Chińskie Centrum Handlowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 19:08   #1
kolorkowa
Raczkowanie

Chińskie Centrum Handlowe

Witam was
Co sądzicie o takich centrach? Czy jest tam tylko tandeta czy czasami warto tam się wybrać? Czekam na wasze opinie
kolorkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 19:25   #2
martynusia222
Zakorzenienie

Dot.: Chińskie Centrum Handlowe

Ogólnie uważam, że jest tam totalna tandeta, ale da się czasem coś fajnego kupić
Mam stamtąd czarno siwy sweterek oversize i chwalę go sobie, noszę długo i w ogóle się nie zniszczył.

Natomiast mnie najbardziej w tych sklepach wkurza to, że nawet jak ciuch ma fajny krój to zazwyczaj jest ozdobiony jakimiś cekinami, durnymi napisami, koralikami, klamrami z cekinami, no masakra... Tandeta...
No i jakość raczej kiepska - często na wieszakach wiszą rzeczy uszkodzone, nierówne szwy, itp...
Stary 2012-03-10, 19:31   #3
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Zgadzam się. Generalnie aż głowa boli od tego zapachu tam, takiego chemicznego Ale można znaleźć jakieś pojedyncze, fajne rzeczy. Na przykład getry
Stary 2012-03-10, 19:41   #4
shiava
Zadomowienie

Zgadzam sie z dziewczynami powyzej. W 90% szajs, tandeta, blyskotki i migotki, ale da sie znalezc fajne ciuchy.

Trzeba zwracac uwage na material, przede wszystkim. Moje getry, i spodnie dla syna po jednym praniu byly cale w kulkach.
Ale mam jedna koszule, kupiona za 29PLN dwa lata temu, sliczna i porzadna, a trzyma sie lepiej niz moje pozostale z Zary czy Mango.
Nie wyblakla, nie porozciagala sie, nie wyglada tandetnie - takze da sie kupic cos fajnego

Ciuchow dla dzieci nie polecam, kupilam kilka razy skuszona cena, ale nie byly warte nawet tych paru zlotych.
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 20:06   #5
Michunka
Wtajemniczenie

ja tam czasem wynajdę fajny lakier do paznokci ale trzeba się naszperać
Michunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 20:13   #6
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Fakt, jak się wchodzi to aż śmierdzi

Ale lubię się tam czasem przejść, po jakiś lakier do paznokci albo inna duperelkę

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 21:02   #7
Hortencja
Zadomowienie

Może jestem dziwna, ale nie kupiłabym w takim markecie lakieru do paznokci, albo jeszcze gorzej- jakiegoś kremu do twarzy, pudru, ani mascary. Jakoś nie ufam tym chińskim wyrobom. Co do ubrań- jeszcze nic tam nigdy nie kupiłam, ale fakt- da się chyba coś czasem fajnego tam wyłowić. Tylko też raczej polecam prać przed założeniem...

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 22:43   #8
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hortencja Pokaż wiadomość
Może jestem dziwna, ale nie kupiłabym w takim markecie lakieru do paznokci, albo jeszcze gorzej- jakiegoś kremu do twarzy, pudru, ani mascary. Jakoś nie ufam tym chińskim wyrobom. Co do ubrań- jeszcze nic tam nigdy nie kupiłam, ale fakt- da się chyba coś czasem fajnego tam wyłowić. Tylko też raczej polecam prać przed założeniem...
wiele z tych kosmetykow jest produkowanych przez polskie firmy, ja z chinskiego marketu mam fajny tusz Vollare ostatnio kupilam sobie swietny pilnik z polerką za 3zl, chyba wroce po zapasowy
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 08:16   #9
wymaiginowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
wiele z tych kosmetykow jest produkowanych przez polskie firmy, ja z chinskiego marketu mam fajny tusz Vollare ostatnio kupilam sobie swietny pilnik z polerką za 3zl, chyba wroce po zapasowy
O tak, vollare, verona i coś tam jeszcze o czym zapomniałam, wszystko polskie, dobre i tanie
Co do ciuchów, wszystko zostało ładnie opisane przez poprzedniczki: szału nie ma, ale są wyjątki
Dawno nie byłam tam, ale najbardziej zawsze denerwowało mnie to, że nawet przy butach wciskają cekiny i diamenciki
wymaiginowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 09:15   #10
Hortencja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez wymaiginowana Pokaż wiadomość
O tak, vollare, verona i coś tam jeszcze o czym zapomniałam, wszystko polskie, dobre i tanie
Tak mówicie? No to nie wiedziałam Widziałam tam kiedyś farby do włosów opisane po chińsku i się przeraziłam

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 09:41   #11
agravvka
Zadomowienie

Tak naprawdę większośc rzeczy, które kupujemy w sieciówkach to są to chinskie rzeczy. Jednak mam wrażenie, że rzeczy w tych typowo chińskich sklepach są jeszcze gorszej jakości. Kosmetyki całkiem odpadają. Kiedyś kupiłam tam biustonosz. Nawet po kilku praniach miał w sobie ten charakterystyczny "chemiczny" zapach. Jeśli spryskują czymś te rzeczy to musimy sobie zdawać z tego sprawę, że wchłania się to przez skórę do organizmu.

" Lubię, gdy na mnie patrzysz i udajesz, że tego nie robisz."

agravvka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 09:49   #12
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A myślicie, że te rzeczy to tylko tam można kupić? Wiele z firm produkujących znane rzeczy bierze towar od tych z CCH...

Ja zimą kupiłam krzesełeczko dla córki, ot, jako zabawkę w sumie, 6,5zł kosztowało. Pewna byłam, że po miesiącu najdalej się połamie - a gdzie tam. Dobre 4 miesiące używane na bieżąco, NIC nie śmierdzi, w ogóle zapachu nie ma. Nawet plastikiem nie czuć.

Szwagierka kupiła śliczne, rewelacyjne ramiączka do stanika, z koronki, nigdzie takich ładnych nie widziałam. Ogólnie ona dużo tam kupuje i chwali jakośc, pewnie, że nie wsio idealne, ale buble wszędzie się zdarzają.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 11:43   #13
Sumi
Zadomowienie

Nie zauważyłam dziwnego zapachu w chińskich centrach. Ubrania są tam brzydkie (a liczyłam na coś w stylu asian style z allegro) ale mają tanie duperele i chińskie drobiazki (wachalrze, dzwonki itp). W jednym centrum we Wrocławiu mają też jedzenie i mogę śmiało polecić, bo trochę taniej niż importowane przez "kuchnie świata".
Stary 2012-03-11, 11:53   #14
201604181004
Konto usunięte

Kupiłam tam tylko spodnie raz, ja tam sobie chwalę jeansy za 35 zł były chyba - wygrzebałam spod sterty jakieś jedyne bez żadnej ozdóbki żadnej pierdółki bez niczego. To było dobre 3 lata temu... Nie noszę ich jakoś specjalnie często powiedziałabym że rzadko ale nic się z nimi nie zadziało. Natomiast jeśli chodzi o resztę to nie bardzo, właśnie przez te głupie ozdóbki.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 12:15   #15
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Generalnie aż głowa boli od tego zapachu tam, takiego chemicznego Ale można znaleźć jakieś pojedyncze, fajne rzeczy. Na przykład getry
Ja tam kupilam w zyciu tylko jedna rzecz - parasolke gdyby miec czas i lubic buszowac, to pewnie cos ciekawego by sie znalazlo, ja jednak nie lubie, wiec raczej unikam takich sklepow.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 12:39   #16
Elfia4
DOMator

Mam takie centra chińskie w mieście, ale byłam tam ze 2-3 razy w życiu. Trzeba się przebić przez stosy śmierdzącej tandety, żeby coś znaleźć. Ale kiedy szukałam leginsów, to tam znalazłam za 8-12 zł takie same, jak w "normalnych" sklepach sprzedają za 20-30 zł. Nie mówiąc już o sklepach "markowych", w których byle leginsy kosztują często 40-50 zł.
Kupiłam też jakieś kapcie za 5 zł., całkiem fajne, jakość taka jak każdych kapci. Ubrań nie kupuję, bo nie odpowiadają mi takie bazarkowe fasony, a specjalnie szukać perełek mi się nie chce. Zresztą ceny podobne jak w tańszych sieciówkach na wyprzedażach.
Moja siostra kupiła tam jakiś zestaw dużych kartonowych pudeł, kiedyś znalazła fajne kolczyki czy inne drobiazgi. Ogólnie da się na coś trafić, ale szału nie ma
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 13:11   #17
martynusia222
Zakorzenienie

U mnie w centrum chińskim nie śmierdzi
Stary 2012-03-11, 13:15   #18
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
U mnie w centrum chińskim nie śmierdzi
Ja tam wyczuwam zapach plastikowych chińskich butów, taki bardzo specyficzny smrodek.
Stary 2012-03-11, 14:01   #19
camillie
Wtajemniczenie

ja słyszałam ze ten specyficzny smród too wynik uzycia chemicznych składników ktore sa bardzko szkodliwe i rakotworcze

w moich centrach mega smierdzi... ale zauwazylam ze podobny zapach jest w sklepie CCC tylko ze kamuflują go bardzo mocnymi perfumami od których az głowa boli
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 14:17   #20
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez camillie Pokaż wiadomość
ja słyszałam ze ten specyficzny smród too wynik uzycia chemicznych składników ktore sa bardzko szkodliwe i rakotworcze

w moich centrach mega smierdzi... ale zauwazylam ze podobny zapach jest w sklepie CCC tylko ze kamuflują go bardzo mocnymi perfumami od których az głowa boli
W ccc czuję ten zapach w części, gdzie sprzedają najtańsze linie butów, te skóropodobne
Też czytałam o szkodliwości tych klejów i gum, użytych do produkcji najtańszych produktów, dlatego nie kupuję butów, w których wyczuwam smrodek. Nie dość, że nie da się go pozbyć, to jeszcze but może uwalniać niebezpieczne substancje.
Stary 2012-03-11, 14:29   #21
Innesia
Raczkowanie

Nie wiecie przypadkiem, czy w Białymstoku taki sklep jest? Z ciekawości bym się wybrała. Pewnie są tam jakieś fajne i tanie świece czy świeczniki itp.
Innesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 21:08   #22
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

W moim mieście są (z tego co wiem ja) 2 takie centra. W jednym byłam tylko raz i wrócę tam ewentualnie po torebkę.

W drugim kupuję akcesoria dla zwierząt: ubranka za 15 zł, miski na wodę na dwór (7 zł, gdzie indziej po ponad 20), regulowana obroża za 7 zł (w innych sklepach- też ponad 20 zł). Ostatnio kupiłam taki talerzyk z przedziałkami dla dzieci, ale ja kupiłam dla papug na warzywa, owoce itd- 5 zł.
Czasem kupię coś do ubrania, czy jakąś pierdółkę. Wyczaiłam ostatnio za 5-7 zł takie obrazki na ścianę trójwymiarowe Mówię Wam, niektóre nieziemskie!
A, mam też 2 legowiska dla kotów za ok. 22 zł jedno, gdzie w innych sklepach- ok. 40 zł kosztują (też jedno).

Ostatnio spodobały mi się te fontanny czy co tam jest, na prąd i woda leci Są za 85 zł nieduże, a ja takie właśnie potrzebuję.

W zeszłym roku kupiłam tam również gałąź sztucznej jabłoni- 4 zł. Przykładowo w Carrefourze były 2 razy mniejsze i za 10 zł
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 23:06   #23
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

W wakacje miałam fazę na ten sklep. Razem z przyjaciółką co chwila tam biegałyśmy i szperałyśmy. Co prawda, to prawda. Pełno tam ciuchów poniżej poziomu krytyki. Ale bywają rzeczy `znośne` ; ) . Kupiłam sobie tam cienki płaszczyk, taki już na ciepłe dni, stanik za 5 zł, torbę i album na zdjęcia.

Co do płaszczyka nie mam żadnych zarzutów. Jakość co prawda średnia, ale jak się zestawi z markowymi dodatkami to całkiem całkiem się prezentuje ; )

Torba- strata pieniędzy. Wydałam na nią co prawda 40 zł, ale już po tygodniu chodzenia z nią do szkoły, zerwał się pasek, w podszewce poszły chyba wszystkie szwy jakie były, suwak z bocznej i wewnętrznej kieszeni się popsuł , a skóra, jaką była pokryta torba zaczęła się marszczyć. Po renowacji, czasem ją jeszcze gdzieś zabieram, bo wygląd ma całkiem fajny. Ale do noszenia cięższych rzeczy się nie nadaje.

Stanik- dość dobrze leży, biały- ale nie żółknie.

Ogólnie to jestem neutralnie nastawiona do tych sklepów. Czasem coś tam można wyhaczyć, ale nie wyobrażam sobie tam regularnych zakupów odzieżowych ; O
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 12:10   #24
am0510
Wtajemniczenie

u nas nie śmierdzi, ale ogólnie szału tam nie ma.
bolerko tylko fajne znalazłam, a tak to nie chodzę

Myślę o Tobie tylko wtedy, gdy mi się przypomnisz.
Nie zdarza się to jednak często bo jakieś 50 razy na godzinę.
To wcale nie jest tak często.

13.09.2013 <3
am0510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 17:28   #25
kolorkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
W moim mieście są (z tego co wiem ja) 2 takie centra. W jednym byłam tylko raz i wrócę tam ewentualnie po torebkę.

W drugim kupuję akcesoria dla zwierząt: ubranka za 15 zł, miski na wodę na dwór (7 zł, gdzie indziej po ponad 20), regulowana obroża za 7 zł (w innych sklepach- też ponad 20 zł). Ostatnio kupiłam taki talerzyk z przedziałkami dla dzieci, ale ja kupiłam dla papug na warzywa, owoce itd- 5 zł.
Czasem kupię coś do ubrania, czy jakąś pierdółkę. Wyczaiłam ostatnio za 5-7 zł takie obrazki na ścianę trójwymiarowe Mówię Wam, niektóre nieziemskie!
A, mam też 2 legowiska dla kotów za ok. 22 zł jedno, gdzie w innych sklepach- ok. 40 zł kosztują (też jedno).

Ostatnio spodobały mi się te fontanny czy co tam jest, na prąd i woda leci Są za 85 zł nieduże, a ja takie właśnie potrzebuję.

W zeszłym roku kupiłam tam również gałąź sztucznej jabłoni- 4 zł. Przykładowo w Carrefourze były 2 razy mniejsze i za 10 zł
Z tego co piszesz to widać że masz zwierzyniec w domu
kolorkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 07:16   #26
britnay
Zakorzenienie

mnie odrzuca ten zapach, a raczej smród.
Oczami wyobraźni widzę, jak te rzeczy są napromieniowane.
Niestety ale w składzie chińskich produktów można znaleźć porażającą ilość substancji rakotwórczych.

Chińczycy i chińskie produkty kojarzą mi się z produktami najgorszej jakości, niebezpiecznej dla zdrowia.
Stary 2012-03-13, 10:03   #27
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez kolorkowa Pokaż wiadomość
Z tego co piszesz to widać że masz zwierzyniec w domu
2 psy, 2 koty (niewychodzące), rybki i papugi w wolierach na ogródku

papugi
koty i psy
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 11:16   #28
o Kasia o
Raczkowanie

Z ubraniami to wiadomo, że trudno znaleźć coś gustownego i dobrej jakości. Ale czasami takie same rzeczy bywają w zwykłych osiedlowych butikach.
Za to lubię czasami kupić sobie jakiś drobiazg: ozdobę do włosów, etui na telefon, jakieś koraliki albo przypinkę, pilniczek do paznokci albo drobiazgi do wystroju domu. Generalnie drobne rzeczy, które tam kosztują grosze
-zacznę ćwiczyć.

Zapisali.pl - blog pisany z moim Tż . O wspólnym życiu i perypetiach
o Kasia o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 11:42   #29
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Dziewczyny a, gdzie w Warszawie znajdę takie miejsce ?

Chińskie centrum kojarzę jedynie z Wólką Kosowską, a z tego co piszecie są to stancjonarne sklepy. Znajdę takie miejsce w stolicy ?
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 12:24   #30
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Dziewczyny a, gdzie w Warszawie znajdę takie miejsce ?

Chińskie centrum kojarzę jedynie z Wólką Kosowską, a z tego co piszecie są to stancjonarne sklepy. Znajdę takie miejsce w stolicy ?
Na prawie każdym bazarku są azjaci ze swoimi stoiskami, ale jeśli chodzi o jakieś zamknięte centra to na pewno Marywilska 44 - na Białołęce. Na targowisku przy Bakalarskiej (Włochy) też jest tego sporo, cześć właśnie w jakichś pawilonach o ile dobrze pamiętam.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości