|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Możliwość ciąży
Witam serdecznie, jestem tutaj nowa i pragnę wszystkich powitać. Na początku zaznaczam, że jeśli pomyliłam dział to proszę o przeniesienie tematu.
Mam pytanie do kobiet, które przeszły już ciążę lub wiedzą coś więcęj na ten temat. Otuż w nocy z 1 na 2 stycznia odbyliśmy z moim tż "pełny" stosunek bez zabezpieczenia. Był to mój 11/12 dzień cyklu. Cykle mam 30 dniowe dość regularne. Od kilku dni czuje się senna, mam zaparcia, dużo piję, mam zawroty głowy i ogólnie jestem osłabiona. I tu moje pytanie: jaka jest szansa na to, że mogłam zajść w ciążę? P.S. dziś zmierzyłam temperaturę i mam 37,3 stopnie C. Edytowane przez kmv070989 Czas edycji: 2013-01-09 o 18:54 Powód: przypomnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Możliwość ciąży
szansa zawsze jest ! najlepiej zrobi test ale nie nakręcaj się tak ja starałam sie o dziecko 3 lata i wiem jak to jest cierpliwosci. Zrob test jak wyjdzie chociaz cien kreseczki do gina !! ja dzisiaj zrobilam dwa testy jeden pozytywny i negatywny i poszlam jednak do ginekologa z obawy o torbiela (ktory pono podnosi poziom Hcg) : a tu :
malutkie dzieciątko z bijącym serduszkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
na test jest zdecydowanie za szybko
![]() teoretycznie jeśli Twoje cykle są 30 dniowe owulacja występuje ok 14 dni wstecz czyli ok 16,17 dc zważając na fakt że plemniki w sprzyjających okolicznościa są wstanie przetrwac od 3 do nawet 7 dni jest to możliwe ![]() choc z doświadczenia wiem że nie jest to niestety takie łatwe ![]() ja osobiście radzę poczekac do terminu spodziewanej @ i zrobic test uwierz mi wiem że czekanie jest trudne ale w tym wypadku chyba nie ma innego lepszego wyjścia ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko u nas 30.12 i to 9 dzień cyklu był ![]() Poczekaj do dnia spodziewanej @ i jeśli nie będzie, to zrób test, a wszystko będzie jasne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o dzidziusia to nie planujemy i nie staramy sie o dziecko, dzis zrobilam test wyszedł negatywny, ale zobaczymy czy bedzie @, jesli nie to zrobie kolejny, bo wiem ze dni plodne nie wystepuja regularnie. A jakbym była w ciąży to bym nie płakala wrecz przeciwnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także na test zdecydowanie za szybko
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Testy sikane są beznadziejne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
One też nie są na 100% przecież. No i trzeba pamiętać, żeby robić z samego rana. Itede, Itepe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No własnie teraz wiem że one nie dają 100% pewności rzekomo pokazują ciąże tygodniową a jednak nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Też czekam... mnie nagle skróciła się I faza cyklu- owulację miałam w 11 dniu
![]() ![]() ![]() Magia Świąt??? cóż. Ważnie że w każdym niezabezpieczonym ![]() Ja czekam... do poniedziałku ![]() A tak wogóle czy ja muszę koniecznie zrobić rano badanie HCG z krwi? Czy wyjdzie też jak zrobię później,,,,? NA logikę chyba ciąża ewentualnie utrzymuje poziom beta przez całą dobą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Witam.
Ja mam taką samą sytuację i czekam czy @ przyjdzie. W poniedziałek albo wtorek ma przyjść. Na dodatek w poniedziałek mój synuś kończy 1 rok życia i zobaczymy czy będzie kolejny maluszek.
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana ja miałam podobną sytuację tyle, że mój facet nie skończył we mnie. Zrobiłam testy i w obu druga kreska była tak blada, że praktycznie nie widoczna. Zrobiłam badanie krwi które potwierdziło 5 tydzień ciąży. W następnym tygodniu udaję sie na USG. Cieszysz się czy wręcz przeciwnie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki, jeszcze 2 dni wyczekam, ale już mnie normalnie dopada huśtawka nastrojów- taki mega PMS. Mój TŻ ucieszył się, że "być może". dziś 28 dzień- z zwykle mam 33 dniowe. Jeszcze 2 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny,
a robiłyście kiedyś test ciążowy, paskowy, który wygląda dokładnie tak samo jak ten owulacyjny? Jakoś nie chce mi się wierzyć w jego wiarygodność...który test najlepiej kupić? aktualnie jestem 6 dni po owulacji i podejmowaliśmy próby ![]() Edytowane przez didi610 Czas edycji: 2013-01-17 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tam u ciebie, przyszła @, robiłaś test??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
didi. tak ja robilam ten paskowy i one są identyczne jak te z zabudową plastikową tyle że są tansze z uwagi na brak tego plastikowego pudeleczka z okienkiem, ale tak samo wykrywaja poziom Bhcg w moczu. Chyba ze na opakowaniu pisze ze sa mniej czule ale nie sadze mysle ze wiekszosc jest 25 mlU/ml czyli standardowa. Jesli kupisz np. bobo czy jakikolwiek test taki w plastikowej zabudowie i ją rozbroisz zobaczysz dokladnie taki paseczek jak w testach owulacyjnych. czyli taki własnie taki nie wzbudzający zaufania ale tak samo skuteczny jak te inne. Jak juz ktoras pisala testy nigdy nie daja 100% pewnosci i nie wazne czy testy sa strumieniowe czy paskowe czy te "zwykle" niezaleznie od
mlU/ml moga sie mylic niestety ja tego doswiadczyłam. Barbaraja jak tam Twoj tesik poszedl dobrze ? trzymam kciuki zwlaszcza ze moja ciaza niestety nie udana ;( tydzien czasu sie nią cieszylam jestem taka mloda a i mnie spotkalo zostac mamą aniołka ;( ale nie poddaje się za rok bede tu znów tym razem jako MAMA !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie sprawdziłam na allegro i paskowe są nawet od 10mlU/ml ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.