![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Przyszła pora na potwora :) czyli HELP chcę w końcu wyglądać :D
Witam
więc tak, przyblizając moją osobę 30-to letnia Matka 2 małych dzieciaków ![]() Chcę zmienić kolor włosów na bardziej przypominający mój sprzed lat (teraz bardziej mysie z siwkami) Wcześniejszy kolor pokażę w załączniku.(ostatnie zdjęcie, jak da się zauwazyć ![]() Prosze o porady, WŁOSY szczególnie, jaka fryzura i czy kolor dobry, makijaż, tez moze być. Na zdjęciach pokażę sie z prawie każdej str. Błagam o pomoc szczególnie w kwestii fryzury. Chciała bym zapuścić włosy, lecz to co mam teraz to jedna wielka tragedia i nie wiem co robić, ściąć i zapuszczać tworząc jakąś bazę do zapuszczania, czy zostawić? Cerę mam nijaką, ale jestem w trakcje rzucania palenia (od wczoraj ![]() Zdjecia robiłam całkowicie na surowo , bez kompletnie zadnego makijazu. (nie jestem fotogeniczna, do tego mam dośc nie regularne rysy twarzy) Oczy mam brązowe, i piegi oczywiście ![]() ![]() Zapraszam, do komentarzy i porad. (w następnym poscie postaram sie wstawić to co już kiedyś było)
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przyszła pora na potwora :) czyli HELP chcę w końcu wyglądać :D
Cześć
![]() zamiast zasłaniać ją grzywką jak tutaj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1347225131 Co do włosów... może wyczytałaś w naszym nocnym wątku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
drabineczka- uzyskałam już poradę w kwestii farbowania
"zrób kąpiel rozjaśniającą farbą garnier color sensation E0 a następnie połóż garniera 8.0 kapiel : rozmieszasz składniki farby + dodasz szamponu i nałozysz na włosy " Myślę ze spróbuję Ale jeżeli można to poprosze o focie jak to wyglądało u Ciebie ponieżej zdjęcia moich wcześniejszych metamorfoz. Jak widac w tej chwili... Ja to tragedia. Zdjęcie pierwsze z 2007/8 rok zdjęcie drugie z 2008/9 r (jak widać radykalna zmiana- jednak nie czułam się dobrze w tak krótkich) Zdjęcie 3 z 2010/11 Aaaa na pierwszym zdjęciu mialam włoski mocno cieniowane i po pas, ale były piękne, gęste, naprawdę cudne.
w nosie mam słodkopierdzenie ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2012-09-10 o 14:25 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
AnnaAda zapuszczaj wlosy!!!!
![]() tak jak na tym zdj gdzie masz dlugie, ślicznie! a jak juz nie są gęste to jakies wspomagacze dla wlosow? pokrzywa? mi pomogla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
planuję pokrzywę i drożdze
![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Tylko co teraz zrobić z tym czymś???
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
blondzik ci fajnie pasuje
no i zapuszczaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
krótkie jak krótkie ale ty super w tym blondzie wyglądałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
tak! masz włoski zapuścic! nawet większośc do ramion, za ramiona, cudnie będzie, a z kolorem to juz wiesz co masz zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jedna pytanie, czy teraz je ściąć , nadać im jakiś konkretny ksztalt czy zostawić zeby sobie rosły jak sobie rosną?
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Tzn. grzywki, jaką mialas kiedys, bo chyba teraz masz roznice w cieciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
teraz to ta grzywka to tak jak reszta fryzura, jeden wielki rozpiernicz na głowie
![]() A może ciachnę tył w trójkąt ?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
[1=2988c920f887451997ed596 70eafbe58b42f5da3_61df6c3 a62fb8;36431867]Cóż, im więcej cięć teraz, tym wiecej trzeba bedzie na dlugosci zapuszczac, chyba, ze planujesz dlugie wlosy miec z tylu w cieciu V.[/QUOTE]
No właśnie to co na pierwszym zdjeciu jakie włoski miałam kiedyś były w V cięte i cieniowane. Naprawdę wyglądały pięknie ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Krótka fryzura blond wygląda rewelacyjnie. Doskonale uwypukla Twoje oczy i usta - i ślepy by zauważył. A długie są zwyczajnie nudne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, ze zmiana kolosolna, i makijaż odpowiednio wtedy dobrany (sama makijaż robilam) ukazywału więcej ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
pięknie wyglądasz na tym zdjęciu z 2007/08
![]() A malujesz się teraz??Wydaję mi się, że masz za cienkie brwi, może spróbuj zapuścić i dopiero wtedy nadać im kształt albo ja kredką pociągnij ![]() A dbasz o włosy jakoś bardziej??
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Spróbuję sposobem olejku rycynowego ![]() ![]() po 2 dzieci i niestety wielu zmartwieniach w ciągu ostatnich lat mojego życia straciłam wiele włosu i ogólnie uroku, chciała bym to nadrobic (wcześniej nie miałam czasu) Wierzę ze misię uda jeszcze wygądać jak ludź z Waszą pomoca ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
no makijaż naprawdę dobry zrobiłaś. i ja też się źle czuję w krótkich włosach nie ważne jak wyglądam
![]() powodzenia w zapuszczaniu, też właśnie zaczęłam. coś będzie ciężko ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Fajna z Ciebie mamuśka !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
zgadzam się z przedmówczynią !jeśli chodzi o kolor zdecydowanie jaśniejszy- tak jak na zdjęciu wcześniejszym , cos może miodowego?
Jeśli chodzi o wypadanie włosów, przeszłam przez wiele specyfików polecanych przez wizażanki, i wcale nie pomogły. Wiadomo każdy jest inny. Przeszłam silne wypadanie włosów i nie związane z porą roku czy farbowaniem . Taką sytuacje maiłam 2 razy i za tymi dwoma razami , nic nie pomogło prócz olejku http://www.helfy.pl/olejek-wypadajac...ujacy-alopecja polecam 100% gwarancje daje . ostatnio miałam wysyp i stosując ten olejek od około nie ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
zapuszczaj !!!!!!!
i dbaj o nie - nawilżaj , nie cieniuj teraz tylko podetnij końce i zrób ładną grzywkę Tylko nie na prosto kolor powinien być bardziej kasztanowy - trzeba go oziębić jakimś jasnym chłodnym brązem ale koniecznie zapuszczaj bo już 3 miesiące to 5 cm to już spory kawałek Nie ścinaj na krótko -tak ja uważam ![]() A w mig powrócisz do dawnego wyglądu Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dziś moze mi się w końcu uda z kolorem .
Więc tak, jeżeli nie bedzie w rossmanie u mnie tego rozjaśniacza garnier color sensation E0, to jaki inny mogę zastosować, jaki naj mniej niszczy włosy?. A jeżeli bedzie, ale nie będzie z garniera tego blondu 8.0 to czy moge nałożyć farbę innej firmy ? Zaraz po farbowaniu można laminować? ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Aaaa i czy zaraz po kąpieli rozjaśniajacej mogę nakładać odrazu farbę? czy dac wlosom odpocząć?
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
a co to ma do tego? Facet ma włosy z czego innego?
przeczytaj skład, tam są wszystkie olejki które stosują wizażanki . Mi pomógł a facetem nie jestem i po stosowaniu nim sie również nie zrobiłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() a co do olejku, tak na powaznie - mi pomógł w 100% mimo że dla facetów . A pewnie dlatego że porównywalny jest do MINOXIDIL-u ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Załączam symulację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Pierwsze i drugie mnie powaliło
![]() Nawet makijaz zrobiony tak jak zazwyczaj robię , delikatnie ale znacząco, szczególnie podkreslone rzęsy ![]() Noooo super ![]() Mam oba dwa garniere ![]()
![]() |
#28 |
Lux Mundi
|
Anno!
![]() ![]() ![]() Teraz podcinałabym tylko tyle, ile koniecznie by nadać wygląd włosom i zawzięłabym się na długość ![]() W blondzie masz pazur, ale tylko przy bardzo krótkich włosach, tak jak na zdjęciu, które zaprezentowałaś. Jeśli jednak źle się czujesz w takiej opcji, to machnij sobie kolor mniej więcej taki, jak ten drugi z symulacji jednej z Wizażanek ![]() Rozjaśniacz w tym momencie tylko pogorszy kondycję włosa - moim zdaniem ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.