Old Spice "Siedzę na koniu" obraża Polaków?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 11:07   #1
visionAM
Zakorzenienie

Cool

Old Spice "Siedzę na koniu" obraża Polaków?!

Z lekkim zniesmaczeniem przeczytałam artykuł, z którego wynika, że polscy mężczyźni są dotknięci reklamą Old Spice
http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html

Kompletnie tego nie rozumiem.
Pierwsze co mi przyszło do głowy - "zobaczył przysłowiowy Polaczek dobrze zbudowanego mężczyznę i nagle czuje się dotknięty" i to, że oczywiście polscy faceci zamiast podejść do reklamy z dystansem i humorem, czepiają się niewiadomo czego. Zresztą wszem i wobec słyszy się, że zadbany, dobrze zbudowany i dobrze ubrany mężczyzna to przecież "pedał" albo "goguś", a "prawdziwy mężczyzna" nie musi dobrze wyglądać ani o siebie dbać
Fajnie sytuację opisał Kominek na swoim blogu:
http://www.kominek.in/2012/02/spojrz...zas-na-zmiany/

Co o tym wszystkim sądzicie?
I co mamy powiedzieć my, kobiety, które jesteśmy na każdym kroku atakowane plakatami i zdjęciami pięknych modelek o idealnych figurach?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:18   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Old Spice "Siedzę na koniu" obraża Polaków?!

Padaka.
Lubię te reklamy, bawią mnie naprawdę jakiś facet poczuł się urażony? Pewnie jego poczucie własnej wartości jest małe jak jego ...

Tak jak mówisz kobiety na każdym kroku atakowane są jędrnymi piersiami sterczącymi sutkami boskim uśmiechem opalonym ciałkiem.
I 10000000000 razy gorsza jest reklama "zamień kluseczki na figurę laseczki" albo podobna o "hipopotamach" - to jest dopiero obraza i jawna presja, ale old spice?!

"Jest przedmiotowa i sugeruje, że partner kobiety oglądającej reklamę, jest gorszy od modela przedstawionego w reklamie" -> w przypadku kobiet w większości reklam jest tak. Będziesz fajna dopiero jak to kupisz, teraz jesteś gruba/masz wąskie usta/twoje włosy są beznadziejne....

kretynizm po prostu. siedzę na koniu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:20   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Z lekkim zniesmaczeniem przeczytałam artykuł, z którego wynika, że polscy mężczyźni są dotknięci reklamą Old Spice
http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html

Kompletnie tego nie rozumiem.
Pierwsze co mi przyszło do głowy - "zobaczył przysłowiowy Polaczek dobrze zbudowanego mężczyznę i nagle czuje się dotknięty" i to, że oczywiście polscy faceci zamiast podejść do reklamy z dystansem i humorem, czepiają się niewiadomo czego. Zresztą wszem i wobec słyszy się, że zadbany, dobrze zbudowany i dobrze ubrany mężczyzna to przecież "pedał" albo "goguś", a "prawdziwy mężczyzna" nie musi dobrze wyglądać ani o siebie dbać
Fajnie sytuację opisał Kominek na swoim blogu:
http://www.kominek.in/2012/02/spojrz...zas-na-zmiany/

Co o tym wszystkim sądzicie?
I co mamy powiedzieć my, kobiety, które jesteśmy na każdym kroku atakowane plakatami i zdjęciami pięknych modelek o idealnych figurach?
Obrazliwa, w swojej bezsensownosci i uogolnianiu, to jest Twoja opinia. Faktycznie, bo ktos sie znalazl, ze mu nie pasuje (wot, dziwota, zawsze sie jakis znajdzie), to juz piszesz jakies bzdety o "Polaczkach" i "polskich facetach"

Co do tego, co Ty wszem i wobec slyszysz, to nie wiem, chyba tylko wypada wspolczuc otoczenia ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:23   #4
visionAM
Zakorzenienie

Poza tym w życiu bym nie pomyślała, że ktokolwiek weźmie tę reklamę aż tak bardzo serio przecież to jest tak przerysowane i głupkowate, że aż śmieszne.

I też nie rozumiem co komu przeszkadza plakat dobrze zbudowanego mężczyzny w samym ręczniku? Paranoja.
Ciekawe co by się działo jakby kobiety zaczęły protestować przeciwko tym wszystkim plakatom/zdjęciom etc. Bo przecież kobietę można traktować przedmiotowo, ale mężczyznę już nie
Stary 2012-02-19, 11:24   #5
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Co do tego, co Ty wszem i wobec slyszysz, to nie wiem, chyba tylko wypada wspolczuc otoczenia ?
No tak, jak kobieta słyszy że musi być taka i owaka - to ma paranoję, jak facet usłyszy raz - to leci do najwyższej rady do spraw etyki

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Ciekawe co by się działo jakby kobiety zaczęły protestować przeciwko tym wszystkim plakatom/zdjęciom etc.
ja bardzo chętnie dołączę się do protestu przeciwko reklamom bielizny na bilbordach itp. jeszcze kiedyś były robione ze smakiem a teraz to czasami zastanawiam się - pisemko dla dorosłych czy jeszcze reklama?
Stary 2012-02-19, 11:24   #6
kobietasukcesu
zawsze mam racje

http://www.pudelek.pl/artykul/38334/..._spice_absurd/

To niech się panowie za siebie wezmą i tyle w temacie Jakoś znam wielu bardzo zapracowanych, a znajdujących czas na ćwiczenia, za to nie siedzą na facebook'u czy przed tv, ale jak się chce znaleźć czas to się znajdzie.

Jakoś od kobiet się wymaga błyszczących włosów, ładnego makijażu, zadbanego, szczupłego ciała.

Tak samo mogę się czepiać reklam szamponów, że wnioskuje z nich, że jak nie mam idealnie lśniących odbitych u nasady włosów to nie zasługuje na randkę
Albo, że jak chce się lenić w sklepie, to trzeba nie używać schaumy, bo wtedy nikt w kolekcje nie stoi
Schauma pokazała sposób na bimbanie się w pracy, na stos!

Albo poczuje się urażona paniami z okładek męskich magazynów, niestety mam świadomość, że na białku i warzywach nie pociągnę i wolę pospać niż ćwiczyć, więc będę mieć przeciętną figurę i pretensje tylko do siebie.(w sensie aktualnie dbam o odżywianie itd, to tylko taki przykład)

Oooo albo skupmy się na biustach i zakażmy reklam w których występują kobiety dużymi biustami, bo wiele kobiet może się czuć URAŻONYCH, że natura ich im nie dała, a nie każdy ma na chirurgię plastyczną. jak tak można:

Jak się kobiety od lat sprowadza do maszyny trzymającej mopa i ścierę to jest dobrze, pan w tv powie spójrz na mnie, a potem na swojego mężczyznę to już obraza

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:26   #7
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Obrazliwa, w swojej bezsensownosci i uogolnianiu, to jest Twoja opinia. Faktycznie, bo ktos sie znalazl, ze mu nie pasuje (wot, dziwota, zawsze sie jakis znajdzie), to juz piszesz jakies bzdety o "Polaczkach" i "polskich facetach"

Postaram się ominąć pewne kwestie twojej wypowiedzi, bo wiem, że nie ma sensu zaczynać z tobą dyskusji
Tak, mam "kolegów", którzy tak właśnie się zachowują i propagują głupi i obraźliwy pogląd "facet zadbany - pedał". Chcesz mi współczuć, proszę bardzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 11:28   #8
201604181004
Konto usunięte

http://www.raf iner.pl/?v=819#nav

czy to wymaga komentarza w kontekście tego wątku?

skasujcie proszę spacje..........
Stary 2012-02-19, 11:29   #9
Hultaj
BAN stały

pff poważnie ?
Jak tak tak to przypomina mi się akcja z tubisiem i jego torebką.

A ja sobie życzę zdecydowanie więcej półnagich tym lepiej, męskich ciach w reklamach, o. To nieprawda, że kobity nie zwracają uwagi na wygląd. :P

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-02-19 o 11:32
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:32   #10
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś od kobiet się wymaga błyszczących włosów, ładnego makijażu, zadbanego, szczupłego ciała.
Tu jest też problem w tym, że my kobiety i ogólnie społeczeństwo, NIE wymagamy od mężczyzn Taka jest niestety przykra prawda.

Ale jakieś pół roku temu jak Szugar założyła wątek, w którym kilkanaście dziewczyn pisało, że chcą aby ich facet był taki i taki i taki (czytaj: wykształcony, zadbany, dobrze ubrany etc.) to zaczęło się wielkie poruszenie - znalazły się księżniczki i wybrzydzają jesteście wszystkie powierzchowne, liczy się wnętrze

A niestety od facetów w sprawach wyglądu/zadbania o siebie wymaga się mniej co wg mnie jest niedopuszczalne. Ja osobiście nie po to ćwiczę, smaruję się balsamami, dbam o swoje włosy, dbam ogólnie o siebie dla siebie, aby potem mieć przy boku "mężczyznę", który ograniczy się do prysznica, a później zasiądzie dumnie przed tv z piwem w ręku

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
A ja sobie życzę zdecydowanie więcej półnagich tym lepiej, męskich ciach w reklamach, o. To nieprawda, że kobity nie zwracają uwagi na wygląd. :P
zgadzam się!
Cytat:

to są jakieś kpiny....
Mężczyźni nie chcą patrzeć na męskie ciało?! WTF?!
Stary 2012-02-19, 11:34   #11
201605020943
Konto usunięte

Mam tylko nadzieję że mężczyźni nie zaczną się oburzać co do nowej reklamy bielizny H&M i nie zdejmą tego wielkiego plakatu Davida Beckhama w samych gatkach z wrocławskiego rynku
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:36   #12
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Lubię tą reklamę. Nawet bardzo
Stary 2012-02-19, 11:39   #13
Hultaj
BAN stały

ha ha, zabójcze, dziewczyny wąchające męskie majty :P, normalnie marzyłam o tym ;-) :P,
''gratuluję'' piarowcom, jak dla mnie to większość bielizny facetom kupują ich kobiety. :P
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:58   #14
maryanna3
Zakorzenienie

A ja lubię tą reklamę, śmieszna jest Zawsze z moją matką mamy ubaw jak to widzimy i ona robi taki look na reklamę, na swojego faceta, na reklamę, na swojego facet
Skąd ci faceci, co się tak oburzyli się wzięli? Chyba jakieś niezłe niedorajdy...
Ale orientujecie się czy dalej będzie emitowana?

Poza tym kominek jak zwykle opisał wszystko najlepiej
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 12:00   #15
awia
Zakorzenienie

Jestem w szoku że komus moze sie ta reklama nie podobac bo poniza mezczyzn
Mnie sie osobiscie nie podoba, bo jest głupawa, ale oburzenie panów jest delikatnie mówiac zalosne.
Patrzac na reklamy, to kobiety sa traktowane przedmiotowo, albo paraduja w samej bieliznie i blyskaja okiem/wlosem/zebem/cyckiem albo jako kury domowe, ktorych najwieszym problemem jest brudny kibel albo dylemat czym doprac koszule po mezu.
I faktycznie, gdyby moj TZ sie tą reklama oburzal zaczelabym sie zastanawiac czy z odpowiednią osoba zycie spędzam.

A do oburzonych panów - pussies.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 12:25   #16
Suvia
Zakorzenienie

Może mnie ktoś oświecić o co chodzi? Reklama jak reklama, a to "siedzę na koniu" nawet mnie rozśmieszyło na końcu

Straszne no, jedna reklama, która sugeruje facetom, że mogliby o siebie zadbać, na milion takich skierowanych do kobiet

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 12:36   #17
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:

A cała ta sprawa mnie niewiarygodnie śmieszy.
Stary 2012-02-19, 13:03   #18
Paulinka675
Zakorzenienie

autorko watku podzielam twoje zdanie

milion bilbordów z laskami z wielkimi cyckami, do tego reklamy w których ukazuje się kobietę jako matkę polkę gotującą obiadki i usługującą mężowi

a kolegą wyrakiem się nie przejmuj jest tutaj znany ze swoich ciętych nie zawsze słusznych ripost ma jakiś kompleks chyba

jedna na milion reklama z nagim torsem mężczyzny i już wielkie oburzenie, szczególnie że jego figura nie była przekłamana, co niestety w reklamach gdzie występuje kobieta jest częste np. reklamy farb do włosow i szamponów - włosy w nich błyszczą komputerowo, reklamy past do zębów - gdzie zęby są nienaturalnie białe, reklamy produktów żywieniowych - gdzie kobieta w pełnym makijazu manicure i z fryzurą gotuje obiadek

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:07
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:09   #19
Ivi 1988
Zakorzenienie

Co prawda reklamy nie widzialam, ale slyszalam haslo i zdjecie pana na koniu
Moim zdaniem wszystkie reklmay, ktore rozsmieszaja sa super i po prostu dzialaja, bo sie o nich mowi i sie je zapamietuje a przeciez o to chyba chodzi w tym calym biznesie i marketingu?

Czy widzieliscie juz ta nowa reklame Snickersa z Joan Collins grajaca glodnego faceta? Swietna jest.

http://youtu.be/KlrgAGiv9ZY

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 13:21   #20
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Czekałam aż ten temat pojawi się na wizażu i spodziewałam się takich właśnie odpowiedzi Jakby była reklama z hojnie obdarzoną przez naturę blondynką w skąpym ręczniku i byłby tekst - spójrz na swoją żoną a teraz na mnie to mam wrażenie że wypowiedzi były inne

Nie lubię seksizmu w każdym wydaniu. Nie lubię reklam z roznegliżowanymi kobietami i mężczyznami - i wolałabym żeby takich nie było. Najgorsze jest jednak to, że zdecydowana większość reklam (w tym ta) jest żenująco głupia i poniżej wszelkiego poziomu.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:23   #21
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby była reklama z hojnie obdarzoną przez naturę blondynką w skąpym ręczniku i byłby tekst - spójrz na swoją żoną a teraz na mnie to mam wrażenie że wypowiedzi były inne
jest kobieca odsłona reklamy "siedzę na koniu"
http://www.youtube.com/watch?v=Orgc5_tVyPE
Stary 2012-02-19, 13:23   #22
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
pff poważnie ?
Jak tak tak to przypomina mi się akcja z tubisiem i jego torebką.

Ja tez!!!)
Cytat:
Tu jest też problem w tym, że my kobiety i ogólnie społeczeństwo, NIE wymagamy od mężczyzn Taka jest niestety przykra prawda.

Ale jakieś pół roku temu jak Szugar założyła wątek, w którym kilkanaście dziewczyn pisało, że chcą aby ich facet był taki i taki i taki (czytaj: wykształcony, zadbany, dobrze ubrany etc.) to zaczęło się wielkie poruszenie - znalazły się księżniczki i wybrzydzają jesteście wszystkie powierzchowne, liczy się wnętrze

A niestety od facetów w sprawach wyglądu/zadbania o siebie wymaga się mniej co wg mnie jest niedopuszczalne. Ja osobiście nie po to ćwiczę, smaruję się balsamami, dbam o swoje włosy, dbam ogólnie o siebie dla siebie, aby potem mieć przy boku "mężczyznę", który ograniczy się do prysznica, a później zasiądzie dumnie przed tv z piwem w ręku

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

zgadzam się!
to są jakieś kpiny....
Mężczyźni nie chcą patrzeć na męskie ciało?! WTF?!
Zgadzam sie całkowicie.

Faceci dbajcie o siebie, naprawde miło popatrzec na zabdanego meżczynę...
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:27   #23
esfira
Zakorzenienie

mi się w ogóle nie podoba ta reklama, ale też nie rozumiem, o co cały ten szum i oburzenie. Przecież jeśli na plakacie pokazują śliczną modelkę czy przystojnego modela, to po to, żeby zwrócić uwagę ludzi, bo zazwyczaj normalni ludzie az tak dobrze nie wyglądają, facet na koniu tylko powiedział to na głos

a faceci o siebie nie dbają, to fakt, choć myślę, ze kobiety mają łatwiej, bo jeśli są szczupłe to już fajnie wyglądają, a facetowi jednak jakaś siłka jest potrzebna, żeby miał co pokazać...

Scandinavian Sleeping & Living

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:28
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 13:28   #24
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Słuszne spostrzeżenie. Zgadzam się z Tobą.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:28   #25
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Faceci dbajcie o siebie, naprawde miło popatrzec na zabdanego meżczynę...
Tak samo jak na zadbaną kobietę Mężczyźni w Polsce bardzo często nie mają nawyku dbania o siebie (to aż zatrważające), ale wiele kobiet niestety też nie. Uprawianie sportu w naszym kraju leży i kwiczy, podobnie jak zdrowa dieta, ale też dbanie o takie rzeczy jak depilacja, pielęgnacja cery, włosów, paznokci...
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:35   #26
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
jest kobieca odsłona reklamy "siedzę na koniu"
http://www.youtube.com/watch?v=Orgc5_tVyPE
mnie to nie razi i nie raziłoby absolutnieco to ja nie wiem, że zawsze się znajdzie zgrabniejsza, ładniejsza, bardziej gładka i powabna cóż, być może mam żenujące poczucie humoru ale mnie śmieszą te 2 reklamy

golizna, sex to wszystko i tak już będzie, lepiej że w wersji z przymrużeniem oka niż jakieś prawie porno
a czymże to się różni tak powiedziane od kobiety perfect wyglądającej, łącznie ze zrobioną fryzurą, paznokciami, makijażem przy garach i proszku do prania bawiącą męża i dzieci, z nieustannym uśmiechem na twarzy-przekaz oczywisty a cała masa takich reklam, już wolę właśnie coś w tym stylu z poczuciem humoru a nie na serio

blekitne_niebo: oczywiście, i faceci i babki powinny o siebie dbać. Jednak być może i uogólniam, nie nie mam żadnych badań na ten temat itd. ale z moich obserwacji wynika, że na ulicach dużo więcej zadbanych Polek niż Polaków. I że w wielu kręgach, nawet młodych ludzi, pokutuje zwłaszcza wśród płci męskiej takie podejście, że jak o siebie facet dba za przesadnie(a to wiadomo, że jest różną granicą i często dla faceta za przesadnie oznacza już cokolwiek poza prysznicem) to jest niemęski i nieatrakcyjny.

Edytowane przez maryanna3
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:37
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:37   #27
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Tak samo jak na zadbaną kobietę Mężczyźni w Polsce bardzo często nie mają nawyku dbania o siebie (to aż zatrważające), ale wiele kobiet niestety też nie. Uprawianie sportu w naszym kraju leży i kwiczy, podobnie jak zdrowa dieta, ale też dbanie o takie rzeczy jak depilacja, pielęgnacja cery, włosów, paznokci...
Oczywiście, jednak mimo wszystko kobiety chętniej i częściej dbają o siebie I nie mam tu na myśli jedynie "paćkania się" balsamami czy robienia makijażu, ale także zdrowe/zdrowsze odżywianie, uprawianie sportów, fitness i tym podobne.

Faceci lubią popadać w skrajności - albo w ogóle nie robią ze sobą nic, albo jak chodzą na siłkę to wyglądają jak pakjery bez szyi Oczywiście teraz piszę trochę na wyrost i generalizuję, bo nie jest tak zawsze, jednak niestety często można to zauważyć...
Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
mnie to nie razi i nie raziłoby absolutnieco to ja nie wiem, że zawsze się znajdzie zgrabniejsza, ładniejsza, bardziej gładka i powabna cóż, być może mam żenujące poczucie humoru ale mnie śmieszą te 2 reklamy

golizna, sex to wszystko i tak już będzie, lepiej że w wersji z przymrużeniem oka niż jakieś prawie porno
a czymże to się różni tak powiedziane od kobiety perfect wyglądającej, łącznie ze zrobioną fryzurą, paznokciami, makijażem przy garach i proszku do prania bawiącą męża i dzieci, z nieustannym uśmiechem na twarzy-przekaz oczywisty a cała masa takich reklam, już wolę właśnie coś w tym stylu z poczuciem humoru a nie na serio
Zgadzam się z Tobą. Poza tym chyba w dzisiejszych czasach logiczne jest, że te wszystkie piękne panie z reklam są sztucznie kreowane, w sensie - logiczne, że mało która pani domu od rana robi wielkie sprzątanie w pełnym makijażu i na szpileczkach I chyba każda osoba oglądająca reklamy patrzy na nie z przymrużeniem oka... tym bardziej dziwi mnie fakt wielkiego oburzenia reklamą Old Spice

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:39
Stary 2012-02-19, 13:38   #28
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

Brak słów.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:40   #29
Candy_lips
Zakorzenienie

Ojjj, a ile jest reklam, które sugerują, że my kobiety powinnyśmy mieć najlepiej figurę modelki, duże piersi i najlepiej jeszcze brak celluitu.. To prawda, że takie reklamy są głupie, ale nic z tym nie zrobimy..
Trochę dziwne, że facetów to uraziło. Ja to leję na takie reklamy. Nie oglądam reklam, jeżeli jest przerwa w czymś co oglądam, to zajmę się czymś innym, reklamy nie są dla mnie niczym fascynującym. A zobaczyłam tę reklamę i to przypadkiem i od razu chciało mi się śmiać. Nie jestem rasistką, nie mam nic do tego, że był tam czarnoskóry facet, fakt, był dobrze zbudowany, ale wg mnie nie ma w nim nic pociągającego więc na tekst, że szkoda, że Twój mężczyzna nie jest mną parsknęłam śmiechem. Reklama do kitu, jak wszystkie reklamy. Ale nie ma co uogólniać, na pewno wielu facetów parsknęło śmiechem tak jak ja . Mój by tak zrobił, a zresztą, on na szczęście nie ogląda reklam- po co to komu? I gdzie dystans do siebie? Oj panowie, niektórzy z Was chyba mają go niewiele.
A mój facet tylko raz zażartował :" O, reklama na bilboardzie z Beckhamem, pewnie Ci się podoba co".. No nie powiem, głupi żart, bo wie, że tylko on mnie kręci, a na bilbordy, to leję i mam gdzieś, hehe Może jestem dziwna, bo widzę, że Wy piszecie, że lubicie takie reklamy z półnagimi facetami, ale mnie to zdecydowanie nie kręci, nie wiem po co to.
A co do wymagań- trzeba znaleźć kogoś normalnego. Ja ważę ponad miarę, przyznaję się 86 kg przy 170 cm wzrostu, mam dużo więcej tu i ówdzie, a mam obok kochającego faceta, dla którego nie muszę wyglądać jak pani z pisemka. A on od razu mi się spodobał. Wygląd też ma bardzo dobry, dlatego fakt, mógłby mi tej urody oddać nieco , a może i nieco więcej . I nie jest tak mocno zbudowany, ale ja właśnie nigdy nie przepadałam za mocno zbudowanymi facetami .

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:54
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:52   #30
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:

Pamiętam ten wątek - wyszło na to, że mój używający odzywki do włosów i balsamu do ciała facet to chyba jakiś gej jest, nie mówiąc o tym, że Polak, więc już na pewno gej, skoro o siebie dba (bo tak, uzywanie odzywki do włosów i balsamu do ciała o czym ja nagminnie zapominam albo mi się nie chce to w przypadku Polaka większa oznaka preferencji homoseksualnych niz pociąg seksualny do osoby tej samej płci, witamy w Polsce). I mania opisywania wspaniałym obcokrajowców, bo Polacy fe - odsubskrybowałam te - nazwijmy to jednym słowem - głupoty niezwykle inteligentnych wizażanek.

Z jednej strony chcemy zadbanych facetów, a facet korzystający z dobra depilacji - fuj!
Chcemy zadbanych facetów - uzywa balsamu do ciała - gej jakiś, dla kolegi to pewnie robi!
Chcemy zadbanych facetów - posmaruje ręce kremem, żeby nie byłby jak papier ścierny - na pewno robi to dla kochanka!

Dostajemy łuszczącego się faceta z włosami jak u szczotki - o fuj, wolimy obcokrajowców.

Nie chcemy być porównywane do sfotoszopowanych modelek - ale wydamy czesto niemałe pieniądze, by na przeróżne kosmetyki po to, by właśnie tak wyglądać.

Tak czy siak - zawsze coś będzie niedobrze.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości