|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
reagować? czy jednak się nie wtrąca?
Przychodzę do Was ponieważ od pewnego czasu nurtuje mnie to więc chciałabym zasięgnąć waszej opini.Osoba z mojego bliskiego otoczenia(rodzina) mając chłopaka umawia się z kolegą na spotkania, są w ciągłym kontakcie telefonicznym.Troche mi jest szkoda jej chłopaka, bo o niczym nie wiem, a zapatrzony w nią jak w obrazek.Nie wiem co zrobić? czy jednak powiedzieć mu o tym? czy odpuścić? Maż mi powiedział abym się nie wtrącała, bo narobie sobie tylko wrogów wsród rodziny, a oni i tak się pogodzą? lecz mi go szkoda
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: reagować? czy jednak się nie wtrąca?
Moim zdaniem wtrącanie się w takie sprawy to głupota. Nie powinniśmy interesować się prywatnymi sprawami innych. A skąd wiesz, czy to nie jest jej najlepszy przyjaciel i dlatego często się z nim spotyka i jest w kontakcie telefonicznym.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jesteś absolutnie pewna, że to coś więcej niż spotkania czysto koleżeńskie? Jesteś pewna, że chłopak tej Twojej krewnej nie wie o tych spotkaniach?
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym się nie wtrącała.
Jak to się mówi: oni się później pogodzą, a ty będziesz zdrajcą i wrogiem ![]() No chyba, że już by było skrajnie źle, to możesz spróbować mu coś delikatnie zasugerować, ale... może anonimowo? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Miałam taką samą sytuację z siostrą mojego narzeczonego, zawsze wolałam rozmawiać z facetami ale potrafię odróżnić koleżeństwo od czegoś więcej, nigdy będąc w związku nie pozwalałam sobie na coś takiego, szanuje związki, jego siostra sobie mnie upatrzyła i zaczeła mu mówić że niby ja mam kogoś na boku co było kompletną bzdurą, śledziła mnie na stronach internetowych i o byle czym mu zawiadamiała, w końcu udało jej sie nas rozłączyć, ale znów jesteśmy razem, teraz mój narzeczony tylko się na niej przekonał bo wie że mam rację.
Morał? - nie wtrącaj się w cudze prywatne sprawy bo najpierw ci wyjdzie a porażkę i tak odniesiesz prędzej czy pózniej z kilkukrotną siłą. To nie jest przedszkole aby się wpychać między dwójkę bawiących się dzieci a każdy kto tak się zachowuje powinien zadać sobie pytanie czy sam byłby z tego zadowolony gdyby to jego to spotkało. Edytowane przez Skyrim1 Czas edycji: 2012-01-31 o 02:57 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
to że się umawia na spotkania z kolegą i jest z nim w kontakcie telefonicznym to nie jest nic złego i nie znaczy że zdradza chłopaka przecież.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Spotykanie się z kolegą nie musi być niczym złym, to raz.
Dwa - nie pchaj nosa w nieswoje sprawy.
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nie miałam pojęcia że bycie z kolegą w ciągłym kontakcie telefonicznym i umawianie się na spotkania to przestępstwo... Chyba powinnam być już na zawsze sama....
Tak naprawdę to wątpię by twoja interwencja sprawiła, że para się rozstanie. A jak się nie rozstanie, to będziesz wrogiem, niestety. Dlatego lepiej nic nie mów... |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że się NIE wtrącać. Z tej prostej przyczyny, że nie masz ŻADNEGO powodu żeby to zrobić. Spotykanie się z kolegą i bycie z nim w kontakcie to przecież nie zdrada
![]() Co innego jak mamy sytuację, że ktoś NAOCZNIE widział zdradę, to wtedy ok, faktycznie można się zastanawiać czy powiedzieć. A tutaj to sorry, nawet nie ma nad czym myśleć. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
mieszkamy z tą osobą razem, więc widze wszystko co się dzieje.Nie sądze aby był to kolega, gdyż w tajemicy przed swoim chłopakiem była na dyskotece z tym facetem( a TŻ powiedziała że była w pracy) takze wieczorami się umawiają
jak idze do swojego faceta kasuje sms'y od tamtego...
Edytowane przez dziwna sprawa Czas edycji: 2012-01-31 o 09:57 |
|
|
|
|
#11 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec sie nie wtracaj, co ma byc to bedzie. Albo dziewczyna sie opamieta albo predzej czy pozniej sie wyda (o ile oczywiscie go zdradza) , a ty jako ze nie masz Asa w rękawie nic nie zdzialasz a jeszcze bedziesz najgorsza
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem, że można zainterweniować jeżeli chodzi o bliską rodzinę, przyjaciela lub kogoś, kto nas upoważnił do tego, że "tak, jak by mi ktoś kiedyś robił wałki, to masz mi powiedzieć". W tej sytuacji nie widzę abyście byli ze sobą jakoś szczególnie zżyci, zaprzyjaźnieni, więc po co sobie to brać na głowę? Nie zwracaj uwagi na jej zachowanie i tyle, a ją poproś aby Cię tym nie wkurzała i nie umawiała się przy Tobie. Przecież nie siedzisz nad nią 24 h na dobę?
|
|
|
|
|
#15 |
|
ma zielone pojęcie
|
A moim zdaniem o zdradzie trzeba mówić nawet osobie, której nie znamy. Ale trzeba być w 100% pewnym, że to zdrada. Najlepiej mieć jakiś dowód na to.
|
|
#16 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#18 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#20 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Droga Autorko, chociaż pewnie to trudne (
) nie wtrącaj się, nie wiesz na 100 procent czemu służą te spotkania, a jeśli pomyliłaś się w swoich domniemaniach to narobisz niezłego szumu,ludzie uznają Cię za plotkarę, szukającej dziury w całym, osobe wtykającej nos w nieswoje sprawy i żyjącą życiem innych - Nie warto, prędzej czy poźniej wyjdzie to na jaw - Pamietaj, kłamstwo ma krótkie nogi.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Chwila. Coś mi się tu nie podoba. Po co chcesz się wtrącać w cudzy związek? Może źle interpretujesz całą sytuację, a kolega to nikt inny jak facet do pogadania (nie kochanek czy ktoś, z kim flirtuje na boku). Ja sama mam chłopaka, ale zważywszy na to, że od zawsze lepiej dogadywałam się z facetami, to do dziś spotykam się z niektórymi moimi kolegami. Przecież to nie zbrodnia. Wtrącając się, możesz narobić tylko niepotrzebnie bigosu i tyle z tego będzie.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Porozmawij najpierw z nią, a nie z nim. Bo może nie zdradziła swojego chłopaka, ale coś jest nie tak, skoro chodzi z kolega na dyskoteki i okłamuje chłopaka, kasuje smsy.
|
|
|
#24 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie jedyna rada to taka "NIE WTRĄCAĆ SIĘ"
![]() zajmij się czymś, bo widzę, że dużo chyba o tym rozmyślasz, wiesz o rozmowach telefonicznych, smsach, wyjściach, dla mnie to trochę dziwne. Czasami wtrącając się w takie coś można zrobić innym ludziom krzywdę, ale to moje zdanie.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

jak idze do swojego faceta kasuje sms'y od tamtego...