![]() |
#1 |
BAN stały
|
Przepis na trwały związek like a boss.
Pół żartem, pół serio (wzięte z jednego komenta z wykopu).
W wersji dla facetów: 1. Wyobraź sobie skalę atrakcyjności od 1 do 10. Na jedynce postaw śmierdzącego żula spod sklepu, a na dziesiątce np. Brada Pitta. 2. Spójrz na siebie chłodnym okiem (nie mam na myśli tylko wyglądu) i przyporządkuj ten widok do któregoś miejsca na skali. 3. Teraz wrzuć na skalę wszystkie laski, które przyjdą Ci do głowy. 4. To o czym napisałeś może spotkać Cię ze strony lasek, które sąsiadują bezpośrednio z Twoim miejscem na skali i/lub są wyżej od Ciebie. (ktoś tam pisał o zdradzie ze strony atrakcyjnej kobiety) Na co dzień wyrywaj co chcesz, ale jeśli chciałbyś zasmakować w dłuższym związku i chcesz spać spokojnie - celuj minimum 2-3 punkty poniżej siebie. Psychologowie dowodzą, że te 2-3 punkty to już spora różnica, ale możliwa do zaakceptowania. Przy większych różnicach praktycznie nie ma szans nawet na luźną znajomość (ładni trzymają z ładnymi, bogaci z bogatymi itp, itd.) Dla osoby będącej 2-3 punkty poniżej Ciebie zawsze będziesz bardzo atrakcyjny, więc nawet nie pomyśli, by podnosić Ci ciśnienie. Jest też mało prawdopodobne, by taką laskę chciała Ci "wyjąć" konkurencja. Ps. Starożytni Rosjanie mawiali: ...chcesz się szybko pozbyć żony, to ożeń się z ładną... Gorzej jak stawiam siebie na skali odejmuję te 3 punkty i wychodzi liczba ujemna ![]() Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Przepis na trwały związek like a boss.
Cytat:
![]() Starogreccy Rusini mawiali również: koziołek matołek ence pence jak jesteś sam to trzymaj go w ręce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze się sprawdza zasada matematyczna wygląd + charakter / 2 Przykład: "Część ładnych dziewczyn ma osobowość kapcia[(9 + 5)/2=7], dlatego przeciętni faceci z fajną osobowością [np. (6+8)/2=7] mają szanse." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ![]() A przepis na trwały związek dla kobiety? Też mam celować 2-3 oczka niżej?
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kup sobie psa. Będzie to najtrwalszy związek like a boss w twoim życiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Skupiliście się bardziej na żartach, a teraz parę pytań (odpowiem od razu jak jest moim zdaniem)
Czy nie jest tak, że ludzie się dobierają pod względem atrakcyjności? Jest. ![]() Czy nie jest tak, że bardziej atrakcyjna dziewczyna jest bardziej rozchwytywana i szansa potencjalnej zdrady jest większa? Jest ![]() A czy istnieją ogarnięte z charakteru i z wyglądu osoby? Istnieją ![]() Więc to oznacza, że ładna dziewczyna nie musi zdradzić? Nie musi Ale szansa jest większa? Jest, ponieważ ma więcej adoratorów W takim razie co z brzydkimi ludźmi? Muszą znaleźć równie brzydkie osoby, bo nie oszukujmy się wygląd ma znaczenie tak samo jak i charakter. A czy charakterem można nadrobić wygląd? Wielu próbowało, a jak im się udawało to trafiali do friendzoned, bo w końcu jak się dłużej poszuka może się trafi na ciacho i z wyglądu i z charakteru. To co w tej miłości romantycznego i pięknego? Nic, po prostu ludzie lubią górnolotne uczucia i fajnie jest być "lepszym" oraz podekscytowanym. Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To wtedy pozostaje albo mezalians albo inny gatunek towarzysza życia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Jakie to smutne i żenujące zarazem, że potrafisz tak ocenić człowieka za pomocą cyferki.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Czyli tak:
Bierzemy obiekt A oraz obiekt B i zakładamy poprawność teorii o stałym związku jeżeli atrakcyjność jednego obiektu jest nie mniejsza niż +-3 punkty w skali atrakcyjności powyżej drugiej osoby. Założenia: A >= B+3 B >= A+3 Podstawiając mamy A>= A+3 => 0>3 Wnioski: Nie ma szans na udany związek bo teoria stosowana w stronę obu partnerów jednocześnie prowadzi do paradoksu, lub po prostu ta teoria to bullshit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jakbyś zauważyła to była metoda pół żartem, pół serio + cytowałem pewnego użytkownika z innej strony. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 14:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zawsze można znaleźć wyjątek od jakiejś reguły, jednak reguły są po to, że często się sprawdzają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A może mi ktoś w prostych słowach wytłumaczyć co oznacza sam tylko tytuł tego wątku?
![]()
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sami kreujemy swój świat.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
A to ja dla odmiany skoncentruję się na pytaniach a nie na samym wzorze:
Niekoniecznie. Cytat:
Bez przesady, jeśli nawet najbardziej rzchwytywana dziewczyna nie chce zdradzić, to nie zdradzi. Oczywiście, że tak. Atrakcyjni męźczyźni i atrakcyjne kobiety bywają w długoletnich związkach, i - szok! - nie zdradzają swoich partnerów. Szansa jest większa, jeśli nie jesteś pewien partnerki i jej uczuć względem Ciebie. Jeśli ktoś będąc w związku cały czas musi zastanawiać się, czy aby partner go nie zdradza, i obliczać prawdopodobieństwo zdrady - to ja współczuję związku. Na czym taki związek jest zbudowany? Taaa, muszą znaleźć sobie partnerów jeszcze brzydszych od nich samych, a poza tym nie znajdą pracy, bo przecież na rozmowach kwalifikacyjnych pokonają ich ładniejsi, nie będą też mieli przyjaciół, bo ludzie wolą otaczać się ładnymi osobami... (ironia, jakby ktoś nie zrozumiał)... "Uwielbiam" ten nachalnie promowany w dzisiejszych czasach pogląd, jakoby brak atrakcyjności fizycznej skazywał na życiową porażkę, a atrakcyjność - otwierała wszystkie drzwi. (Wiem, że pytanie dotyczyło tylko znalezienia partnera, ale pozwoliłam sobie na małą dygresję). Nie użyłabym czasownika "nadrobić". Moim zdaniem na nasze skromne osoby składają się różne czynniki: wygląd, charakter, intelekt, osobowość, nastawienie do świata itd. Nie można jednym czynnikiem "nadrabiać" niedostatków drugiego, można po prostu rozwijać jedne bardziej niż inne. Ale rozumiem, że chodzi Ci po prostu o powodzenie u płci przeciwnej, więc powiem tak: jak dla mnie to właśnie charakter jest na pierwszym miejscu. Jakoś tak mam, że kiedy widzę, że ktoś ma fajną osobowość i ujmujące dla mnie cechy charakteru, to zaczyna mnie to kręcić i z biegiem czasu dostrzegam wyglądzie tego człowieka coś pociągającego, choćby nie wiem jak był nieatrakcyjny dla osób postronnych. To co w tej miłości romantycznego i pięknego? [/QUOTE] Tu zgadzam się z Twoją odpowiedzią ![]()
"Głęboko wierzę, że najlepszym sposobem pozbycia się przeszłości jest ustrzelenie jej we własnej głowie, pochowanie w głębokim dole i polanie kwasem." "Take your time, think a lot, think of everything you've got. For you will still be here tomorrow, but your dreams may not... " |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
Gdzie w tym jest kłamstwo? W tym, że ludzie dobierają się pod względem atrakcyjności? W tym, że ładniejsi mają więcej adoratorów? A może w tym, że charakter nie może w całości zastąpić wyglądu? Może w tym, że miłość ma jakieś podstawy egoizmu? Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie sądzę, by szansa była większa. Na to, czy ktoś zdradzi, wpływ ma naprawdę wiele czynników. I powiedziałabym, że głównym jest jednak moralność danej osoby, czyli to, czy w ogóle dopuszcza możliwość zdradzenia, a nie ilość adoratorów.
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Ojojoj, to mój partner jest zbyt ładny dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Hrodebert
|
Gdybyś Rick zatytułował wątek inaczej ,miało by to jeszcze jako taki sens ,a tak o kant dupy rozbić .Nie jednego paszkwila widziałem dającego na prawo i lewo zarazem mającego przy boku faceta, przynajmniej 5 punktów wyżej stojącego w tej śmiesznej skali .Reasumując w/g mnie na udany związek mają szanse pary dobrane pod względami wielorakimi ,miedzy innymi także wyglądu ,który nijako jest tylko katalizatorem .
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
No genialne... wow.
Daje sobie 10, mojemu facetowi 10 i świeeeetnie jest, o. Dziękuję, dobranoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
A jeśli ja dam sobie np 5, mojemu partnerowi 7, potem albo ja albo on zaczniemy o siebie bardziej dbać i proporcja zniknie to lepiej się rozejść, bo zdrada murowana?
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-31 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.