|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Chcę by było normalnie!
Moja "przygoda" z odchudzaniem zaczęła się jakoś w październiku.
Zaczynało się niewinnie, z resztą pewnie tak jak u większości dziewczyn z zaburzeniami odżywiania.. Chciałam zrzucić parę kg.. ważyłam 76kg no i co tu dużo mówić miałam nadwagę i strasznie źle się z tym czułam, do tego głupie docinki ze strony rodziny dały za wygraną i przeszłam na dietę.. Zaczęłam od 1500kcal, po czym schodziłam coraz niżej i niżej.. W końcu jadłam bardzo niewiele, do tego sporo ćwiczyłam. Schudłam bardzo dużo - nie wiem czy mogę napisać ile.. ? Ostatnio przestałam sobie radzić, zaczęły się napady, pochłaniałam dosłownie wszystko.. wychodziło, że zjadam 3000-4000tys. kcal i ciągle było mi mało, od wczoraj znowu jem mało.. poniżej 1000kcal.. Dziś prawie zemdlałam.. ![]() Wiem, że muszę zacząć jeść więcej, tylko pytanie czy można z tego samemu wyjść? I jak z tego wyjść, by wszystkie zrzucone kg nie wróciły? ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chcę by było normalnie!
to może wróc do 1500 obserwuj swoja wagę i dokładaj po 100 kcal na tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy to nie za dużo od razu 1500kcal..
Ostatnio nie jadam nawet połowy tego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ten nagły apetyt mógł być spowodowany tym, że ograniczyłaś jeszcze bardziej liczbę spożywanych kalorii. Rozumiem Cię doskonale, bo miesiąc temu też tak uczyniłam, gdyż chciałam schudnąć jeszcze bardziej ( z 58 do 55 kg) W ciągu dnia było nawet znośnie jednak pod wieczór nie mogłam się opamiętać. Przyzwyczaiłaś organizm do iluś kcal i musisz na tym zostać lub nie podwyższać/ obniżać ich zbyt gwałtownie. Organizm wygłodzony zaczyna się bronić i pojawiają się napady głodów. Ja w pierwszym tygodniu po ograniczeniu kcal owszem schudłam kilogram, ale później nie wytrzymałam i takie obżarstwo mnie złapało, że nie tylko wróciłam do starej wagi, ale też nadrobiłam 2 kg... I teraz mam nie 3 kg do zrzucenia, ale 5 ;/ W każdym bądź razie jedz te 1500-1200 kcal jak na początku i pamiętaj żadnych słodyczy. I przede wszystkim nie załamuj się i nie martw się tą chwilą słabości. Pomyśl sobie, że jak teraz się nie opanujesz to znowu wrócisz to starej wagi, a nawet do jeszcze większej.
Edytowane przez agnieszka627 Czas edycji: 2012-04-17 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja zaczynam wlasnie zwiększać ilość kalorii. Tez nie wiedzialam jak to zrobic i wymyslilam ze co trzeci dzien bede dokładać 50kcal. Obecnie jestem na 350, dzis byl wlasnie dzien zwiększenia o 50kcal i czuje sie ok. Myslalam nawet ze jesli bede czula sie dobrze to zwiększę za 2 dni a nie 3, bo jak to tak rozciągnąć w czasie to do jakis 1500kcal to strasznie dlugo bedzie trwalo, a ja juz chce zjesc pierogi z truskawkami razem z mamą;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja zaczynam wlasnie zwiększać ilość kalorii. Tez nie wiedzialam jak to zrobic (miesiac temu wyszlam ze szpitala i znow sie zatraciłam i ograniczylam do 300kcal) i wymyslilam ze co trzeci dzien bede dokładać 50kcal. Obecnie jestem na 350, dzis byl wlasnie dzien zwiększenia o 50kcal i czuje sie ok. Myslalam nawet ze jesli bede czula sie dobrze to zwiększę za 2 dni a nie 3, bo jak to tak rozciągnąć w czasie to do jakis 1500kcal to strasznie dlugo bedzie trwalo, a ja juz chce zjesc pierogi z truskawkami razem z mamą, bo szczerze nie moge znieść tych zapachów z kuchni no i nie chce juz chudnąć bo obecnie nie mam na nic sily i to jak wygladam juz mi sie nie podoba. Chciałak wyglądać ladnie, szczupło a wygladam jak chora na raka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.