|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Chińskie Centrum Handlowe
Witam was
Co sądzicie o takich centrach? Czy jest tam tylko tandeta czy czasami warto tam się wybrać? Czekam na wasze opinie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chińskie Centrum Handlowe
Ogólnie uważam, że jest tam totalna tandeta, ale da się czasem coś fajnego kupić
Mam stamtąd czarno siwy sweterek oversize i chwalę go sobie, noszę długo i w ogóle się nie zniszczył. Natomiast mnie najbardziej w tych sklepach wkurza to, że nawet jak ciuch ma fajny krój to zazwyczaj jest ozdobiony jakimiś cekinami, durnymi napisami, koralikami, klamrami z cekinami, no masakra... Tandeta... No i jakość raczej kiepska - często na wieszakach wiszą rzeczy uszkodzone, nierówne szwy, itp...
|
|
|
#3 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Zgadzam się. Generalnie aż głowa boli od tego zapachu tam, takiego chemicznego
Ale można znaleźć jakieś pojedyncze, fajne rzeczy. Na przykład getry
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z dziewczynami powyzej. W 90% szajs, tandeta, blyskotki i migotki, ale da sie znalezc fajne ciuchy.
Trzeba zwracac uwage na material, przede wszystkim. Moje getry, i spodnie dla syna po jednym praniu byly cale w kulkach. Ale mam jedna koszule, kupiona za 29PLN dwa lata temu, sliczna i porzadna, a trzyma sie lepiej niz moje pozostale z Zary czy Mango. Nie wyblakla, nie porozciagala sie, nie wyglada tandetnie - takze da sie kupic cos fajnego ![]() Ciuchow dla dzieci nie polecam, kupilam kilka razy skuszona cena, ale nie byly warte nawet tych paru zlotych. |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam czasem wynajdę fajny lakier do paznokci
ale trzeba się naszperać
|
|
#6 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Fakt, jak się wchodzi to aż śmierdzi
![]() Ale lubię się tam czasem przejść, po jakiś lakier do paznokci albo inna duperelkę
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Może jestem dziwna, ale nie kupiłabym w takim markecie lakieru do paznokci, albo jeszcze gorzej- jakiegoś kremu do twarzy, pudru, ani mascary. Jakoś nie ufam tym chińskim wyrobom. Co do ubrań- jeszcze nic tam nigdy nie kupiłam, ale fakt- da się chyba coś czasem fajnego tam wyłowić. Tylko też raczej polecam prać przed założeniem...
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio kupilam sobie swietny pilnik z polerką za 3zl, chyba wroce po zapasowy
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ciuchów, wszystko zostało ładnie opisane przez poprzedniczki: szału nie ma, ale są wyjątki Dawno nie byłam tam, ale najbardziej zawsze denerwowało mnie to, że nawet przy butach wciskają cekiny i diamenciki
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No to nie wiedziałam Widziałam tam kiedyś farby do włosów opisane po chińsku i się przeraziłam
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Tak naprawdę większośc rzeczy, które kupujemy w sieciówkach to są to chinskie rzeczy. Jednak mam wrażenie, że rzeczy w tych typowo chińskich sklepach są jeszcze gorszej jakości. Kosmetyki całkiem odpadają. Kiedyś kupiłam tam biustonosz. Nawet po kilku praniach miał w sobie ten charakterystyczny "chemiczny" zapach. Jeśli spryskują czymś te rzeczy to musimy sobie zdawać z tego sprawę, że wchłania się to przez skórę do organizmu.
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
A myślicie, że te rzeczy to tylko tam można kupić?
Wiele z firm produkujących znane rzeczy bierze towar od tych z CCH... ![]() Ja zimą kupiłam krzesełeczko dla córki, ot, jako zabawkę w sumie, 6,5zł kosztowało. Pewna byłam, że po miesiącu najdalej się połamie - a gdzie tam. Dobre 4 miesiące używane na bieżąco, NIC nie śmierdzi, w ogóle zapachu nie ma. Nawet plastikiem nie czuć. Szwagierka kupiła śliczne, rewelacyjne ramiączka do stanika, z koronki, nigdzie takich ładnych nie widziałam. Ogólnie ona dużo tam kupuje i chwali jakośc, pewnie, że nie wsio idealne, ale buble wszędzie się zdarzają. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Nie zauważyłam dziwnego zapachu w chińskich centrach. Ubrania są tam brzydkie (a liczyłam na coś w stylu asian style z allegro) ale mają tanie duperele i chińskie drobiazki (wachalrze, dzwonki itp). W jednym centrum we Wrocławiu mają też jedzenie i mogę śmiało polecić, bo trochę taniej niż importowane przez "kuchnie świata".
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam tam tylko spodnie raz, ja tam sobie chwalę jeansy za 35 zł były chyba - wygrzebałam spod sterty jakieś jedyne bez żadnej ozdóbki żadnej pierdółki bez niczego. To było dobre 3 lata temu... Nie noszę ich jakoś specjalnie często powiedziałabym że rzadko ale nic się z nimi nie zadziało. Natomiast jeśli chodzi o resztę to nie bardzo, właśnie przez te głupie ozdóbki.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby miec czas i lubic buszowac, to pewnie cos ciekawego by sie znalazlo, ja jednak nie lubie, wiec raczej unikam takich sklepow.
|
|
|
|
#16 |
|
DOMator
|
Mam takie centra chińskie w mieście, ale byłam tam ze 2-3 razy w życiu. Trzeba się przebić przez stosy śmierdzącej tandety, żeby coś znaleźć. Ale kiedy szukałam leginsów, to tam znalazłam za 8-12 zł takie same, jak w "normalnych" sklepach sprzedają za 20-30 zł. Nie mówiąc już o sklepach "markowych", w których byle leginsy kosztują często 40-50 zł.
Kupiłam też jakieś kapcie za 5 zł., całkiem fajne, jakość taka jak każdych kapci. Ubrań nie kupuję, bo nie odpowiadają mi takie bazarkowe fasony, a specjalnie szukać perełek mi się nie chce. Zresztą ceny podobne jak w tańszych sieciówkach na wyprzedażach. Moja siostra kupiła tam jakiś zestaw dużych kartonowych pudeł, kiedyś znalazła fajne kolczyki czy inne drobiazgi. Ogólnie da się na coś trafić, ale szału nie ma
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w centrum chińskim nie śmierdzi
|
|
|
#18 |
|
DOMator
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
ja słyszałam ze ten specyficzny smród too wynik uzycia chemicznych składników ktore sa bardzko szkodliwe i rakotworcze
![]() w moich centrach mega smierdzi... ale zauwazylam ze podobny zapach jest w sklepie CCC tylko ze kamuflują go bardzo mocnymi perfumami od których az głowa boli
|
|
|
|
|
#20 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Też czytałam o szkodliwości tych klejów i gum, użytych do produkcji najtańszych produktów, dlatego nie kupuję butów, w których wyczuwam smrodek. Nie dość, że nie da się go pozbyć, to jeszcze but może uwalniać niebezpieczne substancje. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiecie przypadkiem, czy w Białymstoku taki sklep jest?
Z ciekawości bym się wybrała. Pewnie są tam jakieś fajne i tanie świece czy świeczniki itp.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
W moim mieście są (z tego co wiem ja) 2 takie centra. W jednym byłam tylko raz i wrócę tam ewentualnie po torebkę.
W drugim kupuję akcesoria dla zwierząt: ubranka za 15 zł, miski na wodę na dwór (7 zł, gdzie indziej po ponad 20), regulowana obroża za 7 zł (w innych sklepach- też ponad 20 zł). Ostatnio kupiłam taki talerzyk z przedziałkami dla dzieci, ale ja kupiłam dla papug na warzywa, owoce itd- 5 zł. Czasem kupię coś do ubrania, czy jakąś pierdółkę. Wyczaiłam ostatnio za 5-7 zł takie obrazki na ścianę trójwymiarowe A, mam też 2 legowiska dla kotów za ok. 22 zł jedno, gdzie w innych sklepach- ok. 40 zł kosztują (też jedno). Ostatnio spodobały mi się te fontanny czy co tam jest, na prąd i woda leci Są za 85 zł nieduże, a ja takie właśnie potrzebuję. W zeszłym roku kupiłam tam również gałąź sztucznej jabłoni- 4 zł. Przykładowo w Carrefourze były 2 razy mniejsze i za 10 zł
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
W wakacje miałam fazę na ten sklep. Razem z przyjaciółką co chwila tam biegałyśmy i szperałyśmy. Co prawda, to prawda. Pełno tam ciuchów poniżej poziomu krytyki. Ale bywają rzeczy `znośne` ; ) . Kupiłam sobie tam cienki płaszczyk, taki już na ciepłe dni, stanik za 5 zł, torbę i album na zdjęcia.
Co do płaszczyka nie mam żadnych zarzutów. Jakość co prawda średnia, ale jak się zestawi z markowymi dodatkami to całkiem całkiem się prezentuje ; ) Torba- strata pieniędzy. Wydałam na nią co prawda 40 zł, ale już po tygodniu chodzenia z nią do szkoły, zerwał się pasek, w podszewce poszły chyba wszystkie szwy jakie były, suwak z bocznej i wewnętrznej kieszeni się popsuł , a skóra, jaką była pokryta torba zaczęła się marszczyć. Po renowacji, czasem ją jeszcze gdzieś zabieram, bo wygląd ma całkiem fajny. Ale do noszenia cięższych rzeczy się nie nadaje. Stanik- dość dobrze leży, biały- ale nie żółknie. Ogólnie to jestem neutralnie nastawiona do tych sklepów. Czasem coś tam można wyhaczyć, ale nie wyobrażam sobie tam regularnych zakupów odzieżowych ; O |
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas nie śmierdzi, ale ogólnie szału tam nie ma.
bolerko tylko fajne znalazłam, a tak to nie chodzę
wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766668 Myślę o Tobie tylko wtedy, gdy mi się przypomnisz. Nie zdarza się to jednak często bo jakieś 50 razy na godzinę. To wcale nie jest tak często. 13.09.2013 <3 |
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
mnie odrzuca ten zapach, a raczej smród.
Oczami wyobraźni widzę, jak te rzeczy są napromieniowane. Niestety ale w składzie chińskich produktów można znaleźć porażającą ilość substancji rakotwórczych. Chińczycy i chińskie produkty kojarzą mi się z produktami najgorszej jakości, niebezpiecznej dla zdrowia.
|
|
|
#27 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
2 psy, 2 koty (niewychodzące), rybki i papugi w wolierach na ogródku
![]() papugi koty i psy
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Z ubraniami to wiadomo, że trudno znaleźć coś gustownego i dobrej jakości. Ale czasami takie same rzeczy bywają w zwykłych osiedlowych butikach.
Za to lubię czasami kupić sobie jakiś drobiazg: ozdobę do włosów, etui na telefon, jakieś koraliki albo przypinkę, pilniczek do paznokci albo drobiazgi do wystroju domu. Generalnie drobne rzeczy, które tam kosztują grosze
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a, gdzie w Warszawie znajdę takie miejsce ?
Chińskie centrum kojarzę jedynie z Wólką Kosowską, a z tego co piszecie są to stancjonarne sklepy. Znajdę takie miejsce w stolicy ? |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Na prawie każdym bazarku są azjaci ze swoimi stoiskami, ale jeśli chodzi o jakieś zamknięte centra to na pewno Marywilska 44 - na Białołęce. Na targowisku przy Bakalarskiej (Włochy) też jest tego sporo, cześć właśnie w jakichś pawilonach o ile dobrze pamiętam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

Ale można znaleźć jakieś pojedyncze, fajne rzeczy. Na przykład getry

No to nie wiedziałam

gdyby miec czas i lubic buszowac, to pewnie cos ciekawego by sie znalazlo, ja jednak nie lubie, wiec raczej unikam takich sklepow.
. O wspólnym życiu i perypetiach