![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kobiety nie lubią "idealnych facetów"?
Naszła mnie taka refleksja, ponieważ niedawno poznałam takiego właśnie osobnika - faceta idealnego. Chłopak jest obiektywnie ładny, z charakteru:
-typowy romantyk, lubi spacery, długie rozmowy, patrzenie w gwiazdy, tego typu rzeczy, -wielki komplemenciarz, nawet jak ma się zły dzień, zawsze znajdzie coś, co może pochwalić, -inteligentny, oczytany, ma dużą wiedzę na wiele tematów, -studiuje "przyszłościowe" studia, nie boi się pracy, -liczy się dla niego przede wszystkim szczęście drugiej osoby, spełnia się, kiedy może zrobić coś dla innych, lubi dawać prezenty bez okazji, nie oczekuje nic w zamian; Z racji moich typowo męskich studiów poznaje sporo facetów i kiedy trafi się taki "ideał", zawsze jest wolny (zwykle boleśnie rzucony/zdradzony po kilku latach związku). Często słyszę o niesprawiedliwości tego świata - dlaczego idioci mogą mieć fajne dziewczyny, a oni, ci, którym zależy i którzy się starają, muszą cierpieć. Jak to z nami jest? Lubimy takie cechy u facetów, czy nas odrzucają?
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Kobiety nie lubią "idealnych facetów"?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ten punkt dyskwalifikuje go jako ideał dla mnie ![]() + to: liczy się dla niego przede wszystkim szczęście drugiej osoby, spełnia się, kiedy może zrobić coś dla innych, lubi dawać prezenty bez okazji, nie oczekuje nic w zamian; - jeszcze większa cipka, trzeba oczekiwać, nie można tylko dawać! Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2012-11-01 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może miał inne wady, które by go skreślały, np był zbyt uległy, mało konkretny, niezdecydowany, słaby w łóżku, nie miał swojego zdania, był taką ciepłą kluchą? Nie wiemy, nie znamy szczegółów ![]() Uważam że nie ma ludzi obiektywnie dobrych dla wszystkich i nie da się pasować do wszystkich, w każdym nawet pozornym ideale może być coś, co go skreśla.
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś sprawia wrażenie pasującego do wszystkich, to okazuje się, że jest po prostu nudny.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Niestety, Kraków jest daleko od naszego miasta
![]() Podejrzewam, że z uległością mógł być problem, co do reszty to nie wiem.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dla każdej "idealny" oznacza co innego
![]() Może te ideały przy bliższym poznaniu nie są tak idealni jak Ci się wydaje i stąd ich samotność ![]() Bierz się za niego skoro taki fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym ,, w zamian " to zgadzam się z Grin. Ja jestem za równowagą w związku. I faktycznie coś w tym jest, że w czasach licealnych jakoś mnie nie raziło, że facet był romantykiem - ważne też było, żeby miał długie włosy i nosił glany ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Niby super, ale brzmi jak mało wiarygodny anons matrymonialny
![]() Ja w ogóle z takimi dobrymi, wrażliwymi chłopcami mam problem, bo w kontaktach damsko-męskich szczególnie kocham pewien poziom abstrakcyjności rozmowy, flirtu, konwencję np. wzajemnego ciut złośliwego, ale niekrzywdzącego żartu ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to ja, myślę, że wiele dziewczyn to lubi ![]() ![]()
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2012-11-01 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wszystko zależy od kobiety. Jedna powie, że facet z takim charakterem jest super i rzeczywiście będzie im się układało, inna nie doceni jego dojrzałości, wierności i wszystkich tych zalet, będzie jej brakowało tej chemii, niepewności, potrzeby ciągłego zabiegania o partnera, jakiejś dawki szaleństwa, której tacy osobnicy często nie są w stanie zapewnić.
Nie ma jednego ideału dla każdego, jak już Grin napisała, romantyk patrzący w gwiazdy nie jest spełnieniem marzeń każdej kobiety. Ale rzeczywiście coś w tym jest, często tacy faceci mają pecha wybrać sobie partnerkę, która szuka czegoś zupełnie innego a potem biedacy cierpią męczarnie bo zostali odrzuceni. Hmmm może to Ci idealni, romantyczni faceci nie widzą swoich drugich połówek, tylko marzy im się własne przeciwieństwo? ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Hola, hola! Nie ma czegoś takiego jak "idealny facet". Ludzie są różni, mają różne spojrzenia na świat, oczekiwania. Nie ma jednego ideału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Pewnie. A czy ,,chodzący ideał" w ogóle istnieje ? Że tak zapytam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||||
Raczkowanie
|
Stanowczo nie mój typ faceta, wolę mojego marudę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Być może przy bliższym poznaniu okazałoby się, że ma jakieś mroczne sekrety, ale to on mnie skłonił do przemyśleń o szerszym zjawisku. To nie jest jedyny facet w moim otoczeniu, który ma taki problem. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Ahh romantyczny książę na białym rumaku to nie dla nas, kobiet XXI wieku. Kobiety lubią drani
![]() Ale coś w tym jest, mam wśród znajomych kilka takich 'cipek bezjajecznych' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
hmm a może po prostu facet jest fajny ale wciąż jest wolny bo nie spotkał jeszcze odpowiedniej kobiety? to, że ktoś jest singlem nie musi oznaczać, że jest jakiś problem albo " kobiety takich nie lubia". mało to fajnych wolnych dziewczyn chodzi po świecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym dlaczego to miałaby być wina tego faceta że jest ze złą kobietą? przecież wina może być po stronie kobiety (i jest tak w wielu przypadkach) że raz chce takiego pewnego faceta, który przytuli, pomoże itd a za chwilę zmienia zdanie bo ona musi czuć dużo emocji, musi coś się dziać itd ale fakt jest faktem, kobiety lubią drani, szczególnie mężatki, porządny mąż w domu przy dzieciakach a drań na boku dla zapewnienia emocji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Powtórzę - ten facet tylko skłonił mnie do refleksji, znam wielu takich. I nie rozumiem narzekań, że "nie ma już porządnych, wolnych facetów", podczas gdy na samej politechnice można w nich dosłownie przebierać.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Romantyk, gwiazdy, pitu, pitu. Sorki facet nie dla mnie. Drani też nie lubię. Dla mnie "idealny" facet to "normalny" facet bez odchyłów. Matko, ale jestem nudna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja znam takiego jednego, co jest:
- przystojny - zabawny - bardzo inteligentny - z ciekawą pasją - z dobrze płatną pracą (ma 25 lat i właśnie dostał kredyt na mieszkanie - sam brał, nie rodzice) - żadna tam cipka, normalny facet ![]() - super ubrany, fajna stylówa, ale nie metro ![]() No ogólnie: szok. I co? Nie wiadomo o co z nim chodzi, ale np. był mną bardzo zainteresowany, a ja...nic. Po prostu nie poczułam tego czegoś, do dziś jesteśmy dobrymi znajomi. W każdym razie od czasu kiedy on mnie podrywał, minęło kilka lat i takich jak ja było naprawdę wiele ![]() Bardzo długo się zastanawiałam nad tym fenomenem - i w końcu uznałam, że jest w nim rodzaj desperacji. Tak bardzo chciałby stworzyć stały, udany związek i mieć dziecko, że właśnie...no taka desperacja. Ledwo wyczuwalna, ale jednak jest. Żal mi go bardzo, i cały czas trzymam za niego kciuki, i on jest dla mnie chodzącym dowodem, że ideał może się znajdować we wiecznej friendzone ![]()
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a tak serio: wydaje mi sie, że ludzie którzy nie mają szczęścia w miłości często rzucają tekstami typu " nie ma już fajnych wolnych facetów". tak samo mnóstwo facetów narzeka na brak fajnych, wolnych dziewczyn- a to przecież nieprawda, że ich nie ma. po prostu jak ktoś akurat nie może znaleźć fajnego partnera to sobie tak generalizuje i tyle. nie doszukiwałabym się w tym większej filozofii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz sobie myślę, że skoro oni nie zakochują się w dziewczynach podobnych do siebie tylko wybierają te "złe kobiety", to najlepszy dowód dla nich, że osoby podobne do nich nie są aż tak pociągające ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zalezy co masz na myśli mówiąc typowy romantyk
![]() Jak chodzi o takiego nawiedzonego co będzie się godzinami mi w oczy patrzył, pożartować nie da bo będe ranić jego uczucia i w łóżku od czasudo czasu za włosy nie wytarga bo to się nie godzi tak białogłowę traktować, to ja podziekuję, zemdliłoby mnie ![]() Co to 'idealnych facetów'... Mój na pewno jest z dziedziny 'dobrych chłopców' a nie łobuziaków-rozrabiaków. Ma w głowie poukładane, nie imprezuje, nie szaleje, nie pije, nie pali, patrzy na świat przyszłościowo, rozsądnie. Mi to daje poczucie, że będę z nim kiedyś bezpieczna. Zdecydowanie wolę takiego niż szaleńca po którym nie wiadomo czego się spodziewać, który raz zabierze Cię na śniadanie do Krakowa a za chwilę idzie imprezować przez dwa dni i słuch o nim zaginie. To nie dla mnie, wolę tych 'idealnych'. [Idealnych, nie znaczy mdłych i nudnych! A może Twój kolega właśnie taki jest, tylko tego nie widzi, bo uważa się za ideał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
sissy that walk
|
Uwielbiam takie tematy: co lubią kobiety, a czego nie lubią, a co lubią mężczyźni, a czego nie... Każdy lubi co innego. Ja akurat nie lubię typowo romantycznych ludzi, cierpiętników i innych młodych Werterów
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robią hałas wokół tego, więc wychodzi na to, że są jakimiś wyjątkami tak samo 'bardzo' są doceniane porządne dziewczyny, jak trafią na nieogarniętego człeka Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-01 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pomimo biegnących lat (26) nie poddaje się i szukam dalej, choć stolica duża jest i pełna kobiet, finału nadal brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś marzyłam o takim romantyku. ale dorosłam. Chcę faceta-męskiego, zdecydowanego, umiejącego jasno się określić. Romantyzm i wrażliwość -jak najbardziej, ale jeśli w pakiecie z nimi otrzymuję również nieogarnięcie życiowe, niezdecydowanie, niskie mniemanie o sobie-to dziękuję. To było dobre w gimnazjum, w czasach śnienia o księciu z bajki. teraz księżniczki wychodzą z pięknych bajkowych pałaców i widzą, że świat jest inny. Brutalny można by rzec. I trzeba mieć kogoś, przy kim nie zginiemy w tym gąszczu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.