|
Notka |
|
Cannes – makijaże gwiazd Razem z L'Oreal Paris zapraszamy Was do udziału w konkursie. Do wygrania, aż 50 zestawów pięknych kosmetyków z najnowszej, limitowanej kolekcja do makijażu L'Or Electric... |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Cannes! Świat makijażu :) beauty blog make upWitajcie, To będą moje makijażowe początki, bo niestety jestem jeszcze zielona jeśli chodzi o makijaż,teraz chcę to zmienić i chętnie się czegoś nauczę. Ten konkurs będzie dla mnie motywacją, bo będę miała okazję potrenować. Mój makijaż codzienny jest nudny, delikatny i w zasadzie nigdy nic w nim nie zmieniam. Już dawno chciałam sie przełamać i spróbować czegoś nowego. Zapraszam do śledzenia tego wątku, mam cichą nadzieję ze nie będzie aż taki nudny! Spodziewajcie się dużej ilości zdjęć, bo mam fioła na punkcie fotografii, no i obszernych wpisów, bo gaduła ze mnie niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cannes! Świat makijażu :) beauty blog make up
takie konkursy są idealne dla początkujących. coś o tym wiem
![]() ![]()
#3 |
Zadomowienie
|
Jutro idę na komunię, jak wystarczy mi czasu to coś pokombinuję rano
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Pora na pierwszy makijaż
![]() A to moja inspiracja ![]() ![]() Zobaczcie jak to mniej więcej wyglądało: 1. Na początku zaznaczyłam ciemnym cieniem linię, którą później poprawiłam eyelinerem ![]() 2. Trochę perłowego cienia w kolorze skóry ![]() 3. Zdjęcie jeszcze przed nałożeniem tuszu ![]() 4. Mocno wytuszowane rzęsy na górnej powiece, i na dole to już minimalnie ![]() ![]() 5. Pomarańczowe usta, które wyglądają jak nie pomarańczowe. Zrobił się wieczór i aparat już nie chciał mnie słuchać ![]() 6. Wyszło bardzo delikatnie ![]() ![]() Edytowane przez Assathra Czas edycji: 2012-05-21 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ale Łaadnie. Śliczna buźka i już ją skądś kojarzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Kolejny makijaż ![]() Bardzo spodobał mi się make up Barbary Palvin, zobaczcie jak wygląda moja interpretacja tego makijażu na brązowych oczkach. ![]() Do wykonania użyłam niewielkiej ilości kremu tonującego, bronzera, czarnej kredki, beżowego metalicznego cienia, pogrubiającego tuszu do rzęs oraz koralowej pomadki ![]() Taki efekt dobrze sie prezentuje na ładnej promiennej skórze ![]() Zapraszam do oglądania ![]() Edytowane przez Assathra Czas edycji: 2012-05-22 o 20:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ładnie ci to wychodzi
![]() [perfectaA]950757[/perfectaA]
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładne makijażyki ![]() poszalejesz jeszcze?
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Trochę mnie nie było, ale to dlatego, że nie miałam na kim wykonać makijażu.
Moja ulubiona modelka jest teraz nieosiągalna, dlatego postanowiłam makijaż zrobić na sobie. Ciężkie zadanie, bo ja rzadko się maluję i mi makijaże, a szczególnie te mocniejsze po prostu nie pasują, nie potrafię ich wykonać tak jakbym tego chciała, może dlatego że mam trochę niestandardową twarz, kompleksy. Dlatego zdecydowanie łatwiej mi przychodzi malowanie kogoś, do tego dochodzi problem ze zdjęciami, bo ciężko jest je robić sobie samemu. Moja dzisiejsza inspiracja Lana Del Rey ![]() ![]() Do wykonania makijażu użyłam: rozświetlającego podkładu, pudru w kamieniu, bronzera, różu, brązowego cienia, czarnej kredki, tuszu do rzęs, oraz jasnej beżowej pomadki. Zapraszam gorąco do oglądania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Po dość drugiej nieobecności, spowodowanej pisaniem pracy i zbliżającymi się egzaminami :/ wracam z makijażem inspirowanym natashą polly
![]() ![]() Mam nadzieję, że makijażyk się spodoba, chociaż nie jest identyczny ![]() Dominujące kolorki to czerń, ciemny brąz, stare złoto, i odrobina ciemnej zieleni w kącikach. Niestety aparat mi dzisiaj protestował i kolorki wyglądają trochę inaczej niż w rzeczywistości. Zapraszam do oglądania |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.