![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Włosomianiaczki z UK!
Hej są tutaj jakieś włosomaniaczki z UK które podzieliły by się opiniami kosmetyków i doświadczeniami ?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosomianiaczki z UK!
Podbijam temat. Fajnie by było poczytać opinie o włosowych kosmetykach dostępnych tutaj. Mam wieczny problem z wyborem odżwywek, masek a opinie innych mogły by pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
O super ja przeprowadzam sie do UK w wrzesniu. Wiem ze w sklepach asda sa dostepne olejki dabur vatika, widzialam tez w jednym z wiekszych sklepow z ktc musztardowy i kokosowy
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dolaczam
![]() Ja od siebie polecam Loreal cala serie z EverPure i EverRiche. Uzywam tych produktow od ponad 7 miesiecy i jestem bardzo zadowolona. Kosmetyki bardzo wydajne, w estetycznych opakowaniach. Wlosy po nich slicznie pachna, po maskach sa naprawde lsniace i sypkie ![]() Planuje zrobic keratynowe odzywianie wlosow, jednak mam zagwozdke z kupnem produktow na ebayu. Czy ktoras z Was ma godnego polecenia sprzedawce, ktory ma w swojej ofercie cocochoco? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Podbijam
![]() Ja przez rok używałam Amli Gold, dostałam w sklepie z indyjskim jedzeniem, który mam za rogiem. Przyznam uczciwie, że Amla nie zrobiła na moich włosach większego wrażenia, ale i nie zaszkodziła. Większość rzeczy do pielęgnacji skóry i włosów przywożę ze sobą z Polski, np. mój ukochany Jantar Farmony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ekwadorka a jakie masz włosy? Moim prostym służy kokosowy a na kręconych może puszyć tym bardziej w wilgotnym klimacie, EverPure i EverRiche mają dobre składy? Bo ja zrezygnowałam z silikonów
![]() Nemain ja już robię zapasy wcierek, kupiłam szampony z biovaxa ale nie chcę mi się wszystkiego wozić wolałabym na miejscu kupić
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wlosy mam proste jak druty, nie ma opcji zeby je pokrecic czy wystylizowac. Zyja wlasnym prostym zyciem
![]() Tutaj dziewczyny pisaly o EverPure . Nie mam go juz niestety, wiec nie mam mozliwosci napisania skladu. Na ten moment zostala mi maska everriche - wieczorkiem wklepie co w sobie zawiera. Szampon kupie w najblizszych dniach bo nie po drodze mi do bootsa w tygodniu. Odnosnie polskich kosmetykow to kupuje online, 2-3 dni i jest wszystko co potrzebuje. Ostatnio tez probowalam suchego szamponu firmy Hesh z tesco i sie przerazilam. Mozliwe, ze cos zrobilam zle ale wlosow domyc nie moglam przez 3 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazwyczaj robię zapasy jak jestem na urlopie w Polsce, a pod koniec robię sobie paczkę i wysyłam sama do siebie Pocztą Polską. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja probuje olej ryzowy, z tesco
![]() Dziewczyny czy widzialyscie w tesco w UK wode rozana? Firmy Dabur https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ose-water.html Podobno jest, ale ja nie moge jej znalezc, nawet nie wiem na jakim dziale szukac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Tak, w tesco jest ale nie kazdym. Szukaj na dziale z kosmetykami etnicznymi. Ma inna naklejkę ale firma ta sama
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Jak na razie mogę polecić emolientowe odżywki z Garnier Ultimate Blends, z awokado czyli odpowiednik naszej żółtej Ultra Doux oraz Ultra Blends z olejem kokosowym i masłem kakaowym. Nie dość że skład przyjemny yo i zapach obłędny. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja lubie odzywka z Bootsa http://www.boots.com/en/Naked-Rescue...-250ml_863348/
krem do wlosow http://www.boots.com/en/Boots-Essent...-250ml_927582/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja lubie odzywka z Bootsa http://www.boots.com/en/Naked-Rescue...-250ml_863348/
Miałam już kilka odżywek i szamponów z serii Naked. Ze wszystkich byłam zadowolona. W tej chwili używam Hydrating Conditioner. Butter Milk and Green Tea. Fajnie odżywia i nie obciąża włosów co jest ważne w przypadku moich kłaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja używałam szamponu do włosów normalnych z serii Naked. Przez tydzień-dwa było ok, ale potem włosy zaczęły się potwornie przetłuszczać i dziwnie pachnieć :/ Na początku myślałam, że źle spłukuję albo za dużo pakuję, ale poeksperymentowałam i niezależnie od ilości szamponu i długości nie mogłam pozbyć się dziwnego zapachu. Więc chyba dam sobie spokój z Naked...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
odswiezam temat! ja probowalam chyba wszystkiego co mozliwe do dostania w uk,wiec tak najlepszy olej do moich porowatych wlosow to byl moj nr 1 olej
Bhringaraj hair oil 200ml firmy Pukka dobry na porost, ladnie nawilzal konce, na chwile obecna poprostu ideal. Wiec zaczne od tego moje wlosy, farbowane na blond, ombre, rosjasniane, bardzo wysoko porowate, puszace sie, odstajace baby hair, bardzo wymagajace i strasznie kaprysne. Nie cierpia kokosa, rycyny ani protein. Skora glowy od pewnego czasu ciagle swedzi. Moje kosmetyki do wlosow wyprobowane(nazwa, miejsce kupienia,moja ocena): oleje: Collitalli Lineseed Oil 125ml (tkmaxx)- dosc dobry do zabezpieczania koncowek Collitalli Macadamia Oil 125ml (tkmaxx)- nie pasuje do moich wlosow KTC pure mustar oil 250ml (ebay)- dosc dobry wzmacnia wlosy przy dlugim systematycznym uzywaniu, jeden z olei ktore uratowal moje popalone wlosy,smierdzi okropnie Miaroma Sweet Almond oil 118ml (holland&Barret) - bardzo sredni, nie zauazylam zadnej roznicy, nie pisze jak produkowany ani jak tloczony, nie polecam Miaroma Avocado oil 118ml (holland&barret) - tak samo jak pozywej sredni, zero efektow, nie polecam ECO Natural hair oil 95ml (tkmaxx) - sklad wyglada fajnie ale olej nie robi roznicy albo moje wlosy go poprostu nie lubia (kaprysne), sklad olei: grapeseed,argan,jojoba, lavender,rosemary, vitamin e, juniper, lime. polski olej Alterra Birke&orange (rossman)- nie robi roznicy na moich wlosach niestety, po olejjowaniu wlosy nie sa w lepszej kondycji, za tlusty do zabezpieczania koncowek serum: Green Pharmacy jedwab w plynie (rossman) - nie ujazmia ani nie nawilza moich wysokoporowatych wlosow, szybko sie wchlania i to chyba jedyny jego efekt VO5 Nurish my shine (do kupienia w Asda, Sainsbury's, Boots etc.) - podobno fajny i chyba fajnie by sprawdzal sie na srednio do niskoporowatych wlosow ale na moich bardzo wysokoporowatych nie robi roznicy, musze go naniesc dosc sporo zeby osiagnac jakikolwiek efekt (cale dwie pipetki!), wchlania sie szybko i zero efektu. Glisskur Liquid silk odzywka bez splukiwania (bodycare)- jest ok ale radzi sobie bardzo srednio z moimi wlosami, ciezko mi znalesc rownowage pomiedzy psiknieciami zeby naniesc odealna ilosc na wlosy, raz za malo raz za duzo, ale chyba nie kupie jej ponownie. Tigi Bed Head After Party (tkmaxx,feelunique)- kupilam przed wlosomaniactwem i szczerze to czysty silikon popychany silikonem. Nie lubie go na moich wlosach bo strasznie je oblepia, zapach jest zbyt ciezki, czuje go na wlosach caly dzien. nie dla mnie. Mogador Hair Oil enriched with argan oil, slses/paraben free 100ml(tkmaxx)- oleje:argan oil,jojoba,shea, dopiero po tym dwa silikony. olej jest fajny, gesty, mysle ze to lepsza bardziej naturalna wersja marocan oil, nawet spoko zabezpiecza i chyba bylby dobry dla srednio i wysokoporowatych wlosow. moje pija go szklankami, jest dobry ale to nie jest jeszcze ten idealny produkt. odzywki: Henna Treatment WAX angielska wersja stearyl alcohol,sodium lauryl sulfate,cetyl alcohol, alcohol denat,methylparaben,propy lparaben, citric acit, parfum i dopiero teraz henna. cd. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- The Body Shop Banana Conditioner 250ml - super fajna odzywka, pachnie bosko, fajna konsystencja, odzywia wlosy ale nie obciaza, nie powoduje puchu,nie przetluszcza tak bardzo wlosow nawet nalozona od skalpu, mozna ja mieszac z olejami i innymi odzywkami, juz mam drugie opakowanie i napewno kupie trzecie. Polecam kazdemu do wyprobowania. YES to cucumbers conditioner 500ml - (tkmaxx,feelunique,hollan d&barret)- fajna odzywka pachnie bosko, lekka nie robila zadnego WOW efektu ale dobrze radzila sobie na codzien, jak zuzyje to co mam to moze kupie ja ponownie YES to carrots conditioner 500ml (tkmaxx,feeluniqe,holland &barret) - tez dosc fajna ale bardziej dociaza wlosy niz cucumbers, intensywniej pachnie, polecam jesli nie bedzie idealna to przynajmniej bedzie fajna do omo i opakowanie jest duze wiec nie zal Nioxin 1 conditioner normal to think looking hair 150ml (tkmaxx,feelunique)- fajna pachnie pieknie mietowo dociaza wlosy ale nie obciaza, nawilza,nie powoduje puchu, nie 'siedzi' na wlosach,nie jest zbyt wydajna ale moze ja jestem przywyczajona do duzych opakowan ![]() Elseve Full Repair conditioner (boots) - jak na silikonowa odzywke to fajna, dociaza wlosy to napewno i je lekko oblepia ale nie czuc tego silikonu tak bardzo i latwo da sie go zmyc, nie puszy wlosow, fajna do stosowania tylko na koncowki juz na ostatnim etapie mycia, musze po niej czesciej myc glowe bo moje wlosy znacznie szybciej sie przetluszczaja po silikonach ale to nie jest jakis wielki problem. Garnier obydwie odzywki angielskie wersje Ultimate Blends The Nourishing Repairer Conditioner (czyli wersja avokado i shea) oraz Silky Smoother (vanila milk&papaya) (boots,asda itd)- jesli ktos lubi polskie wersje to moze i te przypadna wam do gustu, u mnie niestety sie nie sprawdzily, mimo ze konsystencja fajna itd to na moich wlosach po kazdym uzyciu pojawial sie ogromny puch ktorego nie dalo sie niczym ujazmic. niestety nie dla mnie i napewno nie kupie ponownie. szkoda mi ich wyrzucic wiec czasem uzywam ich do omo po czym uzywam jakiejs fajnej odzywki bo dla mnie garnier nie warte nawet funta. Sukin nourishing Conditioner 500ml (tkmaxx,feelunique)- fajna odzywka, fajny sklad,duza butla, dosc wydajna, bardzo dobrze dociaza wlosy, nie pusza sie, odzywia, bardzo fajna, najlepiej stosowac tak na konce lub do polowy wlosow bo moze przeciazyc wlosy i moga na nastepny dzien wydawac sie tluste ale naprawde polecam godna sprawdzenia. szampony: Sukin Puryfying Shampoo 500ml (tkmaxx,feelunique) - jak na szampon to dosc nawilzajacy i fajny, pieknie pachnie i ma fajny sklad, bardzo go lubie, niestety moj esktra wrazliwy skalp po nim swedzi ale mam tak ostatnio po kazdym szamponie z sls wiec to nie jego wada. jak na szapon to naprawde fajny, warto go wyprobowac chociazby ze wzledu na sklad. Klorane Oatmilk Shampoo 200ml (escentual.com)- bez silikonow, ekstra delikatny swietnie oczyszczajacy szampon do wlosow, dla wlosow delikatnych i wrazliwych mozna go uzyc nawet dla dzieci, fajny prosty sklad,wlosy sa po nim skrzypiaco czyste (doslownie), bardzo bardzo fajny lagodny szamponik nawet do codziennego uzytku, wlosy sa lekkie, puszyste ale nie spuszone, niczym ich nie oblepia, nie ma na nie zlego wplywu, wlasy sa czyste i gotowe na inne zabiegi, jest swietny, ja moze nakladam go za duzo ale moze malo wydajny, ja chcialbym wieksza buteleczke. Klorane Almond milk shampoo 200ml (escentual.com)- bez silikonow, delikanty nawilzajacy, dobrze oczyszczajacy, jak pozywej, lekkie piekne wlosy, nie oblepia, nie puszy, genialnie oczyszcza, delikatny dla skory glowy. Klorane Silver Highlights Shampoo with Centaurea Extract for Grey/White Hair 200ml (escentual.com)- bez silikonow, genialny do naturalnych wlosow z srebrnymi refleksami albo dla siwych wlosow albo dla bardzo jasnych blond wlosow ktore maja tendencje do zolkniecia. stosowalam rozne srebrne szampony czy niebieskobarwione czy purpurowe ale ten najlepiej utrzymuje je w dobrej kondycji i pieknie podkresla srebrne siwe lub jasny blond. Herbal Essences classic shampo silk&shine (boots)- bez silikonow, od momentu stosowania tego szamponu cos stalo mi sie ze skalpem i nie moge pozbyc sie swedzenia, kupilam go bo ma sls wiec do oczyszczania powinien byc dobry, ale zmasakrowal mi skalp i teraz swedzi nieustannie wiec nie polecam. La Roche Possay Kerium Fro Dry Scalps 200ml (escentual.com)- z silikonem i sls. fajny szampon, definitywnie zrobil mi peeling glowy, pousuwal male jakby gulki, pousuwal martwy naskorek, zawiera kwasy wiec pomaga z lupiezem, dobry dla skalpu, z tego co pamietam to zawiera kwas salicylowy (ktorego osobiscie nie jestem fanka) ale nie zrobil mojemu skalpu wielkiej krzywdy wiec wybacze mu ![]() E45 Dermatological Dry Scalp Shampoo 200ml (boots) - jakos szampon dla bezproblemowej skory glowy czy wlosow to nie jest dobry, ma bardzo prosty sklad ale on nie nadaje sie do mycia wlosow tylko do mycia skalpu, nie pomaga wlosom, nie odzywia, niezbyt dobrze je myje, moze i nawet lekko wysusza, jedyny powod dla ktorego go uzywam to to ze dosc dobrze radzi sobie ze swedzeniem (jeszcze raz dzieki herbal essences za ta masakre)wiec jesli twoim problememej jest bardzo swedzaca skora glowy i w miedzy czasie szukasz czegos do mycia po czym nie bedziesz sie drapac jak opetana to E45 jest swietnym wyborem. Weleda Baby Calendula Shampo and body wash 200ml (boots dziecieca sekcja, feelunique)- bez silikonow, bez sls. jeden z bardzo fajnych szamponow, delikatny pachnie jak calendula (czyli moze niezbyt atrakcyjnie) ale bardzo dobrze myje wlosy i skore glowy, definitywnie efekt skrzypiacych wlosow gwarantowany, jeden z moich ulubionych szamponow do ktorych zawsze wracam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Mam bananowy szampon z The Body Shop i używam go raz na miesiąc do oczyszczania
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
To ja dla odmiany polecę szampon przeciwłupieżowy
![]() Na mojego TŻ nic nie działało, aż kupiłam szampon firmy Lavera (nie wiem, czy ta firma jest w sklepach stacjonarnych, ja kupiłam online ze strony Pravera z kosmetykami organicznymi). W pierwszej chwili myślałam, że nietrafiony, bo dziwnie zadziałał: ja po nim miałam jakby niedomyte włosy, a TŻ szybciej się przetłuściły, ale (!) łupież zniknął i póki co nie wraca, a minął już ponad miesiąc ![]()
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
To teraz tylko szampon z tej serii do przetłuszczajacych sie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chętnie poużywałabym innych kosmetyków, ale nie da się wszystkiego na raz, bo cenowo wychodzi jednak ciut drożej niż "typowe" kosmetyki, ("typowe" w odróżnieniu od naturalnych, od niedawna bawię się w odchEmianie ![]() Do włosów używam też szamponu w kostce firmy Lasheba, która się wystawia na eBayu (również kosmetyki naturalne) . Chociaż coś mi ostatnio strasznie wysuszyło skórę głowy, nie wiem, czy to przypadek, czy ta kostka (stosuję od miesiąca, zwykle dwa razy w tygodniu, ale ostatnio wyszło częściej).
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbę do mieszkających w UK..
Ostatnio u fryzjera został mi polecony olejek do każdego rodzaju włosów MOROCCANOIL czy któraś stosowała go? Mogła by mi sprawdzić czy jest gdzieś dostępny i w jakiej cenie??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Nie trzeba mieszkać w UK, żeby to sprawdzić. Wystarczy eBay, który da przybliżoną cenę. W tej chwili ok. 27 funtów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dzieki cassie91910
![]() ![]() Czy ktos pobowal jeszcze innych szamponow albo odzywek z Lavera? Moj holland&barret jest slabo wyposazony ale jestem ciekawa jak dzialaja ![]() Moj nowy nabytek to szampon Klorane z Peony dla wrazliwego skalpu i o dziwo nie swedzi mnie glowa wiec teraz na zmiane stosuje E45 i Klorane i efekty sa super ![]() Ach i tak pozatym zakupilam tez Bleach London Awkward Peach bo znow naszla mnie ochota na kombinowanie z wlosami i pomyslalam ze lepiej nalozyc cos co sie zmyje po dwoch myciach i zaspokoic moje checi na kombinowanie z wlosami niz nie robic nic i potem palnac jakas kompletna glupote:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, tez jestem wlosomaniaczka w UK
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja tez jestem w Londynie od kwietnia tego roku. Mialam ładne zadbane wlosy jak tu przyjechalam w Polsce stosowalam olej babydream fur mama, szampon babydream dla dzieci niebieski, maske do wlosow blubberry z kallos a koncowki zabezpieczalam green pharmacy. Teraz po kilku miesiacach bycia tutaj wlosy robia sie okropne. napuszone, loki sie rozprostowuja... nie wiem jaki szampon delikatny stosowac kupilam johnsons baby fioletowy, maske dalej mam kallos, czasem myje wlosy odzywka z tresemme do koncowek kupilam mythic oil. mozecie mi polecic jakies delikante szampony do wlosow, dobre maski? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
musisz czytac sklady. w holland & barret oraz w Body Shop dostaniesz delikatne szampony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
z masek na pewno ta dostepna tez w Polsce, garnier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
jesli chodzi o szampony to nie wiem ,uzywam z Polski.. ale wiem ze w Bootsie jest NAKED maja ok sklady. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest odzywka ![]() ostatnio na zaawansowanej grupie wlosomaniaczek widzialam calkiem pochlebne opinie maski arganowej z Poundlanda - chyba sprobuje. no i odzywka z kofeina z savers, poluje juz jakis czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Tak ta z garniera ma spoko sklad ale moim wlosom nie sluzy. Mam po niej puch na glowie.
Za to ta arganowa z paundlanda jest dobra. Stosowalam ja jakis miesiac i wlosy po niej sie ladnie blyszczały. Co stosujecie na koncowki? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.