie są nieświadomi, że podpisują umowę o usługi abonenckie z nowym operatorem. Za jej rozwiązanie śpiewają 180 zł kary więc na tym też muszą mieć zarobek.

Co do podkreślonego ta firma tak prosperuje, podszywając się ale wręcz perfidnie.

Bloguję
Stary 2012-01-10, 14:32   #7
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Firma Novum kilka razy próbowała naciągnąć moich rodziców - za każdym razem, gdy mama pytała konsultantkę, jak dokładnie nazywa się firma, dla której pracuje, padała odpowiedź "telekomunikacja". Matkę mam naprawdę ciętą, wiec poprosiła, aby podała dokładną nazwę, ponieważ na rynku już jest kilka "telekomunikacji". Pani w zaparte nie chciała się przyznać...

Afera z ich naciąganiem oraz podszywaniem się podobno już została nagłośniona i dostali jakąś karę finansową...
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 14:33   #8
_suoneczko_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanna453 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym Was przestrzec przed nowym operatorem świadczącym usługi telekomunikacyjne, mam na myśli firme NOVUM, która podszywa się po TP.

Sytuacja wygląda następująco dzwoni kobieta, rzekomo z TP podając informację, że zmienia się od stycznia cena świadczonych usług. Akurat rozmawiała z nią mama, która wręcz cięta jest na wszelkiego rodzaju telefony od telemarketerów.

Więc ta niby pracownica TP powiedziała jej, że zmiany są wprowadzone od górnie dla wszystkich abonentów TP, zmniejszają o kilka złotych abonament miesięczny bla bla, matka (z natury nie ufna) zapytała się czy można się na to nie zgodzić, ta babka powiedziała, że nie gdyż ZMIANA DOTYCZY WSZYSTKICH ABONENTÓW TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ, że wychodzą na przeciw klientom, dostali dofinansowanie z Unii i stąd te zmiany ŻAL, powiedziała że przyjedzie kurier z umową.

Na drugi dzień przyjechał facet z umową, oczywiście ta sama śpiewka jest z Telekomunikacji etc, podał umowę, podpisaliśmy.

Niestety po fakcie zaświeciła mi się czerwona lampka, zadzwoniłam na błękitną linie TP, konsultantka poinformowała mnie, że oni żadnych zmian nie wprowadzają.

Na umowie widniała nazwa firmy NOVUM, (ten facet powiedział, że TP nawiązała współpracę z tą całą firmą)przewertowałam internet i proszę jest to firma zupełnie nie związana z TP a pracownicy bezczelniejsze się podszywają WPROWADZAJĄC KLIENTÓW W BŁĄD.

PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH, napisałam trochę chaotycznie gdyż wręcz się we mnie gotuje z nerwów. Nigdy nie daliśmy się zrobić w balona, jesteśmy nieufni w stosunku do różnych ofert i propozycji a tu zonk. Pracownicy NOVUM bezczelnie poszyli się pod telekomunikację. Podkreślam, że milion było pytań przed podpisaniem i za każdym razem jedna śpiewka TP wprowadziła zmiany.

Na błękitnej linii TP pokierowano nas aby wysłać rezygnację do tej fimy krętaczy w ciągu 10 dni, tak też zrobiliśmy. Zobaczymy jak rozwiąże się sprawa. Reasumując przestrzegam, BANDA OSZUSTÓW!
Ja też ostrzegam, bo również zostaliśmy oszukani. Pani zadzwoniła, pokadziła i zgodziliśmy się. Później przyjechał kurier, który wpadł jak po ogień i baaardzo mu się spieszyło. Mamuśka nie miała okularów i na nieszczęście podpisała. Kurier zabrał oba egzemplarze umowy i tyle go widzieliśmy. Zorientowaliśmy się, że coś jest nie tak jak zadzwoniła pani z TP i zapytała dlaczego rezygnujemy z ich usług Rezygnacja z Novum sprowadziła się do zapłaty kary umownej. Z jednej strony to w sumie nasza wina, bo umowa nie została przeczytana, a z drugiej to niejasne działania i polityka firmy, która tylko czeka na takich nieuważnych ludzi. I z tego co zdążyłam się zorientować nie jesteśmy pierwszymi i ostatnimi.

DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE!!!

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Powiedz ludzią, ze muszą wziąść tą lampę i wyłanczać ją, bynajmniej na 5 minut

63...62...61...60...59...58...57...56

_suoneczko_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 14:47   #9
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Firma Novum kilka razy próbowała naciągnąć moich rodziców - za każdym razem, gdy mama pytała konsultantkę, jak dokładnie nazywa się firma, dla której pracuje, padała odpowiedź "telekomunikacja". Matkę mam naprawdę ciętą, wiec poprosiła, aby podała dokładną nazwę, ponieważ na rynku już jest kilka "telekomunikacji". Pani w zaparte nie chciała się przyznać...

Afera z ich naciąganiem oraz podszywaniem się podobno już została nagłośniona i dostali jakąś karę finansową...

No żałośni są, na prawdę konsultanci są przeszkoleni mistrzowsko. Na pewno jeśli będą robić problemy z rezygnacją, nie zostawię tego bez echa.
Jeśli chodzi o karę to czytałam, że nałożono na tę firemkę 250 tys. zł , wklejam artykuł:
http://di.com.pl/news/29036,0,250_ty...nformacji.html

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez _suoneczko_ Pokaż wiadomość
Ja też ostrzegam, bo również zostaliśmy oszukani. Pani zadzwoniła, pokadziła i zgodziliśmy się. Później przyjechał kurier, który wpadł jak po ogień i baaardzo mu się spieszyło. Mamuśka nie miała okularów i na nieszczęście podpisała. Kurier zabrał oba egzemplarze umowy i tyle go widzieliśmy. Zorientowaliśmy się, że coś jest nie tak jak zadzwoniła pani z TP i zapytała dlaczego rezygnujemy z ich usług Rezygnacja z Novum sprowadziła się do zapłaty kary umownej. Z jednej strony to w sumie nasza wina, bo umowa nie została przeczytana, a z drugiej to niejasne działania i polityka firmy, która tylko czeka na takich nieuważnych ludzi. I z tego co zdążyłam się zorientować nie jesteśmy pierwszymi i ostatnimi.
_suoneczko_ a rezygnację złożyliście przed upływem 10 dni czy po? Kara umowna wynosi ok. 180 zł, prawda? Jeszcze mi się wydaję, że celują szczególnie w starszych, u mnie telefon jest na dziadka który ma 73 lata więc on podpisywał umowę.

Bloguję
Stary 2012-01-10, 15:03   #10
_suoneczko_
Raczkowanie

Cytat:
_suoneczko_ a rezygnację złożyliście przed upływem 10 dni czy po? Kara umowna wynosi ok. 180 zł, prawda? Jeszcze mi się wydaję, że celują szczególnie w starszych, u mnie telefon jest na dziadka który ma 73 lata więc on podpisywał umowę.
niestety zanim się zorientowaliśmy minęło więcej niż 10 dni kara to faktycznie coś koło 180 zł teraz mamy nauczkę i nic nie załatwiamy przez telefon i w pośpiechu

Cytat:

Stary 2012-01-10, 16:01   #11
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety zanim się zorientowaliśmy minęło więcej niż 10 dni kara to faktycznie coś koło 180 zł teraz mamy nauczkę i nic nie załatwiamy przez telefon i w pośpiechu
U mnie dzisiaj podpisali umowę, dobrze że mnie coś tknęło . Zobaczymy czy będą robić problemy z rezygnacją, jestem nastawiona bojowo w każdym bądź razie.

......................... ......................... ......................... ......................... .......................

Przeglądam różne fora, schemat działanie tej firmy jest praktycznie taki sam, mam nadzieję że świadomość ludzi będzie coraz większa i niebawem ten operator padnie, myślę że długo na żerowaniu nie pociągnie.

Cytuję jedną z wielu wypowiedzi:

Do tej pory uważałam się za osobę nieufną i ostrożną, do wczoraj. Przed wczoraj zadzwoniła pani, i poinformowała mnie, że dzwoni z telekomunikacji polskiej. Słyszałam wyraźnie, nie jestem stara i niedorozwinięta. I dalej że, ma dla mnie bardzo dobrą nową ofertę wykorzystującą dotacje z unii europejskiej i dzięki temu można mi obniżyć o 14 zł abonament. I czy ja się zgadzam. Nie padło ani razu słowo NOVUM oraz to, że będę musiała zmienić operatora. Więc ja durna i naiwna, wierząc, że mam rzeczywiście do czynienia ze swoim operatorem, zgodziłam się na wizytę kuriera, na dzień następny, celem podpisania nowej umowy. Troszkę mnie to zaskoczyło, bo TP S.A. aż tak szybka nie jest, ale pomyślałam, że się przecież starają...Pan przyjechał jak już było ciemno, mój pies wściekle ujadał (a ja jeszcze na niego krzyczałam, gdybym wiedziała wtedy...he he) Upewniłam się jeszcze pytając go czy jest pan kurierem telekomunikacji polskiej. Bez zająknięcia powiedział, że tak.
Zaprosiłam go do domu i na pytanie co to za dziwne logo wcisnął mi, że to nazwa nowej oferty. Chwyciłam, bo telekomunikacja wymyśla jakieś tam nazwy dla nowych ofert a o NOVUM nigdy nie słyszałam, nie interesuję się takimi rzeczami, a szkoda. Na umowie, którą przyznaję przejrzałam bardzo pobieżnie ( moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina) wciąż widziałam skróty TP.SA. To uśpiło moją czujność, by wczytać się w treść no i te małe literki. Podpisałam i jeszcze byłam jaka zadowolona. Gościu se poszedł, ja znów przytrzymałam psa by go nie zeżarł ( moja wina....)
Później rozsiadłam się na sofie i zaczęłam czytać. I doznałam szoku. Zadzwoniłam do TP S.A. oni nawet uruchomili specjalną linię dla osób poszkodowanych tj: 800 500 005. Pani uspokoiła mnie, że muszę tylko jak najszybciej listem poleconym, najlepiej za potwierdzeniem odbioru, wysłać rezygnację z usługi i wszystko będzie dobrze. Uspokoiła mnie ta rozmowa. Nie boję się tych pacanów z NOVUM i że będą mnie straszyć czy coś, bo się nie dam i nie wygrają ze mną jak takie stosują praktyki, grosza nie dostaną ode mnie. Przestrzegam nie ufajcie nawet jak ktoś dzwoni i mówi, że jest z telekomunikacji polskiej , ja już nigdy nie popełnię takiego błędu. Jestem jedynie rozżalona, że ludzie, ludziom robią takie rzeczy i tak potrafią perfidnie kłamać.

Bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 16:42   #12
_suoneczko_
Raczkowanie

Jeszcze dodam, że mama wcale nie miała zamiaru płacić tej kary umownej, ale zaczęli straszyć sądami i komornikami, więc się ugięła. Całe szczęście nie naliczyli odsetek za zwłokę. To prędzej my moglibyśmy iść do sądu, bo kopia umowy, którą nam przesłano na nasz wniosek (kurier zabrał oba egzemplarze) nie była podpisana przez moją mamę! Nie wiem zatem co zostało podpisane i gdzie oryginał się znajduje Ale mamy dość problemów i zostawiliśmy tę sprawę dla świętego spokoju.

Cytat:

Stary 2012-01-10, 17:07   #13
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ale mamy dość problemów i zostawiliśmy tę sprawę dla świętego spokoju.
I to jest właśnie błąd i przez takich ludzi jak Wy ta spirala się nakręca. Nie zrozum mnie źle, ale jestem pewna, że bardzo wielu ludzi "dla świętego spokoju" zapłaciło tą karę, mimo tego, że to jedno wielkie oszustwo, a ta firma na tym zyskuje. Ja bym nie odpuściła, nawet gdyby ta kara wynosiła 2 zł. Po prostu jestem przeciwna oszustwom i wyłudzaniu.

Co nie zmienia faktu, że WSZYSTKIE umowy trzeba dokładnie czytać.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 17:32   #14
_suoneczko_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
I to jest właśnie błąd i przez takich ludzi jak Wy ta spirala się nakręca. Nie zrozum mnie źle, ale jestem pewna, że bardzo wielu ludzi "dla świętego spokoju" zapłaciło tą karę, mimo tego, że to jedno wielkie oszustwo, a ta firma na tym zyskuje. Ja bym nie odpuściła, nawet gdyby ta kara wynosiła 2 zł. Po prostu jestem przeciwna oszustwom i wyłudzaniu.

w sumie to nie miałam z czym iść do tego sądu...umowa została podpisana i co kogo obchodzi, że nie została przeczytana? To wszystko działo się tak szybko..może jakbym była w domu to przypilnowałabym mamę, no ale cóż...stało się i zapłaciliśmy za to. Wszyscy wiedzą, że to oszustwo, ale udowodnić to już podejrzewam nie jest takie łatwe.

Cytat:

Stary 2012-01-10, 17:40   #15
phla
Przyczajenie

Dobrze byłoby nie tylko czytać umowy, ale w kilku przypadkach wystarczyłoby się przyjrzeć, kto, oprócz Państwa, widnieje na czele umowy.
Ja rozumiem, że niestety Telekomunikacja kojarzy się tylko z jedną firmą, ale pamiętajmy, że wszelkie przełamywanie funkcjonujących w Polsce monopoli, w branży telekomunikacyjnej, pocztowej, nawet pociągowej itp to jest dobry mechanizm. Zwłaszcza, że TP też nie jest taka święta jeśli chodzi o traktowanie swoich klientów. W związku z tym u mnie w rodzinie trafił się przypadek korzystania z usług t-novum, w pełni świadomy i jak na razie zadowolony już kolejny miesiąc. Tym przypadkiem jestem ja!

Ludzie starsi powinni w takich sprawach być wspierani przez swoje rodziny, znajomych, sąsiadów. Moja babcia do tej pory myli pieniądze przed i po dewaluacji. I właśnie z tego często wynikają nieporozumienia.
Nie narzekajmy również jeśli w wyniku naszego roztrzepania podpiszemy coś nie czytając i nie dopytując o warunki...

P.S. Wypowiadam się na temat telekomunikacji novum, bo mam, korzystam, wiem o czym mówię. Nie obrażam i nie namawiam - każdy ma prawo do własnego zdania. Ale porównajcie sobie swoją ofertę z oferta konkurencyjnej firmy, również tej. Tak czy inaczej kieszeń klienta powinna być zwycięzcą tych sporów.
phla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 18:11   #16
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
w sumie to nie miałam z czym iść do tego sądu...umowa została podpisana i co kogo obchodzi, że nie została przeczytana? To wszystko działo się tak szybko..może jakbym była w domu to przypilnowałabym mamę, no ale cóż...stało się i zapłaciliśmy za to. Wszyscy wiedzą, że to oszustwo, ale udowodnić to już podejrzewam nie jest takie łatwe.
Ale wprowadzili Was w błąd, oszukali, gdyby nie podali się za TP.SA to nie zgodziłabyś się na kuriera. Jednak to nauczka na przyszłość, żeby wszystko dokładnie czytać.
Stary 2012-01-10, 19:57   #17
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze dodam, że mama wcale nie miała zamiaru płacić tej kary umownej, ale zaczęli straszyć sądami i komornikami, więc się ugięła. Całe szczęście nie naliczyli odsetek za zwłokę. To prędzej my moglibyśmy iść do sądu, bo kopia umowy, którą nam przesłano na nasz wniosek (kurier zabrał oba egzemplarze) nie była podpisana przez moją mamę! Nie wiem zatem co zostało podpisane i gdzie oryginał się znajduje Ale mamy dość problemów i zostawiliśmy tę sprawę dla świętego spokoju.
Cytat:

Cytat:
Cytat:
Ale wprowadzili Was w błąd, oszukali, gdyby nie podali się za TP.SA to nie zgodziłabyś się na kuriera. Jednak to nauczka na przyszłość, żeby wszystko dokładnie czytać.
Ech i niestety ta firma utrzymuje się między innymi z kar umownych, kwota jest nie mała a wezwanie przed sądowe do zapłaty brzmi groźnie i dla świętego spokoju ludzie wpłacają im te pieniądze .

Bloguję
Stary 2012-01-10, 21:31   #18
cebulkaa
Wtajemniczenie

witam, właśnie ze dwa dni temu rozmawiałam z przedstawicielami tej firmy ( zadzwonili - pewnie pomyłkowo - trzy razy jednego dnia) i zdecydowanie upierali się że totelekomunikacja i nic więcej. a że dwa dni wcześniej dzwonili do rodziców i sprawę sobie przedyskutowaliśmy próbowałam wypytać i nawet się nie zająknęli... a śpieszący się kurierzy to norma jeśli coś nie jest do końca w porządku. zawsze wtedy zapala mi się czerwone światełko i wszystko sprawdzam dwa razy.

dziękuję
cebulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 21:56   #19
kasiaen1
Zadomowienie

Cytat:

I tak zrobiło 95% zainteresowanych. Oszuści pozostali bezkarni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 22:30   #20
Emocja20
Zadomowienie

UWAGA!
Jeśli słyszycie w słuchawce Dzień dobry nazywam się xxxx dzwonię z firmy TELEKOMUNIKACYJNEJ tssysyyy (tutaj pada nazwa NOVUM) od razu się rozłączajcie, nie słuchajcie i nie wdawajcie się w żadne dyskusje. Znam kilka osób, które pracowały dla tej "firmy".

Na "szkoleniu" maglowano tą samą regułkę po tysiąc razy i nie kazano się zatrzymywać w tym słowotoku. Dzwoniono najczęściej do starszych osób, słuchało się, jak to oni mają źle i przedstawiało się wizję tanich rozmów z wnukami itp. Mało tego, na początku rozmowy może nie padać nawet taka regułka, tylko zwykłe: Dzień dobry, co ma pani dziś na obiad? Ooo, zjadłabym sobie, a ja tu w pracy siedzę i na obiad idę dopiero za 4 godziny...

Potem uzgadniało się termin podpisania umowy, niby taki, który jest dogodny dla klienta i bum, wpadliśmy. Nie dziwię się nikomu, że dał się nabrać. Pracownicy tej firmy tylko czekają, aż nie będzie w domu córki/syna/wnuczki/męża i podsuwają do podpisania umowę. Potem, jak się chce coś zmienić ( chociażby abonament na niższy), to mówią, że nie ma takiej możliwości, a jest, tylko to im się nie opłaca, i każą się rozłączyć pracownikowi. I dalej maglują listę telefonów. Jak ktoś nie odbiera, numer był zapisywany i dzwoniono aż do skutku.

Moi znajomi już tam nie pracują, bo to, co kazano tam mówić woła o pomstę do nieba. Ten, kto umówił i podpisał najwięcej umów był nagradzany różnymi bonusami. Jak pracownikowi nie odpowiadał rozmówca, to chamsko mu odpowiadano i się rozłączano. Najgorsza praca wszechczasów, jak ktoś chciał mówić prawdę, to delikatnie mu sugerowano, że nie tędy droga do sukcesu.

Edytowane przez Emocja20
Czas edycji: 2012-01-10 o 22:36
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 22:47   #21
_chocolate
Zakorzenienie

Mnie od razu zaczyna parzyć telefon jak dzwonią telemarketerzy. Od razu się wyłączam. Boję się, że jedno słowo za dużo, jedno "niewinne" pytanie i mi tam przestawią abonament na wyższy albo coś w tym stylu.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 22:52   #22
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Mnie od razu zaczyna parzyć telefon jak dzwonią telemarketerzy. Od razu się wyłączam. Boję się, że jedno słowo za dużo, jedno "niewinne" pytanie i mi tam przestawią abonament na wyższy albo coś w tym stylu.
i tak się powinno robić. Ja rozumiem, że to taka praca i z czegoś trzeba żyć, ale Novum to wyjątkowe chamstwo i żer na nieświadomych ludziach.
Stary 2012-01-10, 22:58   #23
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
i tak się powinno robić. Ja rozumiem, że to taka praca i z czegoś trzeba żyć, ale Novum to wyjątkowe chamstwo i żer na nieświadomych ludziach.

nic dodać nic ująć. Ja też już nie zamierzam wchodzić w dyskusję z żadnymi oszołomami, którzy świadomie wciskają kit, moja rodzina również.

Emocja wiesz jak u nich z rozpatrywaniem oświadczenia o rozwiązanie umowy przed upływem 10 dni?. Jeśli polecieli już w tak w kulki obawiam się, że bezproblemowo to się nie odbędzie .

I apel do odwiedzających ten wątek PRZESTRZEGAJCIE DOMOWNIKÓW, szczególnie osoby starsze!

Bloguję

Czas edycji: 2012-01-10 o 23:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 23:30   #24
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:

nic dodać nic ująć. Ja też już nie zamierzam wchodzić w dyskusję z żadnymi oszołomami, którzy świadomie wciskają kit, moja rodzina również.

Emocja wiesz jak u nich z rozpatrywaniem oświadczenia o rozwiązanie umowy przed upływem 10 dni?. Jeśli polecieli już w tak w kulki obawiam się, że bezproblemowo to się nie odbędzie .

I apel do odwiedzających ten wątek PRZESTRZEGAJCIE DOMOWNIKÓW, szczególnie osoby starsze!
Niestety nie wiem Podejrzewam, że szybko się nie odezwą, ale do Twojego pisma muszą się ustosunkować. Masz prawo do odwołania i tego trzeba się trzymać. Jeśli zadzwonią strasząc jakimiś konsekwencjami to nie ma co się tym przejmować, bo straszenie z ich strony komornikiem, sądami itp. jest karalne. Głowa do góry, będzie dobrze
Stary 2012-01-11, 09:23   #25
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phla Pokaż wiadomość
Dobrze byłoby nie tylko czytać umowy, ale w kilku przypadkach wystarczyłoby się przyjrzeć, kto, oprócz Państwa, widnieje na czele umowy.
Ja rozumiem, że niestety Telekomunikacja kojarzy się tylko z jedną firmą, ale pamiętajmy, że wszelkie przełamywanie funkcjonujących w Polsce monopoli, w branży telekomunikacyjnej, pocztowej, nawet pociągowej itp to jest dobry mechanizm. Zwłaszcza, że TP też nie jest taka święta jeśli chodzi o traktowanie swoich klientów. W związku z tym u mnie w rodzinie trafił się przypadek korzystania z usług t-novum, w pełni świadomy i jak na razie zadowolony już kolejny miesiąc. Tym przypadkiem jestem ja!

Ludzie starsi powinni w takich sprawach być wspierani przez swoje rodziny, znajomych, sąsiadów. Moja babcia do tej pory myli pieniądze przed i po dewaluacji. I właśnie z tego często wynikają nieporozumienia.
Nie narzekajmy również jeśli w wyniku naszego roztrzepania podpiszemy coś nie czytając i nie dopytując o warunki...

P.S. Wypowiadam się na temat telekomunikacji novum, bo mam, korzystam, wiem o czym mówię. Nie obrażam i nie namawiam - każdy ma prawo do własnego zdania. Ale porównajcie sobie swoją ofertę z oferta konkurencyjnej firmy, również tej. Tak czy inaczej kieszeń klienta powinna być zwycięzcą tych sporów.
Wiesz skoro Novum stosuje takie techniki manipulacji i podchodzi do klienta NIEUCZCIWIE bo jak można inaczej nazwać podszywanie się pod TP S.A. to za przeproszeniem w nosie mam takiego operatora. Tak i moja kieszeń jest zwycięzcą tych sporów bo jeśli na początku ta firma tak działa to podejrzewam, że będąc jej abonentem miałabym więcej problemów niż korzystając z TP S.A.

I jak będę chciała zmienić operatora to wówczas to zrobię a nie kiedy jakaś podrzędna firemka wysyła do mnie swoich idealnie przeszkolonych ludzi w kłamstwie i manipulacji. Więc wisi mi taki monopol, serio. Więc przestrzegam teraz wszystkich przed tym całym NOVUM gdyż brzydzę się każdą formą kłamstwa i manipulacji kosztem drugiego człowieka.

Cytat:
Niestety nie wiem Podejrzewam, że szybko się nie odezwą, ale do Twojego pisma muszą się ustosunkować. Masz prawo do odwołania i tego trzeba się trzymać. Jeśli zadzwonią strasząc jakimiś konsekwencjami to nie ma co się tym przejmować, bo straszenie z ich strony komornikiem, sądami itp. jest karalne. Głowa do góry, będzie dobrze
Mam nadzieje, że sprawa się rozwiążę. Dowód nadania mam, czytałam na forach, że niby utrzymują że nic do nich nie doszło. Dziękuję.

Bloguję

Czas edycji: 2012-01-11 o 09:26
Stary 2012-01-11, 09:25   #26
iziczek88
Raczkowanie

Zgodnie z kodeksem cywilnym osoby fizyczne mogą odstąpić od każdej umowy ( chyba, że są to umowy obowiązkowe np. ubezpieczenie OC0 w ciągu 30 dni, a przedsiębiorcy w ciągu 7 dni.
Żadnych kar za odstąpienie od umowy nie, są one niezgodne z kodeksem cywilnym. Nie dajcie się robić w balona!
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 10:37   #27
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Mialam ten sam problem, tez sie przedstawiali za TP i oczywiscie mama podpisała umowe (okolo rok temu to bylo). Potem sie domyslila ze cos jest nie tak i zadzwonilismy do prawdziwej TP, tez polecili wyslac do 10 dni tylko ze nie zdarzylo to dojść i zaplacilismy kare za rozwiazanie umowy 160 zł !
Niedawno znowu dzwonili z swoja :cudowną oferta: . Zjechalam z gory do dołu i rzucilam sluchawką. Teraz po 5 razy pytam czy to aby na 10000 % TP (chociaz oni raczej nie dzwonia, a jesli jest jakas oferta czy coś niby z TP, to ja mowie wtedy ze oddzwonie i sama dzwonie na infolinie wtedy mam pewnosc ze to TP.

I w tej umowie bylo tak ze abonament i tak placilibysmy TP a rozmowy z tego NOVUM. Tyle ze w abonamencie TP mam 60 minut wiec place tylko abonament chyba ze przekroczymy co sie nie zdarza...

Zlodzieje z Novum i tyle.

Poczytaj sobie na necie o nich gdzies, jak zaczelam czytac to myslalam ze mnie szlag trafi.
Stary 2012-01-11, 12:10   #28
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ech i niestety ta firma utrzymuje się między innymi z kar umownych, kwota jest nie mała a wezwanie przed sądowe do zapłaty brzmi groźnie i dla świętego spokoju ludzie wpłacają im te pieniądze .
Właśnie ta kara umowna jest bardzo mała - 189 zł to nic w takim przypadku. Poczytaj sobie, ile mają inne firmy - 500 zł to minimum, a zdarza się, że i 2 tys. Już ta mała kwota powinna zastanawiać - pewnie wykombinowali sobie, że ludzie będą woleli zapłacić te 189 zł niż dochodzić swoich praw w sądzie. Gdyby to było 5 tys. kary, to sądzę, że nie znaleźliby tylu naiwniaków.
Stary 2012-01-11, 12:41   #29
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz skoro Novum stosuje takie techniki manipulacji i podchodzi do klienta NIEUCZCIWIE bo jak można inaczej nazwać podszywanie się pod TP S.A. to za przeproszeniem w nosie mam takiego operatora. Tak i moja kieszeń jest zwycięzcą tych sporów bo jeśli na początku ta firma tak działa to podejrzewam, że będąc jej abonentem miałabym więcej problemów niż korzystając z TP S.A.

I jak będę chciała zmienić operatora to wówczas to zrobię a nie kiedy jakaś podrzędna firemka wysyła do mnie swoich idealnie przeszkolonych ludzi w kłamstwie i manipulacji. Więc wisi mi taki monopol, serio. Więc przestrzegam teraz wszystkich przed tym całym NOVUM gdyż brzydzę się każdą formą kłamstwa i manipulacji kosztem drugiego człowieka.
Co do wypowiedzi phla - porozmawiamy, jak skończy się promocja na danym abonamencie. Wtedy na pewno nie wygra kieszeń abonenta, a jak będziesz chciał/a zrezygnować, to przekonasz się, jaka to uczciwa i wspaniała firma.

TPSA może nie jest super, ale przynajmniej ma siedzibę, można się do nich udać, gdy coś jest nie tak. Można zadzwonić na infolinię. A firma NOVUM informuje o jakiejś infolinii? Na pewno nie, bo mają to gdzieś. Dla nich liczy się tylko podpisana umowa. Z tego co pamiętam ich infolinia w ogóle nie działa.

Można sobie wyrobić na ich temat zdanie, tak samo, jak na temat Netii, która z nimi współpracuje. Na internet czeka się dwa miesiące, jak nie dłużej, na infolinii Netii tylko kłamią, że internet jest w trakcie podłączania. A umowa jest podpisana i człowiek czeka.

Zgadzam się z joanna453 - jak ktoś chce zmienić, to zmieni. A oni robią to w taki sposób, i wysyłają takich ludzi, że po prostu nie da się tego nie podpisać.

Edytowane przez Emocja20
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:42
Stary 2012-01-11, 12:45   #30
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Zgadzam się z joanna453 - jak ktoś chce zmienić, to zmieni. A oni robią to w taki sposób, i wysyłają takich ludzi, że po prostu nie da się tego nie podpisać.
A to ciekawe Rozumiem dać się wkręcić przez telefon, ale dostać umowę do ręki i jedynie ją przejrzeć albo nawet bez czytania podpisać? Ja mam gdzieś, że kurier się spieszy - jeśli zamawiam jakąś usługę przez internet, a potem do domu przychodzi mu umowa, to czytam nawet i kilka razy, żeby mieć pewność, że podpisałam to, co chciałam, a nie coś innego.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości