|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Możliwość ciąży
Witam serdecznie, jestem tutaj nowa i pragnę wszystkich powitać. Na początku zaznaczam, że jeśli pomyliłam dział to proszę o przeniesienie tematu.
Mam pytanie do kobiet, które przeszły już ciążę lub wiedzą coś więcęj na ten temat. Otuż w nocy z 1 na 2 stycznia odbyliśmy z moim tż "pełny" stosunek bez zabezpieczenia. Był to mój 11/12 dzień cyklu. Cykle mam 30 dniowe dość regularne. Od kilku dni czuje się senna, mam zaparcia, dużo piję, mam zawroty głowy i ogólnie jestem osłabiona. I tu moje pytanie: jaka jest szansa na to, że mogłam zajść w ciążę? P.S. dziś zmierzyłam temperaturę i mam 37,3 stopnie C. Edytowane przez kmv070989 Czas edycji: 2013-01-09 o 18:54 Powód: przypomnienie |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Możliwość ciąży
szansa zawsze jest ! najlepiej zrobi test ale nie nakręcaj się tak ja starałam sie o dziecko 3 lata i wiem jak to jest cierpliwosci. Zrob test jak wyjdzie chociaz cien kreseczki do gina !! ja dzisiaj zrobilam dwa testy jeden pozytywny i negatywny i poszlam jednak do ginekologa z obawy o torbiela (ktory pono podnosi poziom Hcg) : a tu :
malutkie dzieciątko z bijącym serduszkiem 9 tc
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
na test jest zdecydowanie za szybko
teoretycznie jeśli Twoje cykle są 30 dniowe owulacja występuje ok 14 dni wstecz czyli ok 16,17 dc zważając na fakt że plemniki w sprzyjających okolicznościa są wstanie przetrwac od 3 do nawet 7 dni jest to możliwe choc z doświadczenia wiem że nie jest to niestety takie łatwe ![]() ja osobiście radzę poczekac do terminu spodziewanej @ i zrobic test uwierz mi wiem że czekanie jest trudne ale w tym wypadku chyba nie ma innego lepszego wyjścia
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko u nas 30.12 i to 9 dzień cyklu był ![]() Poczekaj do dnia spodziewanej @ i jeśli nie będzie, to zrób test, a wszystko będzie jasne.
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o dzidziusia to nie planujemy i nie staramy sie o dziecko, dzis zrobilam test wyszedł negatywny, ale zobaczymy czy bedzie @, jesli nie to zrobie kolejny, bo wiem ze dni plodne nie wystepuja regularnie. A jakbym była w ciąży to bym nie płakala wrecz przeciwnie
Jedno co mnie dziwi nie mam śluzu owulacyjnego tak jak co miesiąc, tylko biały, gęsty wiec moze to jeszcze bylo za wczesnie na test jak kolezanka wyzej napisala. Zobaczymy co bedzie dalej.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także na test zdecydowanie za szybko
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Testy sikane są beznadziejne
Ja robiłam test będąc w 3 tygodniu ciąży i wyszedł negatywny. Wczoraj będąc już w 9 tygodniu ciąży zrobiłam test taki od 6 dnia za 5 zł i wyszedł pozytywny po poludniu dla pewnosci kupilam test za 20 zł bobo strumieniowy ten od 3 dnia zapldonienia i wyszedł negatywny !!! Pod wieczór poszłam do ginekologa na usg i pokazał mi dziecko 9 tygodniowe dziecko )
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One też nie są na 100% przecież. No i trzeba pamiętać, żeby robić z samego rana. Itede, Itepe
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
No własnie teraz wiem że one nie dają 100% pewności rzekomo pokazują ciąże tygodniową a jednak nie
No ale dobrze że zajażyłam że jednak moge być w ciązy i zrobiłam drugi test co prawda po poltora miesiąca :| A pozatym dziwi mnie fakt że test czulszy nie wykryl dwu miesięcznej ciąży a tej od 6 dn. tak )
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Też czekam... mnie nagle skróciła się I faza cyklu- owulację miałam w 11 dniu
Magia Świąt??? cóż. Ważnie że w każdym niezabezpieczonym Ja czekam... do poniedziałku potem idę na test. A tak wogóle czy ja muszę koniecznie zrobić rano badanie HCG z krwi? Czy wyjdzie też jak zrobię później,,,,? NA logikę chyba ciąża ewentualnie utrzymuje poziom beta przez całą dobą... |
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Ja mam taką samą sytuację i czekam czy @ przyjdzie. W poniedziałek albo wtorek ma przyjść. Na dodatek w poniedziałek mój synuś kończy 1 rok życia i zobaczymy czy będzie kolejny maluszek.
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana ja miałam podobną sytuację tyle, że mój facet nie skończył we mnie. Zrobiłam testy i w obu druga kreska była tak blada, że praktycznie nie widoczna. Zrobiłam badanie krwi które potwierdziło 5 tydzień ciąży. W następnym tygodniu udaję sie na USG. Cieszysz się czy wręcz przeciwnie?? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki, jeszcze 2 dni wyczekam, ale już mnie normalnie dopada huśtawka nastrojów- taki mega PMS. Mój TŻ ucieszył się, że "być może". dziś 28 dzień- z zwykle mam 33 dniowe. Jeszcze 2 dni. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
a robiłyście kiedyś test ciążowy, paskowy, który wygląda dokładnie tak samo jak ten owulacyjny? Jakoś nie chce mi się wierzyć w jego wiarygodność...który test najlepiej kupić? aktualnie jestem 6 dni po owulacji i podejmowaliśmy próby nie wiem czy jestem już przewrażliwiona, czy za dużo się nasłuchałam od koleżanki w ciąży, ale dziwnie się czuję, czuję jakieś bulgotanie na dole brzucha, spodziewana @ za 7 dni dopiero...
Edytowane przez didi610 Czas edycji: 2013-01-17 o 07:17 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tam u ciebie, przyszła @, robiłaś test??
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
didi. tak ja robilam ten paskowy i one są identyczne jak te z zabudową plastikową tyle że są tansze z uwagi na brak tego plastikowego pudeleczka z okienkiem, ale tak samo wykrywaja poziom Bhcg w moczu. Chyba ze na opakowaniu pisze ze sa mniej czule ale nie sadze mysle ze wiekszosc jest 25 mlU/ml czyli standardowa. Jesli kupisz np. bobo czy jakikolwiek test taki w plastikowej zabudowie i ją rozbroisz zobaczysz dokladnie taki paseczek jak w testach owulacyjnych. czyli taki własnie taki nie wzbudzający zaufania ale tak samo skuteczny jak te inne. Jak juz ktoras pisala testy nigdy nie daja 100% pewnosci i nie wazne czy testy sa strumieniowe czy paskowe czy te "zwykle" niezaleznie od
mlU/ml moga sie mylic niestety ja tego doswiadczyłam. Barbaraja jak tam Twoj tesik poszedl dobrze ? trzymam kciuki zwlaszcza ze moja ciaza niestety nie udana ;( tydzien czasu sie nią cieszylam jestem taka mloda a i mnie spotkalo zostac mamą aniołka ;( ale nie poddaje się za rok bede tu znów tym razem jako MAMA !! |
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie sprawdziłam na allegro i paskowe są nawet od 10mlU/ml dzisiaj zapytam w mojej aptece ale do czwartku chyba mnie rozniesie :P
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

9 tc 
- 09.06.2006

No ale dobrze że zajażyłam że jednak moge być w ciązy i zrobiłam drugi test co prawda po poltora miesiąca :| A pozatym dziwi mnie fakt że test czulszy nie wykryl dwu miesięcznej ciąży a tej od 6 dn. tak