Rozdwojone końcówi -Sposoby - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: MAsz sposoby na rozdwojone końcówki? Jakie :
ścinanie włosów 67 81,71%
domowe spodoby 2 2,44%
produkty sklepowe 6 7,32%
nie robię nic z rozdwojonymi końcówkami 7 8,54%
Głosujący: 82. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 16:46   #1
blackcherryx94
Rozeznanie

Rozdwojone końcówi -Sposoby

Dziewczyny! ! !
Macie jakieś sposoby na rozdwajające się końcówki ? Oprócz ścinania włosów . Jakieś domowe sposoby , produkty ?
blackcherryx94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 18:48   #2
novelove
Zakorzenienie

Dot.: Rozdwojone końcówi -Sposoby

nic innego nie pomoże lepiej niż cięcie
Stary 2011-10-28, 19:41   #3
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
nic innego nie pomoże lepiej niż cięcie
No tak ,ale Fryzjer ci obetnie polowe włosów i to jest straszne ! ;( ! ! ! ! ! W szczególności jak się zapuszcza. xD
Stary 2011-10-28, 20:12   #4
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackcherryx94 Pokaż wiadomość
No tak ,ale Fryzjer ci obetnie polowe włosów i to jest straszne ! ;( ! ! ! ! ! W szczególności jak się zapuszcza. xD
To trzeba pójść do takiego co rozumie co to znaczy 1 cm albo ściąć sobie samemu, bo sposobu na rozdwojone końcówki nie ma. Trzeba zabezpieczać nowe.
Stary 2011-10-28, 20:34   #5
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
To trzeba pójść do takiego co rozumie co to znaczy 1 cm albo ściąć sobie samemu, bo sposobu na rozdwojone końcówki nie ma. Trzeba zabezpieczać nowe.
Ja wiem ,ale jednak żaden fryzjer chyba nie rozumie ,bo żaden mnie nie obciął normalnie [Zapraszam do historii związanych z gafami u fryzjera : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=570221 ]
Stary 2011-10-28, 20:36   #6
Nacho1111
Raczkowanie

Profilaktyka jest chyba najlepsza. Jak masz juz rozdwojone koncówki to już nic Ci nie pomoże. Obetnij, a potem używaj jedwabiu.
Nacho1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 20:44   #7
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nacho1111 Pokaż wiadomość
Profilaktyka jest chyba najlepsza. Jak masz juz rozdwojone koncówki to już nic Ci nie pomoże. Obetnij, a potem używaj jedwabiu.
Rozumiem ,ale wlosy rozdwajają sie ciągle. Postanowiłam je lekko podcinać nożyczkami sama i nie niszczyć ich tak. Używam jedwabiu i olejków do zniszczonych końcówek. Słyszałam ,też o takich produktach ,które sklejają trochę rozdwojone końcówki . Próbuję teraz takiego specjalnego serum z Avonu. Nie spodziewam się jakieś rezolutnej rewelacji. Stosuję go 2 dzień, więc nie mogę powiedzieć ,czy coś pomaga ,za to na pewno nawilża włosy. Tak wiec zostanę chyba przy jedwabiu minimalnym ścinaniu końcówek nożyczkami i zapuszczaniu włosów
Stary 2011-10-28, 21:16   #8
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem ,ale wlosy rozdwajają sie ciągle. Postanowiłam je lekko podcinać nożyczkami sama i nie niszczyć ich tak. Używam jedwabiu i olejków do zniszczonych końcówek. Słyszałam ,też o takich produktach ,które sklejają trochę rozdwojone końcówki . Próbuję teraz takiego specjalnego serum z Avonu. Nie spodziewam się jakieś rezolutnej rewelacji. Stosuję go 2 dzień, więc nie mogę powiedzieć ,czy coś pomaga ,za to na pewno nawilża włosy. Tak wiec zostanę chyba przy jedwabiu minimalnym ścinaniu końcówek nożyczkami i zapuszczaniu włosów
Efekt "sklejenia końcówek" to tylko chwyt marketingowy niestety :/ Nic nie sklei rozdwojonych. Lepsze od takiego serum są na pewno naturalne oleje
Stary 2011-10-28, 21:21   #9
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Efekt "sklejenia końcówek" to tylko chwyt marketingowy niestety :/ Nic nie sklei rozdwojonych. Lepsze od takiego serum są na pewno naturalne oleje
No właśnie mnie też sie wydaje ,ze to jest tylko jedwab wlany w ładny dozownik i nosi nazwę " serum na końcówki" Ale może też się przyda, bo moje końcówki potrzebują nawilżenia ,a to jak narazie troche je nawilża
Stary 2011-10-28, 21:47   #10
vouge13
Zadomowienie

Jeśli to serum o którym piszesz to to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...um.html&next=1
to obczaj sobie skład. Na trzecim miejscu jest alcohol denat., więc tak naprawdę może jeszcze pogorszyć problem. Ale z drugiej strony ma całkiem niezłe oceny ^^
Stary 2011-10-28, 21:53   #11
blackcherryx94
Rozeznanie

Ah no niestety.. Tak to ten. Ale i tak będę go używać bo czekałąm na niego cały miesiąc! No a skoro ma takie oceny to może az tak zly nie jest ;D Wyfdaje się nie być zły i naprawdę bardzo natłuszcza i nawilża te końcówki. Daje taki efekt jakby się polepszał ten stan.
Stary 2011-10-28, 22:12   #12
letito
Raczkowanie

Profilaktyka jest najważniejsza, również moim zdaniem

Podzielę się swoimi doświadczeniami..

Ja, po usunięciu (obcięciu, ale nie tylko do fragmentu, gdzie zaczynało się rozdwajanie włosa, ale parę cm wyżej) rozdwojonych końcówek pielęgnuje włosy w ten sposób, aby były max. nawilżone. Im włosy bardziej suche, tym bardziej podatne na rozdwajanie na końcach.

Stosuję olejowanie (aktualnie dobrej jakości indyjskie olejki m. in. Sesę czy Amlę Khadi). Używam masek bez silikonów i szamponów bez SLS. Detergenty wysuszają włosy a silikony uniemożliwiają w znaczny sposób odżywienie włosa olejkami.

Na końcówki najlepiej nakładać np. jedwab lub w olejki np. kokosowy [oczywiście w bardzo niewielkiej ilości, aby nie obciążyć włosów]. Btw, zanim odkryłam naturalne produkty, stosowałam kiedyś serum z Avonu i ono również bardzo dobrze działało [świetnie też "kleiło" wtedy moje rozdwojone końcóweczki]

Do tego: nie stosuję prostownicy. Suszarki używam, ale z jonizacją, aby zatrzymać wilgoć we włosie. Zawsze z chłodnym nawiewem i w odpowiednio dużej odległości od włosów. [optymalnie byłoby w ogóle odstawić suszarkę]

I na koniec: suplementy na włosy. Bo od wewnątrz też trzeba dbać o włoski, aby były zdrowe aż po same końce .

I jestem bardzo zadowolona a miałam kiedyś ogromny problem z końcówkami..

letito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 22:37   #13
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez letito Pokaż wiadomość

Profilaktyka jest najważniejsza, również moim zdaniem

Podzielę się swoimi doświadczeniami..

Ja, po usunięciu (obcięciu, ale nie tylko do fragmentu, gdzie zaczynało się rozdwajanie włosa, ale parę cm wyżej) rozdwojonych końcówek pielęgnuje włosy w ten sposób, aby były max. nawilżone. Im włosy bardziej suche, tym bardziej podatne na rozdwajanie na końcach.

Stosuję olejowanie (aktualnie dobrej jakości indyjskie olejki m. in. Sesę czy Amlę Khadi). Używam masek bez silikonów i szamponów bez SLS. Detergenty wysuszają włosy a silikony uniemożliwiają w znaczny sposób odżywienie włosa olejkami.

Na końcówki najlepiej nakładać np. jedwab lub w olejki np. kokosowy [oczywiście w bardzo niewielkiej ilości, aby nie obciążyć włosów]. Btw, zanim odkryłam naturalne produkty, stosowałam kiedyś serum z Avonu i ono również bardzo dobrze działało [świetnie też "kleiło" wtedy moje rozdwojone końcóweczki]

Do tego: nie stosuję prostownicy. Suszarki używam, ale z jonizacją, aby zatrzymać wilgoć we włosie. Zawsze z chłodnym nawiewem i w odpowiednio dużej odległości od włosów. [optymalnie byłoby w ogóle odstawić suszarkę]

I na koniec: suplementy na włosy. Bo od wewnątrz też trzeba dbać o włoski, aby były zdrowe aż po same końce .

I jestem bardzo zadowolona a miałam kiedyś ogromny problem z końcówkami..

tak wiem, ale niestety w moim przypadku bez suszenia i prostownicy nie obejdzie sie.Czuje się lepiej z prostymi włosami ,niż mocno falowanymi jak u jakiejś sieroty ;( . Posiadam włosy dość zadbane i wypielęgnowane . Często je nawilązam i podejrzewam ,że mają po prostu mało witamin gdyż bardzo mało ich spożywam co sygnalizują mocno wypadające włosy. Jednak nie stanowi to aż takiego dużego problemu. Używam jedwabiu z biosilku i CHI w małych buteleczkach i mam jeszcze jakiś od fryzjera. rozprowadzam kilka kropelek na całych pasmach . Mam spraye termoochronne i inne pierdoły ochronne. Staram sie dbać o włosy i nieźle mi to jak narazie wychodzi. Szkoda mi jest ścinać włosów przez głupie koncówki wi.ęc narazie sobie daruje

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Podejrzewam również ,że rozdwoiły się przez farbowanie w krótkich odstępach czasu ... Pół roku temu równiez używałam prostownicy i suszarki ,ale nie miałam takiego problemu bo je nawilżałam i nie farbowałam ,a teraz przez 4 miesiace miałam chyba 4 kolory na głowie ,więc stawiam ,że to główna przyczyna, bo włosy bo farbowaniu są bardziej podatne na rozdwajanie ;(

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Podejrzewam również ,że rozdwoiły się przez farbowanie w krótkich odstępach czasu ... Pół roku temu równiez używałam prostownicy i suszarki ,ale nie miałam takiego problemu bo je nawilżałam i nie farbowałam ,a teraz przez 4 miesiace miałam chyba 4 kolory na głowie ,więc stawiam ,że to główna przyczyna, bo włosy bo farbowaniu są bardziej podatne na rozdwajanie ;(
Stary 2011-10-28, 22:43   #14
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
tak wiem, ale niestety w moim przypadku bez suszenia i prostownicy nie obejdzie sie.Czuje się lepiej z prostymi włosami ,niż mocno falowanymi jak u jakiejś sieroty ;( . Posiadam włosy dość zadbane i wypielęgnowane . Często je nawilązam i podejrzewam ,że mają po prostu mało witamin gdyż bardzo mało ich spożywam co sygnalizują mocno wypadające włosy. Jednak nie stanowi to aż takiego dużego problemu. Używam jedwabiu z biosilku i CHI w małych buteleczkach i mam jeszcze jakiś od fryzjera. rozprowadzam kilka kropelek na całych pasmach . Mam spraye termoochronne i inne pierdoły ochronne. Staram sie dbać o włosy i nieźle mi to jak narazie wychodzi. Szkoda mi jest ścinać włosów przez głupie koncówki wi.ęc narazie sobie daruje

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Odradzam biosilka, ma w składzie alkohol
Wg mnie najlepsze są oleje i na końcówki i na całą długość. I Jantar
A nie mogłabyś zamiast prostować włosy podkreślić ich skręt? Mi się okropnie podobają falowane i dałabym się pokroić za takie
Stary 2011-10-28, 22:48   #15
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Odradzam biosilka, ma w składzie alkohol
Wg mnie najlepsze są oleje i na końcówki i na całą długość. I Jantar
A nie mogłabyś zamiast prostować włosy podkreślić ich skręt? Mi się okropnie podobają falowane i dałabym się pokroić za takie
Właśnie nie bardzo ponieważ to nie są takie łądne fale tylko jakieś powywijane jak an egzorcyzmach. Strasznie ich nie lubię.
Stary 2011-10-28, 23:01   #16
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Wyfdaje się nie być zły i naprawdę bardzo natłuszcza i nawilża te końcówki. Daje taki efekt jakby się polepszał ten stan.
Patrząc na skład: silikon, silikon, alkohol, silikon, konserwant, filt UV, zapach... I na tym można by było skończyć, bo całej reszty jest tyle co kot napłakał. Nic, co mogłoby nawilżyć włosy.

A co do beznożyczkowego sposobu na rozdwajające się końcówki- to zamiast iść do dentysty można szpachlować dziury w zębach śnieżnobiałym biurowym korektorem. Ale na Boga, czy to ma sens?
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 23:13   #17
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Patrząc na skład: silikon, silikon, alkohol, silikon, konserwant, filt UV, zapach... I na tym można by było skończyć, bo całej reszty jest tyle co kot napłakał. Nic, co mogłoby nawilżyć włosy.

A co do beznożyczkowego sposobu na rozdwajające się końcówki- to zamiast iść do dentysty można szpachlować dziury w zębach śnieżnobiałym biurowym korektorem. Ale na Boga, czy to ma sens?
JA tego nie rozumiem. po co to produkują jak wszystko jest ' Beee" najlepiej uzywać oleju słonecznikowego całego na włosy i będą nawilżone. Wgl.. po co są kosmetyki? Jak i tak polowa nie dziala..

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...py.html&next=1 tego uzywam i to mi pomaga. Gdyby tego nierobilo moje wlosy nadal byly by sianem jak po rozjasnianiu

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222543 znalazlam rowniez wątek o alcoholach ,ktore nawilzaja wlosy
Stary 2011-10-28, 23:41   #18
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
JA tego nie rozumiem. po co to produkują jak wszystko jest ' Beee" najlepiej uzywać oleju słonecznikowego całego na włosy i będą nawilżone. Wgl.. po co są kosmetyki? Jak i tak polowa nie dziala..
Działa, ale trzeba wybierać te dobre
Stary 2011-10-28, 23:46   #19
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Działa, ale trzeba wybierać te dobre
Dziękuje za cenne rady jestem wdzieczna
Stary 2011-10-29, 10:55   #20
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...py.html&next=1 tego uzywam i to mi pomaga. Gdyby tego nierobilo moje wlosy nadal byly by sianem jak po rozjasnianiu

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222543 znalazlam rowniez wątek o alcoholach ,ktore nawilzaja wlosy
Olej słonecznikowy nie nawilża, jedynie natłuszcza Tak gwoli ścisłości.
Alkohole tłuszczowe łatwo w kosmetykach rozpoznać, ten zawarty w Biosilku nim nie jest. Pasuje Ci ten jedwab- super, używaj go. Dziewczyny raczej go odradzają, bo ten produkt po prostu może włosy wysuszyć (to już nawet jedwab CHi też Farouka nie ma alkoholu), co nie znaczy, że musi tak się stać, no a poza tym, nie ma w sobie nic szczególnego. Ogólnie, istnieją lepsze tego typu kosmetyki, jak już się potrzebuje serum silikonowego, to wszystko.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 11:10   #21
Faxu
Rozeznanie

Ja kiedyś miałam straszny problem z rozdwajającymi się końcówkami. Dwa dni po podcięciu znowu były rozdwojone! I nic nie pomagało, dopiero zółty Gliss Kur pomółgł. Ale niestety nie mogę go używać zbyt często bo mi po nim włosy wypadają.

Edytowane przez Faxu
Czas edycji: 2011-10-29 o 11:11
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 11:35   #22
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Olej słonecznikowy nie nawilża, jedynie natłuszcza Tak gwoli ścisłości.
Alkohole tłuszczowe łatwo w kosmetykach rozpoznać, ten zawarty w Biosilku nim nie jest. Pasuje Ci ten jedwab- super, używaj go. Dziewczyny raczej go odradzają, bo ten produkt po prostu może włosy wysuszyć (to już nawet jedwab CHi też Farouka nie ma alkoholu), co nie znaczy, że musi tak się stać, no a poza tym, nie ma w sobie nic szczególnego. Ogólnie, istnieją lepsze tego typu kosmetyki, jak już się potrzebuje serum silikonowego, to wszystko.
CO jak co ale ocene ma niezłą
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...py.html&next=1

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Jakoś używam go od roku i działą dobrze. Gdyby wysuszał napewno bym to zauważyła. Może to zależy od typu włosa?
Stary 2011-10-29, 14:55   #23
novelove
Zakorzenienie

Obcięcie 1 cm włosów niestety nic nie daje Sama tak zrobiłam i cały czas były porozdwajane. Ostatnio obcięłam połowę swoich włosów, no i efekt widać od razu... Też chce mieć długie włosy, więc rozumiem Twój ból

Na końcówki polecam olejek rycynowy
Stary 2011-10-29, 16:06   #24
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
CO jak co ale ocene ma niezłą
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...py.html&next=1

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Jakoś używam go od roku i działą dobrze. Gdyby wysuszał napewno bym to zauważyła. Może to zależy od typu włosa?
To jest chyba akurat oczywiste Inną rzeczą jest jednak stosowanie potencjalnie wysuszających kosmetyków, a inną- polecanie ich innym osobom bez wspomnienia o możliwym negatywnym działaniu produktu
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 22:34   #25
Lady eSs
Rozeznanie

Też miałam problem z rozdwajającymi się końcówkami. Ale znalazłam sposób.

Po pierwsze, trzeba takie końcówki ściąć. Po każdym myciu nakładam odżywkę do spłukiwania Garniera (żółta z awokado) i efekt jest świetny. U fryzjera byłam ponad 2 miesiące temu a końcówki są nadal w takim samym stanie jak po ścięciu.

Tylko, że ja przestałam używać prostownicy i nawet suszarki. Więc obawiam się, że mój sposób może być za słaby. Prostowanie to niestety najgorsze co może być dla włosów.

A co do jedwabiu- on działa raczej wizualnie, kosmetyk do stylizacji a nie do pielęgnacji.

Edytowane przez Lady eSs
Czas edycji: 2011-10-29 o 22:36
Lady eSs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 23:13   #26
blackcherryx94
Rozeznanie

Dlatego chyba zdecyduje sie na zakup specjalnej prostownicy. Są takei co nei niszcza koncowek Nie mam zamiaru przestac prostowac wlosow ani ich suszyc bo wygladam jak polizana przez osla wtedy.
Stary 2011-10-29, 23:40   #27
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego chyba zdecyduje sie na zakup specjalnej prostownicy. Są takei co nei niszcza koncowek Nie mam zamiaru przestac prostowac wlosow ani ich suszyc bo wygladam jak polizana przez osla wtedy.
Oj, wszystkie niszczą, niektóre po prostu mniej. Nie istnieje taka prostownica, która nie niszczy włosów.
Stary 2011-10-30, 10:17   #28
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Po to żeby je sprzedawać i zarabiać na nich pieniądze

Na rozdwojone końcówki: najlepiej odstawić prostownicę i suszarkę, rozjaśnianie też stanu końcówek nie polepszy, a już na pewno nie zmienianie koloru 4 razy w ciągu 4 miesięcy. Poza tym regularnie podcinać i coś silikonowego lub jakiś olej do zabezpieczenia końcówek.

Ja też kiedyś nie wyobrażałam sobie siebie w niewyprostowanych włosach, a teraz już od dosyć długiego czasu nie prostuję i widzę poprawę. Na początku jest ciężko, ale później przy odpowiedniej pielęgnacji powinno być lepiej (w końcu to błędne koło - włosy wyprostowane wydają się być gładkie i ładne, a im dłużej się je prostuje tym bez prostownicy stają się bardziej sianowate i niesforne). Dlatego namawiam do odstawienia prostownicy mamy nawet taką grupę wsparcia https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550489. Poza tym falowanie może też być wina cięcia. Masz wycieniowane włosy? Cieniowane włosy falują bardziej.

Edytowane przez rockandrollqueen
Czas edycji: 2011-10-30 o 10:33
rockandrollqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 11:14   #29
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
Po to żeby je sprzedawać i zarabiać na nich pieniądze

Na rozdwojone końcówki: najlepiej odstawić prostownicę i suszarkę, rozjaśnianie też stanu końcówek nie polepszy, a już na pewno nie zmienianie koloru 4 razy w ciągu 4 miesięcy. Poza tym regularnie podcinać i coś silikonowego lub jakiś olej do zabezpieczenia końcówek.

Ja też kiedyś nie wyobrażałam sobie siebie w niewyprostowanych włosach, a teraz już od dosyć długiego czasu nie prostuję i widzę poprawę. Na początku jest ciężko, ale później przy odpowiedniej pielęgnacji powinno być lepiej (w końcu to błędne koło - włosy wyprostowane wydają się być gładkie i ładne, a im dłużej się je prostuje tym bez prostownicy stają się bardziej sianowate i niesforne). Dlatego namawiam do odstawienia prostownicy mamy nawet taką grupę wsparcia https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550489. Poza tym falowanie może też być wina cięcia. Masz wycieniowane włosy? Cieniowane włosy falują bardziej.
Nie posiadam falowanych włosów
Stary 2011-10-30, 11:52   #30
ston3d
Zadomowienie

W ogóle jakie naiwne masz podejście do firm kosmetycznych... Że niby jak sprzedają jakiś kosmetyk, to na pewno spełnia obietnice producenta
Żaden "jedwab" nie sklei Ci włosów ani ich nie nawilży- "jedwab" zabezpiecza końcówki przed mechanicznymi urazami, sama stosuję Chi i jestem zadowolona. Natomiast Biosilk ładnie mi wysuszył włosy i spotęgował rozdwajanie się Dlatego unikam składniku alcohol denat. w kosmetykach, które stosuję na długość. O Avonie wolę się nie wypowiadać
Generalnie oleje (ja stosuję min. 2 razy w tygodniu) + silikony na końcówki to dobre połączenie, ja już 8 miesięcy nie byłam u fryzjera. Ale nie stosuję prostownicy (która zawsze będzie niszczyć włosy i przyśpieszać rozdwajanie się, bo nikt mi nie powie że traktowanie włosów wysokimi temperaturami nie jest złe) I czasem podcinam pojedynczy włos, jak widzę że jest bardzo rozdwojony.
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości