|
|||||||
| Notka |
|
| Konkurs - Paznokcie w stylu ART Napisz jakie masz sposoby na stworzenie pięknych, niepowtarzalnych, artystycznych wzorów stylizacji paznokci i wygraj wspaniałe nagrody marki IsaDora! |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Moje arcydziełka ;) Polecam .
Witam wszystkich !
Dzisiaj chciałabym opowiedzieć Wam coś o mnie . A wiec od 2 lat zajmuje się paznokciami Robię Paznokcie żelowe i akrylowe załącze kilka moich dzieł . Bardzo lubię wymyślać wzorki na paznokciach , podobnież jestem w tym dobra . Podzielę się z Wami moimi pomysłami i mam nadzieję , że się spodobają
Edytowane przez patrycja166 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:08 |
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje arcydziełka ;) Polecam .
fotki
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
W dzisiejszych czasach bardzo duzo osób zwraca uwage na nasze dlonie i bardzo czesto na tej podstawie nas ocenia. Wyglad jest nasza wizytówka, wiec która z was nie chcialaby miec pieknych, zadbanych paznokci, których wszyscy by wam zazdroscili? Teraz jest to możliwe!!
Tipsy metodą żelową: Jest to metoda światłoutwardzalna, tak więc niezbędnym elementem wyposażenia stanowiska do tipsów żelowych jest lampa UV oraz specjalny płyn który pozwala usunąć tzw. warstwę dyspresyjną po wyciągnięciu z lampy. Bardzo ważne jest prawidłowe nałożenie żelu oraz późniejsze postępowanie tak aby uniknąć zalania skórek lub rozlania się żelu w lampie. Zaletą metody żelowej jest delikatny i naturalny wygląd przedłużanych paznokci tak więc metoda ta jest szczególnie polecana osobom o delikatnym i eleganckim wizerunku, oraz prowadzących spokojny tryb życia (zwłaszcza zawodowego). Metodę żelową możemy zastosować na dwa sposoby: 1/ żel na naturalną płytkę – polecany zwłaszcza w przypadku osób, które wolą naturalne paznokcie, dodatkowo mają problem z łamliwością płytki i chciały by ją wzmocnić oraz zabezpieczyć przed urazami typu pęknięcia, złamania oraz rozdwajanie się płytki. 2/ żel na tips – metoda ta pozwala na dosyć spore przedłużenie płytki jednak nie powinno ono przekroczyć 2/3 naturalnej długości płytki. Manicure Tradycyjny: Ozdobą wypielęgnowanych dłoni są zadbane paznokcie o regularnym kształcie, przy wyborze którego należy kierować się naturalną formą palca i płytki paznokciowej. Aby zachować raz nadany kształt paznokci i wypielęgnowane skórki, należy systematycznie, przynajmniej raz na tydzień, przeprowadzić manicure. |
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
W tym wątku miało nie być tipsów, tylko paznokcie naturalne.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Hej . ! nie wiedziałam o tym . Postaram się pokazać coś co mogło by Wam się spodobać
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie czekamy
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
polecam przeczytać regulamin konkursu
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
A WIĘC ZACZYNAMY ZABAWĘ
![]() Dzisiaj pokarze Wam kilka wzorów , które są łatwe do wykonania i przyciągają wzrok . SERDUSZKA- bardzo podobają się mojemu chłopakowi ![]() OPIS: 1. Wszystkie paznokcie malujemy na kolor czerwony, a gdy wyschnie malujemy jeszcze raz by uzyskać pożądany efekt . 2. Gdy paznokcie wyschną bierzemy lakier biały i malujemy takiego "ptaszka" <czasami zaznacza się takim czymś na teście >3. Wypełniamy go tworząc kształt serca 4. Gdy serce zrobione rysujemy cieniutkim pędzelkiem <oczywiście też kolor biały> tak jakby ogonek 5. takie serduszka możemy narysować z 2 boków tylko , że mniejsze . 6. na koniec nakładamy lakier bezbarwny i gotowe Edytowane przez patrycja166 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:09 |
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
co do tipsów-łopaty wyszły z mody
to co naturalne jest piękne
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
KRATA
1 . Malujemy wszystkie paznokcie na kolor łososiowy lub jasnego różu powtarzamy 2 razy dla lepszego efektu 2. bierzemy lakier biały z cienkim pędzelkiem lub jeżeli nie mamy robimy białą kropkę na jakimś kartoniku i igła lub szpilką tworzymy na paznokciu kratę . 3. czekamy aż wyschnie i malujemy bezbarwnym lakierem gotowe Edytowane przez patrycja166 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:10 |
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację Michunka , ale ja je robię na życzenie
mam własny salon . Ja osobiście też wolę naturalne paznokcie ...chociaż teraz mam strasznie zniszczone po tipsach niektóre kobiety nie wyobrażają sobie żeby nie miały tipsów, twierdzą że dłoń wygląda lepiej każdy ma inny gust .
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem coś o tym, że niektóre Panie nie umieją żyć bez tipsów. Nie zdają sobie sprawy,że to już jest passe. Mnie się kiedyś też podobały-10 lat temu. Teraz już nie wyobrażam sobie szponów-łopatek na sobie
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
POMYSŁOWE
1. malujemy wszystkie paznokcie na niebiesko , powtarzamy 2 razy dla lepszego efektu 2. Wycinamy z sreberka 10 trójkącików 3. bierzemy klej i przyklejamy na połowę paznokcia lub gdy jeszcze lakier nie wysechł możemy je przyczepić na lakier 4.bierzemy nożyczki i wystającą część sreberka obcinamy równo z paznokciem 5. nakładamy bezbarwny lakier i gotowe Edytowane przez patrycja166 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:11 |
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
te z sreberkiem są suuuper!
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Ci że teraz coraz więcej przychodzi do mnie klientek z mniejszych miast lub wiosek . Może teraz tam jest ta moda
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- ZE SREBERKIEM NR2. 1. Wszystkie paznokcie malujemy na kolor łososiowy i powtarzamy tą czynność 2 razy . 2. wycinamy ze sreberka na 1 paznokieć około 6 cienkich około 2mm paseczków < to zależy jaki jest paznokieć , jeżeli mały mogą nawet wystarczyć 3 paseczki > 3. Przyklejamy je jeszcze na mokry lakier lub klej 4. nakładamy bezbarwny lakier i gotowe Edytowane przez patrycja166 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:12 |
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
CZARNULKI Z KROPECZKAMI
Te paznokcie są szybkie do wykonania , a za to efekt super . Paznokcie te nadają się do wszystkiego 1.Malujemy błyszczącym czarnym lakierem i powtarzamy tą czynność 2 razy dla lepszego efektu 2. bierzemy lakier fioletowy , różowy , kremowy , niebieski , zielony i robimy kropeczki 3, gdy wyschnie nakładamy bezbarwny lakier i gotowe Edytowane przez patrycja166 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:12 |
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
też jestem z niewielkiego miasta
no ale ja mam swoje zdanie już na temat tipsów. A panny młode z łopatami to dopiero wiocha ale rozumiem,że robisz to o co prosi klientela
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Nie chcę być nieuprzejma, ale to nie są Twoje paznokcie. Regulamin mówi wyraźnie, że mają to być Twoje prace oraz nie mogą być wcześniej publikowane...
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam sie z tą panią wyżej
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Niestety ja również widziałam te zdjęcia już na innych stronach...
Nowe wątki na forum Konkurs - Paznokcie w stylu ART
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Robię Paznokcie żelowe i akrylowe
. Podzielę się z Wami moimi pomysłami i mam nadzieję , że się spodobają 

>

ale rozumiem,że robisz to o co prosi klientela