|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ile zajmie mi rozciagniecie sie? Jak to zrobic?
Hej
Zalezy mi na tym, zeby w dosc szybkim (nie wiem jak okreslic ten czas, nie mam "wymagan", w szybkim jak na osiagniecie mojego celu po prostu) rozciagnac sie. Nie planuje robic szpagatu, ale dotykanie palcami ziemi gdy mam zlaczone nogi w ogole nie moze miec aktualnie miejsca, w rozkroku lepiej, daje rade, im wiekszy tym latwiej, ale w pewnym momencie z kolei nog juz nie moge rozstawic szerzej. ![]() Cel - rosciagnac sie na tyle, zeby bez problemu dotykac palcami/dlonmi ziemi w nie za wielkim rozkroku, ew dotykac palcami ziemi z nogami zlaczonymi (ale to juz dalszy cel). Ile czasu mi to z grubsza zajmie (zwlaszcza to dotykanie ziemi chociaz czescia dloni w rozkroku), i jak sie do tego zabrac? Bardzo zalezy mi na odpowiedziach. Z gory dziekuje! |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ile zajmie mi rozciagniecie sie? Jak to zrobic?
hej
![]() jeśli będziesz regularnie ćwiczyć to za ok. miesiąc nie będziesz miała z tym problemu. No ale trzeba ćwiczyć regularnie np. co drugi dzień !
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie. Czy zeby sie dobrze rozciagnac, to sa cwiczenia stretching?
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
stretching = rozciąganie
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
w 2 tyg powinnaś się wyrobić
ja po tygodniu umiałam dotykać ziemi, mimo że się wcześniej nie rozciągałam. przez ten tydzień rozciągałam się może 5 minut dziennie i to mi wystarczyło.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
tak. wystarczy regularność w ćwiczeniach. po 5 min dziennie. i w cale nie musisz przeznaczać na to 'specjalnego" czasu. Wystarczy, że gotując ziemniaki położysz nogę na blacie i zaczniesz się zginać do tej nogi albo myjąc zęby jedną nogę trzymając za palce podciągać do pośladka. nawet nie zauważysz kiedy będziesz rozciągnięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.