Kobiety nie lubi± "idealnych facetów"? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-11-01, 18:54   #1
Leece
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Kobiety nie lubi± "idealnych facetów"?

Nasz³a mnie taka refleksja, poniewa¿ niedawno pozna³am takiego w³a¶nie osobnika - faceta idealnego. Ch³opak jest obiektywnie ³adny, z charakteru:
-typowy romantyk, lubi spacery, d³ugie rozmowy, patrzenie w gwiazdy, tego typu rzeczy,
-wielki komplemenciarz, nawet jak ma siê z³y dzieñ, zawsze znajdzie co¶, co mo¿e pochwaliæ,
-inteligentny, oczytany, ma du¿± wiedzê na wiele tematów,
-studiuje "przysz³o¶ciowe" studia, nie boi siê pracy,
-liczy siê dla niego przede wszystkim szczê¶cie drugiej osoby, spe³nia siê, kiedy mo¿e zrobiæ co¶ dla innych, lubi dawaæ prezenty bez okazji, nie oczekuje nic w zamian;

Z racji moich typowo mêskich studiów poznaje sporo facetów i kiedy trafi siê taki "idea³", zawsze jest wolny (zwykle bole¶nie rzucony/zdradzony po kilku latach zwi±zku). Czêsto s³yszê o niesprawiedliwo¶ci tego ¶wiata - dlaczego idioci mog± mieæ fajne dziewczyny, a oni, ci, którym zale¿y i którzy siê staraj±, musz± cierpieæ. Jak to z nami jest? Lubimy takie cechy u facetów, czy nas odrzucaj±?
And vodka makes you not remember any of that crap.
Leece jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:06   #2
201803080934
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 779
Dot.: Kobiety nie lubi± "idealnych facetów"?

Cytat:
Napisane przez Leece Poka¿ wiadomo¶æ
Z racji moich typowo mêskich studiów poznaje sporo facetów i kiedy trafi siê taki "idea³", zawsze jest wolny (zwykle bole¶nie rzucony/zdradzony po kilku latach zwi±zku)
ja tam siê nie dziwiê w moich oczach typowy romantyk, lubi spacery, d³ugie rozmowy, patrzenie w gwiazdy, tego typu rzeczy to klasyczna cipka bezjajeczna nic dziwnego, ¿e tacy maj± najczê¶ciej bardzo bolesne [zw³aszcza w ich odczuciu] do¶wiadczenia

ten punkt dyskwalifikuje go jako idea³ dla mnie

+ to: liczy siê dla niego przede wszystkim szczê¶cie drugiej osoby, spe³nia siê, kiedy mo¿e zrobiæ co¶ dla innych, lubi dawaæ prezenty bez okazji, nie oczekuje nic w zamian; - jeszcze wiêksza cipka, trzeba oczekiwaæ, nie mo¿na tylko dawaæ!

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2012-11-01 o 19:07
201803080934 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:10   #3
Leece
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grin Poka¿ wiadomo¶æ
ja tam siê nie dziwiê w moich oczach typowy romantyk, lubi spacery, d³ugie rozmowy, patrzenie w gwiazdy, tego typu rzeczy to klasyczna cipka bezjajeczna nic dziwnego, ¿e tacy maj± najczê¶ciej bardzo bolesne [zw³aszcza w ich odczuciu] do¶wiadczenia

ten punkt dyskwalifikuje go jako idea³ dla mnie
Z drugiej strony bardzo czêsto s³ychaæ te¿ narzekania kobiet, ¿e facet w ogóle nie jest romantyczny, nigdzie jej nie zabiera, tylko piwo i mecze Ale równie¿ siê nad tym zastanawia³am - takiego romantyka chcia³am gdzie¶ w okolicach gimnazjum, teraz zupe³nie inaczej patrzê na te cechy. I jestem ciekawa, czy w¶ród starszych dziewczyn znajdzie siê taka, której siê to spodoba.
Stary 2012-11-01, 19:13   #4
ulicznica
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 071
Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Nasz³a mnie taka refleksja, poniewa¿ niedawno pozna³am takiego w³a¶nie osobnika - faceta idealnego. Ch³opak jest obiektywnie ³adny, z charakteru:
-typowy romantyk, lubi spacery, d³ugie rozmowy, patrzenie w gwiazdy, tego typu rzeczy,
-wielki komplemenciarz, nawet jak ma siê z³y dzieñ, zawsze znajdzie co¶, co mo¿e pochwaliæ,
-liczy siê dla niego przede wszystkim szczê¶cie drugiej osoby, spe³nia siê, kiedy mo¿e zrobiæ co¶ dla innych, lubi dawaæ prezenty bez okazji, nie oczekuje nic w zamian;

Z racji moich typowo mêskich studiów poznaje sporo facetów i kiedy trafi siê taki "idea³", zawsze jest wolny (zwykle bole¶nie rzucony/zdradzony po kilku latach zwi±zku). Czêsto s³yszê o niesprawiedliwo¶ci tego ¶wiata - dlaczego idioci mog± mieæ fajne dziewczyny, a oni, ci, którym zale¿y i którzy siê staraj±, musz± cierpieæ. Jak to z nami jest? Lubimy takie cechy u facetów, czy nas odrzucaj±?
Daj mi do niego numer
Mo¿e mia³ inne wady, które by go skre¶la³y, np by³ zbyt uleg³y, ma³o konkretny, niezdecydowany, s³aby w ³ó¿ku, nie mia³ swojego zdania, by³ tak± ciep³± kluch±?
Nie wiemy, nie znamy szczegó³ów
Uwa¿am ¿e nie ma ludzi obiektywnie dobrych dla wszystkich i nie da siê pasowaæ do wszystkich, w ka¿dym nawet pozornym ideale mo¿e byæ co¶, co go skre¶la.

KSI¡¯KOWE NOWO¦CI W W¡TKU - KLIK!

Bi¿u i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:17   #5
201803080934
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 779

Cytat:
Z drugiej strony bardzo czêsto s³ychaæ te¿ narzekania kobiet, ¿e facet w ogóle nie jest romantyczny, nigdzie jej nie zabiera, tylko piwo i mecze
z jednej skrajno¶ci w drug±, to ¿adne idea³y ja lubiê i na piwko i na mecze i do knajpki i na spacer
201803080934 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:18   #6
ulicznica
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 071
Send a message via Skype™ to ulicznica

Jak kto¶ sprawia wra¿enie pasuj±cego do wszystkich, to okazuje siê, ¿e jest po prostu nudny.

KSI¡¯KOWE NOWO¦CI W W¡TKU - KLIK!

Bi¿u i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:21   #7
Leece
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Poka¿ wiadomo¶æ
Daj mi do niego numer
Niestety, Kraków jest daleko od naszego miasta

Cytat:
Napisane przez ulicznica Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e mia³ inne wady, które by go skre¶la³y, np by³ zbyt uleg³y, ma³o konkretny, niezdecydowany, s³aby w ³ó¿ku, nie mia³ swojego zdania, by³ tak± ciep³± kluch±?
Podejrzewam, ¿e z uleg³o¶ci± móg³ byæ problem, co do reszty to nie wiem.
Stary 2012-11-01, 19:21   #8
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 32 059

Dla ka¿dej "idealny" oznacza co innego
Mo¿e te idea³y przy bli¿szym poznaniu nie s± tak idealni jak Ci siê wydaje i st±d ich samotno¶æ

Bierz siê za niego skoro taki fajny
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:23   #9
Precious things
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Cytat:

Pogrubione + pytanie = Moja odpowied¼ : Dla mnie ,,typowy romantyk" absolutnie odpada. ,,Wielki komplemenciarz" raczej kojarzy mi siê z jakim¶ bawidamkiem, ale je¶li nie o to chodzi³o to wolê mniej komplementów, ale takich ¿e kiedy je s³ysze to faktycznie mam równie¿ przekonanie o tym, ¿e tak jest. Nie lubiê takich ,,na wyrost".
Z tym ,, w zamian " to zgadzam siê z Grin. Ja jestem za równowag± w zwi±zku.
I faktycznie co¶ w tym jest, ¿e w czasach licealnych jako¶ mnie nie razi³o, ¿e facet by³ romantykiem - wa¿ne te¿ by³o, ¿eby mia³ d³ugie w³osy i nosi³ glany

Precious things jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:24   #10
ladylajla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 907

Niby super, ale brzmi jak ma³o wiarygodny anons matrymonialny
Ja w ogóle z takimi dobrymi, wra¿liwymi ch³opcami mam problem, bo w kontaktach damsko-mêskich szczególnie kocham pewien poziom abstrakcyjno¶ci rozmowy, flirtu, konwencjê np. wzajemnego ciut z³o¶liwego, ale niekrzywdz±cego ¿artu. Z polskiego na nasze - czasem mam niewyparzon± gêbê i ironizuj±co-sarkastyczne podej¶cie do rzeczywisto¶ci, a kto¶, kto mnie jeszcze niezbyt dobrze zna, nie zawsze wyczuje, czy ja tak na serio. A tacy 'panowie idealni' (wnioskujê ze znanych mi przyk³adów) zwykle s± ¶miertelnie powa¿ni, ciut przewra¿liwieni na swoim punkcie i zwyczajnie siê nie klei takie gadanie. No i te kochania, kwiatuszki, s³oneczka... Ale tu mowa o pierwszym etapie znajomo¶ci. Co powoduje, ¿e taki ch³opak nie stworzy³ jeszcze nic trwa³ego, trudno powiedzieæ. Mo¿e zbytnio idealizuje dziewczynê, wybrankê swego serca, a idea³ów, prawda¿, nie ma

Ale to ja, my¶lê, ¿e wiele dziewczyn to lubi Co nie znaczy, ¿e ze skrajno¶ci w skrajno¶æ i ¿e ci±gnê do buraków i chamide³

Edytowane przez ladylajla
Czas edycji: 2012-11-01 o 19:26
ladylajla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:26   #11
leniwca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 853

Cytat:
A dlaczego zak³adasz, ¿e taki facet to idea³ ka¿dej, czy chocia¿by wielu kobiet?
*o w³osy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:29   #12
fleur05
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 243

Wszystko zale¿y od kobiety. Jedna powie, ¿e facet z takim charakterem jest super i rzeczywi¶cie bêdzie im siê uk³ada³o, inna nie doceni jego dojrza³o¶ci, wierno¶ci i wszystkich tych zalet, bêdzie jej brakowa³o tej chemii, niepewno¶ci, potrzeby ci±g³ego zabiegania o partnera, jakiej¶ dawki szaleñstwa, której tacy osobnicy czêsto nie s± w stanie zapewniæ.
Nie ma jednego idea³u dla ka¿dego, jak ju¿ Grin napisa³a, romantyk patrz±cy w gwiazdy nie jest spe³nieniem marzeñ ka¿dej kobiety.
Ale rzeczywi¶cie co¶ w tym jest, czêsto tacy faceci maj± pecha wybraæ sobie partnerkê, która szuka czego¶ zupe³nie innego a potem biedacy cierpi± mêczarnie bo zostali odrzuceni.
Hmmm mo¿e to Ci idealni, romantyczni faceci nie widz± swoich drugich po³ówek, tylko marzy im siê w³asne przeciwieñstwo?

Leczê siê z egoizmu.

fleur05 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:29   #13
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071

Cytat:
niedawno pozna³am
- no w³a¶nie i DLATEGO wydaje ci siê panem idealnym.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:34   #14
irradiated
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 52

Hola, hola! Nie ma czego¶ takiego jak "idealny facet". Ludzie s± ró¿ni, maj± ró¿ne spojrzenia na ¶wiat, oczekiwania. Nie ma jednego idea³u.
irradiated jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:42   #15
Precious things
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Cytat:
Napisane przez irradiated Poka¿ wiadomo¶æ
Hola, hola! Nie ma czego¶ takiego jak "idealny facet". Ludzie s± ró¿ni, maj± ró¿ne spojrzenia na ¶wiat, oczekiwania. Nie ma jednego idea³u.
Pewnie. A czy ,,chodz±cy idea³" w ogóle istnieje ? ¯e tak zapytam.

Precious things jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 19:49   #16
Leece
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
Bierz siê za niego skoro taki fajny
Stanowczo nie mój typ faceta, wolê mojego marudê

Cytat:
Napisane przez Precious things Poka¿ wiadomo¶æ
,,Wielki komplemenciarz" raczej kojarzy mi siê z jakim¶ bawidamkiem, ale je¶li nie o to chodzi³o to wolê mniej komplementów, ale takich ¿e kiedy je s³ysze to faktycznie mam równie¿ przekonanie o tym, ¿e tak jest. Nie lubiê takich ,,na wyrost".
W ¿adnym wypadku nie bawidamek, po prostu miêdzy nami nic nie ma, a mimo to potrafi powiedzieæ za ka¿dym razem co¶ mi³ego

Cytat:
Napisane przez ladylajla Poka¿ wiadomo¶æ
A tacy 'panowie idealni' (wnioskujê ze znanych mi przyk³adów) zwykle s± ¶miertelnie powa¿ni, ciut przewra¿liwieni na swoim punkcie i zwyczajnie siê nie klei takie gadanie.
W³a¶nie nie o takich przypadkach mówiê, to po prostu inteligentni faceci, nie boj±cy siê ani ¿artów, ani sarkazmów.

Cytat:
Napisane przez fleur05 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale rzeczywi¶cie co¶ w tym jest, czêsto tacy faceci maj± pecha wybraæ sobie partnerkê, która szuka czego¶ zupe³nie innego a potem biedacy cierpi± mêczarnie bo zostali odrzuceni.
Hmmm mo¿e to Ci idealni, romantyczni faceci nie widz± swoich drugich po³ówek, tylko marzy im siê w³asne przeciwieñstwo?
Te¿ tak mi siê wydaje. Narzekaj±, ¿e dziewczyna ich nie docenia, a mogliby poszukaæ takiej, która marzy o tym, ¿eby tak o ni± dbano Ten ostatnio poznany facet zupe³nie nie zwraca uwagi na moj± ¶liczn± i woln± siostrê, która nie narzeka³aby na odrobinê uwagi (liczy³am, ¿e ich zeswatam )

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
- no w³a¶nie i DLATEGO wydaje ci siê panem idealnym.
Byæ mo¿e przy bli¿szym poznaniu okaza³oby siê, ¿e ma jakie¶ mroczne sekrety, ale to on mnie sk³oni³ do przemy¶leñ o szerszym zjawisku. To nie jest jedyny facet w moim otoczeniu, który ma taki problem.

Cytat:
Napisane przez leniwca Poka¿ wiadomo¶æ
A dlaczego zak³adasz, ¿e taki facet to idea³ ka¿dej, czy chocia¿by wielu kobiet?
Cytat:
Napisane przez irradiated Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie dlatego napisa³am idea³ w cudzys³owie
Stary 2012-11-01, 19:51   #17
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 262

Ahh romantyczny ksi±¿ê na bia³ym rumaku to nie dla nas, kobiet XXI wieku. Kobiety lubi± drani
Ale co¶ w tym jest, mam w¶ród znajomych kilka takich 'cipek bezjajecznych' jak to Leece okre¶li³a i s± sami. Nie wiem z czego to wynika.
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 19:59   #18
201803300917
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 074

hmm a mo¿e po prostu facet jest fajny ale wci±¿ jest wolny bo nie spotka³ jeszcze odpowiedniej kobiety? to, ¿e kto¶ jest singlem nie musi oznaczaæ, ¿e jest jaki¶ problem albo " kobiety takich nie lubia". ma³o to fajnych wolnych dziewczyn chodzi po ¶wiecie?
201803300917 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 20:00   #19
dominikmeller25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 166

Cytat:
Napisane przez fleur05 Poka¿ wiadomo¶æ
podobno to kobieta sobie wybiera faceta a nie na odwrót

poza tym dlaczego to mia³aby byæ wina tego faceta ¿e jest ze z³± kobiet±? przecie¿ wina mo¿e byæ po stronie kobiety (i jest tak w wielu przypadkach) ¿e raz chce takiego pewnego faceta, który przytuli, pomo¿e itd a za chwilê zmienia zdanie bo ona musi czuæ du¿o emocji, musi co¶ siê dziaæ itd
ale fakt jest faktem, kobiety lubi± drani, szczególnie mê¿atki, porz±dny m±¿ w domu przy dzieciakach a drañ na boku dla zapewnienia emocji.
dominikmeller25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 20:03   #20
Leece
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Poka¿ wiadomo¶æ
hmm a mo¿e po prostu facet jest fajny ale wci±¿ jest wolny bo nie spotka³ jeszcze odpowiedniej kobiety? to, ¿e kto¶ jest singlem nie musi oznaczaæ, ¿e jest jaki¶ problem albo " kobiety takich nie lubia". ma³o to fajnych wolnych dziewczyn chodzi po ¶wiecie?
Powtórzê - ten facet tylko sk³oni³ mnie do refleksji, znam wielu takich. I nie rozumiem narzekañ, ¿e "nie ma ju¿ porz±dnych, wolnych facetów", podczas gdy na samej politechnice mo¿na w nich dos³ownie przebieraæ.
Stary 2012-11-01, 20:06   #21
Madia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 396

Romantyk, gwiazdy, pitu, pitu. Sorki facet nie dla mnie. Drani te¿ nie lubiê. Dla mnie "idealny" facet to "normalny" facet bez odchy³ów. Matko, ale jestem nudna

Zakrêcona na punkcie zakrêconego w³osa od 22.02.2012
Madia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 20:08   #22
miriuri
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 445

Ja znam takiego jednego, co jest:

- przystojny
- zabawny
- bardzo inteligentny
- z ciekaw± pasj±
- z dobrze p³atn± prac± (ma 25 lat i w³a¶nie dosta³ kredyt na mieszkanie - sam bra³, nie rodzice)
- ¿adna tam cipka, normalny facet
- super ubrany, fajna stylówa, ale nie metro

No ogólnie: szok. I co? Nie wiadomo o co z nim chodzi, ale np. by³ mn± bardzo zainteresowany, a ja...nic. Po prostu nie poczu³am tego czego¶, do dzi¶ jeste¶my dobrymi znajomi. W ka¿dym razie od czasu kiedy on mnie podrywa³, minê³o kilka lat i takich jak ja by³o naprawdê wiele W tym czasie by³ w jakich¶ zwi±zkach - za ka¿dym razem by³ rzucany / zdradzany przez dziewczynê.

Bardzo d³ugo siê zastanawia³am nad tym fenomenem - i w koñcu uzna³am, ¿e jest w nim rodzaj desperacji. Tak bardzo chcia³by stworzyæ sta³y, udany zwi±zek i mieæ dziecko, ¿e w³a¶nie...no taka desperacja. Ledwo wyczuwalna, ale jednak jest.

¯al mi go bardzo, i ca³y czas trzymam za niego kciuki, i on jest dla mnie chodz±cym dowodem, ¿e idea³ mo¿e siê znajdowaæ we wiecznej friendzone
Stary 2012-11-01, 20:08   #23
201803300917
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 074

Cytat:
Powtórzê - ten facet tylko sk³oni³ mnie do refleksji, znam wielu takich. I nie rozumiem narzekañ, ¿e "nie ma ju¿ porz±dnych, wolnych facetów", podczas gdy na samej politechnice mo¿na w nich dos³ownie przebieraæ.
to pode¶lij jaki¶, bo na humanistycznych studiach to bieda
a tak serio: wydaje mi sie, ¿e ludzie którzy nie maj± szczê¶cia w mi³o¶ci czêsto rzucaj± tekstami typu " nie ma ju¿ fajnych wolnych facetów". tak samo mnóstwo facetów narzeka na brak fajnych, wolnych dziewczyn- a to przecie¿ nieprawda, ¿e ich nie ma. po prostu jak kto¶ akurat nie mo¿e znale¼æ fajnego partnera to sobie tak generalizuje i tyle. nie doszukiwa³abym siê w tym wiêkszej filozofii.
201803300917 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 20:16   #24
Leece
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miriuri Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo d³ugo siê zastanawia³am nad tym fenomenem - i w koñcu uzna³am, ¿e jest w nim rodzaj desperacji. Tak bardzo chcia³by stworzyæ sta³y, udany zwi±zek i mieæ dziecko, ¿e w³a¶nie...no taka desperacja. Ledwo wyczuwalna, ale jednak jest.
Tak, to musi byæ to. Te¿ czuje siê w nim tê delikatn± nutkê desperacji.

Teraz sobie my¶lê, ¿e skoro oni nie zakochuj± siê w dziewczynach podobnych do siebie tylko wybieraj± te "z³e kobiety", to najlepszy dowód dla nich, ¿e osoby podobne do nich nie s± a¿ tak poci±gaj±ce
Stary 2012-11-01, 20:17   #25
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Zalezy co masz na my¶li mówi±c typowy romantyk
Jak chodzi o takiego nawiedzonego co bêdzie siê godzinami mi w oczy patrzy³, po¿artowaæ nie da bo bêde raniæ jego uczucia i w ³ó¿ku od czasudo czasu za w³osy nie wytarga bo to siê nie godzi tak bia³og³owê traktowaæ, to ja podziekujê, zemdli³oby mnie Umiarkowany romantyzm, przejawiany w odpowiednim czasie jest +.

Co to 'idealnych facetów'... Mój na pewno jest z dziedziny 'dobrych ch³opców' a nie ³obuziaków-rozrabiaków. Ma w g³owie pouk³adane, nie imprezuje, nie szaleje, nie pije, nie pali, patrzy na ¶wiat przysz³o¶ciowo, rozs±dnie. Mi to daje poczucie, ¿e bêdê z nim kiedy¶ bezpieczna. Zdecydowanie wolê takiego ni¿ szaleñca po którym nie wiadomo czego siê spodziewaæ, który raz zabierze Ciê na ¶niadanie do Krakowa a za chwilê idzie imprezowaæ przez dwa dni i s³uch o nim zaginie. To nie dla mnie, wolê tych 'idealnych'. [Idealnych, nie znaczy md³ych i nudnych! A mo¿e Twój kolega w³a¶nie taki jest, tylko tego nie widzi, bo uwa¿a siê za idea³ ]
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 20:17   #26
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Uwielbiam takie tematy: co lubi± kobiety, a czego nie lubi±, a co lubi± mê¿czy¼ni, a czego nie... Ka¿dy lubi co innego. Ja akurat nie lubiê typowo romantycznych ludzi, cierpiêtników i innych m³odych Werterów Ale wiem, ¿e niejedna kobieta da³aby siê pokroiæ za takiego faceta. Tak samo jak jedni faceci lubi± lilije i inne nimfy le¶ne, a inni ¶ni± po nocach o seksownym, pewnym siebie wampie. Ze mn± akurat jest tak, ¿e mogê poznaæ kogo¶ kto jest uosobieniem mojego idea³u z zawarto¶ci± wszystkich preferowanych przeze mnie cech, a i tak mnie nie ruszy, bo to nie TO.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 20:23   #27
martynusia222
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 524

Cytat:
Napisane przez miriuri Poka¿ wiadomo¶æ
Ja znam takiego jednego, co jest:

- przystojny
- zabawny
- bardzo inteligentny
- z ciekaw± pasj±
- z dobrze p³atn± prac± (ma 25 lat i w³a¶nie dosta³ kredyt na mieszkanie - sam bra³, nie rodzice)
- ¿adna tam cipka, normalny facet
- super ubrany, fajna stylówa, ale nie metro

No ogólnie: szok. I co? Nie wiadomo o co z nim chodzi, ale np. by³ mn± bardzo zainteresowany, a ja...nic. Po prostu nie poczu³am tego czego¶, do dzi¶ jeste¶my dobrymi znajomi. W ka¿dym razie od czasu kiedy on mnie podrywa³, minê³o kilka lat i takich jak ja by³o naprawdê wiele W tym czasie by³ w jakich¶ zwi±zkach - za ka¿dym razem by³ rzucany / zdradzany przez dziewczynê.

¯al mi go bardzo, i ca³y czas trzymam za niego kciuki, i on jest dla mnie chodz±cym dowodem, ¿e idea³ mo¿e siê znajdowaæ we wiecznej friendzone
Daj mi jego numer tel.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 21:08   #28
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479

Cytat:
dlaczego idioci mog± mieæ fajne dziewczyny, a oni, ci, którym zale¿y i którzy siê staraj±, musz± cierpieæ
faceci umiej± siê z takimi sprawami "zareklamowaæ"
robi± ha³as wokó³ tego, wiêc wychodzi na to, ¿e s± jakimi¶ wyj±tkami
tak samo 'bardzo' s± doceniane porz±dne dziewczyny, jak trafi± na nieogarniêtego cz³eka

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-11-01 o 21:44
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 21:56   #29
mateush
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Cytat:
Oj taki sam by³em, po prostu chodz±cy idea³ , tylko dziewczyna mia³a ju¿ tego dosyæ po 3 randce... chcia³a faceta a nie przyjaciela. Kolega za bardzo siê stara i staje siê dla dziewczyny ma³o atrakcyjny. Pewnie te¿ za du¿o analizuje co by by³o gdyby i zamiast zrobiæ konkretny ruch i pokazaæ czego chce to siê boi "co ona powie/co o mnie pomy¶li..". Lepiej jest zaryzykowaæ i w razie czego straciæ ni¿ byæ biernym i na pewno straciæ .
Pomimo biegn±cych lat (26) nie poddaje siê i szukam dalej, choæ stolica du¿a jest i pe³na kobiet, fina³u nadal brak . Trzeba mieæ trochê szczê¶cia
mateush jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-01, 23:21   #30
magica
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 222
GG do magica

Kiedy¶ marzy³am o takim romantyku. ale doros³am. Chcê faceta-mêskiego, zdecydowanego, umiej±cego jasno siê okre¶liæ. Romantyzm i wra¿liwo¶æ -jak najbardziej, ale je¶li w pakiecie z nimi otrzymujê równie¿ nieogarniêcie ¿yciowe, niezdecydowanie, niskie mniemanie o sobie-to dziêkujê. To by³o dobre w gimnazjum, w czasach ¶nienia o ksiêciu z bajki. teraz ksiê¿niczki wychodz± z piêknych bajkowych pa³aców i widz±, ¿e ¶wiat jest inny. Brutalny mo¿na by rzec. I trzeba mieæ kogo¶, przy kim nie zginiemy w tym g±szczu.

JESTE¦ PIÊKNIEJSZA NI¯ CI SIÊ WYDAJE-klik

to s³owo(nie "te s³owo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.