|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czym i jak zamaskować bliznę na twarzy?
Może był taki wątek, ale go nie widziałam. Jedyne co znalazłam o tym jak zamaskować blizny potrądzikowe, ale ja mam większy problem. Otóż od małego mam bliznę na środku czoła z własnej głupoty. Teraz jest ona ciężka do usunięcia jakimś kremem, więc pozostaje jakiś korektor lub podkład. Nie znam się zbytnio na tym, więc postanowiłam się was zapytać. Noszę grzywkę i do tej pory nie mam z tym problemu, ale mam dość tej grzywki, bo jest ciężka w utrzymaniu i chciałabym się jej pozbyć, ale coś nie pozwala. Będę wdzięczna za jakiekolwiek rady.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym i jak zamaskować bliznę na twarzy?
Byłaś może u dermatologa ?
Co do samego zatuszowania to ciężko będzie uzyskać taki efekt o jakim myślisz, mogę polecić Ci bardzo dobrą maść na właśnie tego typu blizny CONTRACTUBEX- polecam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem na stare blizny maść nie pomoże,
(stosowałam contatubex na blizny potrądzikowe i szczerze efekt nie był powalający) bardziej pomocna byłaby wizyta u kosmetyczki w celu wypchania tej blizny od środka poprzez wstrzyknięcie kwasu hialuronowego lub coś w tym stylu, może derma-roller by pomógł, ale to bardziej krwawa metoda ![]() Życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jeśli pytasz o podkład/korektor to mogę polecić dermacol. Ma chyba 50% pigmentu, jest mocno kryjący. Dostępny głównie na allegro i w małych drogeriach. Tutaj link do opinii:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-up-cover.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.