![]() |
#1 |
BAN stały
|
Bruneci i ciemna karnacja.
Witam wszystkie wizażanki!
Możecie mi powiedzieć na czym polega fenomen brunetów i ciemnych oczu wraz ze śniadą karnacją? Bardzo dużo dziewczyn kiedy opisuje swoje ideały wymienia, że fajnie gdyby ich mężczyzna był brunetem. Początkowo nie zwracałem na to uwagi, ale później nawet przypadkiem zauważałem, że to jest notoryczny przypadek. Czy czarne włosy i oczy po prostu lepiej komponują się z resztą ciała? Czy chodzi o to, że czarny jest taki elegancki i facet prezentuje się bardziej męsko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: Bruneci i ciemna karnacja.
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-03-12 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, o co chodzi, bo nigdy mnie nie kręcił ten typ urody, wręcz odrzuca mnie od takich mężczyzn. wszyscy chłopcy, z którymi się spotykałam albo którzy mi się podobali, mieli jasną karnację, niebieskie oczy i włosy blond/brązowe. tak więc nie ma reguły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A moim zdaniem gra tu rolę bardziej wyrazista uroda
![]() Czarnowłosy facet będzie miał ciemne brwi i rzęsy - generalnie piękną oprawę oka, nie widziałam też nigdy pryszczatego mulata z rozszerzonymi naczynkami ![]() No i jakoś tak podświadomie Sven - Finlandczyk wydaje się jakiś taki mniej gorący niż Miguel z Hiszpanii (tak, podoba mi się taki typ urody) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że po prostu w naszym kraju niezbyt duży odsetek mężczyzn ma tego typu urodę, dlatego taka "oryginalność" nas pociąga, przeciwnie rzecz ma się we Włoszech, Hiszpanii itp, gdzie właśnie blondynki przykuwają uwagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi osobiście najbardziej się podoba połączenie ciemne włosy plus jasne oczy. ale brunetów z ciemnymi oczami i karnacją tez lubię. i jasnych blondynów w typie nordyckim też ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co innego, gdy może wygląda przeciętnie/znośnie ale jest niezbyt schludnie ubrany, zalatuje od niego potem i wygląda jakby cały czas był 'usmarkany' xD przepraszam, poniosło mnie, ale spotkałam ostatnio takiego faceta. A sądził, ze wszystkie dziewczyny w okolicy są jego xD
![]() |
![]() |
#10 | |
sissy that walk
|
Ja się chyba wybiję, bo typowo polską "mysią" urodę uwielbiam
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja w zasadzie lubię wszystkich z jasną cerą, podoba mi się uroda w zasadzie tak Niemców, Austriaków, jak i właśnie Skandynawów czy Finów. Co jest jednak najlepsze, to mój były był brunetem, ale miał jasną karnację, ale kiedyś umierałam z zachwytów dla jednego rudego z piegami!!!! (choć szukałam ich np. w UK i jakość nieszczególnie wielu tam takich rudych było, chyba zbyt wielu emigrantów mimo wszystko tam już jest) A tak z ręką na sercu to chyba jednak nie podobał mi się żaden facet właśnie z taką śniadą cerą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś nawet któraś wizazanka z wątku rudowłosych pisała że ktoś jej powiedział że jest coś takiego jak "ruda twarz" i on nie odróżnia twarzy rudych ludzi, wszystkie są takie same ![]()
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2013-03-12 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A mi sie wydaje, ze brunet jest dla wielu kobiet po prostu bardziej meski. Bo jak brunet, to i mocny i wyrazisty zarost na twarzy, tak jak i zarost na klatce piersiowej. Mamy do czynienia z mezczyzna w pelni rozwinietym, nie chlopcem. A juz sam wyglad mezczyzny w pelni rozwinietego podswiadomie wysyla nam sygnaly, ze jest dojrzaly, silny, opiekunczy - czyli cechy, ktore sa pozadane przez wiekszosc kobiet. Niebieskoocy blondyni, czesto niezaleznie od wieku, sa urody delikatnej, chlopiecej - zauwazcie same, ze wiekszosc malych dzieci ma wlosy jasniejsze w dziecinstwie, ktore z wiekiem ciemnieja. Tak dziala psychologia.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-03-13 o 01:23 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Komponują się lepiej - z tym kolorytem cery, który występuje naturalnie wraz z nimi, a z innym już nie ![]() Cytat:
Ale Finowie to grupa ugrofińska, ze Skandynawią i nordyckim typem mało mają wspólnego ![]() [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;39736245]A mi sie wydaje, ze brunet jest dla wielu kobiet po prostu bardziej meski. Bo jak brunet, to i mocny i wyrazisty zarost na twarzy, tak jak i zarost na klatce piersiowej. Mamy do czynienia z mezczyzna w pelni rozwinietym, nie chlopcem. A juz sam wyglad mezczyzny w pelni rozwinietego podswiadomie wysyla nam sygnaly, ze jest dojrzaly, silny, opiekunczy - czyli cechy, ktore sa pozadane przez wiekszosc kobiet. Niebieskoocy blondyni, czesto niezaleznie od wieku, sa urody delikatnej, chlopiecej - zauwazcie same, ze wiekszosc malych dzieci ma wlosy jasniejsze w dziecinstwie, ktore z wiekiem ciemnieja. Tak dziala psychologia.[/QUOTE] ![]() Zarówno migające w tv twarze z brazylijskich tasiemców, jak i twarze arabskich studentów z corocznej wymiany wydawały mi się zawsze - szczególnie kobiece. Dlaczego? Rysy twarzy i kości grają wielką rolę. Edytowane przez WDM Czas edycji: 2013-03-13 o 02:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale coś w tym jest bo sama mam słabość do brunetów ale tych z ciemną karnacją. Nie podobają mi się blondyni. Choć są wyjątki w postaci wysokich, umięśnionych i też raczej opalonych. Taki typ australijski ![]() Edytowane przez Scarlet_fever Czas edycji: 2013-03-13 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
A ja za takimi latynoskimi typami nie przepadam
![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Nie wiem na czym polega ten fenomen bo mi sie osobiscie tacy nie podobaja. Wolalabym wysokiego blondyna <3. Ale tak jak mowisz znam wiele dzieczyn, ktorym sie tacy podobaja...And I don't know why!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dla mnie bruneci są bardziej męscy, na blondynów w ogóle nie zwracam uwagi jako na facetów, bo są dla mnie dość... nijacy? Mówiąc szczerze, tylko raz w życiu się zauroczyłam w blondynie o typowo nordyckiej urodzie, poza tym zawsze wzdychałam do brunetów, od przedszkola
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
ja lubię blondynów, niektórzy są bardzo przystojni
![]() ale ogólnie kolor włosów nie jest moim zdaniem szczególnie istotny. może być blondyn, brunet, szatyn- byle te włosy były krótkie ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2013-03-13 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Zawsze miałam słabość do blondynów ale nie takich bladych jak papier, a mężem moim został mega brunet z mocnym zarostem i ciemną karnacją
![]() Nigdy natomiast nie poleciałabym na tunezyjczyka czy innego "beżowego" (przepraszam za okreslenie niepoprawne politycznie) brr, aż sie wzdrygam ![]() Hiszpan co innego, Włoch juz mniej. Wszytsko to mity, stereotypy o ognistości hiszpana i delikatności lub nijakości np. norwega. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Ja bardzo nie lubię i nie podobają mi się WCALE tacy faceci. Wolę ciemnowłosych, ale na tym ciemność się kończy. Może być nawet blady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kwestia gustu: mi zawsze podobali się mężczyźni o dwóch skrajnych typach urody: brunet, ale z zielonymi oczami (mój mąż to taki typ), ale też bardzo podobają mi się blondyni z typie skandynawskim lub Szkoci z typie rudzielce.
Odrzuca mnie uroda Arabów czy Murzynów jako potencjalnych facetów- nie podobają mi się zupełnie. "Coś" w sobie mają też niektórzy Azjaci. Nie przepadam za facetami w typie: "oj, samiec ci ja, samiec, testosteron bucha". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Przecież to taki sam banał jak "mężczyźni wolą blondynki"...
![]() Taki kontrast - blond włoski pasują aniołeczkowi, nadają twarzy delikatnego wyrazu, są słit i niewinne ![]() Ok, sama się przyznaję, na powiedzmy - 5 facetów jakich uznaję za atrakcyjnych raptem jeden jest blondynem. I owszem, przystojny... ale nie kojarzy mi się z takim galopującym męstwem, raczej taki bawidamek z którym fajnie się pośmiać i rozerwać (ale mówię tu tylko o wyglądzie i wyobrażeniach). Tylko co z tego? Przecież to tylko pozory i stereotypy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
nie przywiązuję jakiejś istotnej wagi do wyglądu, tzn. nie jest to na zasadzie ''brunet-koniecznie!'', ''blondyn-niech spada na drzewo", podobali mi się zarówno bruneci, szatyni jak i blondyni
![]() ![]() A sama jestem jasną blondynką, więc chyba działa tu zasada ''przeciwieństwa się przyciągają" ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W wieku licealnym miałam właśnie taki typ. Teraz od takich ciemnookich brunetów mnie odrzuca. Wolę szatynów/blondynów.
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2013-03-13 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja cale zycie szaleje za blondynami, wiec akurat nie mowie z wlasnego doswiadczenia, ale z perspektywy tego co zawsze kobiety naookolo mowia zachwycone, ze: "meski brunet", "seksowny brunet", pociaga ich mocny zarost, itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
...yyy..ja wcale takich nie lubię, wręcz mnie odpychaja tacy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.