![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Zmiana nawyków żywieniowych!
Ciekawe czy ktoś dołączy
![]() Nie zależy mi na diecie, nie zakładam żadnej. Chciałabym znaleźć osoby które tak jak ja chcą na stałe, na całe życie zmienić swoje nawyki żywieniowe. Rzuciłam palenie papierosów, przyszedł czas by raz na zawsze rozstać się ze słodkimi napojami, czekoladowym obżarstwem, fastfoodami... Nie zakładam żadnej konkretniej diety, mam nadzieję że jeśli zacznę odżywiać się w miarę zdrowiej kilogram może dwa sam spadnie. Zamiast frytek, ziemniaki z wody a najlepiej kasza. Zamiast smażonej piersi, gotowana. Zamiast surówki z majonezem, miks świeżych warzyw... Czy jest ktoś kto chce zacząć ze mną od dziś i trzymać się tego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmiana nawyków żywieniowych!
Ja! Ja chcę!
![]() Koniec: ze słodyczami (lub chociaż ograniczenie ich ![]() I pijemy czerwoną herbatkę ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
łojojoj ja muszę w ogóle herbatę zacząć pić, bo nie lubię...
![]() głupie napoje gazowane, cola, wypaczyła mi smak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
O kurcze, ja też dołączę!
![]() Dieta mi raczej niepotrzebna, ale z zamiarem zmiany jadłospisu na zdrowszy noszę się już jakiś czas ![]() U mnie wypadałoby wprowadzić mnóstwo warzyw i owoców, skończyć z fastfoodami i słodyczami... A co do herbatek to zielona! ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
No hej
![]() Urghhhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mało chętnych, teraz pytanie czy wszystkie wizażanki zdrowo się odżywiają i tylko my zostałyśmy takie niedobitki?
![]() Drabineczka skoro już pokonałaś nałóg palenia, więc z napojami powinno pójść gładko ![]() A ja dziś pięknie, bo 3 ciasteczka do kawy ![]() Ćwiczycie coś, czy tylko skupiacie się na zdrowszym jedzeniu?
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja ćwiczę, chodzę na siłownie na ćwiczenia zorganizowane co prawda tylko raz w tygodniu ale na 1,5 zegarowej (zorganizować u mnie jakiekolwiek wyjście to cud
![]() Zimna pepsi twist mnie kusi w lodówce, matko, mój organizm autentycznie domaga się tej dawki cukru której mu dostarczałam. :| I powiem ci że z paleniem poszło gładko... Jakoś tak, wóz albo przewóz po prostu przestałam palić koniec kropka. Z jedzeniem się tak nie da. Jeść musisz... za każdym razem jak po coś sięgniesz masz ochotę sięgnąć po gorszy wybór... picie? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Kasica nie martw się, mi też dzisiaj wafelek wpadł na 2 śniadanie
![]() Drabineczka też chodzę na siłownie, też 1,5h w tygodniu, w ramach wf na studiach... ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny!
Można dołączyć? ![]() Uda nam się? Edytowane przez Lachezis Czas edycji: 2012-02-27 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Otóż to
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Samego serka wiejskiego też bym nie zjadła, musi być z dodatkiem jakimś ![]() Byłam dziś na większych zakupach spożywczych, więc zaopatrzyłam się w warzywa i od jutra wcinam ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
O witamy nową osobę
![]() ![]() Ja aktualnie nie mam ochoty na żadne jedzenie, zrobiłam sobie krótką drzemkę po której mam zgagę ![]() No tak, warzywa... Warzywa jak warzywa, jeszcze je zjadam, ale owoce? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Haha
![]() Też myślę, że po rzuceniu palenia wprowadzenie takich małych zmian nie powinno być problemem dla Ciebie ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
oo tak, dołączam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
OOO coraz nas więcej
![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Dokładnie
![]() Uhh na kolacje zjadłam ryż z jabłkiem i cynamonem, nom nom nom. Właściwie to taki podwieczorek. Mój pierwszy owoc od stu lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zadomowienie
|
O, któż to się odchudza! Panna Drabineczka!
![]() Podziwiam. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja sobie dzisiaj zrobiłam dietetyczne bezy, a co sobie będę żałować! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ohmonique zapomniałam napisać, ale muszę zadać to pytanie.Czy pisząc: "muszę pozbyć się słodyczy z domu" nie miałaś na myśli "muszę je zjeść jak najszybciej"?
![]() willy_nilly ja tam nie czuję takiego 'zapachu', może kwestia jaka to herbata, firma produkująca? ![]() Było w programie "Wiem co jem" o cukrze, w parówkach też jest... Tak więc całkowicie cukru się nie wykluczy niestety ![]() Drabineczka słodki podwieczorek widzę ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do czerwonej herbaty to ja myślę, że kwestia przyzwyczajenia. Też kiedyś namiętnie ją piłam, początkowo miała dla mnie właśnie taki ziemisty posmak, potem wlewałam jej sporo w siebie ![]() Ale jakiś rok temu przerzuciłam się na zieloną, czerwoną teraz od czasu do czasu ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
No, niestety, cukru się nie wykluczy :/ natomiast ja przeżywam swój trzeci dzień bez słodkich napojów
![]() ![]() ![]() ![]() A ja właściwie żadnych takich herbatek nigdy nie piłam, co one takiego dają tak naprawdę? Jakie jest ich działanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Normalnie prawie jak narkoman na odwyku
![]() Czerwoną piłam kiedyś głównie ze względu na jej właściwości odchudzające, a dokładnie to, że wpływa na spadek tłuszczu, czyli w konsekwencji masy ciała. Ale oczywiście sama w sobie niewiele tego efektu daje. Myślę, że połączona ze zdrową dietą wspomaga na pewno odchudzanie ![]() A zielona oczyszcza organizm z toksyn, wpływa na uregulowanie ciśnienia, bodajże obniża też cholesterol i pewnie kilka innych rzeczy, dokładnie to trzeba by poczytać w necie ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
O dziękuję. To może powinnam sięgnąć po zieloną.
No, ja już przysypiam, a spałam dzisiaj 10 godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Czerwona i zielona przedłużają życie, więc może to sposób na długowieczność?
![]() Tu masz wątek, jak chcesz to poczytaj ![]() A białą piłyście? Oooo Drabinka za zdrowe odżywanie się wzięłaś, a w domu tyle pokus pochowane po kątach? ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Akurat z napojami gazowanymi, słodkimi problemu nie mam. A już energetyków to w ogóle nie tykam.
Za to mam problem z przejściem obojętnie obok słodyczy, zwłaszcza po obiedzie. Obiad kojarzy mi się z deserem po nim ![]() ![]() Dlatego ostatnio robię sobie kanapkę i biorę jakiś owoc ze sobą, żebym już tam nie kupowała nic. Białej nie piłam ![]()
Edytowane przez ohmonique Czas edycji: 2012-02-28 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja niestety też, jak jestem na uczelni, zjadam namiętnie drożdżówki. Muszę zacząć robić kanapki, albo sałatki! Tylko, że kasy nie mam, ech;|. Muszę czekać na nowy miesiąc. W marcu sobie odbiję żywnościowo. Kolejne postanowienie, jak widać. Cytat:
A dziś zjadłam pączka trójkątnego z jabłkiem na podwieczorek:p. Trudno, jedna słodkość w ciągu dnia, to raczej nie zbrodnia ![]() Edytowane przez Lachezis Czas edycji: 2012-02-28 o 17:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Oj tak słodkie po obiedzie najlepiej do kawki
![]() ![]() Znacie jakieś przepisy z czym jeść kaszę? (na obiad)
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
No niestety, po domu to mam pochowane tyle rzeczy... rafalleo się patrzy, biała czekolada, pepsi twist, ojojoj
![]() ja kaszę, najlepiej gryczaną ![]() A gdzie wy kupujecie te herbatki? w aptece? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.