Golenie miejsc intymnych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 19:22   #1
Melisandre7
Przyczajenie

Golenie miejsc intymnych

Witam,
Jest jeden problem, z którym nie do końca wiem, jak sobie poradzić. Mój partner wymaga ode mnie, bym się goliła. Nie mówię, że nie robię tego zupełnie, bo zasady higieny są dla mnie bardzo ważne. Jednak on chciałby, bym robiła to częściej (widzimy się w weekendy, wtedy najczęściej się golę), samemu nie goląc się wcale. Niestety golenie całościowe u mnie nie zdaje egzaminu, bo na wzgórku od razu robią się ranki i nie jestem w stanie normalnie chodzić przez kolejne kilka dni... Golę tylko wargi sromowe i troszeczkę wzgórka, zaraz koło brzucha. Nie należę też do bardzo zarośniętych kobiet. Jednak on wymaga więcej i powiedział, że jeśli będę kazała mu się przystrzyc (nie golić!) to jego wymagania wobec mnie też wzrosną. Już zdążyliśmy się o to pokłócić, ale do niczego nie doszliśmy. Jak poradzić sobie z problemem? Piszcie Pozdrawiam
Melisandre7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 19:25   #2
AlaZala
Zadomowienie

Dot.: Golenie miejsc intymnych

Cytat:
Napisane przez Melisandre7 Pokaż wiadomość
Witam,
Jest jeden problem, z którym nie do końca wiem, jak sobie poradzić. Mój partner wymaga ode mnie, bym się goliła. Nie mówię, że nie robię tego zupełnie, bo zasady higieny są dla mnie bardzo ważne. Jednak on chciałby, bym robiła to częściej (widzimy się w weekendy, wtedy najczęściej się golę), samemu nie goląc się wcale. Niestety golenie całościowe u mnie nie zdaje egzaminu, bo na wzgórku od razu robią się ranki i nie jestem w stanie normalnie chodzić przez kolejne kilka dni... Golę tylko wargi sromowe i troszeczkę wzgórka, zaraz koło brzucha. Nie należę też do bardzo zarośniętych kobiet. Jednak on wymaga więcej i powiedział, że jeśli będę kazała mu się przystrzyc (nie golić!) to jego wymagania wobec mnie też wzrosną. Już zdążyliśmy się o to pokłócić, ale do niczego nie doszliśmy. Jak poradzić sobie z problemem? Piszcie Pozdrawiam
Z pogrubionego fragmentu wynika wprost, jak sobie poradzić z tym problemem - rozstać się z traktującym Cię przedmiotowo szantażystą!
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 19:32   #3
Melisandre7
Przyczajenie

Jestem zła... Czasami wiem, że się nie ogoliłam i w wiadomej sytuacji zaczynam robić miny. On już wtedy wie, o co chodzi. Chcę iść szybko do łazienki i pozbyć się nadmiaru owłosienia. A on jeszcze niby żartobliwie komentuje, że mam "bobra". Sam ma las, chociaż nie należy do "włochaczy'. Ostatnio podczas miłości francuskiej co kilka minut wyciągałam sobie włoski z buzi... Do niego i tak to nie trafia. A widział to.
Stary 2016-01-11, 19:33   #4
Laila_
Raczkowanie

Pomijając kwestię tego czy powinnaś robić to, bo ON tak chce - twój wybór, osobiście uważam, że zdanie partnera można rozważyć, ale nie bezwzględnie stosować nakazy, bo PAN tak chce - miałam ten sam problem, co ty - po goleniu niesamowite podrażnienia. Egzamin u mnie zdała maszynka elektryczna. Ale taka, co przycina włoski, nie wyrywa (broń boże depilator!). Kupiłam w Rossmannie i jak dla mnie ok Żadnych zacięć, bólu, podrażnienia minimalne.
Laila_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 19:37   #5
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Jestem zła... Czasami wiem, że się nie ogoliłam i w wiadomej sytuacji zaczynam robić miny. On już wtedy wie, o co chodzi. Chcę iść szybko do łazienki i pozbyć się nadmiaru owłosienia. A on jeszcze niby żartobliwie komentuje, że mam "bobra". Sam ma las, chociaż nie należy do "włochaczy'. Ostatnio podczas miłości francuskiej co kilka minut wyciągałam sobie włoski z buzi... Do niego i tak to nie trafia. A widział to.
Myśle ze problemem nie jest twój 'bober', tylko to, ze... twój facet to zwykły burak.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 20:03   #6
Melisandre7
Przyczajenie

Czy wpływ na jego upodobania mogą mieć poprzednie partnerki? Z tego, co wiem, wszystkie się goliły. Podobno jestem pierwszą, która goli się tylko częściowo.
Stary 2016-01-11, 20:10   #7
Devon_rose
Zakorzenienie

Poproś o zasponsorowanie depilacji laserowej jak tak mu przeszkadza.

P.S. To po co go zaspokajasz oralnie?

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 20:12   #8
Melisandre7
Przyczajenie

Odpowiedź chyba oczywista, oboje to bardzo lubimy. Tylko ta ostatnia sytuacja... No nic miłego. Dziwne, że w ogóle nie czuł się skrępowany...
Stary 2016-01-11, 20:14   #9
Devon_rose
Zakorzenienie

Jak tak się leni to niech się wyczesuje wcześniej.:-D

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 20:51   #10
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Ostatnio podczas miłości francuskiej co kilka minut wyciągałam sobie włoski z buzi... Do niego i tak to nie trafia. A widział to.

Cytat:
Odpowiedź chyba oczywista, oboje to bardzo lubimy.
To lubisz, czy nie lubisz wyciagac wlosow z buzi, bo juz sama sobie przeczysz

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 21:40   #11
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Cytat:
Czy wpływ na jego upodobania mogą mieć poprzednie partnerki? Z tego, co wiem, wszystkie się goliły. Podobno jestem pierwszą, która goli się tylko częściowo.
Pomijając wszystko, po co raczy Cię takimi informacjami?
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 21:49   #12
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Odpowiedź chyba oczywista, oboje to bardzo lubimy. Tylko ta ostatnia sytuacja... No nic miłego. Dziwne, że w ogóle nie czuł się skrępowany...
Jak on wymaga golenia na zero, to Ty masz równe prawo do wymagania tego samego. A on Cię szantażuje i jeszcze zrobił z Ciebie jakąś kukielke, która tańczy jak on zagra. Nieogolona na zero, ma do czegos dojść i od razu lecisz do łazienki, żeby tylko biedny panicz nie został urażony włoskiem... Nie chciałabym być w związku z takim burakiem.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 21:53   #13
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Witam,
Jest jeden problem, z którym nie do końca wiem, jak sobie poradzić. Mój partner wymaga ode mnie, bym się goliła. Nie mówię, że nie robię tego zupełnie, bo zasady higieny są dla mnie bardzo ważne.
Golenie nie ma nic wspólnego z higieną. Włosy też mogą być czyste.
Cytat:
Jednak on chciałby, bym robiła to częściej (widzimy się w weekendy, wtedy najczęściej się golę), samemu nie goląc się wcale. Niestety golenie całościowe u mnie nie zdaje egzaminu, bo na wzgórku od razu robią się ranki i nie jestem w stanie normalnie chodzić przez kolejne kilka dni... Golę tylko wargi sromowe i troszeczkę wzgórka, zaraz koło brzucha. Nie należę też do bardzo zarośniętych kobiet. Jednak on wymaga więcej i powiedział, że jeśli będę kazała mu się przystrzyc (nie golić!) to jego wymagania wobec mnie też wzrosną. Już zdążyliśmy się o to pokłócić, ale do niczego nie doszliśmy. Jak poradzić sobie z problemem? Piszcie Pozdrawiam
Chyba już wiesz jak sobie poradzić. Zostawić kolesia, niech się umawia z ogolonymi. Co to w ogóle za ultimatum z jego strony? Pan burak postanowił, że obowiązują cię inne standardy niż jego, zabawne
Cytat:
A jaka jest twoja reakcja na to? Komentujesz jakoś?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 21:54   #14
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

ale wesoły troll
Stary 2016-01-11, 22:04   #15
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
ale wesoły troll
Troll czy też nie takie rzeczy się zdarzają. Zwłaszcza młode dziewczyny sądzą, że powinny być idealne i że facet ma prawo tego od nich wymagać.
Otóż nie ma, jeśli masz ranki i podrażnienia to mu powiedz, że ze względu na duży dyskomfort i braku takich działań z jego strony nie będziesz tego robić. Możesz dodać, że jest hipokrytą. Zobacz jak zareaguje, jak Cię rzuci to się ciesz. Znajdziesz kogoś normalnego.
Ja mniej więcej raz na tydzień gole wszystko na zero, mojemu facetowi to nie przeszkadza, ale ja też jakoś wybitnie nie przepadam za zabawą językiem w tych okolicach. Sam też goli się jak ma czas/ochotę. Grunt to się dogadać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 02:29   #16
solll01
Raczkowanie

Pewnie troll, ale tak czy siak -facet z opisu to burak, nie wygląda to na miłość ;-)

Wysłane z tapatalk
solll01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 08:27   #17
quench
Are you talking to me?!

Może troll ale słyszałam o takich akcjach. Znajoma mojego męża z pracy dostała od swojego TŻ-a w prezencie... maszynkę do golenia, bo "on lubi gładkie". Szczyt subtelności, nieprawdaż.
Jeśli chodzi zaś o problem autorki, to fatalne jest wymaganie od autorki całkowitej depilacji, podczas gdy partner sam ma krzaczory w kroku. Niech sam pozbędzie się owłosienia.
Stary 2016-01-12, 11:23   #18
izoolka
Raczkowanie

Też jestem zdania że facet to skończony burak Rozumiem, że każdy ma jakieś upodobania ale chyba można pójść na jakiś kompromis ? Szczególnie że u niego powiewa lasem z krocza. Poważnie zastanowiłabym się nad tą relacją.
izoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 17:04   #19
Bananalama
jestę wieszczę

nie musisz być chodzącym ideałem. Nie musisz się golić, jeżeli tego nie potrzebujesz, nie chcesz, albo powoduje to u Ciebie podrażnienia. Nie zmuszaj się, nikt nie ma prawa tego wymagać od Ciebie.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości