|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
=> TaN!eC KonTrA TłUstE Nog! <=
Dzisiaj wpadłam na pomysł, że zamiast wykonywania monotonnych ćwiczeń, które szybko nas nudzą lepiej będzie po prostu potańczyć
; dynamicznie, do dowolnej muzyki, tak jak na dyskotece lub innej zabawie tanecznej. Oczywiście istnieje limit czasu - np. 1 godzina. Nie wiem czy to dobry pomysł, dlatego założyłam ten wątek, abyście same oceniły. Czekam na opinie |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: => TaN!eC KonTrA TłUstE Nog! <=
Ej Wizażanki Kochane, co jest
?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm a ak ktos nie potrafi tanczyc ?
Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu ![]() |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
tak zgadzam sie z toba
to dobry pomysł ![]() szczególenie dla kogos kto kocha taniec i muzyke ja sobie własnie tancze a przynajmiej staram sie codziennei ale nie zawsze mam czas no ael raz w tygodniu to napewno bo chodze na gimnastyke połaczona z tancem ::![]() ![]() ![]() pozdrawiam :
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię tańczyć, chodzę na zajęcia z tańca, ale nie ukrywam,że w domu czasem sobie też podryguje
Nawet rano tuz przed wyjściem z domu, gdy sie obrobie ze wszystkim i mam jakies 5 minutek (a że radio włączone mam do samego wyjścia to muzyka zawsze gra).
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
mysle ze jest to swietny pomysl bo w mily sposob mozna spalic pare kilo
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, za poparcie
Najbardziej chciałabym spalić tłuszczyk z nóg, bo są okropne, a mianowicie 58cm w udzie i 37cm w łydce . Od jutra zabieram się za callanetics połączony z wirtualną skakanką i strechingiem. Wcześniej skakałam jakiś czas, ale nie codziennie i zeszło mi 2 cm z ud. Bardzo boję się umięśnić nogi i dlatego nie wiem co robić...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie tak robie
Co prawda tańczyć nie umiem ale podskakuje jakby na skakance, pobiegam troszke w miejscu i ogólnie podskakuje godzinka dziennie no i rozciąganie przed i po ćwiczeniach koniecznie.Zapraszam Cię do wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=134903 W kupie raźniej |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
2 tygodnie temu po całonocnej dyskotece zobaczyłam super plaski brzuszek - do tej pory zadne ćwiczenia nie pomagały a tu prosze troszke sie wypocilam i efekty s awidoczne. Niestety mam male dziecko i nie moge szalec co tydzien, w domu tez jest ciężko z takim malcem, ale może uda sie wychodzic chociaz raz na miesiac na tańce wie cnic straconego
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
up up
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Z tym tańcem to świetny pomysł
kiedyś jak byłam na dyskotece to schudłam aż 1 kg ale potem niestety znowu ten 1 kg wrócił ale pochwalam pomysł i zaczynam tańczyć od jutra
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
żadna z Was nie chce się przyłączyć?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ja sie przylaczam
chociaz w lydce mam 32 cm a w udzie 42
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
hmmm ... taniec, spoko sprawa, ale wdaje mi sie to nietrwale
![]() chyba ze robila bys to codziennie ![]() wogule fajny pomysl z tym tancem, bo nie tylko nogi ci sie spalaja ;p hehehhe ja codzinnie siedze na nibykrzesle ... przeczytalam o tym na necie ze opierasz sie o scine, zginasz kolana tak na ok. 90stopni ... chodzi o to zeby to wygladala ze siedzisz na krzesle, wydaje sie proste ale ja po minucie wymekam ... mam nadzije ze to dobry pomysl, na nogi
|
|
#16 |
|
♥
|
z czego ty sie chcesz odchudzic
w udzie 42 cm o kurde
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
jak tylko będę miała trochę spokoju w domu (nie lubię tańczyć jak ktoś patrzy
) to się przyłącze do was
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Ja również się przyłaczam
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam prośbę
czy mogłybyście powrzucać tytuły piosenek, do których Wam się najlepiej tańczy? Ja słucham raczej "nietanecznej" muzyki, więc jestem dość zielona w tym temacie myślę, że taniec jest fajnym sposobem, po sesji zamierzam się zapisać na kurs tańca nawet (szkoda tylko, że sama, bo z potencjalnym partnerem związek nam się prawie kompletnie rozsypał )
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MBrother - Trebles Akcent - Kylie C-Bool - House Baby (Original Mix) Royal Gigolos - California Dreamin (Extended Mix) C-Bool - Would you feel Danzel - Pump it up C-Bool - Zok Zok Uniting Nations - Out of Touch Eric Prydz - Call On Me (Radio Edit) Global Deejays - What a Feeling Global Deejays vs. Benny Benassi - San Fransisco Dreaming (Musical Racket Mix) Kalwi & Remi -- Explosion (Dj Theo Club Remix) MBrother - What (C-Bool Rmx) Kalwi & Remi - Imagination Michael Gray - The Weekend (Original Mix) Vinylshakerz - One Night In Bangkok (Club Mix) 01-armand_van_helden-my_my_my_stonebridge_remi x-swe Benny Benassi feat Azibiza - Turn Me Up (Satisfactio Baracuda - Ass Up (Radio Edit) Boney M - Daddy Cool (Disco Remix) Global_deejays_-_flashdance(osx_remix_edi t)-qmi Interface - I'm So Excited (Head Horny's & Dj Miguel Serna remix) Spiller - Groove Jet (If This Ain't Love) (Spiller's Extended Vocal Remix) Jak znacie jeszcze jakieś kawałki tego typu, do tańczenia i skakania to piszcie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wilczyco
A tańczę do różnych, różniastych piosenek, (u mnie Mtv i Viva chodzą niemal 24/h ) np.:-Beyonce Knowles: *Crazy In Love *Deja Vu *Baby Boy (z Seanem Paulem) *Survivor (to jeszcze z Destiny's Child) *Irreplaceable *Naughty Girl *Bonnie&Clyde (z Jay-Z) *Hey Goldmember -Ciara: *Get up (piosenka do filmu "Step up- taniec zmysłów) *1,2 step ( z Missy Elliot) *Goodies *Oh *Like You -Justin Timberlake: *Cry Me A River *Gone *Like I Love You *My Love *Rock Your Body *Senorita *Sexy Back -Akon: *Bananza (Belly Dancer) *I Wanna Love You *Lonely -Christina Aguilera: *Ain't No Other Man *All I Want Is You *Car Wash (z Missy Elliot) *Come On Over *Dirrty *Genie In A Bottle *Lady Marmalade (z Pink, Lil' Kim, Mia i Missy Elliot) *Tell Me (z P.Diddy) -Sean Paul: *Breath ( z Blu Cantrell) *Ever Blazing *Get Busy *Gimme Da Light *Give It Up To Me *Still In Love *Like Glue *Temparature -Cassie: *Long Way To Go *Me&You -50 Cent: *Best Friend *P.I.M.P. -Aaliyah (Rest In Peace Baby Girl [*] )*More Than A Woman *Miss You -Amerie: *1 Thing -Baby Bash: *Suga Suga To tylko niektóre z moich ulubionych piosenek do tańca. Mam nadzieję, że Tobie także się spodobają . Miłego tańca |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Łał...dzięki wam odkryłam dlaczego jestem teraz taka gruuuba :|
cały czas jem tyle samo, tylko poprostu kiedyś codziennie tańczyłam...cóż...trzeba znowu zacząć przyjemne z pożytecznym
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie bardzo mi miło, ze za naszą sprawą znalazłaś sposób na poprawę sylwetki Ja zaczynam od jutra: *dieta-brak (ograniczenie słodyczy i ostatni, lekki posiłek o 18:00 ![]() ![]() )*callanetics (mam nadzieję, że wytrwam )*skakanka (30-60 minut; zależy, czy będę miała ochotę ) *wieczorem taniec przy akompaniamencie Vivy lub Mtv Wymiary do zmniejszenia: Biodra 96 cm -> chcę 90 cm Udo 58 cm -> chcę 50-52 cm Łydka 37 cm -> chcę 34 cm Będę Wam mówiła o efektach, jeżeli takie będą . Trzymajcie kciuki!!!
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
kochane kobietki ja przewaznie jak mam wolna chwilke w domku to zawsze wykorzystuje ja na jakikolwiek taniec
w kuchni radio wlaczone mam od rana do wieczora. a tak tez czesto wlaczam sobie jakas taneczna muzyke z kompa itd. przyznam sie ze prawie co tydzien jestem na disco, i naparwde duzo tancze czesto jak wstaje rano to widze ze nogi sa smuklejsze, mowie Wam taniec to naprawde dobry sposob na nogi brzuch, i nawet ramiona, tylko bedzie to wtedy pozyteczne jesli do tanca zaangazujecie cale cialo!!!! a wiec Tancz tancz tancz! pozdrawiam
|
|
#26 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
♥
|
wypowiedz medatora - pingiwn2
Skakanka to nie jest sprzęt do długiego wysiłku, ponieważ bardzo obciąza stawy. Poza tym skakanie na skaknce jest intensywnym wysiłkiem a taki wysiłek nie powinien trwać dlugo, myślę, że 30 minut to maks. zasada jest taka mało i sredniointensywny wysiłek powinien trwać stosunkowo długo tj. 45-60 minut, im bardziej intensywny tym krócej. |
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Intensywność moich treningów na skakance dotychczas była różna- kiedy chciałam poskakać przy filmie, to skakałam tzw. lajkonikiem nieraz ponad 60 minut. To był taki mój "skakankowy spacerek" . A jeśli skakałam przy muzyce, to przeskakiwałam szybko, nogami na zmianę (prawa, lewa itd...), około 2 skoki/sekundę. I wtedy mój trening trwał około 30 minut. Czasem mniej a czasem więcej.A czy taniec nie jest intensywnym treningiem (aerobowym?)? Przecież dyskoteki i zabawy taneczne trwają kilka godzin. Więc niech mi to wszystko ktoś wyjaśni .
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

; dynamicznie, do dowolnej muzyki, tak jak na dyskotece lub innej zabawie tanecznej. Oczywiście istnieje limit czasu - np. 1 godzina. 

?

to dobry pomysł 

w udzie 42 cm o kurde

) to się przyłącze do was
...
.