|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Nie potrafiê mu zaufaæ i to boli
Jestem z moim ch³opakiem od kilku miesiêcy.
Niestety nijak nie mogê mu zaufaæ. Po czê¶ci wynika to z tego, ¿e raz w ¿yciu uk³ada³am sobie z kim¶ znajomo¶æ i ów pan zapomnia³ mi powiedzieæ o tym, ¿e jest po rozwodzie, dowiedzia³am siê dziêki naszej klasie, gdy napisa³a do mnie jego ex ¿ona. Nie mogê mu totalnie zaufaæ. Dos³ownie ¶ledzê Go na facebooku, ka¿dy jego ruch, co polubi, komu skomentuje, w g³owie tysi±ce my¶li gdy nie odpisuje na smsa, wymy¶lam sobie sytuacje, ¿e jak nie odbiera przy mnie telefonu od kogo¶ to ju¿ na pewno druga dziewczyna i takie inne. Nie okazujê mu tego, on nic o tym nie wie. Po czê¶ci to moja obsesja, bo ch³opak wprost okazuje mn± ogromne zainteresowanie, widzimy siê codziennie, itp. i niczego niepokoj±cego nie widzê w zasadzie... W zasadzie, bo jednak zauwa¿y³am kilka rzeczy, które powoduj±, ¿e wzmagaj± mój niepokój: mam wra¿enie, ¿e on mnie ukrywa, wstawi³am zdjêcie na fejsie- oznaczy³am go, usun±³ podaj±c g³upi powód, ¿e brzydko wyszed³ a w swojej galerii ma takie zdjêcia brzydkie i siê nie przejmuje, kolega przy mnie siê go zapyta³, czemu nie mamy ustawionego zwi±zku na fejsie, na to on, ¿e nie umie tego ustawiaæ (k³amie, siostrê sobie ustawi³ i ojca- a to przecie¿ tak samo) i to, ¿e zawsze ale to zawsze musimy siê widzieæ po godz. 2o- bo wcze¶niej to on niby bardzo zajêty zawsze jest. Nie wiem czy to ju¿ moja obsesja, czy mo¿e uzasadnione obawy. Ten brak zaufania strasznie mnie boli i przygnêbia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 486
|
Dot.: Nie potrafiê mu zaufaæ i to boli
zrozumia³e jest,¿e robisz tak,bo by³a¶ zraniona w przesz³o¶ci. Ale to co robisz zdrowe nie jest. Nie mo¿na tak obsesyjnie kogo¶ kontrolowaæ. On czuj±c sta³± kontrole w koñcu ucieknie, bo ile mo¿na wytrzymaæ skoro nawet biedak nic nie zrobi³. Je¿eli masz podejrzenia typu,¿e spotykacie siê po 20tej, po prostu z nim otwarcie porozmawiaj a nie baw siê w dziecinne gierki. Na tym polega dojrza³y zwi±zek- na szczerej rozmowie...
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 954
|
Dok³adnie, trochê to dziecinne. ¦ledzenie go, podejrzenia, bo zwi±zku na fejsie nie ma... Chcesz byæ w zwi±zku, musisz zaufaæ. Jaki sens ma relacja bez zaufania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 240
|
Mój wcze¶niejszy facet osukiwa³ mnie (jak siê pó¼niej okaza³o) na ka¿dym kroku
![]() ![]() Min±³ jaki¶ czas, i wszystko minê³o ![]() ![]() Zaufanie to podstawa w zwi±zku, i jak widaæ, bez niego zwi±zek d³ugo nie przetrwa.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 030
|
a ja bym jednak by³a czujniejsza.. o ile pó¼niejsze spotkania wcale nie musz± byæ podejrzane, o tyle cyrki z FB troszeczkê da³yby mi do my¶lenia. Osobi¶cie nie mam parcia ¿eby na fotkach z mê¿em byæ zawsze oznaczon±, a status zwi±zku ustawili¶my.. nawet nie wiem kiedy
![]() Pewnie to ¿aden mocny argument, a jednak to plus towarzysz±ce podszepty intuicji nie pozwala³yby mi zaufaæ w 100%. A jak to jest z jego znajomymi Autorko? I bliskimi? Pozna³ Ciê z nimi? Przedstawia oficjalnie jako dziewczynê czy bardziej traktuje jak znajom±? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 030
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ale tu naprawdê nie chodzi o to czy mamy siebie na facebooku. Nie zale¿y mi na tym, tylko chodzi mi bardziej o to jak on tego unika. Zmy¶laj±c, ¿e nie umie tego zrobiæ, albo, ¿e brzydko wyszed³ na zdjêciu chocia¿ to nieprawda.
Czasem mam wra¿enie, ¿e kogo¶ ma tam na facebooku, ¿e mu zale¿y ¿eby ta osoba nic nie widzia³a. Wiem, to mo¿e wydawaæ siê ¿a³osne. Ale poprzednio dowiedzia³am siê po 8 miesi±cach zwi±zku i teraz niestety ale bojê siê ponownego zranienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Cytat:
To powiedz mu to wszystko, dok³adnie, ³±cznie z pogrubionym. W spokojnej rozmowie. I poczekaj na reakcjê. To chyba jedyne dobre wyj¶cie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
I taka rozmowa mia³a oczywi¶cie miejsce.
Na kwestiê facebooka by³o odpowiedziane, ¿e jak chce to sobie mogê ustawiæ zwi±zek, jemu nie zale¿y na ustawianiu ani na nie ustawianiu. Zacz±³ jakie¶ teksty w stylu jak to internet nie psuje zwi±zków, itp. Na spotykanie siê pó¼ne stwierdzi³, ¿e on lubi sobie posiedzieæ przy komputerze, ¿e ma tam jakie¶ gry a przy mnie nie bêdzie tego robi³. Wie równie¿ o moim poprzednim zwi±zku jak zosta³am oszukana, by³ oburzony tym faktem ale mam wra¿enie, ¿e nie do koñca rozumie, ¿e ja mogê mieæ teraz przez to obawy. Mówi, ¿e on taki nie jest, ¿e nigdy nie zrobi³by niczego, co mog³oby spowodowaæ, ¿e ja go zostawiê. Podsumowuj±c: ja naprawdê czujê, ¿e on mo¿e nie robiæ nic na boku, ¿e nie musi nikogo ukrywaæ, ale z drugiej strony to co mnie otacza, to co czytam tutaj w ró¿nych w±tkach plus to co ja sama prze¿y³am- to wszystko ³±cznie sprawia, ¿e ciê¿ko mi zaufaæ i przestaæ siê drêczyæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
a dlaczego sama nie ustawisz waszego statusu zwiazku? ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() a dlaczego nie moze posiedziec pozniej? moze rozmawia z kims na fb w tym czasie...?
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja nie ustawiam sama, bo po prostu widzê, ¿e on nie chce tego tak naprawdê, wiêc ja na si³ê te¿ nie chcê. A jak bêdzie mia³ ukryæ ten status to i tak to zrobi, bo facebook daje takie mo¿liwo¶ci.
Pó¼niej u mnie to on siedzi, w zasadzie do nocy. Tu problemem jest to, ¿e przyje¿d¿a dosyæ pó¼no, bo po 20, chocia¿ ju¿ kilka godzin wcze¶niej jest wolny. No i niestety jak przez ten czas napiszê smsa to mi nigdy nie odpisuje. Lubi te¿ dzwoniæ jak jeste¶my obydwoje w pracy ale po wyj¶ciu z pracy do czasu godziny wyjazdu z domu do mnie niestety ale nie zadzwoni nawet na sekundê. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
wnioskuj±c- ¶wiat zaczyna siê i koñczy na internecie. Czy Wy siebie s³yszycie? w±tpisz w swojego faceta, bo nie chcê zmieniæ statusu na fejsie? No luuuuudzie. Gdzie tu dojrza³o¶æ? mo¿e Ci robiæ na przekór widz±c jak chcesz go "naznaczyæ" na tym facebooku. Ja bym tak zrobi³a
![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem fakt, ¿e on notorycznie wydziela jej swój czas tylko od 20 t³umacz±c siê graniem i unika wtedy kontaktu jest ju¿ wystarczaj±co niepokoj±cy a jego wykrêcanie siê na facebooku mo¿e byæ efektem tego, ¿e co¶ mo¿e byæ jednak na rzeczy. Autorko, a próbowa³a¶ Ty wtedy do niego dzwoniæ? Odbiera? Rozmawia z Tob± normalnie?
いま、会いにゆきます. Edytowane przez V i x e n Czas edycji: 2012-10-18 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 718
|
Cytat:
Dla mnie wszystkie te "sytuacyjki" zebrane razem do kupy by³yby mocno niepokoj±ce.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
i w³a¶nie dlatego powinna z nim POROZMAWIAÆ a nie snuæ ró¿ne wizje. w czym to pomo¿e? w niczym -.-
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
A mo¿e poprostu nie jest pewien czy co¶ z tego wyjdzie? i st±d to wszystko...
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I co to da³o? Jak widaæ nic, bo to tylko s³owa, które wcale jej nie uspokajaj± a jego zachowanie daje do my¶lenia, w tê negatywn± stronê niestety. Jasne, mo¿e spróbowaæ z nim jeszcze porozmawiaæ, ale je¶li facet ma co¶ na sumieniu to istnieje niewielka szansa, ¿e siê od tak do tego przyzna (pomijaj±c ju¿ fakt, ¿e jego pierwsze t³umaczenia s± raczej lakoniczne i niepokoj±ce).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Obsesja.
Moim zdaniem mo¿e powinna¶ siê wyleczyæ z poprzedniego go¶cia najpierw,dopiero co¶ robiæ dalej..
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
Autorko mia³am na pocz±tku zwi±zku podobny problem zwi±zany z fejsem.
Wychodz±c na koncert ustawi³am sobie status- na koncercie z ..... i to siê wy¶wietli³o równie¿ u niego w profilu. Jak wróci³ to od razu usun±³, podaj±c mi za powód, ¿e mia³ na ten koncert i¶æ z kim innym, ale pó¼niej pozna³ mnie i wola³ ze mn± i nie chcia³, ¿eby ta osoba widzia³a. Nie kupi³am tego, by³o mi strasznie przykro i poczu³am siê jakby siê mnie wstydzi³. Od tamtej pory nie chcê afiszowaæ siê z niczym, bo skoro dla niego to taki problem to ja ³aski nie potrzebujê. Ale prze³knê³am to i o tym zapomnia³am, bo jakby nie by³o to tylko fejs a skoro poza nim jest wszystko ok, to nie mam co siê martwiæ. A czujnym trzeba byæ zawsze- nawet jak sobie ustawi statusy i wstawi 100 zdjêæ z Tob±, to nie znaczy, ¿e musi byæ fair, a jak nie wstawi to ju¿ musi zdradzaæ, itp.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.