Dermacol Cover make up SPF 30 odcień 207 Make-up Cover Waterproof) 30 g
Dermacol Cover make up SPF 30 odcień 210 Make-up Cover Waterproof) 30 g
50,40 zł
Dermacol Make Up Cover 224 podkład 30g
53,92 zł
Dermacol opracowano na bazie formuły umożliwiającej połączenie korektora z fluidem. Umożliwia to kamuflaż wielu zmian skórnych. Podkład utrzymuje się na twarzy przez cały dzień bez konieczności dokonywania poprawek. Wystarczy bardzo niewielka ilość, aby zakryć wszystkie niedoskonałości. Dermacol zawiera składniki, dzięki którym chroni skórę przed działaniem wilgoci i wody morskiej - jest bardzo trwały i wydajny.
Nowa wersja podkładu Dermacol to:
- zwiększona pojemność do 30g,
- zmiana barw nasycenia odcieni, ułatwiająca dopasowanie koloru do własnej karnacji,
- wprowadzenie filtra SPF30, którego zadaniem jest chronić skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV,
- jeszcze większa trwałość i wodoodporność
- lżejsza konsystencja, dzięki której pory skóry nie są zatkane i skóra może swobodnie oddychać.
Dermacol jest zalecany dla każdego rodzaju skóry, także bardzo wrażliwej. Produkt jest hypoalergiczny, a więc nie podrażnia nawet bardzo delikatnej i wrażliwej skóry. Doskonale sprawdza się przy cerze: naczynkowej, gdy policzki są różowe od popękanych naczynek, z przebarwieniach, trądzikowej, ze skłonnościami do alergii, z piegami.
Alumina, Cera Microcristallina, CI 77491, Glyceryl Stearate, Paraffin, Parfum, Petrolatum
Nasi użytkownicy zostawili 751 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:
Dermacol Make-Up Cover to kultowy kryjący podkład do twarzy, znany ze swojej ekstremalnej pigmentacji i doskonałego krycia.
Ukrywa niedoskonałości, takie jak blizny, przebarwienia, cienie pod oczami czy nawet tatuaże.
Zapewnia długotrwały efekt, nie ścierając się przez wiele godzin.
Formuła hipoalergiczna, bez parabenów, odpowiednia dla różnych typów skóry.
Bogata gama kolorystyczna, dzięki czemu można dopasować odcień do każdej karnacji.
Idealny dla osób, które potrzebują mocnego krycia na specjalne okazje lub w codziennym makijażu.
Jeśli ktoś szuka czegoś o gigantycznym kryciu to jest to ten produkt. Zakrył mi duży wyraźny pieprzyk na twarzy. Testowałam na tatuażach i również je zakrywa w 100%. Niewielką ilością jesteśmy pokryć całą twarz. Raczej radzę nakładać cienką delikatną warstwę.
Jednak na minus jest dla mnie konsystencja. Jeśli ktoś chce go używać na codzień to zdecydowanie za ciężka formuła. Wręcz powiedziałabym, że jest to pasta. Co na plus jest ogromnie wydajny.
Na wielkie wyjście kiedy chcemy mieć nieskazitelna twarz, bądź w sytuacjach „awaryjnych” jak najbardziej. Osoby z problemami skórnymi również powinny być zadowolone z jego efektu jednak pytanie czy przy problemach skórnych tak ciężki produkt nie narobi więcej szkody niż pożytku.
Raczej wykorzystam go do dołożenia do czegoś dużo lżejszego aby lżej leżało na cerze, bądź do stosowania punktowego na „nieprzyjaciół”.
Idealny do zakrywania tatuaży, wydajny jednak nie na codzień
Wykorzystał/a:kilka próbek
Korektor jest idealny do zakrycia tatuaży, świetnie sobie radzi i nic nie prześwituje jednak do codziennego użytkowania jest zbyt ciężki.
To produkt bardziej pod charakteryzacje, niż do noszenia go na codzień.
Kolor ma bardzo ładny i nawet osoby białe jak ściana znajda sobie odcień.
Na plus jest to, że jest bardzo wydajny. Nie potrzeba dużo produktu do zakrycia czego trzeba, przez co wolniej się go zużywa niż większość fuildów na rynku.
Niestety w moim przypadku pokrycie przebarwień na cerze przez bielactwo jest trudne. Ten owy produkt dał rade ze wszystkim, aż nadto.. Konsystencja przypomina rozwałkowaną plastelinę, po nałożeniu na twarz jest to po prostu efekt maski. Zakryje dosłownie wszystko. Jednakże w połączeniu z innymi fluidami radzi sobie nie najgorzej, po zmieszaniu odpowiedniej konsystencji jednak ten podkład nie jest aż taki zły jak się wydaje.
Dermacol to już kultowy kosmetyk. Dosyć gęsta konsystencja i mocne, wręcz potężne krycie same zrobiły sobie opinie. Produkt jest świetny w małych ilościach, szczególnie do zakrycia niedoskonałości, czy mocniejszych cieni pod oczami. Uważam jednak, że osoby bez chociaż podstawowej wiedzy o makijażu mogłyby zrobić sobie nim "krzywdę". To produkt bardziej do zadań specjalnych, niż do użytku na co dzień. Mi osobiście się sprawdził, ale tak, jak mówię, w małych ilościach i do zakrycie wszelkich niedoskonałości na twarzy.
Łatwo można nim uzyskać efekt maski na twarzy, szczególnie jeśli nałoży się go w zbyt wielkiej ilości lub w nieodpowiednim odcieniu. Ale ogólnie polecam. Warto mieć go w swojej kosmetyczce, jako zestaw ratunkowy w ciężkich przypadkach.
Podkład bardzo mocno kryjący. Nie nadaje się jednak na całą twarz bo mocno zapycha. Tłusta gęsta konsystencja pozwala na genialne krycie. Używałam go najczęściej jako korektor bądź bazę pod cienie ewentualnie do makijaży artystycznych. Jest w stanie zakryć tatuaż czy bliznę. Długo się utrzymuje i bardzo ładnie wygląda. Naprawdę super produkt
Uważam że ma mocne krycie jednak nie powinien być nakładany na całą twarz, bardzo zapycha.
Do zakrywania tatuaży, czy blizn spoko jednak nie jest to podkład na codzień ani na wesele czy inną imprezę jego konsystencja jest mega cięzka, chociaż krycie ma piękne. W krytycznych sytuacjach można śmiało po niego sięgnąć.
Podkład Dermacol bardzo dobrze kryje- potrafi zakryć nawet tatuaż. Produkt jest zamknięty w metalowej tubce. Ma on bardzo gęstą konsystencję. Problem występuje tylko z kolorami. Bardzo ciężko dobrać odpowiedni odcień. Niewielka ilośc tego podkładu pozwala zakryć wszelkie niedoskonałości na twarzy jak i ciele. Sięgam po niego, kiedy chcę mieć pełne krycie i efekt photoshop.
Bardzo polecam np na większe wyjścia. Jednak nie jest to lekki podkład, dlatego może dawać uczucie maski na twarzy oraz zapychać.
Hit dla każdej wydziaranej laski!
Sprawdza się na wyjazdy do babci jak trzeba coś zakryć.
Uważam za dobry produkt, ale zapycha - trzeba uważać lub odpowiednio dobrać pielęgnację przed nałożeniem.
Jednym z głównych problemów, z którymi się spotkałam, jest jego bardzo gęsta i ciężka konsystencja. Podkład ten sprawia wrażenie, jakby był nałożony na mojej twarzy centymetrową warstwą farby, co powoduje uczucie dyskomfortu i obciążenia skóry.
Ponadto, mimo że ma być kryjący, niestety nie ukrywał on moich niedoskonałości w sposób zadowalający. Zamiast tego, podkreślał wszelkie suche plamki i linie na mojej skórze, co sprawiało, że wyglądałam jakby moja twarz była pokryta maską.
Trudno było również dobrać odpowiedni kolor, ponieważ odcienie wydają się być bardzo intensywne i często nie pasują do mojego naturalnego odcienia skóry. Efekt końcowy był bardzo nieestetyczny, a ja czułam się niekomfortowo nosząc ten podkład.
Ogólnie rzecz biorąc, Dermacol, Make Up Cover (Kryjący podkład do twarzy) był dla mnie ogromnym rozczarowaniem. Jego gęsta konsystencja, brak skuteczności w kryciu niedoskonałości i trudności w doborze odpowiedniego odcienia sprawiły, że nie mogę polecić tego produktu innym osobom poszukującym podkładu.
Podkład poznałam będąc jeszcze nastolatka. Krycie ma rewelacyjne i potrzeba naprawdę niewiele by przykryć niedoskonałości. Gdy użyjemy go w dużej ilości tworzy na skórze maskę.
Podkład zamknięty jest w metalowej tubce. Opakowanie nie pęka. Bardzo wygodnie się go wyciska a zużycie jest do końca. Bardzo dobrze kryje i nie pozostawia śladów maski. Jest wygodny w nakładaniu palcami, gąbką czy pędzlem. Zapach ma jak zwykły podkład a nawet delikatniejszy.
Uwielbiam go stosować kiedy chce wyglądać jak po photoshopie bo właśnie taki efekt można nim uzyskać.
Nadaje się do każdego rodzaju cery, przy mojej mieszanej bardzo dobrze się prezentuje i nie mam po nim zapchanych porów czy wysuszeń.
W okresie, gdy moja twarz była tłusta i pełna trądziku sięgnęłam właśnie po Dermacol. Przeczytałam wtedy wiele dobrego na jego temat w internecie.
Podkład zamknięty w złotej 30 g tubce z zakrętką. Wolę podkłady z pompką, nie lubię takich wyciskanych. Tymbardziej, że akurat tubka z Dermacol łamała się tu i ówdzie i podczas wyciskania podkład wychodził też tymi wyjściami. Było to bardzo denerwujące.
Tubka dodatkowo zapakowana jest w czarny kartonik.
Podkład ekstremalnie zakrywa wszystko, krosty, zaczerwienienia, trądzik...wszystko.
Jest duży wybór kolorów, ale trzeba dobrze dobrać do swojej karnacji. Jaśniejsze są bardzo jasne i twarz wygląda strasznie blado, z kolei ciemniejsze dodatkowo ciemnieją na twarzy i to też wygląda kiepsko.
Trzeba też uważać z ilością podkładu. Jedna cienka warstwa w zupełności wystarczy. Im więcej, tym bardziej robi się nienaturalny efekt maski.
Jest dość wydajny przy racjonalnym użytkowaniu. Nadaje się do każdego typu cery. Na tłustej I mieszanej nie świeci się, nie ściera.
Nie zatyka porów, mimo takiego krycia skóra oddycha.
Dla mnie to był doskonały produkt przy ,,wysypie" na twarzy. Teraz rzadko po niego sięgam, wolę lżejsze podkłady.
Polecam osobom z cerą problematyczną i trądzikową. Doda pewności siebie i zakryje to czego nie chcemy, by inni zobaczyli na naszej twarzy.
Zalety:
mocnej krycie
trwały
wydajny
łatwo się go nakłada
nieskazitelna twarz
Wady:
tubka często pęka w różnych miejscach
trzeba uważać z ilością, może stworzyć efekt maski
Bardzo rzadko nakładałam makijaż ponieważ po większości produktów do makijażu miałam czerwone plamy i skóra twarzy musiała odchorowywać kilka dni. Również kosmetyki innych marek zatykały pory. Jakież było moje zdziwienie i zachwyt, że w końcu znalazłam produkt idealny- nie podrażnia skóry, bardzo wydajny, idealnie kryjący a przede wszystkim trwały. Polecam
Kupiłam go ze względu na to, że bardzo cieżko jest mi dobrać podkład, ponieważ mam bardzo jasną karnację. Pod względem koloru Dermacol spełnia swoje zadanie, jednak mam do niego kilka uwag. Najbardziej przeszkadzało mi to, że pozostawia uczucie ciężkości, nie zgadzam się z tym, że wygląda jak maska, ale to uczcie nie należy do przyjemnych. Ponadto po kilku godzinach noszenia zaczyna się wyświecać i jest trudno dostępny. Jednak nie mogę zarzucić mu tego, że jest bardzo kryjący i trwały.
Pomimo kilku wad jest to jeden z lepszych podkładów jakie testowałam i może kiedyś do niego wrócę.
Podkład mimo że ciężki genialnie kryje i pięknie wygląda na skórze. Niska cena zachęca do sprawdzenia. Napewno zakupię go po raz kolejny. Nie ciastkuje się po przypudrowaniu. Jest długotrwały.
ZALETY:
Cena
Długotrwały
Pełne krycie
Konsystencja
WADY:
Brak
Dostałam go od koleżanki, która używała go do zakrycia tatuażu i mocnego makijażu. Zachwalała że świetnie kryje.
Zdecydowanie kryje, dosłownie jak maska. Może dla kogoś kto ma bardzo poważne problemy ze skóra jest to jakieś rozwiązanie, ale na pewno punktowo i w połączeniu z innym lżejszym kosmetykiem.
Użyłam go klika razy i trafił do kosza. Nie kupiłabym ponownie.
Może faktycznie jako punktowy korektor sprawdza się lepiej. Ja liczyłam na mocno kryjący podkład, którego odrobina zakryje wszystkie moje zaczerwienienia na policzkach przy trądziku różowatym. Niestety Dermacol zupełnie nie nadaje się do rozprowadzania na większej powierzchni twarzy - jest tłusty, okropnie podkreśla wszelkie pory i linie mimiczne, brzydko się osadza i warzy po kilku godzinach, niezależnie od rodzaju pudru. Próbowałam dawać go odrobinkę, próbowałam mieszać z lżejszym podkładem czy kremem. Nie znalazłam sposobu na ogranie go.