Orange ?? Oplaca sie ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-08, 13:56   #1
cute.girl
Raczkowanie

Talking

Orange ?? Oplaca sie ?

Pierwszy raz pisze watek to forum plotkowym, wiec wybaczcie jesli nie pasuje
Mam komorke w Erze, ale chce zmienic na Orange.
Nic na karte, ja tam wole abonament.
Slyszlam o takiej usludze ze ma sie 1SMSa za 1Gr do osoby z tej samej sieci
Szukalam czegos na necie, ale niestety nic nie znalazlam ...
Moje pytnie brzmi czy sie oplaca zmieniac siec, i jak sie nazwya ta oferta z tym grosikiem ...

moj watek o sieci Orange & i wymarzonej rozwoej komorce
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172772
cute.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 15:17   #2
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Orange ?? Oplaca sie ?

Taka oferta co opisałaś jest w Popie (na kartę) kosztuje 6 zł miesięcznie i ma się do wszystkich Orange do wykorzystania 600 smsów. W Mixie jest taka usługa za 5 zł i tu jest do wykorzystania 500 smsów równieź do wszystkich z Orange.
W abonamencie nie ma takiej usługi na same smsy. Masz do wykorzystania minuty no i wtedy do tego sa dołożone smsy i mmsy. Ale jest jeszcze taka oferta spróbuj i wybierz i za 1 zł miesięcznie masz do wykorzystania 100 smsów do sieci Orange. Ale 1 zł jest tylko przez 2 miesiące. Potem płaci się więcej.
To są linki:
POP: http://www.orange.pl/portal/map/map/...det?id=1455565
Mix: http://www.orange.pl/portal/map/map/...det?id=1568943
Abonament: to jest cennik ale wyszukaj sobie usługę Wybrany numer i weekendy http://www.orange.pl/binaries/PL/Bin...93/1631957.pdf

Jak pójdziesz do salonu to napewno konsultancji pomogą dobrać dla Ciebie odpowiednią ofertę.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 15:56   #3
zizou
Zakorzenienie

wydaje mi sie, ze era ma najlepsze ceny [zarowno w tak taku, jak i w abonamencie, mam w tej chwili trzy telefony, dwa na abo, jeden na karte, wszystkie w erze, TZ tez ma ere...]. porownujac wszystkie trzy sieci era wypada najkorzystniej.
a teraz czekam na czwartego, bo z jego uslug tez korzystac bede jesli beda przystepne.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 16:02   #4
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze era ma najlepsze ceny [zarowno w tak taku, jak i w abonamencie, mam w tej chwili trzy telefony, dwa na abo, jeden na karte, wszystkie w erze, TZ tez ma ere...]. porownujac wszystkie trzy sieci era wypada najkorzystniej.
a teraz czekam na czwartego, bo z jego uslug tez korzystac bede jesli beda przystepne.
Też tak sądze Kiedyś byłam w erze, później w idei co zamieniło się na orange. Teraz zmieniłam na abonament w erze. Najbardziej opłaca się mieć ere

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 16:10   #5
Gladys
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Taka oferta co opisałaś jest w Popie (na kartę) kosztuje 6 zł miesięcznie i ma się do wszystkich Orange do wykorzystania 600 smsów.
POP: http://www.orange.pl/portal/map/map/...det?id=1455565

a czy to działa też dla orange go? bo ja czytałam, że za 5 zł mam 100 smsów tylko
Stary 2007-02-08, 16:17   #6
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Wiecie to różnie jest...Najlepiej porównać wszystlkie sieci a nie pisać , która jest najlepsza nie wiedząc o innych nic i nie znając tam promocji
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 16:22   #7
zizou
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3647945]Wiecie to różnie jest...Najlepiej porównać wszystlkie sieci a nie pisać , która jest najlepsza nie wiedząc o innych nic i nie znając tam promocji[/QUOTE]
ja znam, i moge stwierdzic, ze cenowo najlepiej wypada era. zarowno w polaczeniach poza siec jak i wewnatrz.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 18:21   #8
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Gladys Pokaż wiadomość
a czy to działa też dla orange go? bo ja czytałam, że za 5 zł mam 100 smsów tylko

Nie, usługa z smsami jest w Pop-ie, w Orange Go są minuty.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2007-02-08, 18:48   #9
Rena
Zakorzenienie

prawda jest taka, ze nie ma czegos takiego jak "oferta dobra dla wszystkich". Nawet poszczegolne sieci dywersyfikuja abonamenty, prepaidy etc.

Ja mam w orange na karte, ale dzwonie malo, sms wysylam okazjonalnie w sumie rzadko wydaje na telefon wiecej niz 25zl na miesiac wcale sie jakos nie ograniczajac. Zwyczajnie takie mam potrzeby zreszta moja prywatna komorka nie jest jedynym telefonem czy srodkiem do komunikacji jaki posiadam. Takze wogole nie odczuwam potrzeby analizowac cen - nie mam pojecia ile kosztuje minuta, ani ile kosztuje sms w popie (???).

Ale oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze sa osoby, ktore naprawde sporo dzwonia. Takze przed kupnem warto zwrocic uwage ile chcesz wysylac sms-ow, jak czesto zdzwonisz, gdzie dzwonisz np czy sa to ciagle te same nr, wiec moze jakas oferta dla wybranych nr? Czy dzwonisz wewnatrz tej samej sieci? czy bardzo roznie? czy na stacjonarne? czy glownie na komorki? czy dzwonisz zagranice? czy duzo podrozujesz? i jak jest z zasiegiem poszczegolnych sieci w te miejsca w ktorych bywasz? czy wysylasz duzo mmsow? czy korzystasz z innych uslug operatorow? jakich? jakie sa ceny tych uslug?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 18:50   #10
Spaza
Zakorzenienie

Jak dla mnie najkorzystniejsza jest oferta Orange. Od 5 lat mam telefon na abonament, wcześniej na kartę i jestem zadowolona
Moim zdaniem, trzeba przede wszystkim przemyśleć do jakiej sieci będzie się najczęściej dzwonić, pisać
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 19:09   #11
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, usługa z smsami jest w Pop-ie, w Orange Go są minuty.
Ja mam mixa i też mogę sobie aktywować 500 smsów po groszu Kiedy skończy mi się umowa, chyba zrezygnuję z orange.
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-09, 09:14   #12
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez klaudiaa Pokaż wiadomość
Ja mam mixa i też mogę sobie aktywować 500 smsów po groszu Kiedy skończy mi się umowa, chyba zrezygnuję z orange.

Tak w Mixie są smsy za grosza, ale to co ja napisałam że w Popie są smsy a w Orange Go Minuty tyczyło się prepaidu. Zarówno Pop jak i Orange Go to są taryfy na kartę.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2007-02-09, 10:08   #13
pytajnik
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do pytajnik

to chyba zalezy juz od ludzi innym sie oplaca innym nie. Ja mam na umowe i mam te esy po 1gr cos w stylu jak w plusie mix. A Plusa i Ery nie lubie i jakos nigdy nie zmienie za to ze nie informuja klientow dobrze i chocby sie pytalo tysiac razy to u nich odpowiedz brzmi tak. Jakos mam uraz do nich wiec wole trzymac sie orange poki co mi nie przeszkadza i korzysci z punktow w programie profit tez sa bo mozna potem minuty i inne rzeczy wykupic.
pytajnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 11:51   #14
cute.girl
Raczkowanie

Red face Dot.: Orange ?? Oplaca sie ?

Dziekuje *
niespodziewalam sie az tylu odpowiedzi
To powiem tak :
mam kilku znajomych z orange, a ja mam w erze ;/
koniecznie chce miec komorke na abonament
bo chce nowa komorke za 1zl.
i czy w orange, jest jakas atrakcyjna komorka z klapka, za zlotowke, a najlepiej taki model, aby mozna bylo sobie wybrac kolor, bo bardzo mi sie podobaja rozowe komorki najlepiej samsung e350 , samsung e530 lub samsung x481
czy mozna tak ??

moj watek o sieci Orange & i wymarzonej rozwoej komorce
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172772
cute.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 13:36   #15
pytajnik
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do pytajnik

Dawno juz kupowalam ale z tego co mi tam swita w glowie to zalezy co maja na stanie aktualnie w salonach ewntualnie na stronie orange w internetowym sklepie jezeli jest komorka rozowa takowa i ja sprzedaja to pewnie bedzie mozna ja nabyc chyba ze takowej nie ma.
pytajnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 13:43   #16
Asi_ek
Wtajemniczenie

Ja mam telefon w orange i nie narzekam
Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?

Asi_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 13:49   #17
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez cute.girl Pokaż wiadomość
Dziekuje *
To powiem tak :
i czy w orange, jest jakas atrakcyjna komorka z klapka, za zlotowke, a najlepiej taki model, aby mozna bylo sobie wybrac kolor, bo bardzo mi sie podobaja rozowe komorki najlepiej samsung e350 , samsung e530 lub samsung x481
czy mozna tak ??

Zależy jaką wybierzesz wysokość abonamentu. Im wyższy abonament tym tańszy telefon, a co za tym idzie więcej modeli do wyboru za złotówkę. Są fajne telefony z klapką np Samsung x680 jest w różnych kolorach. E350 jest tylko czarny, E530 nie ma i X481 też nie ma. Ale są inne fajne a na dniach wchodzą nowe.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2007-02-09, 13:56   #18
Kasioola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cute.girl Pokaż wiadomość
Dziekuje *
To powiem tak :
czy mozna tak ??
Mi idze już 4 rok w Orange i mi nadal pasuje. Moja mama wcześniej miała tel. w Erze, ale jak tylko skonczyła się jej umowa przeszła na Orange
Są w promocji jakieś samsungi z klapka, dokładnie modelu Ci nie powiem, ale moja koleżanka niedawno brała jakiegoś samsunga za 1zł z klapka, róźowego, z aparatem, ale umowa jest na 24 m-ce lub 30.
Wybierz siec taką, w której masz najwięcej znajomych, w moim przypadku teraz wszyscy mają z Orange.
Kasioola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 14:06   #19
natalka2
Zakorzenienie

Ja byłam 2 lata w orange, potem przedłużyłam umowę na rok i w nagrode
płace 25 zł miesiecznie, a mam do wydania do wszystkich sieci 25zł a do orange 32 Szkoda było nie skorzystać ;P

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 14:13   #20
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

A ja mysle, ze to wszystko zalezy od tego w jakiej sieci ma sie rodzine, znajomych ,TZ.Ja mam akurat abonament w Erze i jestem zadowolona,za 70 zl mam 180 minut do wykorzystania w tym 80 do sieci innych niz Era, teraz raczej nie przekraczam abonamentu, mam rodzicow, siostry, TZ, przyjaciolki w tej samej sieci wiec polaczenia sa tanie
Ale kiedy TZ mial telefon w Orange placilam wieksze rachunki.Po prostu dzwonienie w obrebie tej samej sieci jest bardzo tanie, jezeli dzwoni sie na zewnatrz wyglada to troche inaczej i chyba od tego gdzie bedziesz dzwonila najwiecej powinnas uzaleznic to w jakiej sieci wezmiesz abonament.
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 15:19   #21
wskazówka
Zakorzenienie

Niecałe 2 lata temu mój brat brał tel. na abonament. Przeszliśmy wszystkie sieci na końcu weszliśmy do ery. Plus w ogóle na początku odpadł. Tylko nas interesowałam oferta dla firm. Siedząc w erze przeliczyliśmy wszystko: koszt darmowych min., koszt tel., abonamentu, itp.: po dodaniu wyszło że era wychodzi taniej ok.100zł (mimo iż był droższy abonament niż w Orange, ale były więce darmowych min.). Brat wziął tel. z ery - na pewno 2-gi raz tego nie zrobi, ja mam orange na karte. Era ma dużo słabszy zasięg niż orange (co również trzeba wziąć pod uwagę), gdzie ja w domu mogę bez problemu korzystać z tel. (max zasięg) a brat lata po balkonie i szuka zasięgu, jedzie gdzieś i znowu zasięgu brakuje... Jego dziewczyna też ma erę - również się pozbędzie jej.
Dla mnie niejako ważne są smsy za granicę w orange to koszt 20gr, natomiast w erze mimo darmowych min. czy smsów w abonamnecie smsy wysyłane za granicę są doliczane osobno koszt 65gr za 1 smsa.
Trzeba wziąć pod uwagę czy w abonamencie są darmowe min. do wszystkich sieci czy tylko do tej w której ma się tel. Myślę że jak pójdziesz do jakiegoś salonu pomogą ci wybrać.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 22:52   #22
gilgusia
Przyczajenie

w abonamencie mozna wykupic pakiet 1000 sms'ow za grosz do sieci orange w cenie 10 zł
Stary 2007-02-11, 15:11   #23
Gladys
Rozeznanie

A ja mam takie pytanie: kupiłam starter Orange Go (bede dostawała za doładowania (min. 25zł) albo 10 min albo 40 smsów) i jeżeli wyśle tego smsa żeby móc mieć za 6 zł 600 smsów (http://www.orange.pl/portal/map/map/...det?id=1455565) to wtedy już będe w POPie i będe musiała kupować karty POP czy też może byc orange? Nie rozumiem tego pomóżcie
Stary 2007-02-11, 19:47   #24
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gladys Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie: kupiłam starter Orange Go (bede dostawała za doładowania (min. 25zł) albo 10 min albo 40 smsów) i jeżeli wyśle tego smsa żeby móc mieć za 6 zł 600 smsów (http://www.orange.pl/portal/map/map/...det?id=1455565) to wtedy już będe w POPie i będe musiała kupować karty POP czy też może byc orange? Nie rozumiem tego pomóżcie
Karty POP i Orange to są jedne i te same karty Nie ma rozdzielności.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-11, 19:51   #25
Gladys
Rozeznanie

aha dzięki
Stary 2007-02-11, 20:31   #26
Maniwa
Wtajemniczenie

Zrobię małego offtopa i powiem Wam tylko, że ostatnio boleśnie "przejechałam" się na Orange. Póki była Idea, było ok, ale Orange totalnie źle traktuje stałych klientów. Polecam dokładne czytanie regulaminów, wiem że długaśne, ale warto
W ich postępowaniu brak jest indywidualnego podejścia do klienta, moja sprawa skończy się chyba w sądzie bo ja im nie popuszczę
Póki płacisz, są mili, chcesz zerwać umowę (z ich winy!), pokazują pazury.
Pozdrawiam
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-11, 21:00   #27
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Zrobię małego offtopa i powiem Wam tylko, że ostatnio boleśnie "przejechałam" się na Orange. Póki była Idea, było ok, ale Orange totalnie źle traktuje stałych klientów. Polecam dokładne czytanie regulaminów, wiem że długaśne, ale warto
W ich postępowaniu brak jest indywidualnego podejścia do klienta, moja sprawa skończy się chyba w sądzie bo ja im nie popuszczę
Póki płacisz, są mili, chcesz zerwać umowę (z ich winy!), pokazują pazury.
Pozdrawiam

Oooo, a co Ci się takiego przydarzyło?? Chętnie się dowiem, zawsze staje po stronie klienta więc byłabym o kolejne doświadczenie madrzejsza.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2007-02-11, 21:32   #28
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooo, a co Ci się takiego przydarzyło?? Chętnie się dowiem, zawsze staje po stronie klienta więc byłabym o kolejne doświadczenie madrzejsza.

Chciałam zerwać umowę, bo Orange nie wywiązało się z umowy, a konkretniej nie dostarcza mi takiej prędkości internetu jaka jest w umowie. Apele o wymianę sprzętu olali, na reklamcje odpowiadali zdawkowo, wmawiając mi że limit został przekroczony. Udowodniłam, że tak się nie stało (w asyście konsultanta), lecz Orange "swoje wie". Teraz przeciągają zerwanie umowy o kolejny miesiąc, przysyłając nic-nie-mówiące odpowiedzi na moje wyraźne prośby zerwania umowy (bo wiadomo że kolejny miesiąc to jeszcze jedna fakturka do zapłacenia). A wszytsko zaczęło się od zwykłego modemu Edge który miał fabryczną wadę... I ja tylko chciałam wymienić go, by poprawić przesył danych... cóż
Spotkałam się z miłymi konsultantami, którzy są po mojej stronie i mi pomagają
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-24, 13:43   #29
Gladys
Rozeznanie

Ja mam pytanie czy ma ktos starter 'Starter promocyjny 60 minut gratis'? Jak to jest z tymi minutami? wiem, że przy doładowaniu minimum 25 zł dostaje się 10 min i to jest wymienne na 40 smsów. Ale jak to można wymienić, jakimś kodem? Proszę o pomoc zorientowanych
Stary 2007-02-25, 11:37   #30
Gladys
Rozeznanie

up

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości