![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Pusz±ce siê w³osy
Mam problem z pusz±cymi siê falowanymi w³osami, nie mogê wyj¶æ z domu bez wyprostowania ich, bo wygl±daj± jak siano
![]() co zrobiæ ¿eby w³osy nie puszy³y i nie krêci³y siê tak bardzo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: Pusz±ce siê w³osy
Kup sobie specjalny szampon "przeciw puszeniu" do tego od¿ywka z tej samej serii np Nivea. S±dzê, ¿e to mo¿e dora¼nie Ci pomóc, aczkolwiek problem tkwi g³êbiej. Twoje w³osy zapewne s± bardzo zniszczone i przesuszone od prostowania, dlatego tak bardzo siê pusz±. Spróbuj mo¿e jeszcze jedwabiu na koñcówki, albo innych od¿ywek bez sp³ukiwania i mo¿e spróbuj na pewien czas odstawiæ prostownice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 083
|
Równie¿ mam problem z pusz±cymi siê w³osami, my³am w³osy ju¿ prawie wszystkimi szamponami dostêpnymi na rynku, za ka¿dym razem siê pusz±... od¿ywki nic nie pomaga³y, mam okr±g³± twarz i pusz±ce sie w³osy nie wygl±daj± najlepiej...
![]() |
#4 | |
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 745
|
Cytat:
![]() 2. Przeczytaj go ![]() 3. Zastosuj siê do rad w nim zawartych, testuj, eksperymentuj i znajd¼ optymaln± metodê dla siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Pusz±ce sie w³osy
Mam d³ugie ciemno br±zowe w³osy i nie wiem dlaczego ale od jakiego¶ czasu siê pusz±. Myje je co dwa dni, p³uczê ch³odn± wod±, nie u¿ywam suszarki a prostownicê to tak oko³o raz na dwa miesi±ce bo nie mam w domu, tylko czasem u kole¿anki. Niby dobrze o nie dbam a one wci±¿ s± nie takie jak trzeba, pusz±ce i lekko przesuszone i to mnie denerwuje.. Ostatnio kupi³am sobie szampon i 2 od¿ywki (1 to jest taka jakby maska a 2 to od¿ywka bez sp³ukiwania) z linii gliss kur total repair, jak na razie u¿y³am ich tylko raz. Jak my¶licie da to jakie¶ efekty>?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Dot.: Pusz±ce sie w³osy
Aby uzyskaæ porady dotycz±ce pusz±cych siê w³osów, skorzystaj z wyszukiwarki, gdy¿ by³y takie w±tki ju¿ na forum.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
![]()
a wiêc jak w temacie, strasznie pusz± mi siê w³osy.. Do tego stosuje prostownicy bo nie mogê siê z nimi nigdy uporaæ i dlatego s± bardzo zniszczone i okropnie mi wypadaj±
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 124
|
Dot.: pusz±ce i wypadaj±ce w³osy.. jaki ¶rodi polecicie?
Cytat:
![]() dlatego wypadaja i sie pusza od niedbania o nie i palenia ich zywcem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Dot.: pusz±ce i wypadaj±ce w³osy.. jaki ¶rodi polecicie?
Cytat:
![]() Ot, choæby te podwieszone, gdzie masz ca³± wiedzê w pigu³ce. Musisz te¿ wybraæ, albo ratowanie w³osów, albo dalsze katowanie ich prostownic± i w konsekwencji jeszcze gorszy stan w³osów ![]() Poniewa¿ na forum informacji na temat pielêgnacji zniszczonych w³osów jet mnóstwo, w±tek zamykam, a Ciebie odsy³am do lektury ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
pusz±ce sie, zniszczone w³osy :( pomocy!
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
EDUkator
Wiadomo¶ci: 6 337
|
Dot.: pusz±ce sie, zniszczone w³osy :( pomocy!
Cytat:
A przede wszystkim nawil¿aj i spróbuj olejowania. I je¶li szukasz czego¶ to polecam w google wpisaæ z dopiskiem 'wiza¿' i na pewno w±tki siê jakim¶ cudem znajd±.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
Ja ze swojej strony mogê Ci poleciæ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nstructor.html mi bardzo pomog³a ta od¿ywka
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
Dziekujê za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 627
|
A ja Ci gor±co polecam :
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126 Mo¿e sama nie wiesz co masz ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ku¼nia inspiracji
Wiadomo¶ci: 30 446
|
Koñcz z prostownic±; w ten sposób jeszcze bardziej je niszczysz.
Je¿eli koniecznie chcesz mieæ proste, to spróbuj je wysuszyæ (z kosmetykiem termoochronnym) na takiej du¿ej prostok±tnej szczotce. Moja fryzjerka tak robi i mam idealnie proste bez prostownicy. Mo¿esz u¿yæ tego spray'u, moze byæ pomocny: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ht.html&next=1 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
mo¿na gdzie¶ t± od¿ywkê kupiæ w internecie?
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
|
Cytat:
Skorzystaj z wyszukiwarki i zapoznaj siê z lektur±. Znajdziesz tam wiele przydatnych rad. Poczytaj te¿ o myciu od¿ywk± i pielêgnacji fal.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Pusz±ce siê i niezdyscyplinowane w³osy
Cze¶æ. Zak³adam ten w±tek mimo, ¿e wiem i¿ podobne by³y poruszane wielokrotnie. Lecz uwa¿am, ¿e mój przypadek jest jednak trochê inny ni¿ pozosta³e i nie znalaz³am odpowiedzi czytaj±c ró¿ne fora. Mam farbowane blond w³osy i przez to s± zniszczone. Je¶li je wyprostuje to i tak po chwili mam siano na g³owie, w³osy po umyciu wygl±daj± tak strasznie, ze nawet nie jestem w stanie tego opisaæ. Jest pe³no blondynek ze zniszczonymi w³osami, ale mimo, ze przygl±dam siê czêsto wielu dziewczynom to nigdy nie widzia³am, ¿adnej z tak tragicznymi w³osami. Jak pójdê do fryzjerki i ona mi wyprostuje to w³osy do nastêpnego mycia s± idealnie proste - st±d my¶la³am, ¿e tajemnica tkwi w preparatach do prostowania w³osów, zakupi³am identyczne, ale to nic nie dajê, kiedy prostuje je sama w domu. Kiedy indziej by³am u innej fryzjerki która wyprostowa³a mi w³osy bez ¿adnego preparatu, tylko i wy³±cznie umy³a mi w³osy, a efekt by³ ¶wietny i w³osy równie¿ trzyma³y siê bez zarzutu. Dlatego moje pytanie brzmi w czym jest tajemnica ¿eby w³osy wygl±da³y dobrze. W prostownicy? W szamponach w których one myj±? Bo efekt naprawdê jest nie do porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 384
|
Dot.: Pusz±ce siê i niezdyscyplinowane w³osy
Z tego co mi jako fryzjerce sie wydaje to na pewno po 1 w prostownicy a po 2 w metodzie prostowania
ja przynajmniej jak prostuje to najpierw prostuje je na szcotke a pozniej dopiero prostownica i to nie rowno z glowa tylko zawsze z kierunkiem cebulki ![]() ![]() pozatym taka moja dobra rada - jesli za pare lat chcesz miec jeszcze wlosy na glowie to moze odrzuc prostownice na bok i zacznij odzywiac swoje wlosy bo za niebawem zadna prostownica Ci nie pomoze ![]() jesli mozliwe to moze uzywaj ciemniejszej farby ewentualnie zostaw pare jasnych pasemek dla rozjasnienia twarzy bo jednak rozjasniacze czy blond farby z woda 9% niszcza wlosy ![]() a taka fryzjerska prostownica np jak ja uzywam ghd co sie nagrzewa do 240 % tez nie jest niczym dobrym poniewaz bez odpwiednich kosmetykow zabezpieczajacy pali wlosy jak szalona ( chociaz z kosmetykami jak mam byc szczera wcale nie jest lepiej ![]() moze zafunduj sobie keratynowe prostowanie i na 3 miesiace bedziesz miala spokoj od prostownic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 896
|
Jak dalej bêdziesz tak postêpowaæ z w³osami, to nied³ugo nawet fryzjerka Ci ich nie wyg³adzi. Ró¿nica zapewne tkwi w prostownicy, tylko po co mieæ u³o¿one w³osy, skoro i tak wygl±daj± tragicznie? Nie lepiej o nie zadbaæ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Staram siê dbaæ, u¿ywam ró¿nych preparatów, ale póki co ¿adna od¿ywka itp mi nie pomog³y, w razie jak nie wyprostujê w³osów to ju¿ raczej nie mogê opu¶ciæ domu bo ludzie pomy¶l±, ¿e mnie piorun strzeli³.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wiêc zamiast dbaæ dalej, to postanowi³a¶ je dalej niszczyæ? No có¿, Twoje w³osy, Twój wybór, ale nie dziw siê, ¿e tak wygl±daj±
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
No ale w³a¶nie to jest mój problem, ¿e nie wiem jak o nie zadbaæ. Jak od³o¿ê prostownicê, to zanim one siê zregeneruj±, to pewnie d³ugie tygodnie nie bêdê siê mog³a ludziom na oczy pokazywaæ. Je¶li tylko wiedzia³abym jak z nimi postêpowaæ na pewno bym to zrobi³a. Bo nie chcê mieæ takich w³osów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Masz tu gigantyczn± bazê wiedzy na temat tego jak zadbaæ o w³osy. Na wstêpie proponujê to, co spalone obci±æ a resztê mo¿esz upinaæ, zanim odzyskaj± ¿ycie.
Albo opitoliæ siê na ³yso, bo pewnie nied³ugo do tego dojdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Zgadzam siê z Fubizk±. Wizaz jest pe³en naprawdê wspania³ych porad. Ja sama w³osy mia³am tragiczne (i wiem co mówiê) i dalej nie jest dobrze, poniewa¿ mam tak genetycznie, ale widzê spor± poprawê.
Przeczytaj pigu³kê, FAQ i temu podobne. Polecam picie pokrzywy- dobrze dzia³a na porost. ![]() Masz krêcone/ falowane, ¿e je prostujesz czy tylko "niesforne"? Bo jak krêcone to jest specjalne podforum "dla zakrêconych". Te¿ niesamowita baza wiedzy. ![]() Z pokazywaniem siê ludziom na oczy... Lepiej trochê przetrzymaæ (gumki, warkocze, kitki, chustki) i na dzieñ nak³adaæ ró¿ne preparaty poprawiaj±ce wygl±d w³osów (jest temat o ¿elu z siemienia lnianego- jest super) i potem móc dumnie chodziæ po ulicy ni¿ i tak wygl±daæ nie najlepiej. ![]() Powodzenia w doprowadzaniu w³osków do dobrego stanu, bo to ciê¿ka ale warta zachodu praca ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 020
|
Ró¿nica tkwi nie w szamponie, a w zastosowanych maskach/od¿ywkach.
Im lepiej nawil¿ony, od¿ywiony w³os, tym lepiej domkniête jego ³uski, tym jest g³adszy. Maj±c mocno zniszczone w³osy, daj sobie spokój z prostownica, naucz siê dbaæ o w³osy, by cieszy³y zdrowym skrêtem. Nie bêdzie ³atwo, ale natury na d³u¿sza metê nie przechytrzysz. Zajrzyj na dzia³ dla zakrêconych.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
Mo¿e na poczatek powiedz czego u¿ywasz do w³osów? Jakich szamponów/odzywek?
Wiem po sobie ¿e ma to ogromne znaczenie ![]() Po jednym szamponie mam siano a po drugim ¶liczne w³osy tak¿e mo¿e w tym tkwi problem ![]() Lecz tak jak dziewczyny mówi± - od³ó¿ prostownicê i daj im odpocz±æ, podetnij mo¿e te kilka cm i zabezpieczaj je przed uszkodzeniami z zewn±trz, funduj maski i nak³adaj od¿ywki - tylko te dobrze dobrane. Tutaj na forum jest wiele w±tków o sk³adach, mo¿esz poczytaæ i mo¿e znajdziesz to co Ci szkodzi i to czego Twoim w³osom brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 659
|
Moim skromnym zdaniem powinna¶ sobie autorko odpu¶ciæ prostownicê, suszarkê itp. Niszczysz jeszcze bardziej Twoje zniszczone k³aczorki. Zacznij je nawil¿aæ, du¿o od¿ywek, masek na w³osy, czy miód, rewelacyjnie nawil¿a w³osy. Jak bêdziesz mia³a czas, nak³adaj nawil¿aj±ce od¿ywki na w³osy jak najwiêcej, wiadomo rezultatów nie zobaczysz po tygodniu, miesi±cu, jak s± bardzo zniszczone to kilka miesiêcy mo¿esz czekaæ na jak±kolwiek widoczn± poprawê. Podetnij w³osy, jak jest mo¿liwo¶æ przestañ farbowaæ, albo zainwestuj w ciemniejszy kolor, i kilka refleksów dla rozja¶nienia. Blond farba jest najgorsza dla w³osów, i podejrzewam ¿e sobie sama nie farbujesz, tylko fryzjer, fryzjerka u¿ywa rozja¶niacza i wody 12% (czasem 18% ale to na swoje ryzyko bo nie mo¿na u¿ywaæ jej w zak³adzie) wiêc w³osy spalone. Tak jak wspomina³am proponujê odstawiæ rzeczy pal±ce, spalone w³osy, i je kobieto nawil¿aj bo za chwilê mo¿esz ich nie mieæ... Pozdrawiam
![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
W³osy farbuje sobie sama zwyk³ymi farbami dostêpnymi w drogeriach. U¿ywa³am mnóstwo ró¿nych szamponów i od¿ywek a teraz mam dove chroni±ce do 200 stopni i szampon i od¿ywkê.. Wiem, ¿e pewnie nie jest to najlepsze na ¶wiecie, ale po prostu nie wiem co innego mog³abym sobie kupiæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
Cytat:
![]() No i mam nadziejê ¿e nie u¿ywasz farb Palette ![]() Mi to cholerstwo spali³o kiedy¶ w³osy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.