|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Knorr Fix Smażony Makaron!
Chcę Wam polecić właśnie tego fixa
![]() mi bardzo smakuje, ale robię to troszkę po swojemu: - nie dodaję jajka (nie jest wcale potrzebne) - nie dodaję pora, ale to tylko dlatego, że zawsze zapominam kupić ![]() - dodaję jedną paprykę czerwoną, jedną zieloną, nie próbowałam jeszcze z żółtą, - dodaję prażone (czasem leciutko pokruszone) orzechy nerkowca, naprawdę warto je dodać! także polecam, proste i dobre ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Knorr Fix Smażony Makaron!
ale orygiunalne danie smażony makaron po chiśńku własnie chyba się przygotowuje z jajkiem
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja sam robię smażony makaron i ryż i nie potrzebuję żadnych fix-ów, Pani też- zapewniam. A co do jajek, dodawać można do smażonego ryżu po kantońsku, ale ja osobiście robię bez jajek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja tez robie bez fixu.... poprostu podsmzam cebulke na oleju dodaje papryke czerwona i duszcze do miękości... nastepnie dodaje garsc groszku mrozonego (ale nie zawsze ) i na koniec ugotowany makaron lub ryz i smażę tak długo az sie troszke przyrumieni, doprawiam do smaku sól pieprz paprykani co kto woli !! wg mojego Tz to lepsze niz u Chińczyka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mnie tez smakował, dużo lepszy niż ten makaron Winiar - makaronowa patelnia. Tamto jest moim zdaniem zupełnie niezjadliwe
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam raz smażony makaron..., smażony ryż...., przepisałam skład przypraw i ziół dodanych do proszku instant (zazwyczaj kolendra, czosnek, papryka słodka, chilli i curry) i później robiłam sama
![]() Podstawa to moim zdaniem słodkie curry, bez którego nie zjadłabym ryżu smażonego. Po prostu musi być ![]() Ciekawie smakuje jeszcze z kardamonem. A jajka obowiązkowo. Raz zrobiłam bez (bo zapomniałąm) i wyszło zbyt suche ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() Ależ był zdziwiony, że ten makaron może być tak smaczny po podsmażeniu. Mnie osobiście to również smakowało (pomijam już fakt, że to niezdrowe ![]() ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2012-06-27 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja ten makaron lubię z warzywami , bardzo pyszny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.