|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
W listopadzie wymienię: próbki BB kremów, azjatyckiej pielęgnacji, cienie Yves Rocher
Witam,
chętnie wymienię: Próbki BB kremów i azjatyckiej pielęgnacji, oczywiście nowe, nieużywane. W zamian chętnie przyjmę próbki BB kremu BRTC Blemish Recover Balm do skóry tłustej oraz próbki azjatyckiej ultrawysokiej ochrony UV. Na zdjęciach nie znalazła się jeszcze saszetka Missha Signature BB Cream, odcień #13 (najjaśniejszy). Cienie pyłkowe Yves Rocher, kolory miedziany, brązowy i krystaliczny. Wszystkie są otwierane, używane trzy, cztery razy. Ubytek niezauważalny. Oraz jak zawsze, perfumy dokładka wymienione odlewki: Gap:White Amber #54 20/50ml☠ L'Artisan Parfameur: Cote d'Amour 10/50ml☠ Armani Prive: Oud Royal 5ml w plastikowym samplu☠ Armani Prive: Oud Royal 5/10ml☠ Caron: Parfum Sacre EDP 9/10ml☠ Chopard: Casmir ok 11/12ml☠ Parfum d"Empire: Cuir Ottoman 5ml☠ Serge Lutens: Five o'Clock au Gingembre 9,5/10ml☠ Hermes: Eau Clair Des Merveilles 11/12ml☠ Mona di Orio Les Nombres d'Or Ambre 10ml z ubytkiem testowym☠ Rochas: Femme EDP 12ml☠ Norma Kamali: Ceremony 8,5ml☠ Serge Lutens : Un Bois Vanille 5ml☠ L.T. Piver: Cuir de Russie 5ml☠ Pierre Balmain: Jolie Madame 10ml☠ Reminiscence: Ambre Reminiscence 9/19ml☠ L'Erbolario: Assenzio 10 ml z ubytkiem testowym☠ Fendi: Theorema Leggero 9,5/10ml☠ Diptyque: Opone 5ml☠ Etro: Paisley 5ml☠ IHP: Burning Leavs 5ml☠ Maitre Parfumeur et Gantier: Eau de Camelia Chinois, 6,5/10ml☠ Firmowe: Amourage: Interlude Woman 2ml bez trzech psików Annick Goutal: Encens Flamboyant ok. 1,5 ml (próbka bez atomizera) Alfred Dunhill: Dunhill EDT, 1,7 ml (próbka nowa, bez atomizera) biehl. parfumkunstwerke: al01 2ml z bez trzech psików biehl. parfumkunstwerke: pc01 2ml z bez trzech psików biehl. parfumkunstwerke: pc01 2ml z bez trzech psików biehl. parfumkunstwerke: mb01 2ml z bez trzech psików Rance 1795: Jasmin du Malbar 1,6ml bez trzech psików Rance 1795: Pres de Toi 1,6ml bez dwóch psików Baldessanini: Del Mar EDT 2ml (próbka bez atomizera), testowana, ubytek niezauważalny Comme des Garcons: 2EDP, 1,5ml, nowa☠ Cindy Crawford: Summer Day EDT 1,5ml (próbka bez atomizera), testowana, ubytek niezauważalny Cartier: Delices de Carter: EDT 1,7ml, nowa Escada: Ocean Lounge EDT, 2ml (próbka bez atomizera), testowana, ubytek niezauważalny Historiae: Hameau de la Reine 2ml, ubytek niezauważalny Historiae: Bouquet du Trianon 2ml, ubytek niezauważalny Historiae: Rose de France 2ml, ubytek niezauważalny Kenneth Cole: New York Woman EDP, 1,5 ml minus trzy psiki Keiko Mecheri: Iris d'Agent 2,5ml bez trzech psików Keiko Mecheri: Scarlet ok 2, 2ml Keiko Mecheri: Datura Blanche 2,5ml bez trzech psików Krizia: Teatro Alla Scalla EDO, 1,5ml pozostało ok 1ml (próbka bez atomizera) Lolita Lempicka: Lolita Lempicka EDP 1,2ml nowa Montale:Pretty Fruity (firmowa, 2ml ,bez atomizera, testowana, ubytek minimalny) Montale: Santal Wood (firmowa, 2ml ,bez atomizera, testowana, ubytek minimalny) M. Micallef: Style 1,6 ml bez czterech psików Nikos: Sculpture EDP 2,5ml, nowa Serge Lutens : Bas de soire EDP, 1ml nowa Tom Tailor: Speedlife Woman EDT, 1,2 ml, nowa próbki w samplach: Annick Goutal: Gardenia Passion ok 1ml Ajmal: Shadow for Him, 0,6ml Andy Tauer: Une Rose Vermeille ok 0,7 ml Annayake: Hanami EDT, 1ml Atelier Cologne- Trefle Pur ok 2,5ml Basil: Basil EDT ok 2ml Armani Prive: Ambre Soie ok 1ml Caron: Parfum Sacre EDT 2ml Comme des Garcons: Odeur 71 1,5ml Clive Christian: V for Woman ok 0,5ml Elie Saab: Le Parfum EDP, 0,8ml Diptyque: Baies 1 ml Estee Laude Privat Collection: White Moss Parfum 1,2ml Fendi: Fendi EDP, 0,2ml Frapin: Speakeasy ok 1,5m Gale Hayman: Delicious Chocolate EDP, 2ml Grossmith: Saffron Rose ok 1,5ml Grossmith: Golden Chypre ok 1,5ml Jeus Del Pozo: In Black EDT, 0,4ml Jose Eisenberg: Rouge& Noir EDT, 1,2ml Olfactive Studio: Autoportrait 2ml M.Micallef: Ylang in Gold ok 1ml Parfumerie Generale: Cuir Venenum 2ml Prada: Prada Intense 2 ml Thierry Mugler: Angel Sunessence EDT, 2ml Sephora: Monoi Vanilla 2ml Serge Lutens: Fourreau Noir2X 2ml Serge Lutens: Santal Majuscule 2ml Revlon: Ajee EDT, 2,2ml próbki lane, bez atomizerów: Calvin Klein: Euphoria EDT, 2ml Comme des Garcons: Rose ok 1,5ml Ungaro: Diva EDP, 2ml (próbka firmowa) Santa Maria Novellana: Eva 0,5ml Del Rae Parfums: Eau Illuminee ok 1ml (próbka firmowa) Pierre de Palmain: Ebene ok 0,7ml (próbka firmowa) w zamian szukam perfum (selektywnych i niszowych), próbek (i pełnowymiarowych opakowań) wspomnianych wyżej kosmetyków azjatyckich, kremów Triacneal i Cleanance K od Avene, Balsamów Ziaji z serii ZiajaMed i tego co w oko wpadnie.
Jedynie skóra rozlicza zapach... Edytowane przez Trzy_Ryby Czas edycji: 2013-02-05 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: W listopadzie wymienię: próbki BB kremów, azjatyckiej pielęgnacji, cienie Yves
Może coś u mnie za próbki perfum: świeżych, sexy na wieczór lub zdecydowanych do pracy
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: W listopadzie wymienię: próbki BB kremów, azjatyckiej pielęgnacji, cienie Yves
moze cos u mnie za probki bb kremow i Thierry Mugler: Angel Sunessence?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
BeataLuk - nie ta rozmiarówka
![]() Trzy_Ryby - dzięki za odpowiedź. Niestety nie znam się na perfumach, dlatego piszę ogólnikami. Nie lubię mdłych, duszących zapachów (Chanel No 5 to dla mnie tragedia), kwiatowych, "dziewczęcych", słodkich, pasujących do nastolatki. Szukam zapachu kojarzącego się z silną kobietą, trudno mi to określić, ponieważ z perfumami nie mam dużego doświadczenia - szukanie w perfumeriach zawsze kończyło się rezygnacją ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Coś za:
L'Erbolario: Myrrhae 5ml z ubytkiem testowym Nikos: Sculpture EDP 2,5ml, nowa Armani Prive: Ambre Soie ok 1ml Estee Laude Privat Collection: White Moss Parfum 1,2ml Fendi: Fendi EDP, 0,2ml M.Micallef: Ylang in Gold ok 1ml Oprócz tego co w wątku mam jeszcze trochę próbek, czy szukasz czegoś konkretnego?
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1353954833
coś u mnie za środkowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Coś za Angela EDP?
![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Jeżeli Ci odpowiada to zapraszam na priv ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Chopard: Casmir ok 11/12ml
Thierry Mugler: Angel EDP 6/10ml Jestem tez zainteresowana próbkę Missha ( masz może 21 i 23 ? ) Poza watkiem moge zrobić odlewkę : SKIN79, The Oriental, Gold BB Cream (Potrójny krem BB) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za próbki kremów BB i cienie YR?
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Rybko, znajdziesz cos za:
Amourage: Interlude Woman 2ml bez trzech psików Keiko Mecheri: Scarlet ok 2, 2ml Montale: Santal Wood (firmowa, 2ml ,bez atomizera, testowana, ubytek minimalny) M. Micallef: Style 1,6 ml bez czterech psików ??? ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
coś za cienie YR, próbki BB kremów: żółty i różowy Skin 79, Missha Signature?
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
hej, nie wiem czy aktualne i nie pamiętam czy przypadkiem już gdzieś nie pytałam Ciebie, dlatego może zacznę tak:
czy coś z mojego wątku w ogóle by cie interesowało? bo mi się u ciebie spooro probek podoba, więc długo by pisać ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Znajdę raczej aż zbyt dużo, ponieważ chciałabym spróbować:
Diptyque: Opone 5ml Keiko Mecheri: Datura Blanche 2,5ml Elie Saab: Le Parfum EDP, 0,8ml Serge Lutens : Bas de soire EDP, 1ml nowa Comme des Garcons: Odeur 71 1,5ml Caron: Parfum Sacre EDT 2ml Serge Lutens: Santal Majuscule 2ml Z tym, że te w większych pojemnościach chętnie przyjmę też w minimalnych pojemnościach, na próbę, jeśli byłaby taka możliwość, więc daj znać jak byłabyś skłonna się wymienić żeby "się zgadzało", ja VA mogę odpsikać 5ml a Scenta pozbedę się z radością ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Hej w ramach dokonywania wyboru poczytałam dokładniej o dostępności i nutach wybranych przeze mnie odlewek/próbek i w gruncie rzeczy większość skreśliłam ze względu na dostępność/cenę/wnikliwsze przeanalizowanie nut. Właściwie interesowałby mnie tak naprawdę tylko Serge Lutens: Santal Majuscule 2ml Chętnie oddam za niego Scenta i 1ml VA, o ile taka mała wymiana by ci odpowiadała. Przepraszam za takie zamieszanie, że najpierw chcę wszystko, a teraz niemal nic, ale głos zdrowego rozsądku podpowiedział mi, że nie warto poznawać zapachu, którego nie mogę zdobyć we flakonie ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- ok, może innym razem ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Witaj Rybko
![]() Jeżeli nadal miałabyś ochotę na wymianę ze mną, zapraszam serdecznie ![]() Chciałabym: L' Humaniste 1,5ml L`Air du Desert Marocain do 1ml Incense Rose - do ustalenia Caron: Parfum Sacre EDT 2ml Daj znać jak się na to zapatrujesz. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() Nic poza Potion nie wpadło Ci w oko? ![]() Odnośnie Incense Rose pytanie raczej powinno brzmieć: jaką ilością skłonna byłabyś się podzielić ![]() Pozaperfumeryjnie mogę zaproponować spod lady firmową próbkę Etude House Precious Mineral BB lub służę odlewką filtrów Phenome i John Masters Organics. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie ma pośpiechu, postaram się czymś jeszcze pokusić, do poniedziałku-wtorku coś protestuję z nowoprzybyłych i dam znać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- A czy nadal poszukujesz Annick Goutal Un Matin d'Orange i Kerosene Wood Haven ? Mignęło mi chyba kiedyś, że interesowałaś się nimi na wymiankowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Wood Haven mam ok. 1,2 ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Tak, chciałabym Incense Rose
![]() Czy zgodziłabyś się podesłać atomek na odlewkę Potion? U mnie niestety deficyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
W porządku, zakupię atomek. Jeżeli wszystko ustalone, to zapraszam na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A gdzie mogę znaleźć Twoją listę zapachów na wymianę?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.