![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Młode mamy - r. '90 '91 '92
Witam
![]() Czy są tu mamusie z tych roczników? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Młode mamy - r. '90 '91 '92
no pewnie kochana..
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tylko ten wątek nie ma sensu bo więcej ich chyba nie znajdziemy
![]() nie ma nigdzie opcji 'skasuj wątek'????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Znajdziemy, znajdziemy
![]() Ja tez jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
o!
![]() interesuje mnie jak sobie radzicie i czy myślicie, że uciekła Wam młodość i nie wyszalałyście się? A może nadal szalejecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
hej, ja jestem z rocznika '90, a konkretnie ze stycznia, swoją córcię urodziłam też w styczniu dwa tygodnie po moich 20 urodzinach
![]() ![]() a jak sobie radzę hm .. kończę właśnie drugi rok filologii angielskiej dziennie, do południa z córcią jest mój TŻ, później idzie do pracy a po południu jestem ja i moja mama, ale ona pomagała mi tylko na początku najwięcej teraz jak mam się uczyć albo jak muszę gdzieś wyjść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
hm ja sie nie wyszalalam niestety zbytnio tzn nie chodzilam szczegolnie na dyskoteki ( bo moj tz z tych nie tanczacych jest ) ale za to zwiedzilismy duzo miejsc w Polsce. Teraz zajmuje sie malym sama bo tz jest na szkolce policyjnej 300 km od nas. Jakos sobie radze. tz przyjezdza na weekendy ale jeszcze jakies 2 tygodnie i szkolki koniec wreszcie
![]() Dzidzius byl planowany tak wiec nie bylo zaskoczenia ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
troche mi was żal z jednej strony że takie młode i juz dzieciate ale z drugiej jak nie mysleliście o zabezpieczeniu to wcale mi was nie żal(mam na myśli te wpadki) ja sama mam 20 lat i nie wyobrażam sobie mieć teraz dziecko bo nie wiem co mogłabym mu zapewnić... powodzenia dla was
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jejku! czy na kazdym forum dotyczacym mlodych matek musza sie pojawiac komentarze typu: "zal mi was"??
Normalnie krew mnie zalewa jak cos takiego czytam i chyba nie ma sensu sie wogole wypowiadac, bo zaraz uslyszymy jakies: zal mi was, mlode i dzieciate itd... ![]() ![]() Moze niektore majac 20 lub wiecej lat nie wyobrazaja sobie miec dzieci, ale sa takie, ktore majac 19 ciesza sie z tego faktu... i powiem tylko tyle ze ja jestem w stanie wszystko co potrzebne mojemu dziecku zapewnic bez wzgledu na wiek ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a dlaczego niby żal? dziecko daje ogromnie dużo szczęścia, nawet jeśli się go nie planowało takie jest moje zdanie.
ja dziecka nie planowałam, jeśli można to tak nazwać, świadomie się z tż nie zabezpieczaliśmy, po prostu będzie albo nie. no i dzień po 18 urodzinach dowiedziałam się, że jestem w ciąży i potraktowałam to jak prezent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
przepraszam nie chciałam nikogo urazić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dokładnie- bo wsrod ludzi panuje taki stereotyp, ze jak mloda matka to odrazu:
-nieodpowiedzialna -siedzi z dzieckiem na glowie swoich rodzicow -facet ja zostawia -rodzice utrzymuja ją i dziecko -rodzice zajmuja sie dzieckiem -ma dziecko, bo sie puszczala itd. Tylko dlaczego wszystkie mlode matki "wrzucac do jednego worka"? Oczywiscie Kohnelia masz racje, ze jest wiele mlodych matek, ktore wlasnie obarczaja rodzicow opieka nad wlasnym dzieckiem ale... No wlasnie tym ale sa wyjatki... I ja widocznie jestem takim wyjatkiem, bo ani tz mnie nie zostawil- wrecz przeciwnie wzielismy slub (co prawda troche w pospiechu- jak napisalas- ale nie z przymusu i narazie tylko cywilny), ani nie jestem na utrzymaniu rodzicow, ani nigdy nikt nie zajmowal sie moim dzieckiem procz mnie i Meza. Moja mama w sumie zajmowala sie moja corka moze ze 2 godziny(a Mala ma pol roku)jak bylismy u niej w odwiedzinach- a to dlatego, ze jetesmy oddaleni o 200km od rodziny i przyjaciol. A jesli chodzi o wpadki to tutaj nie liczy sie wiek, bo moja siostra 24l niedawno sie dowiedziala, ze jest w ciazy i byla kompletnie zaskoczona chociaz z tz jest juz 4 lata. I wcale sie nie ucieszyla na poczatku chociaz szkole juz dawno skonczyla i nie jest nastolatka. Miala inne plany na najblizszy czas a tu zaskoczenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
i ja jestem takim wyjątkiem
![]() tż też mnie nie zostawił, byliśmy wcześniej zaręczeni więc wzięliśmy szybki ślub, mieszkamy sami a nie na garnuszku u rodziców, rodzice nas odwiedzają co jakiś czas, my ich odwiedzamy, jak w normalnej rodzinie. zajmuje się dzieckiem sama, tż pracuje od rana do nocy i nie mogę powiedzieć, że sobie nie radzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
witam was. jestem w waszym wieku ale narazie nie planuje dziecka.
jestem po prostu ciekawa jak jest u was z mieszkaniem i sytuacja finansowa?? wiadomo ze jak tz jest starszy to ma prace itp ale czy sa wsrod was dziewczyny ktore maja tz w podobnym wieku?? macie mieszkanie prace?? jak sobie radzicie?? podziwiam was ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Buzka babeczki ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja miała 21 lat, więc aż taka stara też nie była ![]() ![]() mam nadzieję, że moje dziecko będzie miało fajną przebojową mamę, z którą będzie mógł na luzie pogadać i która nie pozwoli mu się nudzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja sie rowniez z tym zgadzam. I sama tez nie moge sie doczekac kiedy moja Mala bedzie juz na tyle duza, ze bedziemy mogly uczyc sie rysowania , bawic sie w przerozne zabawy rozwijajace jej zmysly. Naprawde ja mam w sobie wiele zapalu i energii zeby dobrze stymulowac rozwojem mojego dziecka.
![]() Vitreus widze ze mamy w podobnym wieku dzieciaki, moja coreczka z grudnia jest ![]() A Wy dziewczyny kiedy rodzilyscie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja rodziłam 15 stycznia 2010r (piątek, 13:55)
![]() ![]() ![]() co do mojej sytuacji to ja i TŻ mieszkamy z moją mamą, TŻ pracuje, ja studiuje, 14 sierpnia 2010 bierzemy ślub ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozdraznil mnie twoj post! Nic ci do tego kiedy one maja dzieci...czy majac 19 czy 30 lat, wpadki zaliczaja i te 19 i te 30 czy 40 latki , a ty chyba sie wogole na matke nie nadajesz skoro takie glupoty piszesz! I nie zycze ci wpadki! Bo znam takie madralinskie ktore sie wysmiewaly a za chwile same powpadaly, a druga sprawa to nie ma 100% zabezpieczenia, widocznie jeszcze malo o tym wiesz bo zawsze jest jakis 1% ryzyka i niektorym sie to przytrafia! Za czasow naszych mam czy babc kobieta 17-20 lat ktora wychodzila za maz i rodzila juz dzieci to bylo co normalnego! W tamtych czasach dziewczyna ktora miala 20 lat niejedna uznawana byla za stara panne, teraz sie wiek rodzenia wydluza ale to nie znaczy ze te 18-20 latki sa gorsze Mnie jedynie troche zal jest dziewczyn ktore zachodza w ciaze majac 12-14 lat a znam takie ale to nie znaczy zeby je skreslac bo niektore maja wiecej oleju w glowie niz niejedna 30 latka i sobie jakos radza (z pomoca ale radza) ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Powinnas potepiac facetow ktorzy daja noge i zwiewaja! Bo wkoncu do tego trzeba dwojga! I zabezpieczaja sie dwoje ludzi a nie tylko kobieta! Potem te dziewczyny zostaja same z dziecmi a facet ma to gleboko gdzies Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-20 o 19:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
teraz nie mamy takich czasów więc nie wiem co to ma do rzeczy zmiluj się... napisałam tylko swoją opinie na ten temat od tego jest właśnie forum ale widać że masz jakiś uraz domyślam się że ciebie też dotyczy temat"nastoletnie matki" i dlatego tak reagujesz rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, ze teraz nie mamy takich czasow nie oznaczam, ze te 18-20 latki sa gorsze i nie moga miec juz w tym wieku dzieci tylko czekac do 30-40 bo sa takie czasy i tak wypada Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-20 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mogłaś przeczytać wszystkie moje posty to wiedziałabyś co mam na mysli... przeprosiłam dziewczyny, pomyliłam się mysląc że one należą do tych jak to się mówi"młodych, głupich. łatwych" jedna z dziewczyn napisała że dziecko było planowane pozostałe się cieszą na dzidziusia więc tylko podziwiać... ja może oceniłam je powierzchownie po mojej sytuacji w rodzinie gdzie moja kuzynka urodziła dziecko jak miała 19 lat chlopak namówił ją na małego po 2 miesiącach znajomości teraz mały w sierpniu będzie miał prawie rok to ten mały szkrab w avat. jest moim i tż chrześniakiem serce mi się kraja jak widze że ona się niem wcale nie zajmuje tylko wysługuje się tż i rodzicami dziewczyna w domu siedzi i ciezko jej zając się jej własnym dzieckiem i najchętniej to by dalej szalała po imprezach i z checia zostawiła swojego tż i żyła dalej na koszt rodziców
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
hey! ja jestem rocznik 89 i mam 22 miesieczna coreczke
![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna wcale nie musi miec 19 lat zeby potem mowic ze dziecko zmarnowalo jej zycie, bo ja znam takie 30 latki ktore uwazaja ze dziecko zmarnowalo im zycie, kariere i figure! choc ciaza byla planowana i do tego az dwie ciaze, inne to wpadki.... znam tez 14 latke ktora w tym wieku urodzila dziecko, obecnie ma 15 lat a mala ma 1,5 roku i dziewczyna swiata poza nia nie widzi....za pare lat pewnie stwierdzi czy zmarnowala jej zycie czy nie, znam tez 12 latke ktora w tym wieku urodzila dziecko dzis ma 13 lat, ale oddala dziecko do adopcji...i takich dziewczyn mi jest zal bo taka 12 latka to nie powinna sie wogole jeszcze sexem interesowac a co dopiero go uprawiac i dzieci rodzic Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-20 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Buziaczekk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje Ci bardzo za Twoje wypowiedzi, pierwszy raz spotkalam sie zeby w spolecznosci forumowej kobieta w Twoim wieku (chodzi o to, ze nie nastolatka) podchodzila do tego tematu tak a nie inaczej. Ja oczywiscie w 100 % sie ze wszystkim zgadzam i sie pod tym podpisuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej, ja też jestem z tych roczników
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Witamy w naszym groie
![]() ![]() witamy rowniez ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
zdradz jaka dietke stosujesz
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
przez tydzien stosowalam dukana zeby wody z organizmu sie pozbyc
![]() -nie jem slodyczy -pije duuuuzo wody -jem tylko bialko i owocow troche - nie podjadam ![]() na mnie diety nie dzialaja po prostu musze ograniczyc jedzenie i nie jesc slodyczy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.