|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wejdz i doradz
Wybieram sie na chrzciny i jestem w trakcie wymyslania co w prezencie .
Inni z tego co sie dowiadywałam niosą bujaki, huśtawki, duże maskotki wiadomo czym wiekszy prezent tym lepsze wrażenie na innych (głupota ), a ja wymyślilam coś takiego. Pudełko pełne drobiazgów np; - smoczek - grzechotka - body z fajnym napisem - buteleczka - ramka na zdjęcie z grawerem i glinką na odcisk nóżki i rączki - mini torcik z pieluszek -coś słodkiego dla mamy -cos dla taty -skarpetki I pewnie coś jeszcze wpadnie mi do glowy, jak myślicie może być taki prezent ?
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wejdz i doradz
Uważam, że to świetny pomysł !! Jeżeli pozwolisz skopiuję go jak ja będę szła na chrzciny
![]() Prezent oryginalny, i na pewno sprawi dużo frajdy rodzicom.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Szczerze? Odpuść sobie.
Wydasz kasę na kupę pierdół, z czego większość matka może wyrzucić: smoczek - dzieci mają swój ulubiony typ, i możesz kupić jakiś, któego dziecko nie tknie pieluchy - może mieć uczulenie akurat na te butelka - mama może używać całkowicie innego rodzaju (poza tym jak ma butelki, to po co kolejna - do kolekcji czy co?) grzechotek pewnie ma kupę słodkie dla mamy - wiesz, kobieta raczej chce po ciąży pozbyć się kg ![]() Kup lepiej jakiś komplet do ubrania na później, ZAWSZE przyda się dres, bodziak z długim rękawem - na rozmiar 80-86, gdy dziecko już raczej chodzi. A mnie było miło, że mam zapas ubranek a nie tylko same malutkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
Grzechotka - ok, ale pewnie mają tego mnóstwo Body- pewnie mają mnóstwo ![]() Ogólnie to jeśli idziesz jako gość postawiłabym na pamiątkę typu fajny album do zdjęć albo mini sesje zdjęciową, może jakieś złoto np. kolczyki malutkie jeśli to dziewczynka.
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No w tym sęk ,że wlaśnie wiem jakie pieluchy uzywają, a w moich stronach coś dla mamy i taty musi być ot taki zwyczaj
![]() Hmm no nie wiem podoba mi się taki pomysł , ale no wlaśnie setny smoczek , butelka hmm , a może coś jak już będzie wiekszy np.roczek.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uważam, że prezent ogólnie fajny ![]() Może te rzeczy postaraj się jakoś zastąpić? Nie wiem, ja np dla swojej chrześnicy kupowałam taki mały obrazek z Aniołem Stróżem, który potem jej mama zawiesiła jej nad łóżeczkiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pomysl z glinką bardzo fajny. Albo mozesz kupic jakis recznik w grawerem lub kocyk ? Z imieniem dziecka (data ur, waga dziecka itd - wedle uznania) - moim zdaniem fajna pamiatka.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
- piękny album na zdjęcia ( super pamiątka, zwłaszcza, że takie dzieci szybko rosną) Jeśli zostało trochę czasu do chrzcin, możesz porobić maluchowi trochę fotek i dołączyć do albumu. Ja zrobiłam takie albumy córkom (3) sąsiadki: wywołałam zdjęcia sprzed roku i 2 lat. Zdjęcia najmłodszej córki w wieku roczku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Noo właśnie i o to mi chodziło takie pudełko z pamiątkami .
A kubek z pierwszym zdjęciem może też być ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Świetny pomysł z albumem
i dedykacją to powinna być pamiątka!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mi sie pomysl nie do konca podoba, taki zbior rzeczy niby potrzebnych ale tak naprawde zapewne rodzice maja juz niezla kolekcje butelek smoczkow itp
postawilabym na cos konkretnego , jakas pamiatke. ew mozesz kupic karte upominkowa do jakiegos sklepu z gadzetami dla dzieci i skoro musi byc cos dla rodzicow to cos slodkiego i razem to zapakowac a najlepiej kup jakieg ubranko np policz ile miesiecy dziecko bedzie mialo w zimie i jakis kombinezonik zimowy wlasnie czy cos takiego
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Kombinezon nie, bo łatwo nie trafić z rozmiarem. Ale pisałam - dres, bodziak, rajtki (nikt nie wpadł by mi przynieść rajtki, a ciągle potrzebuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja na chrzciny dałam album i srebrny smoczek z jakimś tam malutkim diamencikiem, na smoczku była podana data chrzcin. Taka pamiątka na lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zależy od rodziny.
U mnie taki rezent by się nie sprawdził. Nie lubię pamiątek zagracających mój dom. Wg mnie z okazji chrztu: pamiątka związanakk z uroczystością jakiś drobiazg. Mogą być książeczki itp.
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja ostatnio byłam na chrzcinach, też miałam trochę zagwozdkę co kupić. Nie chciałam kupować niczego, co będzie leżało i się kurzyło, albo zostanie wrzucone przez rodziców gdzieś do szuflady i zapomniane np. złoty smoczek, złota butelka, grawerowane buciki i inne tym podobne.
Chciałam żeby mój prezent był praktyczny, przydatny dłużej niż miesiąc i nie 158 w kolekcji. Wybrałam między innymi: tzw. krzywy kubek dla dziecka od 3 miesiąca wzwyż - bardzo praktyczny i mało popularny http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/52...k---doidy.html - książkę Miasteczko Mamoko - super sprawa też na długi czas http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/56...-bez-slow.html wiem że z tej serii jest jeszcze jedna książka tych autorów, w podobnej formie są też bodaj "Gdzie jest tort" i "Gdzie jest moja siostra" Bardzo podobał mi się też pomysł na miseczkę Gyro Bowl - miseczka niewysypka - ale kupiłam 2 na Allegro i obie były równie badziewne - dla własnego dziecka bym kupiła, ale na prezent nie, chociaż pomysł fantastyczny. Widziałam też w internecie książki pisane specjalnie dla konkretnego dziecka - podaje się imię i nazwisko dziecka i zamieszczają je w treści książki jako bohatera - też fajny pomysł. I jeszcze kocyk z wyszytym imieniem i datą urodzenia, albo z jakąś dziecinną aplikacją - kocyków nigdy za wiele, a też długo będzie w użytku. Tutaj też kilka rzeczy mi się spodobało http://bawibobas.pl/manufacturer.php?id_manufacturer=39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
to zależy jaką kwotą dysponujesz...ja też za 3 dni idę na chrzciny a do tego zostałam poproszona o zostanie matką chrzestną i zakupiłam piękne różowe krzesełko do karmienia bo to dla dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Wrócę jeszcze na chwilkę do tego tematu , szukam nadal co dać w prezencie i znalazłam taki pomysł jak myślicie ? http://archiwumallegro.pl/rysunek_a4...344438551.html
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Zawsze możesz połączyć np. album z jakimś ciuszkiem dla dziecka, żeby nie dawać samych pamiątek
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Ładne, choć nie lubię tego typu rzeczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Podczepię się pod temat, żeby nie rozpoczynać już nowego.
Otóż zostałam poproszona o zostanie chrzestną, do chrzcin jeszcze sporo czasu, ale już zaczynam myśleć nad prezentem. Wszystko było by fajnie gdyby nie to, że chrześnica ma prawie 2 lata co wyklucza prezenty w postaci wyprawki, smoczków, łyżeczek i innych, które z reguł daje się niemowlakom. Zabawki np z Fisher Price, również odpadają bo takowych ma ona sporo, medalik też ponieważ to dostanie od chrzestnego, z tego co wiem Biblia i święte obrazki również odpadają. Nie chciałabym dawać samych pieniędzy, zależałoby mi żeby prezent był do 400zł. Wstępną propozycją jest rowerek, ale może Wy macie jeszcze jakieś? Z góry dziękuję za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.