![]() |
#1 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 137
|
Przepis na trwa³y zwi±zek like a boss.
Pó³ ¿artem, pó³ serio (wziête z jednego komenta z wykopu).
W wersji dla facetów: 1. Wyobra¼ sobie skalê atrakcyjno¶ci od 1 do 10. Na jedynce postaw ¶mierdz±cego ¿ula spod sklepu, a na dziesi±tce np. Brada Pitta. 2. Spójrz na siebie ch³odnym okiem (nie mam na my¶li tylko wygl±du) i przyporz±dkuj ten widok do którego¶ miejsca na skali. 3. Teraz wrzuæ na skalê wszystkie laski, które przyjd± Ci do g³owy. 4. To o czym napisa³e¶ mo¿e spotkaæ Ciê ze strony lasek, które s±siaduj± bezpo¶rednio z Twoim miejscem na skali i/lub s± wy¿ej od Ciebie. (kto¶ tam pisa³ o zdradzie ze strony atrakcyjnej kobiety) Na co dzieñ wyrywaj co chcesz, ale je¶li chcia³by¶ zasmakowaæ w d³u¿szym zwi±zku i chcesz spaæ spokojnie - celuj minimum 2-3 punkty poni¿ej siebie. Psychologowie dowodz±, ¿e te 2-3 punkty to ju¿ spora ró¿nica, ale mo¿liwa do zaakceptowania. Przy wiêkszych ró¿nicach praktycznie nie ma szans nawet na lu¼n± znajomo¶æ (³adni trzymaj± z ³adnymi, bogaci z bogatymi itp, itd.) Dla osoby bêd±cej 2-3 punkty poni¿ej Ciebie zawsze bêdziesz bardzo atrakcyjny, wiêc nawet nie pomy¶li, by podnosiæ Ci ci¶nienie. Jest te¿ ma³o prawdopodobne, by tak± laskê chcia³a Ci "wyj±æ" konkurencja. Ps. Staro¿ytni Rosjanie mawiali: ...chcesz siê szybko pozbyæ ¿ony, to o¿eñ siê z ³adn±... Gorzej jak stawiam siebie na skali odejmujê te 3 punkty i wychodzi liczba ujemna ![]() Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 47 595
|
Dot.: Przepis na trwa³y zwi±zek like a boss.
Cytat:
![]() Starogreccy Rusini mawiali równie¿: kozio³ek mato³ek ence pence jak jeste¶ sam to trzymaj go w rêce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Jeszcze siê sprawdza zasada matematyczna wygl±d + charakter / 2 Przyk³ad: "Czê¶æ ³adnych dziewczyn ma osobowo¶æ kapcia[(9 + 5)/2=7], dlatego przeciêtni faceci z fajn± osobowo¶ci± [np. (6+8)/2=7] maj± szanse." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ekspert od Dupy Strony
Wiadomo¶ci: 20 778
|
Cytat:
![]() ![]() A przepis na trwa³y zwi±zek dla kobiety? Te¿ mam celowaæ 2-3 oczka ni¿ej?
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 110
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 218
|
Kup sobie psa. Bêdzie to najtrwalszy zwi±zek like a boss w twoim ¿yciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
W³adca Wiza¿u
Wiadomo¶ci: 17 366
|
Tre¶æ usuniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN sta³y
|
Skupili¶cie siê bardziej na ¿artach, a teraz parê pytañ (odpowiem od razu jak jest moim zdaniem)
Czy nie jest tak, ¿e ludzie siê dobieraj± pod wzglêdem atrakcyjno¶ci? Jest. ![]() Czy nie jest tak, ¿e bardziej atrakcyjna dziewczyna jest bardziej rozchwytywana i szansa potencjalnej zdrady jest wiêksza? Jest ![]() A czy istniej± ogarniête z charakteru i z wygl±du osoby? Istniej± ![]() Wiêc to oznacza, ¿e ³adna dziewczyna nie musi zdradziæ? Nie musi Ale szansa jest wiêksza? Jest, poniewa¿ ma wiêcej adoratorów W takim razie co z brzydkimi lud¼mi? Musz± znale¼æ równie brzydkie osoby, bo nie oszukujmy siê wygl±d ma znaczenie tak samo jak i charakter. A czy charakterem mo¿na nadrobiæ wygl±d? Wielu próbowa³o, a jak im siê udawa³o to trafiali do friendzoned, bo w koñcu jak siê d³u¿ej poszuka mo¿e siê trafi na ciacho i z wygl±du i z charakteru. To co w tej mi³o¶ci romantycznego i piêknego? Nic, po prostu ludzie lubi± górnolotne uczucia i fajnie jest byæ "lepszym" oraz podekscytowanym. Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 110
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To wtedy pozostaje albo mezalians albo inny gatunek towarzysza ¿ycia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
W³adca Wiza¿u
Wiadomo¶ci: 17 366
|
Tre¶æ usuniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 073
|
Jakie to smutne i ¿enuj±ce zarazem, ¿e potrafisz tak oceniæ cz³owieka za pomoc± cyferki.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
Czyli tak:
Bierzemy obiekt A oraz obiekt B i zak³adamy poprawno¶æ teorii o sta³ym zwi±zku je¿eli atrakcyjno¶æ jednego obiektu jest nie mniejsza ni¿ +-3 punkty w skali atrakcyjno¶ci powy¿ej drugiej osoby. Za³o¿enia: A >= B+3 B >= A+3 Podstawiaj±c mamy A>= A+3 => 0>3 Wnioski: Nie ma szans na udany zwi±zek bo teoria stosowana w stronê obu partnerów jednocze¶nie prowadzi do paradoksu, lub po prostu ta teoria to bullshit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
BAN sta³y
|
Cytat:
Jakby¶ zauwa¿y³a to by³a metoda pó³ ¿artem, pó³ serio + cytowa³em pewnego u¿ytkownika z innej strony. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 14:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Zawsze mo¿na znale¼æ wyj±tek od jakiej¶ regu³y, jednak regu³y s± po to, ¿e czêsto siê sprawdzaj±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 560
|
A mo¿e mi kto¶ w prostych s³owach wyt³umaczyæ co oznacza sam tylko tytu³ tego w±tku?
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sami kreujemy swój ¶wiat.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 431
|
A to ja dla odmiany skoncentrujê siê na pytaniach a nie na samym wzorze:
Niekoniecznie. Cytat:
Bez przesady, je¶li nawet najbardziej rzchwytywana dziewczyna nie chce zdradziæ, to nie zdradzi. Oczywi¶cie, ¿e tak. Atrakcyjni mê¼czy¼ni i atrakcyjne kobiety bywaj± w d³ugoletnich zwi±zkach, i - szok! - nie zdradzaj± swoich partnerów. Szansa jest wiêksza, je¶li nie jeste¶ pewien partnerki i jej uczuæ wzglêdem Ciebie. Je¶li kto¶ bêd±c w zwi±zku ca³y czas musi zastanawiaæ siê, czy aby partner go nie zdradza, i obliczaæ prawdopodobieñstwo zdrady - to ja wspó³czujê zwi±zku. Na czym taki zwi±zek jest zbudowany? Taaa, musz± znale¼æ sobie partnerów jeszcze brzydszych od nich samych, a poza tym nie znajd± pracy, bo przecie¿ na rozmowach kwalifikacyjnych pokonaj± ich ³adniejsi, nie bêd± te¿ mieli przyjació³, bo ludzie wol± otaczaæ siê ³adnymi osobami... (ironia, jakby kto¶ nie zrozumia³)... "Uwielbiam" ten nachalnie promowany w dzisiejszych czasach pogl±d, jakoby brak atrakcyjno¶ci fizycznej skazywa³ na ¿yciow± pora¿kê, a atrakcyjno¶æ - otwiera³a wszystkie drzwi. (Wiem, ¿e pytanie dotyczy³o tylko znalezienia partnera, ale pozwoli³am sobie na ma³± dygresjê). Nie u¿y³abym czasownika "nadrobiæ". Moim zdaniem na nasze skromne osoby sk³adaj± siê ró¿ne czynniki: wygl±d, charakter, intelekt, osobowo¶æ, nastawienie do ¶wiata itd. Nie mo¿na jednym czynnikiem "nadrabiaæ" niedostatków drugiego, mo¿na po prostu rozwijaæ jedne bardziej ni¿ inne. Ale rozumiem, ¿e chodzi Ci po prostu o powodzenie u p³ci przeciwnej, wiêc powiem tak: jak dla mnie to w³a¶nie charakter jest na pierwszym miejscu. Jako¶ tak mam, ¿e kiedy widzê, ¿e kto¶ ma fajn± osobowo¶æ i ujmuj±ce dla mnie cechy charakteru, to zaczyna mnie to krêciæ i z biegiem czasu dostrzegam wygl±dzie tego cz³owieka co¶ poci±gaj±cego, choæby nie wiem jak by³ nieatrakcyjny dla osób postronnych. To co w tej mi³o¶ci romantycznego i piêknego? [/QUOTE] Tu zgadzam siê z Twoj± odpowiedzi± ![]()
"G³êboko wierzê, ¿e najlepszym sposobem pozbycia siê przesz³o¶ci jest ustrzelenie jej we w³asnej g³owie, pochowanie w g³êbokim dole i polanie kwasem." "Take your time, think a lot, think of everything you've got. For you will still be here tomorrow, but your dreams may not... " |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Gdzie w tym jest k³amstwo? W tym, ¿e ludzie dobieraj± siê pod wzglêdem atrakcyjno¶ci? W tym, ¿e ³adniejsi maj± wiêcej adoratorów? A mo¿e w tym, ¿e charakter nie mo¿e w ca³o¶ci zast±piæ wygl±du? Mo¿e w tym, ¿e mi³o¶æ ma jakie¶ podstawy egoizmu? Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-12-30 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
![]() ![]() Nie s±dzê, by szansa by³a wiêksza. Na to, czy kto¶ zdradzi, wp³yw ma naprawdê wiele czynników. I powiedzia³abym, ¿e g³ównym jest jednak moralno¶æ danej osoby, czyli to, czy w ogóle dopuszcza mo¿liwo¶æ zdradzenia, a nie ilo¶æ adoratorów.
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Ojojoj, to mój partner jest zbyt ³adny dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
and cigarettes
Wiadomo¶ci: 6 965
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Hrodebert
Wiadomo¶ci: 4 441
|
Gdyby¶ Rick zatytu³owa³ w±tek inaczej ,mia³o by to jeszcze jako taki sens ,a tak o kant dupy rozbiæ .Nie jednego paszkwila widzia³em daj±cego na prawo i lewo zarazem maj±cego przy boku faceta, przynajmniej 5 punktów wy¿ej stoj±cego w tej ¶miesznej skali .Reasumuj±c w/g mnie na udany zwi±zek maj± szanse pary dobrane pod wzglêdami wielorakimi ,miedzy innymi tak¿e wygl±du ,który nijako jest tylko katalizatorem .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
No genialne... wow.
Daje sobie 10, mojemu facetowi 10 i ¶wieeeetnie jest, o. Dziêkujê, dobranoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 243
|
A je¶li ja dam sobie np 5, mojemu partnerowi 7, potem albo ja albo on zaczniemy o siebie bardziej dbaæ i proporcja zniknie to lepiej siê rozej¶æ, bo zdrada murowana?
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 334
|
Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-31 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.