![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Kelnerzy z Pizza Hut
Będę się wyżywać
![]() Czy tylko mnie oni tak denerwują, że kiedyś powiem im coś niemiłego??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No ja piernicze. W domu mam to samo- nie mogę zjeść spokojnie, bo dzieci i mąż co chwila coś chcą, zadają setki pytań i w knajpie też!!! ![]() ![]() Do tego raz pizza, którą zazwyczaj zamawiam była straszliwie ostra! I nie wiedziałam, czy może zmieniono recepturę czy przez pomyłkę wsypano chilli zamiast słodkiej papryki, więc przyszedł kelner z pytaniem: "wszystko ok?" to zanim przełknęłam i zdołałam zapytać, on już odpytywał kolejne stoliki !! ![]() ![]() ![]() Więc po chu... pana oni się wogóle pytają??!? Następnym razem jak mnie o coś zapytam, przysięgam wypalę "a Pan się wysikał?" i za każdym razem jak będą przechodzić będę ich pytać o cokolwiek, co i tak mnie nie obchodzi, ale będę im przeszkadzać złośliwie ![]() A mój problem jest taki, ze pizza z Pizzy Hut obłędnie mi smakuje i nie zrezygnuje z jedzenia tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kelnerzy z Pizza Hut
Nie przeszkadza mi zainteresowanie kelnerów
![]() To jest normalne i w restauracjach, które szanują klientów, zainteresowanie jest wskazane. Poza tym, oni nie robią tego by komukolwiek życie uprzykrzyć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
A zresztą, to nie jest wina kelnerów, widocznie tak karze im się zachowywać kierownictwo. Chyba trochę przesadzasz z tym oburzeniem... Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-11-03 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale oni nawet nie czekają na odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
takie mają standardy. widocznie część robi to na odwal się, skoro nawet nie czekają na odpowiedź. na zasadzie "pytanie odbębniłem, więc mogę iść dalej".
jak pracowałam w hotelu na śniadaniach, to co chwilę musiałam chodzić i pytać czy ktoś chce kawy. trzeba było wręcz zerkać do filizanek, czy aby na pewno kawa się nie skończyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, co się tak bulwersujesz, naprawdę. Jak zamawiasz pizze, to powiedz, że nie życzysz sobie zainteresowania z ich strony i tyle. I mnie wcale nie dziwi to, że kelner zapytał o coś i odszedł. Może ktoś go zawołał? Po całym dniu, tygodniu pracy każdemu się odechciewa być miłym w pracy w gastronomii.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Wolę miejsca gdzie nie ma sztucznego zainteresowania albo chociaż kelnerzy są na tyle ogarnięci żeby je wykazywac w odpowiednich momentach - np. jak napoje czy też pizza się kończą. Jeżeli chodzi o pizzerie to w Dominium zdażyła mi się taka sytuacja, że kelener przyszedł zapytać jak smakuje tuż po tym jak postawił przed nami pizzę i nawet nikt nie zdążył jej spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() problem polega na tym, ze pracownicy dostają jakieś dziwne wytyczne, które w założeniu mają pokazywać, jak bardzo dany sklep/knajpa dba o klientów. A ze tak naprawdę to tylko wkurzają, to nie pracownika wina.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Byłam tam w środę i pani kelnera była miła, na pewno nie nachalna. Przynajmniej mnie i mojej przyjaciółce to nie przeszkadzało. Ostatni raz jadłam tam w wakacje no i dla mnie pizza z sody była beznadziejna. Zupełnie ciasto bez smaku, jak tektura.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mnie irytuje jak jem w paryskich brasseriach i w polowie dania przychodzi kelner i probuje mi zabrac talerz...
![]() Co pizerii nie wiem bo nie jadam pizzy, ale pizza hut to sieciowka wiec pewnie standardy sa odgorne, a nie kazdy umie je stosowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mnie też to trochę irytuję kiedy idę na pizze z chłopakiem a co chwilę kelner w PizzaHut podchodzi i o coś pyta, że trudno normalnie porozmawiać. Na szczęście nie jadam tam często, wolę inne miejsca
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja uważam, że te standardy są jak najbardziej ok. za to mam bardzo niemiłe skojarzenia z obsługą Da Grasso - ich to się w ogóle doczekać nie można. Nie raz siedziałam ze znajomymi w Da Grasso, czekałam długo na kelnerkę, potem nagle jakichś dwóch starszych panów siadało przy stoliku obok lub innym razem rodzina z dziećmi i od razu kelnerka przy nich stała, a my się musieliśmy dopominać o obsługę czy o przyniesienie rachunku.
innym razem zamówiłam piwo z sokiem. oczywiście dostałam bez soku. kelnerka poszła po ten sok - lubię, jak sok jest na dnie, a nie wymieszany z piwem - oczywiście dolała już do tego, co było w kuflu, zamiast podać nowy. kolejnym razem zamówiłam pizzę, ale poprosiłam, by zamiast oliwek były w niej pieczarki. jaką dostałam? oczywiście z oliwkami! kelnerka ją wyniosła i... na zapleczu to chyba wspólnie wyciągali te oliwki z tej pizzy, bo przyniosła tą samą, podgrzaną, z kawałkami pieczarek na wierzchu. ogólnie mam bardzo niemiłe skojarzenia z tą knajpą, dlatego tam nie chodzę. Pizza Hut robi z kolei bardzo pozytywne wrażenie i te ciągłe pytania, mimo, że narzucone przez ich standardy, robią na mnie bardzo pozytywne wrażenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Oni mają takie standardy. Przesadzasz trochę. Jak Ci się nie podoba, to przecież nie musisz tam chodzić, nie? O ile mi wiadomo PizzaHut to nie jedyna pizzeria na świecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię tego lokalu, właśnie ze względu na takie coś. Lubię być obsługiwana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale byłoby mi o wiele milej jeść, jakby przyniesiono mi pizzę, powiedziano smacznego i jak skończę jeść - przy zbieraniu talerzy żeby zadano pytanie- czy smakowało. Tyle. We wszystkich restauracjach do jakich chodzę nikt mi nie przeszkadza przy jedzeniu, tylko tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Przypuszczalnie takie mają wytyczne - kiedys byłam kelnerką i tez musielismy pytać czy wszystko jest w porzadku z jedzeniem, nawet jesli widzieliśmy, że klientowi to nie w smak. W przeciwnym wypadku mozna było mieć z tego tytułu nieprzyjemności u kierownika, bo był to "bardzo wazny element polityki firmy"
![]() a co do czekania na odpowiedz - przypuszczam, że wynika to z tego, że czynnośc ta jest traktowana automatycznie, tym bardziej w "godzinach szczytu" naprawdę jest co robić: kilka stolików czeka na złożenie zamówienia, kolejnemu trzeba przynieść napoje, innemu jedzenie z kuchni, a jeszcze inny trzeba wyczyścić i posadzić nowych klientów. Jedyny co osiągniesz pytając "czy juz się wysikal" ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wyżyłam się, wygadałam i już mi lżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzeniona
|
Ale jesteś miła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niechby przyniosl, powiedzial smacznego i tyle. chcialabym aby marketingowiec odszedl od tego bo uwazam to za wkurzajce. Poza tym nigdy zadnego kelnera nie obrazilam? a na forum wylalam swoja frustracje, bo mnie denerwuje zachowanie kelnerow z pizzy hut. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-11-03 o 14:23 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To może warto skontaktować się z marketingowcem? Zamiast wyżywać się na kelnerach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Oni nie robią tego specjalnie ani Tobie na złość
![]() Moja koleżanka każdego klienta przy ladzie musi spytać : doliczyć reklamówkę ? choć większość klientów reaguje zniecierpliwieniem i koleżanka ma tego serdecznie dość ale nie ma wyjścia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, oni "muszą" się pytać czy wszystko ok w trakcie, bo np jak po zjedzeniu pizzy powiesz, że był tam włos, robak itp to będą musieli zwrócić Ci pieniądze, więc niejako się zabezpieczają przed taką sytuacją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
A ja ostatnio starsznie się zawiodłam na Pizza Hut i juz raczej tam nie pójdę. Przyszłam z kuzynką. Zamówiłyśmy pizzę i czekałyśmy na nią b. długo. No ale trudno. Dostałyśmy Pepsi i czekamy.
Po 40 min dostałyśmy spaloną pizzę. Miało być puszyste ciasto a pizza miała może 5mm grubości, ser był twardy a kawałki cebuli i wedliny zwęglone fragmentami na czarno. Popatrzyłyśmy na pizze, potem na siebie nawzajem i wiedziałysmy ze tego nie zjemy. Poprosiłam kelnera, wytłumaczyłam mu, że nie zjem tego, bo pizza jest spalona i spytałam się czy nie jest mu wstyd coś takiego serwować. Nie miał żadnych oporów, bo według niego pizza była dobra. Poprosiłam o rachunek, ale zaznaczyłam że za pizzę na pewno nie zapłacę. Oczywiście pizza została zabrana i usłyszałam "tamta nie chce zapłacić" z zaplecza. Największe moje zdziwienie było gdy na rachunku zobaczyłam że mam policzone 2 Pepsi i sos do pizzy. Absolutny brak szacunku dla klienta. Już pół roku nie byłam w Pizza Hut, a kiedyś chodziliśmy regularnie. Wraz ze znajomymi długo szukaliśmy nowej pizzeri, ale na szczęście udało się ![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem czemu nie zwróciłaś uwagi kelnerom skoro nie podobało Ci się ich zachowanie? Przecież oni tego co tu napisałaś raczej nie przeczytają
![]() Można bez żadnych złośliwości powiedzieć co Ci nie odpowiada (w końcu to Ty jesteś klientem) a nie gotować się w sobie przez całą wizytę w pizzerii a później siedzieć i obmyślać plan zemsty. Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2012-11-03 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ale ja zwróciłam uwagę i spytałam się czy on nie widzi oporów w serwowaniu czegoś takiego. Pan nie miał sobie nic do zarzucenia, więc uznałam, że nie ma sensu z nim dyskutować. Według niego brązowa pizza z czarnymi bąblami jest jadalna.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Jadam w pizzy hut i nie przeszkadza mi że się pytają wręcz uważam to za urok. Może lepiej zamawiać do domu,jak takie rzeczy Ciebie wkurzają?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.