|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Partnerka świadka
hej, mój TŻ ma być świadkiem na weselu siostry.
![]() Wszystko fajnie się zapowiada, ale powiedzcie mi: 1. gdzie ja mam usiąść w kościele skoro TŻ będzie przy PM? 2. kwiaty i prezent mam dać sama tak, sama mam podejść ?(no bo TŻ pewnie będzie owe prezenty 'odbierał' przy PM) 3. o czymś powinnam pamiętać, coś zrobić lub nie robić? wiem, że w zasadzie idę tam jako zwykły gość i nie powinnam się niczym przejmować ale mój TŻ to roztrzepaniec ![]() dziękuję za odp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Partnerka świadka
Odpowiem na zaobserwowanym przykładzie oraz z doświadczenia (mój TŻ wtedy służył na ołtarzu):
1. Siadasz gdzie chcesz, jak masz tam jakiś znajomych to bliżej nich lub rodziców TŻ 2. Poczekaj, aż wszyscy złożą życzenia i podejdźcie do PM na końcu 3. W zasadzie to tylko o tym, żeby zachowywać się elegancko (ale o tym nie trzeba przypominać) i pamiętać, że nie tylko dla Ciebie będzie Twój TŻ, ale musi też trochę czasu w czasie wesela poświęcić PM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do siedzenia to ja mam inną sytuację, bo na owe wesele idą też moi rodzicę, więc usiądę z nimi. Ale gdybym była w innej sytuacji to usiadłabym z pozostałym rodzeństwem Tżta?kuzynostwem?Kimś znajomym, żeby nie siedzieć w odosobnieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
masz
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
![]() ![]() Z życzeniami pod koniec to też dobry pomysł ![]() Madziuniusia, hahahah wątek fajny ale mnie raczej nie dotyczy bo nie mam problemu z tym że TŻ nie poświęci mi całej nocy ![]() Mamy siebie cały czas na okrągło, trochę luzu nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() autorko, wszystko zostało juz powiedziane. Baw się dobrze na weselu i fajnie, ze masz takie normalne podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Autorko powiem Ci jak to wyglądało u mnie ( 3 tygodnie temu ja byłam świadkową )
1 - możesz usiąść gdzie chcesz... Znasz kogoś siadasz blisko nich będzie milej. Na weselu tż siedział obok mnie takie było życzenie młodych, 2- życzenia złożyliśmy razem na sali weselnej przed 1 daniem nikt się nie pogniewał a wręcz przeciwnie ( było 180 osób, zaczął deszczyk kropić i młodzi byli już zniecierpliwieni. tż pojechał szybciej bo miał jeszcze kuzyna zabrać po drodze on zabierał auto) 3 pamietaj o dobrym humorze ( to że twój tż zatańczy ze starsza albo z kimś innym to nie powód do obrażania się) ale z tego co czytam podchodzisz do sprawy całkiem sympatycznie więc miłej zabawy Wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.Czyli kwiaty i życzenia składaj parze młodej jak wszyscy. Chyba, że macie dodatkowy prezent to potem podejdźcie razem i razem złóżcie życzenia ![]() 3.Poza tym, jeśli siedzisz przy nim przy stole PM to juz nie masz się kochana czym martwić ![]() ![]() Byłam już osobą towarzysząca dla Świadka i rozumiem Twoje obawy ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
@ciukunia, to faktycznie kiepska sytuacja, kiedy TŻ musiał zabawiać świadkową ;-)
Kilka lat temu też byłam osobą towarzyszącą mojego TŻ, który sprawował urząd świadka. U mnie było o tyle niezręcznie, że nie znałam jego rodziny, nawet rodziców, bo byliśmy parą od jakichś dwóch miesięcy ;-). Do kościoła przyjechałam sama, bo TŻ odbierał z domu pana młodego, potem coś tam w kościele jeszcze załatwiali. Więc przed mszą tylko poznał mnie ze swoimi rodzicami i zostałam z nimi. Na szczęście na weselu siedziałam bezpośrednio obok pary młodej, razem ze swoim chłopakiem. Ale bywałam na takich weselach, gdzie partnerki świadków siedziały razem z resztą gości, nie znając nikogo... Czasami TŻ zostawiał mnie samą, żeby zająć się parą młodą czy gośćmi, ale z reguły wygląda to jak normalne wesele, bawiliśmy się razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moja siostra bedzie moja swiadkowa,przychodzi z facetem
![]() Beda siedziec kolo nas razem-nie wyobrazam sobie by rozdzielac pare...Nawet jesli dziewczyna czy facet jest swiadkiem...Jakos nie fair mi sie to wydaje ![]() Zyczenia moze na koncu razem zlozcie,ludzie pewnie beda sie od razu pchac do pary mlodej z zyczeniami wiec tz bedzie zajety troszke ![]() A pozniej to zabawa i tyle,nie ma sie co stresowac ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Usiadłam z jego ciotką (przed nami siedzieli rodzice Państwa Młodych) 2. Kwiaty i prezent wręczałam "od nas" sama, jak również życzenia składałam w imieniu moim i TŻ-ta. 3. Dobrze się bawiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam w podobnej sytuacji moj maz byl swiadkiem na slubie brata. W Kosciele usiadlam sobie gdzie chcialam. Z prezentem czekalismy az wszyscy goscie zloza mlodym zyczenia i jak moj maz juz byl "wolny" to wtedy wspolnie podeszlismy. Jak sie zachowywac? Normalnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. to zależy czy Ty i TŻ dajecie wspólny prezent. Jeśli tak, to najlepiej wręczyć prezent razem z TŻ na końcu.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.