![]() |
#1 |
BAN stały
|
Dzień Kobiet- wymianka i wcale nie komunistycznaKochane wizażanki !!! W świadomości społecznej (czytaj męskiej )Polaków panuje dość powszechne przekonanie, że obchodzony 8 marca Międzynarodowy Dzień Kobiet został wymyślony przez komunistów. I faktycznie, w PRL, a jeszcze bardziej w Związku Radzieckim, był on jednym z najbardziej celebrowanych i obchodzonych świąt. W rzeczywistości początki międzynarodowego dnia kobiet, choć wywodzące się z szeroko pojętych tradycji lewicowych, nie miały z komunizmem nic wspólnego. Święto to bowiem po raz pierwszy obchodzone było nie w ZSRR, a w najbardziej kapitalistycznym kraju świata – w Stanach Zjednoczonych. Jego współczesna geneza jest ściśle związana ze zorganizowaną walką kobiet o równouprawnienie, oraz lepsze warunki pracy i życia. Zaczęła się ona w XIX w, w związku z uprzemysłowieniem i pracą zawodową kobiet. Początek sięga 1857 r. kiedy to kobiety zatrudnione w nowojorskiej przędzalni bawełny zorganizowały strajk i domagały się krótszego dnia pracy oraz takiego samego wynagrodzenia za pracę, jakie otrzymywali mężczyźni. Proponuje wiec obalić powszechne poglady wiekszości Polaków i obdarować sie prezentami związanymi własnie z równouprawnieniem. Co wy na to?? Niech wymianka bedzie symbolem, ze pamietamy o tamtych wydarzeniach,a Ci którzy myślą, że to komunistyczne święto,niech spuszczą z tonu. ![]() ![]() Zapisy przyjmuje do 6 lutego !!!
oczywiscie jesli się chętne znajdą Losowanie i wyniki 7 lutego w godzinach rannych. ZASADY 1. W wymianie może wziąść udział każdy kto posiada choć jeden własny wątek lub bierze czynny udział w życiu forum. 2. Kwota prezentu nie może przekroczyć 20 zł 3.UPOMINEK + KARTKA (własnorecznie robione,ściśle związane ze świętem kobiet i równouprawnieniem lub takie które sie Wam kojarzą z tymi zagadnieniami ![]() 4.Upominki wysyłamy 2-3-4 marca. Po zgłoszeniu chęci udziału tu na watku czekam na adres !!! Przypominam o zagladaniu do wątku z preferencjami "Kobieto wstępuj w szeregi doręczycielek" Edytowane przez a.majak Czas edycji: 2010-02-01 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzień Kobiet- wymianka i wcale nie komunistyczna
to ja pierwsza po organizatorce
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
NO to i ja zgłaszam swój udział
![]() ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
tez sie chce zapisać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Oto jak przedstawia sie lista mało nas ale mysle że rozpowiecie wszem i wobec o wymiance i zrobi się tu ciasno.
1. a.majak 2. barbarera 3.EwcIaKIcIA 4.leemonqa 5..... 6.... Kto nastepny?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To i ja jestem chętna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a ja sie zastanowie, to zalezy czy zdejma mi gips szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
to ja też !!!
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
I ja i ja
![]() ![]()
Blog Moje wątki: torebki druty,igła,szydełko i co z tego wyszło Tu wymieniam książki pozostałe rzeczy Edytowane przez asieńczyk Czas edycji: 2010-02-03 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Oczywiscie że mozesz i zapraszaj koleżanki bo cos małutko nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dzięki - adres już wysłany, a wici rozesłane
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
ja też chetnie przystąpie choć słabo sie udzielam ucze sie obsługi komputera ale w tamtym roku brałam udział w wymiance wielkanocnej i chce tym razem przyjmiecie mnie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ahh zastanawiam sie jak mogłas brać udział w tamtym roku w wymience wielkancnej, skoro ten post który napisałaś był twoim pierwszym! A z resztą to nie ja o tym decyduje, ale osobiscie jestem za tym, zeby bardziej udzielać się na wizażu i najlepiej posiadać swój wątek, zebyśmy wiedzieli z kim mamy do czynienia, ale decyzja należy do organizatorki
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No i Ja kolejna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Kochane moje ja tak myślę nad tymi mało sie udzielajacymi i wydaje mi się że szczególnie starsze panie nie zawsze potrafia coś napisać bez pomocy dzieci czy wnuków a piekne rzeczy robią może stąd mała lub żadna aktywność.Umieją tylko przegladać strony.Nie śmiejcie się .Mojej mamie na początku było bardzo trudno wysłac wiadomośc na gg a co dopiero odpowiedzieć na post lub wątek jakis załozyć.Pamiętam że mnie w tamtym roku Pagatka dała szanse mimo że nie miałam własnego watku,mało tego dostałam za te wymiane wyróżniona ,wiec pozwólcie i ja dam szansę z zastrzeżeniem ze ma sie pojawić galeria prac lub wątek.
Edytowane przez a.majak Czas edycji: 2010-02-05 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
zgadzam sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Dopisz i mnie- raz kozie śmierć, moze coś wymyślę bo na razie pomysłu brak.
Ale dam radę, coś wykombinuję....... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Ewciu ja pisałam z Ta pania i ona mi wyjasniła sprawe z ta wymianka z tamtego roku po prostu brała udział z konta córki ale to ona robiła upominki a teraz postawiła sobie za cel nauczyc sie pisac posty i zakładac wątki.napisałam do córki i ona to potwierdziła więc szanse dajemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja dziękuję za akceptację i danie szansy.Jestem osoba dotrzymująca postanowień dlatego z mojej strony mogę tylko powiedzieć iż nikt się na mnie nie zawiedzie,Prezent osóbka dostanie i to taki ,na który będę pracować z całych sił aby była zadowolona.(nie jakieś hop siup)Wątek swój mam ale prosiłam o zgodę bo niewiele w nim jest a od tamtego czasu sporo się u mnie zmieniło i tworzę wiele rzeczy.
Jeszcze raz Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Uwaga! Uwaga !!
Ogłaszam ,że o godz 8.45 odbyło sie losowanie wymiankowe i za chwile roześlę Wam na PW kogo wylosowałyście. Życzę udanej wymianki i do dzieła pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
W takim razie cieszę się, że wszyscy razem się bawimy.
Dostałam wiadomość dla kogo mam robić prezencik, więc mogę się brać do dzieła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
JA również adresik mam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Niewiele bo tylko 11, ale mam nadzieje ze wymianka bedzie udana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Mam adresik!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Adres mam - dziękuję.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A moze to i lepiej tak w mniejszym gronie?? A ja od razu z pytankiem, podpisujemy się pod pracami, czy nie?? Robimy sobie zabawę w odgadywanie, czy od razu przy wysłaniu się ujawniamy??
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.