Puszące się i niezdyscyplinowane włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 18:49   #1
dozobaczenia
Przyczajenie

Puszące się włosy

Mam problem z puszącymi się falowanymi włosami, nie mogę wyjść z domu bez wyprostowania ich, bo wyglądają jak siano
co zrobić żeby włosy nie puszyły i nie kręciły się tak bardzo?
dozobaczenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 20:06   #2
karolka603
Przyczajenie

Dot.: Puszące się włosy

Kup sobie specjalny szampon "przeciw puszeniu" do tego odżywka z tej samej serii np Nivea. Sądzę, że to może doraźnie Ci pomóc, aczkolwiek problem tkwi głębiej. Twoje włosy zapewne są bardzo zniszczone i przesuszone od prostowania, dlatego tak bardzo się puszą. Spróbuj może jeszcze jedwabiu na końcówki, albo innych odżywek bez spłukiwania i może spróbuj na pewien czas odstawić prostownice
karolka603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 21:29   #3
_Nikki_
Zakorzenienie

Również mam problem z puszącymi się włosami, myłam włosy już prawie wszystkimi szamponami dostępnymi na rynku, za każdym razem się puszą... odżywki nic nie pomagały, mam okrągłą twarz i puszące sie włosy nie wyglądają najlepiej...

_Nikki_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 21:59   #4
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez dozobaczenia Pokaż wiadomość
Mam problem z puszącymi się falowanymi włosami, nie mogę wyjść z domu bez wyprostowania ich, bo wyglądają jak siano
co zrobić żeby włosy nie puszyły i nie kręciły się tak bardzo?
1. Poszukaj wątku nt. opisanej problematyki korzystając z forumowej wyszukiwarki.
2. Przeczytaj go
3. Zastosuj się do rad w nim zawartych, testuj, eksperymentuj i znajdź optymalną metodę dla siebie

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-18, 11:09   #5
aniax4x
Przyczajenie

Puszące sie włosy

Mam długie ciemno brązowe włosy i nie wiem dlaczego ale od jakiegoś czasu się puszą. Myje je co dwa dni, płuczę chłodną wodą, nie używam suszarki a prostownicę to tak około raz na dwa miesiące bo nie mam w domu, tylko czasem u koleżanki. Niby dobrze o nie dbam a one wciąż są nie takie jak trzeba, puszące i lekko przesuszone i to mnie denerwuje.. Ostatnio kupiłam sobie szampon i 2 odżywki (1 to jest taka jakby maska a 2 to odżywka bez spłukiwania) z linii gliss kur total repair, jak na razie użyłam ich tylko raz. Jak myślicie da to jakieś efekty>?
aniax4x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-18, 14:54   #6
'Estelle'

Dot.: Puszące sie włosy

Aby uzyskać porady dotyczące puszących się włosów, skorzystaj z wyszukiwarki, gdyż były takie wątki już na forum.

Stary 2012-02-25, 15:51   #7
Fredka0051
Przyczajenie

Angry puszące i wypadające włosy.. jaki środi polecicie?

a więc jak w temacie, strasznie puszą mi się włosy.. Do tego stosuje prostownicy bo nie mogę się z nimi nigdy uporać i dlatego są bardzo zniszczone i okropnie mi wypadają jak tak dalej pójdzie to zostanę bez włosów.. prosze o pomoc
Fredka0051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 16:59   #8
caskada
Zakorzenienie

Dot.: puszące i wypadające włosy.. jaki środi polecicie?

Cytat:
Napisane przez Fredka0051 Pokaż wiadomość
a więc jak w temacie, strasznie puszą mi się włosy.. Do tego stosuje prostownicy bo nie mogę się z nimi nigdy uporać i dlatego są bardzo zniszczone i okropnie mi wypadają jak tak dalej pójdzie to zostanę bez włosów.. prosze o pomoc
no i masz babo placek
dlatego wypadaja i sie pusza od niedbania o nie i palenia ich zywcem
Stary 2012-02-25, 22:46   #9
'Estelle'

Dot.: puszące i wypadające włosy.. jaki środi polecicie?

Cytat:
Napisane przez Fredka0051 Pokaż wiadomość
Ale przede wszystkim sama możesz sobie pomóc. np. czytając wątki na wiżażu
Ot, choćby te podwieszone, gdzie masz całą wiedzę w pigułce.
Musisz też wybrać, albo ratowanie włosów, albo dalsze katowanie ich prostownicą i w konsekwencji jeszcze gorszy stan włosów

Ponieważ na forum informacji na temat pielęgnacji zniszczonych włosów jet mnóstwo, wątek zamykam, a Ciebie odsyłam do lektury

Stary 2012-03-18, 19:41   #10
owocowa92
Przyczajenie

puszące sie, zniszczone włosy :( pomocy!

Hej mam straszny problem natomiast moje włosy zaraz po umyciu zamiast byc gładkie i piękne jak tylko wyschną puszą sie, sa lekko falowane. Przez cały czas muszę je prostotować bo nie na nadają się na do użytku zewnętrznego. jakie środki polecacie żeby jakoś je poskromić??? bo wyglądam jak Hermiona z Harego Pottera ;( jęśli juz taki wątek był gdzies to prosiłabym o link bo szukałam i niemoge znaleśc może źle szukam :P
owocowa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 20:42   #11
Majka1503
EDUkator

Dot.: puszące sie, zniszczone włosy :( pomocy!

Cytat:
Napisane przez owocowa92 Pokaż wiadomość
Hej mam straszny problem natomiast moje włosy zaraz po umyciu zamiast byc gładkie i piękne jak tylko wyschną puszą sie, sa lekko falowane. Przez cały czas muszę je prostotować bo nie na nadają się na do użytku zewnętrznego. jakie środki polecacie żeby jakoś je poskromić??? bo wyglądam jak Hermiona z Harego Pottera ;( jęśli juz taki wątek był gdzies to prosiłabym o link bo szukałam i niemoge znaleśc może źle szukam :P
Błędne koło. Nie chcesz, żeby WYGLĄDAŁY na przesuszone, więc prostujesz przez co STAJĄ SIĘ bardziej przesuszone. Skoro są falowane, to może poczytaj o pielęgnacji CG.
A przede wszystkim nawilżaj i spróbuj olejowania.
I jeśli szukasz czegoś to polecam w google wpisać z dopiskiem 'wizaż' i na pewno wątki się jakimś cudem znajdą.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 21:10   #12
Ona.
Raczkowanie

Ja ze swojej strony mogę Ci polecić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nstructor.html mi bardzo pomogła ta odżywka Ale przeczytaj opinie różnych produktów i wtedy wybierz coś do swojego typu włosów

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Ona. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 22:18   #13
owocowa92
Przyczajenie

Dziekuję za odp p
owocowa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 04:13   #14
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mam straszny problem
A ja Ci gorąco polecam :
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126
Może sama nie wiesz co masz ?!
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 14:28   #15
Inspire
Kuźnia inspiracji

Kończ z prostownicą; w ten sposób jeszcze bardziej je niszczysz.
Jeżeli koniecznie chcesz mieć proste, to spróbuj je wysuszyć (z kosmetykiem termoochronnym) na takiej dużej prostokątnej szczotce. Moja fryzjerka tak robi i mam idealnie proste bez prostownicy.
Możesz użyć tego spray'u, moze być pomocny:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ht.html&next=1

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 15:32   #16
Izusia19
Przyczajenie

GG do Izusia19

można gdzieś tą odżywkę kupić w internecie?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona. Pokaż wiadomość
Ja ze swojej strony mogę Ci polecić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nstructor.html mi bardzo pomogła ta odżywka Ale przeczytaj opinie różnych produktów i wtedy wybierz coś do swojego typu włosów
można gdzieś tę odżywkę kupić w internecie?
Stary 2012-03-19, 21:02   #17
'Estelle'

Cytat:
O puszących się włosach na pewno jest wątek, o zniszczonych również - nawet podwieszona na pierwszej stronie pigułka o pielęgnacji.
Skorzystaj z wyszukiwarki i zapoznaj się z lekturą. Znajdziesz tam wiele przydatnych rad.
Poczytaj też o myciu odżywką i pielęgnacji fal.

Stary 2012-06-11, 22:08   #18
Alexxxnh
Przyczajenie

Puszące się i niezdyscyplinowane włosy

Cześć. Zakładam ten wątek mimo, że wiem iż podobne były poruszane wielokrotnie. Lecz uważam, że mój przypadek jest jednak trochę inny niż pozostałe i nie znalazłam odpowiedzi czytając różne fora. Mam farbowane blond włosy i przez to są zniszczone. Jeśli je wyprostuje to i tak po chwili mam siano na głowie, włosy po umyciu wyglądają tak strasznie, ze nawet nie jestem w stanie tego opisać. Jest pełno blondynek ze zniszczonymi włosami, ale mimo, ze przyglądam się często wielu dziewczynom to nigdy nie widziałam, żadnej z tak tragicznymi włosami. Jak pójdę do fryzjerki i ona mi wyprostuje to włosy do następnego mycia są idealnie proste - stąd myślałam, że tajemnica tkwi w preparatach do prostowania włosów, zakupiłam identyczne, ale to nic nie daję, kiedy prostuje je sama w domu. Kiedy indziej byłam u innej fryzjerki która wyprostowała mi włosy bez żadnego preparatu, tylko i wyłącznie umyła mi włosy, a efekt był świetny i włosy również trzymały się bez zarzutu. Dlatego moje pytanie brzmi w czym jest tajemnica żeby włosy wyglądały dobrze. W prostownicy? W szamponach w których one myją? Bo efekt naprawdę jest nie do porównania.
Alexxxnh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 22:57   #19
takaja13
Zakorzenienie

Dot.: Puszące się i niezdyscyplinowane włosy

Z tego co mi jako fryzjerce sie wydaje to na pewno po 1 w prostownicy a po 2 w metodzie prostowania
ja przynajmniej jak prostuje to najpierw prostuje je na szcotke a pozniej dopiero prostownica i to nie rowno z glowa tylko zawsze z kierunkiem cebulki efekt : wlosy idealnie proste do mycia
pozatym taka moja dobra rada - jesli za pare lat chcesz miec jeszcze wlosy na glowie to moze odrzuc prostownice na bok i zacznij odzywiac swoje wlosy bo za niebawem zadna prostownica Ci nie pomoze
jesli mozliwe to moze uzywaj ciemniejszej farby ewentualnie zostaw pare jasnych pasemek dla rozjasnienia twarzy bo jednak rozjasniacze czy blond farby z woda 9% niszcza wlosy
a taka fryzjerska prostownica np jak ja uzywam ghd co sie nagrzewa do 240 % tez nie jest niczym dobrym poniewaz bez odpwiednich kosmetykow zabezpieczajacy pali wlosy jak szalona ( chociaz z kosmetykami jak mam byc szczera wcale nie jest lepiej )
moze zafunduj sobie keratynowe prostowanie i na 3 miesiace bedziesz miala spokoj od prostownic.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 23:48   #20
Fubizka
Zakorzenienie

Jak dalej będziesz tak postępować z włosami, to niedługo nawet fryzjerka Ci ich nie wygładzi. Różnica zapewne tkwi w prostownicy, tylko po co mieć ułożone włosy, skoro i tak wyglądają tragicznie? Nie lepiej o nie zadbać?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-12, 14:02   #21
Alexxxnh
Przyczajenie

Staram się dbać, używam różnych preparatów, ale póki co żadna odżywka itp mi nie pomogły, w razie jak nie wyprostuję włosów to już raczej nie mogę opuścić domu bo ludzie pomyślą, że mnie piorun strzelił.
Stary 2012-06-12, 15:31   #22
Fubizka
Zakorzenienie

Więc zamiast dbać dalej, to postanowiłaś je dalej niszczyć? No cóż, Twoje włosy, Twój wybór, ale nie dziw się, że tak wyglądają
Stary 2012-06-12, 16:37   #23
Alexxxnh
Przyczajenie

No ale właśnie to jest mój problem, że nie wiem jak o nie zadbać. Jak odłożę prostownicę, to zanim one się zregenerują, to pewnie długie tygodnie nie będę się mogła ludziom na oczy pokazywać. Jeśli tylko wiedziałabym jak z nimi postępować na pewno bym to zrobiła. Bo nie chcę mieć takich włosów.
Stary 2012-06-12, 17:35   #24
Fubizka
Zakorzenienie

Masz tu gigantyczną bazę wiedzy na temat tego jak zadbać o włosy. Na wstępie proponuję to, co spalone obciąć a resztę możesz upinać, zanim odzyskają życie.

Albo opitolić się na łyso, bo pewnie niedługo do tego dojdzie
Stary 2012-06-12, 20:26   #25
kruszynka_96
Raczkowanie

GG do kruszynka_96 Send a message via Skype™ to kruszynka_96

Zgadzam się z Fubizką. Wizaz jest pełen naprawdę wspaniałych porad. Ja sama włosy miałam tragiczne (i wiem co mówię) i dalej nie jest dobrze, ponieważ mam tak genetycznie, ale widzę sporą poprawę.
Przeczytaj pigułkę, FAQ i temu podobne. Polecam picie pokrzywy- dobrze działa na porost.
Masz kręcone/ falowane, że je prostujesz czy tylko "niesforne"? Bo jak kręcone to jest specjalne podforum "dla zakręconych". Też niesamowita baza wiedzy.
Z pokazywaniem się ludziom na oczy... Lepiej trochę przetrzymać (gumki, warkocze, kitki, chustki) i na dzień nakładać różne preparaty poprawiające wygląd włosów (jest temat o żelu z siemienia lnianego- jest super) i potem móc dumnie chodzić po ulicy niż i tak wyglądać nie najlepiej.

Powodzenia w doprowadzaniu włosków do dobrego stanu, bo to ciężka ale warta zachodu praca

Dbam o oceny
Zapuszczam czuprynkę, piję drożdże, pokrzywę.
Nieustannie dbam o włosy z wizażem- widzę poprawę!
Zakochana
GG: 9498243

Aga.
kruszynka_96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 12:10   #26
mysia m
Zakorzenienie

Różnica tkwi nie w szamponie, a w zastosowanych maskach/odżywkach.

Im lepiej nawilżony, odżywiony włos, tym lepiej domknięte jego łuski, tym jest gładszy.

Mając mocno zniszczone włosy, daj sobie spokój z prostownica, naucz się dbać o włosy, by cieszyły zdrowym skrętem. Nie będzie łatwo, ale natury na dłuższa metę nie przechytrzysz. Zajrzyj na dział dla zakręconych.
Stary 2012-06-13, 21:13   #27
severalflames
Raczkowanie

Może na poczatek powiedz czego używasz do włosów? Jakich szamponów/odzywek?
Wiem po sobie że ma to ogromne znaczenie
Po jednym szamponie mam siano a po drugim śliczne włosy także może w tym tkwi problem
Lecz tak jak dziewczyny mówią - odłóż prostownicę i daj im odpocząć, podetnij może te kilka cm i zabezpieczaj je przed uszkodzeniami z zewnątrz, funduj maski i nakładaj odżywki - tylko te dobrze dobrane.
Tutaj na forum jest wiele wątków o składach, możesz poczytać i może znajdziesz to co Ci szkodzi i to czego Twoim włosom brakuje.
severalflames jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 21:55   #28
KiniaaxD
Rozeznanie

Moim skromnym zdaniem powinnaś sobie autorko odpuścić prostownicę, suszarkę itp. Niszczysz jeszcze bardziej Twoje zniszczone kłaczorki. Zacznij je nawilżać, dużo odżywek, masek na włosy, czy miód, rewelacyjnie nawilża włosy. Jak będziesz miała czas, nakładaj nawilżające odżywki na włosy jak najwięcej, wiadomo rezultatów nie zobaczysz po tygodniu, miesiącu, jak są bardzo zniszczone to kilka miesięcy możesz czekać na jakąkolwiek widoczną poprawę. Podetnij włosy, jak jest możliwość przestań farbować, albo zainwestuj w ciemniejszy kolor, i kilka refleksów dla rozjaśnienia. Blond farba jest najgorsza dla włosów, i podejrzewam że sobie sama nie farbujesz, tylko fryzjer, fryzjerka używa rozjaśniacza i wody 12% (czasem 18% ale to na swoje ryzyko bo nie można używać jej w zakładzie) więc włosy spalone. Tak jak wspominałam proponuję odstawić rzeczy palące, spalone włosy, i je kobieto nawilżaj bo za chwilę możesz ich nie mieć... Pozdrawiam

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 17:45   #29
Alexxxnh
Przyczajenie

Włosy farbuje sobie sama zwykłymi farbami dostępnymi w drogeriach. Używałam mnóstwo różnych szamponów i odżywek a teraz mam dove chroniące do 200 stopni i szampon i odżywkę.. Wiem, że pewnie nie jest to najlepsze na świecie, ale po prostu nie wiem co innego mogłabym sobie kupić.
Stary 2012-06-14, 17:59   #30
severalflames
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alexxxnh Pokaż wiadomość
Włosy farbuje sobie sama zwykłymi farbami dostępnymi w drogeriach. Używałam mnóstwo różnych szamponów i odżywek a teraz mam dove chroniące do 200 stopni i szampon i odżywkę.. Wiem, że pewnie nie jest to najlepsze na świecie, ale po prostu nie wiem co innego mogłabym sobie kupić.
Może spróbujesz olejowania? Nie jednej z nas już to pomogło
No i mam nadzieję że nie używasz farb Palette
Mi to cholerstwo spaliło kiedyś włosy
severalflames jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości