Możliwość ciąży - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 18:53   #1
kmv070989
Przyczajenie

Możliwość ciąży

Witam serdecznie, jestem tutaj nowa i pragnę wszystkich powitać. Na początku zaznaczam, że jeśli pomyliłam dział to proszę o przeniesienie tematu.

Mam pytanie do kobiet, które przeszły już ciążę lub wiedzą coś więcęj na ten temat. Otuż w nocy z 1 na 2 stycznia odbyliśmy z moim tż "pełny" stosunek bez zabezpieczenia. Był to mój 11/12 dzień cyklu. Cykle mam 30 dniowe dość regularne. Od kilku dni czuje się senna, mam zaparcia, dużo piję, mam zawroty głowy i ogólnie jestem osłabiona. I tu moje pytanie: jaka jest szansa na to, że mogłam zajść w ciążę?

P.S. dziś zmierzyłam temperaturę i mam 37,3 stopnie C.

Edytowane przez kmv070989
Czas edycji: 2013-01-09 o 18:54 Powód: przypomnienie
kmv070989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 19:08   #2
rasta
Raczkowanie

Dot.: Możliwość ciąży

szansa zawsze jest ! najlepiej zrobi test ale nie nakręcaj się tak ja starałam sie o dziecko 3 lata i wiem jak to jest cierpliwosci. Zrob test jak wyjdzie chociaz cien kreseczki do gina !! ja dzisiaj zrobilam dwa testy jeden pozytywny i negatywny i poszlam jednak do ginekologa z obawy o torbiela (ktory pono podnosi poziom Hcg) : a tu :
malutkie dzieciątko z bijącym serduszkiem 9 tc
rasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 19:36   #3
agi_82
Wtajemniczenie

na test jest zdecydowanie za szybko
teoretycznie jeśli Twoje cykle są 30 dniowe owulacja występuje ok 14 dni wstecz czyli ok 16,17 dc zważając na fakt że plemniki w sprzyjających okolicznościa są wstanie przetrwac od 3 do nawet 7 dni jest to możliwe
choc z doświadczenia wiem że nie jest to niestety takie łatwe
ja osobiście radzę poczekac do terminu spodziewanej @ i zrobic test uwierz mi wiem że czekanie jest trudne ale w tym wypadku chyba nie ma innego lepszego wyjścia planowaliści dzidziusia jesli mozna zapytac??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:26   #4
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmv070989 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, jestem tutaj nowa i pragnę wszystkich powitać. Na początku zaznaczam, że jeśli pomyliłam dział to proszę o przeniesienie tematu.

Mam pytanie do kobiet, które przeszły już ciążę lub wiedzą coś więcęj na ten temat. Otuż w nocy z 1 na 2 stycznia odbyliśmy z moim tż "pełny" stosunek bez zabezpieczenia. Był to mój 11/12 dzień cyklu. Cykle mam 30 dniowe dość regularne. Od kilku dni czuje się senna, mam zaparcia, dużo piję, mam zawroty głowy i ogólnie jestem osłabiona. I tu moje pytanie: jaka jest szansa na to, że mogłam zajść w ciążę?

To jesteś w podobnej sytuacji, jak ja
Tylko u nas 30.12 i to 9 dzień cyklu był

Poczekaj do dnia spodziewanej @ i jeśli nie będzie, to zrób test, a wszystko będzie jasne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:02   #5
kmv070989
Przyczajenie

Jesli chodzi o dzidziusia to nie planujemy i nie staramy sie o dziecko, dzis zrobilam test wyszedł negatywny, ale zobaczymy czy bedzie @, jesli nie to zrobie kolejny, bo wiem ze dni plodne nie wystepuja regularnie. A jakbym była w ciąży to bym nie płakala wrecz przeciwnie Jedno co mnie dziwi nie mam śluzu owulacyjnego tak jak co miesiąc, tylko biały, gęsty wiec moze to jeszcze bylo za wczesnie na test jak kolezanka wyzej napisala. Zobaczymy co bedzie dalej.
Stary 2013-01-10, 11:55   #6
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o dzidziusia to nie planujemy i nie staramy sie o dziecko, dzis zrobilam test wyszedł negatywny, ale zobaczymy czy bedzie @, jesli nie to zrobie kolejny, bo wiem ze dni plodne nie wystepuja regularnie. A jakbym była w ciąży to bym nie płakala wrecz przeciwnie Jedno co mnie dziwi nie mam śluzu owulacyjnego tak jak co miesiąc, tylko biały, gęsty wiec moze to jeszcze bylo za wczesnie na test jak kolezanka wyzej napisala. Zobaczymy co bedzie dalej.
No jeśli jesteś przed terminem @, to test nie wyjdzie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-10, 12:23   #7
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
mamy 2 fazy cyklu I do owulacji a II od owulki do @ ta pierwsza jest zmienna w zależności od trwania cyklu miesiączkowego a II jest niezmienna i średnio trwa 14-16 dni
także na test zdecydowanie za szybko

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 15:05   #8
rasta
Raczkowanie

Testy sikane są beznadziejne Ja robiłam test będąc w 3 tygodniu ciąży i wyszedł negatywny. Wczoraj będąc już w 9 tygodniu ciąży zrobiłam test taki od 6 dnia za 5 zł i wyszedł pozytywny po poludniu dla pewnosci kupilam test za 20 zł bobo strumieniowy ten od 3 dnia zapldonienia i wyszedł negatywny !!! Pod wieczór poszłam do ginekologa na usg i pokazał mi dziecko 9 tygodniowe dziecko)
Stary 2013-01-10, 15:13   #9
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasta Pokaż wiadomość
Testy sikane są beznadziejne Ja robiłam test będąc w 3 tygodniu ciąży i wyszedł negatywny. Wczoraj będąc już w 9 tygodniu ciąży zrobiłam test taki od 6 dnia za 5 zł i wyszedł pozytywny po poludniu dla pewnosci kupilam test za 20 zł bobo strumieniowy ten od 3 dnia zapldonienia i wyszedł negatywny !!! Pod wieczór poszłam do ginekologa na usg i pokazał mi dziecko 9 tygodniowe dziecko)
Mi w poprzedniej ciąży wyszedł 3xpozytywny 5 dni po spodziewanej @.
One też nie są na 100% przecież. No i trzeba pamiętać, żeby robić z samego rana. Itede, Itepe

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-10, 16:40   #10
rasta
Raczkowanie

No własnie teraz wiem że one nie dają 100% pewności rzekomo pokazują ciąże tygodniową a jednak nie No ale dobrze że zajażyłam że jednak moge być w ciązy i zrobiłam drugi test co prawda po poltora miesiąca :| A pozatym dziwi mnie fakt że test czulszy nie wykryl dwu miesięcznej ciąży a tej od 6 dn. tak )
Stary 2013-01-10, 18:16   #11
Barbarja
Przyczajenie

Też czekam... mnie nagle skróciła się I faza cyklu- owulację miałam w 11 dniu a dzień wcześniej było ... czasem poprostu się przesuwa.
Magia Świąt??? cóż. Ważnie że w każdym niezabezpieczonym trzeba się liczyć z Dzieckiem.
Ja czekam... do poniedziałku potem idę na test.

A tak wogóle czy ja muszę koniecznie zrobić rano badanie HCG z krwi?
Czy wyjdzie też jak zrobię później,,,,? NA logikę chyba ciąża ewentualnie utrzymuje poziom beta przez całą dobą...
Barbarja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 18:19   #12
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Barbarja Pokaż wiadomość
Też czekam... mnie nagle skróciła się I faza cyklu- owulację miałam w 11 dniu a dzień wcześniej było ... czasem poprostu się przesuwa.
Magia Świąt??? cóż. Ważnie że w każdym niezabezpieczonym trzeba się liczyć z Dzieckiem.

Czy wyjdzie też jak zrobię później,,,,? NA logikę chyba ciąża ewentualnie utrzymuje poziom beta przez całą dobą...
badanie krwi można zrobic o każdej porze dnia

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-01-10, 18:47   #13
bacharybnik
Zadomowienie

Witam.
Ja mam taką samą sytuację i czekam czy @ przyjdzie.
W poniedziałek albo wtorek ma przyjść.
Na dodatek w poniedziałek mój synuś kończy 1 rok życia i zobaczymy czy będzie kolejny maluszek.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 20:00   #14
YSW
Raczkowanie

Cytat:

Kochana ja miałam podobną sytuację tyle, że mój facet nie skończył we mnie. Zrobiłam testy i w obu druga kreska była tak blada, że praktycznie nie widoczna. Zrobiłam badanie krwi które potwierdziło 5 tydzień ciąży. W następnym tygodniu udaję sie na USG. Cieszysz się czy wręcz przeciwnie??
YSW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 16:27   #15
rasta
Raczkowanie

Cytat:

Nie nie nie ! zrob rano koniecznie hormon jest przez cala dobe ale w porannym moczu jest go najwiecej a te testy nie sa tak czule jak nam sie wydaje . Jak juz pisalam rano 0 9 zrobilam test mniej czuły i wyszly 2 kreski o 12 zrobilam test wykrywajacy juz 3 dniowa ciaze i wyszedl negatywny więc lepiej robic rano tak jak zaleca producent choc czasami na ulotce widnieje napis ze po spodziewanej miesiaczce nie trzeba robic z porannego moczu a jak wyjdzie pozytyw dla pewnosci powtorzyc następnego dnia rano. Nie mam doświadczenia w tym zbyt dużego ale jesli chcesz uniknac stresu i chcesz miec klarowną sytuacje to zrób tak jak radze bo inaczej zgłupiejesz jak ja. Pozdrawiam
Stary 2013-01-13, 12:19   #16
kmv070989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez YSW Pokaż wiadomość
Kochana ja miałam podobną sytuację tyle, że mój facet nie skończył we mnie. Zrobiłam testy i w obu druga kreska była tak blada, że praktycznie nie widoczna. Zrobiłam badanie krwi które potwierdziło 5 tydzień ciąży. W następnym tygodniu udaję sie na USG. Cieszysz się czy wręcz przeciwnie??
Pewnie, że bym się cieszyła jakby sie okazało, że jestem w ciąży, ale wątpie, że tak będzie. Czekam teraz na @ zobaczymy czy nadejdzie. Śluzu owulacyjnego raczej nie miałam, bo ciężko było mi to określić gdyż był może pół dnia lekko przezroczysty i ciągnący ale z domieszką mlecznego.
Stary 2013-01-14, 08:59   #17
Barbarja
Przyczajenie

Cytat:
Nie nie nie ! zrob rano koniecznie hormon jest przez cala dobe ale w porannym moczu jest go najwiecej a te testy nie sa tak czule jak nam sie wydaje . Jak juz pisalam rano 0 9 zrobilam test mniej czuły i wyszly 2 kreski o 12 zrobilam test wykrywajacy juz 3 dniowa ciaze i wyszedl negatywny więc lepiej robic rano tak jak zaleca producent choc czasami na ulotce widnieje napis ze po spodziewanej miesiaczce nie trzeba robic z porannego moczu a jak wyjdzie pozytyw dla pewnosci powtorzyc następnego dnia rano. Nie mam doświadczenia w tym zbyt dużego ale jesli chcesz uniknac stresu i chcesz miec klarowną sytuacje to zrób tak jak radze bo inaczej zgłupiejesz jak ja. Pozdrawiam

dzięki,

jeszcze 2 dni wyczekam, ale już mnie normalnie dopada huśtawka nastrojów- taki mega PMS. Mój TŻ ucieszył się, że "być może". dziś 28 dzień- z zwykle mam 33 dniowe. Jeszcze 2 dni.
Barbarja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 07:14   #18
didi610
Raczkowanie

Talking Dot.: Możliwość ciąży

Hej dziewczyny,
a robiłyście kiedyś test ciążowy, paskowy, który wygląda dokładnie tak samo jak ten owulacyjny? Jakoś nie chce mi się wierzyć w jego wiarygodność...który test najlepiej kupić? aktualnie jestem 6 dni po owulacji i podejmowaliśmy próby nie wiem czy jestem już przewrażliwiona, czy za dużo się nasłuchałam od koleżanki w ciąży, ale dziwnie się czuję, czuję jakieś bulgotanie na dole brzucha, spodziewana @ za 7 dni dopiero...

Edytowane przez didi610
Czas edycji: 2013-01-17 o 07:17
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:43   #19
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
dzięki,

jeszcze 2 dni wyczekam, ale już mnie normalnie dopada huśtawka nastrojów- taki mega PMS. Mój TŻ ucieszył się, że "być może". dziś 28 dzień- z zwykle mam 33 dniowe. Jeszcze 2 dni.
Hej.
Jak tam u ciebie, przyszła @, robiłaś test??

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-21, 18:02   #20
rasta
Raczkowanie

didi. tak ja robilam ten paskowy i one są identyczne jak te z zabudową plastikową tyle że są tansze z uwagi na brak tego plastikowego pudeleczka z okienkiem, ale tak samo wykrywaja poziom Bhcg w moczu. Chyba ze na opakowaniu pisze ze sa mniej czule ale nie sadze mysle ze wiekszosc jest 25 mlU/ml czyli standardowa. Jesli kupisz np. bobo czy jakikolwiek test taki w plastikowej zabudowie i ją rozbroisz zobaczysz dokladnie taki paseczek jak w testach owulacyjnych. czyli taki własnie taki nie wzbudzający zaufania ale tak samo skuteczny jak te inne. Jak juz ktoras pisala testy nigdy nie daja 100% pewnosci i nie wazne czy testy sa strumieniowe czy paskowe czy te "zwykle" niezaleznie od
mlU/ml moga sie mylic niestety ja tego doswiadczyłam. Barbaraja jak tam Twoj tesik poszedl dobrze ? trzymam kciuki zwlaszcza ze moja ciaza niestety nie udana ;( tydzien czasu sie nią cieszylam jestem taka mloda a i mnie spotkalo zostac mamą aniołka ;( ale nie poddaje się za rok bede tu znów tym razem jako MAMA !!
Stary 2013-01-22, 06:49   #21
didi610
Raczkowanie

Cytat:
didi. tak ja robilam ten paskowy i one są identyczne jak te z zabudową plastikową tyle że są tansze z uwagi na brak tego plastikowego pudeleczka z okienkiem, ale tak samo wykrywaja poziom Bhcg w moczu. Chyba ze na opakowaniu pisze ze sa mniej czule ale nie sadze mysle ze wiekszosc jest 25 mlU/ml czyli standardowa. Jesli kupisz np. bobo czy jakikolwiek test taki w plastikowej zabudowie i ją rozbroisz zobaczysz dokladnie taki paseczek jak w testach owulacyjnych. czyli taki własnie taki nie wzbudzający zaufania ale tak samo skuteczny jak te inne. Jak juz ktoras pisala testy nigdy nie daja 100% pewnosci i nie wazne czy testy sa strumieniowe czy paskowe czy te "zwykle" niezaleznie od
mlU/ml moga sie mylic niestety ja tego doswiadczyłam. Barbaraja jak tam Twoj tesik poszedl dobrze ? trzymam kciuki zwlaszcza ze moja ciaza niestety nie udana ;( tydzien czasu sie nią cieszylam jestem taka mloda a i mnie spotkalo zostac mamą aniołka ;( ale nie poddaje się za rok bede tu znów tym razem jako MAMA !!
hejka,
właśnie sprawdziłam na allegro i paskowe są nawet od 10mlU/ml dzisiaj zapytam w mojej aptece ale do czwartku chyba mnie rozniesie :P
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości