Babskie spotkania - co sądzicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 10:31   #1
EmiliaMilka
Przyczajenie

Babskie spotkania - co sądzicie?

Pytanie do kobiet : co sądzicie o moim pomyśle i czy były byście tym zainteresowane?.... - myślę o stworzeniu miejsca/ klubu dla kobiet w Warszawie, w którym będą organizowane fajne babskie spotkania. Czasem będzie na poważnie, innym razem na zupełnym luzie ale zawsze tak by fajnie spędzić czas . Przykładowe spotkania: wykład prowadzony przez zaproszonego gościa nt. biznesu/zdrowia, itp, spotkania z wizażystką i wykonywanie makijażu, imprezy "wymianki ciuchów", wspólne zajęcia pilatesu, spotkanie dla 20-ek, dla 50-ek itp, ..... - zawsze jakieś pyszne ciastko, kawa itp - opłaty rzędu 20-40 zł za spotkanie 1-3 h. Czekam na wasze opinie żebym wiedziała czy jest dla kogo działać drogie panie
EmiliaMilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 10:49   #2
anekania
Zakorzenienie

Dot.: Babskie spotkania - co sądzicie?

Ciekawe, ale nie jestem z Warszawy więc nie wiem czy tam taki klub miałby prawo bytu, nie ma takich miejsc? Wydawało mi się, że to dość powszechne , ale może sie myle.
anekania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 11:46   #3
EmiliaMilka
Przyczajenie

Właśnie z tego co się orientuję to jest kilka miejsc ale takich bardziej związanych z psychologią, jogą itp - mi chodzi o takie miejsce bardziej 50 na 50 - raz owszem - poważny temat ale innym razem istne szaleństwo
Stary 2012-04-02, 12:34   #4
peggy7
Zadomowienie

Myślę, że ciężko byłoby znaleźć stałe grono "klientek" - mimo wszystko chyba inne osoby interesowałby wykład o biznesie, a inne jakiś pokaz makijażu. A przynajmniej jednego dnia. Jak dla mnie trochę taki groch z kapustą.
Stary 2012-04-02, 13:50   #5
EmiliaMilka
Przyczajenie

Aby nie było wszystko i nic to oczywiście dane spotkania tematyczne będą organizowane częściej aby właśnie grupa kobiet, które interesuje moda i uroda mogły spotykać się częściej, to samo panie z innych obszarów tematycznych. Na początek trzeba od czegoś zacząć i jak tylko panie będą chętne to i codziennie możemy coś organizować wasze pomysły na spotkania, uwagi są bardzo cenne więc śmiało.
Stary 2012-04-02, 14:10   #6
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmiliaMilka Pokaż wiadomość
Pytanie do kobiet : co sądzicie o moim pomyśle i czy były byście tym zainteresowane?.... - myślę o stworzeniu miejsca/ klubu dla kobiet w Warszawie, w którym będą organizowane fajne babskie spotkania. Czasem będzie na poważnie, innym razem na zupełnym luzie ale zawsze tak by fajnie spędzić czas . Przykładowe spotkania: wykład prowadzony przez zaproszonego gościa nt. biznesu/zdrowia, itp, spotkania z wizażystką i wykonywanie makijażu, imprezy "wymianki ciuchów", wspólne zajęcia pilatesu, spotkanie dla 20-ek, dla 50-ek itp, ..... - zawsze jakieś pyszne ciastko, kawa itp - opłaty rzędu 20-40 zł za spotkanie 1-3 h. Czekam na wasze opinie żebym wiedziała czy jest dla kogo działać drogie panie
wszystko ok i fajnie. ale jeśli miałabym płacić za spotkanie 20 złotych to trochę dużo. ja rozumiem kawa i ciastko, ale kawę można kupić od 6-10 złotych (nie mówię o wymyślnej). a ciasto może ktoś upiec i już koszty spadają.

wiem, że we wrocławiu sa organizowane takie spotkania dla młodych matek. raz była wymiana ubrań, raz miały spotkanie z kosmetyczką i fryzjerkami (panie, które chciały się podac zmianie fryzury miały przyjść tylko z umytą głową), innym razem była na spotkaniu brafiterka. ale kosztów za to raczej żadnych nie ponosiły, a już na pewno nie takich dużych.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 14:43   #7
peggy7
Zadomowienie

Plywok, Autorka chyba chce zarobić na spotkaniach, stąd taka cena.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 14:44   #8
EmiliaMilka
Przyczajenie

Ja wiem, że każdy by chciał za darmo ale tu nie chodzi tylko o ciastko czy kawę i to nie ma być fundacja i o sponsorów ciężko. Wszystko kosztuje: wynajem sali na wykład, lokalu użytkowego, wynagrodzenie dla np. wizażystki, wykładowcy, wypożyczenie wieszaków na np. wymianę ciuchów, stworzenie strony internetowej itp . Ja nie mówię o takim spotkaniu, na które skrzykujemy się na forum tylko o profesjonalnej organizacji z własną stroną www, z czasem lokalem itp. Wydaje mi się, że 20 zł za spotkanie, które może trwać nawet z 3 h to naprawdę niewielka kwota, ale oczywiście szanuję twoje zdanie.
Stary 2012-04-02, 14:49   #9
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy7 Pokaż wiadomość
wtedy wszystko jest jasne

(;
Stary 2012-04-02, 14:58   #10
EmiliaMilka
Przyczajenie

Słuchajcie, przecież ja nie mówiłam nigdzie, że ma to być fundacja charytatywna. Za salę trzeba zapłacić, za stronę www, wykładowca też za darmo nie poprowadzi zajęć jeśli ma to być profesjonalne. Rozumiem , że wam zależy na takich spotkaniach, że każdy coś daje od siebie, jedna daje salę za darmo, inna piecze ciasto, a inna prowadzi lekcje makijażu za darmo oj może być ciężko
Stary 2012-04-02, 16:23   #11
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
wszystko ok i fajnie. ale jeśli miałabym płacić za spotkanie 20 złotych to trochę dużo. ja rozumiem kawa i ciastko, ale kawę można kupić od 6-10 złotych (nie mówię o wymyślnej). a ciasto może ktoś upiec i już koszty spadają.

wiem, że we wrocławiu sa organizowane takie spotkania dla młodych matek. raz była wymiana ubrań, raz miały spotkanie z kosmetyczką i fryzjerkami (panie, które chciały się podac zmianie fryzury miały przyjść tylko z umytą głową), innym razem była na spotkaniu brafiterka. ale kosztów za to raczej żadnych nie ponosiły, a już na pewno nie takich dużych.
Mozna pobierać opłaty za wstęp ale niewielkie, ja bym nie dała 20 zł a juz napewno nie 40 za pare godzin w babskim gronie To samo moge zrobic z kolezankami tyle ze bez profesjonalisty

Cytat:
Napisane przez peggy7 Pokaż wiadomość
Zarobic napewno, wkoncu to biznes co nie ?
Ale moim zdaniem stanowczo za duzo.

Mozna zrobic tak ze np 5 zł wstęp a kawa, ciastko, drink czy cokolwiek normalna cena - ktos chce to kupi , a jak nie ma ochoty to nie.

Np. Ja ide na spotkanie i jestem na diecie wiec ciasto odpada i za sama kawe mam placic 40 zł ?

Lepsza wlasnie bylaby niska oplata za wstep i jak ktos cos chce kupic to kupuje. Po paru takich spotkaniach autorka by widziała co "schodzi" a co nie i nie zamawiałaby np w cukierni tyle ciasta.

Pomysł jak najbardziej na plus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 18:01   #12
_chocolate
Zakorzenienie

Ale Ty chcesz do tego wynajmować jakieś sale na mieście?
Wydaje mi się, że to nie ma szans, chyba że wstęp będzie za darmo.

Lepiej już założyć kawiarnie i tam organizować od czasu do czasu różne dodatkowe wykłady, pokazy. Jest bardzo dużo takich miejsc i to jest fajna sprawa.
Ostatnio byliśmy ze znajomymi w restauracji arabskiej na pokazie tańca brzucha, a np. kiedyś byłam na pokazach flamenco w restauracji hiszpańskiej. Albo np. są też różne wykłady "tematyczne" w kawiarni krytyki politycznej.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 18:12   #13
plywok
Zakorzenienie

wynajęcie sali? spotkania możesz robić w jakiejś urokliwej knajpce\kawiarence. zarezerwować sobie te 10-15 miejsc na początku. i koszt spada, a pewnie ktoś zamówi tą kawę czy herbatę już w środku i kawiarnia też ma zysk.

brafiterka też możliwe, że by mogła przyjść za darmo bo stanik sie już kupi u niej, więc ma darmową reklame.

a wykładowca? no tu może być ciężko, ale są też ludzie, którzy za darmo coś wygłaszają. np podróżnicy, którzy chcą opowiedzieć o swoich dalekich podróżach i pokazać zdjęcia podejrzewam, że raczej za darmo by powiedzieli. ewentualnie jakaś minimalna opłata 5 złotych, która by poszła dla nich.

(;
Stary 2012-04-02, 22:18   #14
EmiliaMilka
Przyczajenie

Trochę się nie rozumiemy Może źle wyraziłam się na początku i stąd mówimy o dwóch różnych sprawach. Nie chodzi tu o takie zupełnie luźne spotkania jakie są właśnie organizowane w kawiarniach a przy okazji ktoś opowie o kosmetykach itp - wtedy jasne symboliczna opłata i powinno wyjść. Mi chodzi o coś typu - warsztaty, szkolenia profesjonalnie zorganizowane od A do Z czyli od strony www firmy, całej organizacji wykładu, sali przygotowanej specjalnie pod dane spotkanie itp. Jak idzie się na jakieś warsztaty, czy szkolenia taneczne, wizażowe itp to też się płaci i to duuużo więcej. Takie luźne spotkania przy kawce też oczywiście by były i wtedy tak jak mówicie symboliczna opłata a czasem i bez opłat. Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne Oczywiście rozumiem, że wam bardziej odpowiada ta luźna forma bez opłat lub z bardzo niskimi. Dziękuję za wszystkie komentarze i uwagi.
Stary 2012-04-02, 22:51   #15
_chocolate
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że 20-40zł, to można dać za kino albo za obiad w restauracji, a za jakiś wykład to będzie ciężko - z jednej strony większość ludzi szuka raczej takich porad w internecie, z drugiej strony w Warszawie jest pełno takich darmowych imprez czy wykładów. Jeśli ma się ochotę potańczyć czy poćwiczyć, to zawsze można wpaść na zajęcia do klubu fitness.
Chyba że chodzi Ci o takie zwykłe szkolenia dla firm, dla wizażystek, itp., gdzie firma to sobie może wrzucić w koszty. Na takiej firmie szkoleniowej na pewno można nieźle zarobić.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 07:31   #16
plywok
Zakorzenienie

ale dalej nie dajesz konkretów.
i ok jak za warsztaty żonglerstwa mogłabym dac 40 złotych.
ale jeśli to ma być warsztaty jakieś komputerowe to 40 złoty to bym sobie pomyślała, raczej trochę mało więc pewnie jakieś lipne. bo to by była opłata za jeden dzień. mało się nauczę. wolę wydac więcej, ale mieć sprawdzoną fimę a nie firmę krzak.

więc dla mnie jednak Twój pomysł jak narazie mnie nie przekonuje.

(;
Stary 2012-04-03, 08:25   #17
milen_ka
Raczkowanie

ja to rozumiem tak, że chcesz stworzyć miejsce, w którym kobiety w okreslonym wieku, zainteresowaniach będą mogły się spotkać, pogadać napić kawy, a przy okazji będą miały organizowany czas tak?
moim zdaniem ogólnie pomysł ok, ale rzeczywiście trochę wart zmodyfikowania i może np lepiej otworzyć kawiarnię, w której można się spotkać, a raz w tygodniu organizować w niej jakiej spotkania tematyczne?
albo jakaś gtematyczna kawiarnia, ostatnio gdzieś w TV pokazywali kawiarnię, do której można było przyjść napić się kawwy, ale też nauczyć szyć i podobno zainteresoiwanie ogromne
milen_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 23:25   #18
EmiliaMilka
Przyczajenie

Może kiedyś przyjdzie czas na kawiarnię Życzę tego sobie i Wam żeby powstało fajne babskie miejsce. Dzięki za opinie.
Stary 2012-07-03, 07:32   #19
gegania
Raczkowanie

Witajcie, zapraszam na ciekawe spotkanie dla kobiet w Warszawie. Spotkanie nosi tytuł "Jak dbać o zdrowie i urodę w XXI wieku" - wykład już słyszałam - bardzo ciekawy. Prócz tego będzie degustacja kawy i soku, a także losowanie nagród wśród gości. Szczegóły tu (mam nadzieję, że link wyświetli się normalnie):
http://anianowakowska.pl/
lub tu:
http://videoemail.iwowwe.com/VMail.a...5-74EDF07F94F3

Aha - spotkanie jest BEZPŁATNE - proszę tylko, aby wpisać się na listę, spotkanie jest w ten czwartek i miejsc zostało już tylko kilka.
Zapraszam!
gegania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości