|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co myślicie o moich wymiarach?+rady
Z góry mówię, że jestem NOWA i nie wiem gdzie wrzucić ten wątek, potrzebuję trochę czasu na aklimatyzaję i połapanie się co i jak, uznałam, że tutaj nie będzie za bardzo wyrwany z kontekstu ale nie mam nic przeciwko przeniesieniu w miejsce gdzie trafić powinien bo jestem pewna że takie istnieje
Hej! Kilka dni temu zabrałam się za odchudzanie, czyli dieta+ćwiczenia w moim wypadku, żadna wiara w cudowne kremy ani tabletki. Czytając różne fora zauważyłam, że bardzo ważna jest znajomość poszczególnych wymiarów więc postanowiłam się dzisiaj pomierzyć. Nie oczekuje komentarzy typu "jesteś gruba, hahaha" ani "po co się chcesz odchudzać, jest dobrze", moje ciało. Chodzi mi tylko o to, że nie wiem jakie powinny być prawidłowe proporcje i proszę o radę na której części ciała się początkowo najbardziej skupić, która najbardziej jakby hmmm...nie pasuje do reszty albo którą byłoby szczególnie fajnie poprawić oczko.gif osobiście uważam, że jedną z wazniejszych rzeczy w dobrym wyglądzie są dobre proporcje. Bardzo chętnie przyjmę też wszelkie porady dotyczące diety lub ćwiczeń, chociaż narazie opracowałam swój własny "plan" ale odchudzam się pierwszy raz więc może być w nim sporo błędów -wzrost: 170,5 cm -waga: 68 kg -łydka: 36,5 cm -udo: 60,5 cm -pupa: 102 cm -biodra: 95 cm -brzuch: 88 cm -talia: 74 cm -biust: 94 cm (miseczka duże B/małe C) -pod biustem: 80 cm -biceps: 31 cm -szyja: 36 cm -długość nóg: 88 cm -rozmiar ubrań: 38/40 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co myślicie o moich wymiarach?+rady
Nie wiem jakie 38 nosisz bo ja mam ten sam wzrost i wszystkie wymiary mniejsze i noszę 38 xd
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- a tak w ogóle to fajnie, że chcesz schudnąć bo faktycznie jeśli się źle czujesz ze sobą to jest co zmieniać. Wg mnie talia jest szeroka |
|
|
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak ty to pomierzyłaś? Talia 74 a brzuch "88" ten "brzuch" gdzie mierzyłaś? Tak samo pupa i biodra - to jest jeden i ten sam wymiar, pupa jest na wysokości stawów biodrowych zazwyczaj, czyli tam gdzie się mierzy "biodra"A 80 pod biustem to na wdechu pewnie, a mierzy się na max wydechu. Ale jeśli dobrze zmierzyłas to masz miseczkę D (75D) albo "małe" 75DD (bo obwód stanika zaniża się o 5cm od obwodu na wydechu) ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Co do proporcji... (na wagę w ogóle nie partz, tylko na to co widać w lustrze) to są całkiem ok , jak już to w biodrach i talii mogłabyś coś zrzucić (ale tego też nie jestem pewna, bo musiałabyć sobie zmierzyć grubośc tkanki tłuszcozwej, lub procentową zawartosć tej tkanki (są wagi które to potrafia). Może okaże się, że po prostu masz szerokie kosci ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Jak ćwiczysz, to dobierz też sobie dobry stanik sportowy w odpowiednim rozmiarze. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
wańka wstańka
|
Szczerze to nie jestem stanie tego 'zobacyć' jak wyglądają takie proporcje.
Pozatym jak już wcześniej zostało wspomniane dziwniesię dość pomierzyłaś. Fota byłaby lepsza.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie napisałaś też czy np. masz wcięcie w talii czy nie, bo jak nie masz to wiadomo, że w tym miejscu mało mieć nie będziesz.
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam niby dużą różnice talia -biodra, a wizualnie tego nie widać. Bo obwód bioder nabija mi bardzo do tyłu wypukły tyłek. z przodu oglądana mam wąskie chłopięce biodra i ledwo zaznaczoną talię mimo niby klasycznego wymiaru 60 / 90 Zdjęcie byłoby lepsze.
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje. To nie jest tak że uznasz że twój brzuch pasuje do łydek, ale do ud już nie, z kolei talia do nich jak najbardziej. Będziesz chciała schudnąć z brzucha i co? Schudniesz z łydek nieproporcjonalnie, z ud jeszcze inaczej itd. ![]() Twoje proporcje Twojego ciała nawet po osiągnięciu założonej wagi/wymiarów w dużej mierze będą zależeć od twojej budowy.
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm...szczerze mówiąc mierzyłam się pierwszy raz w życiu i może faktycznie coś namieszłam
![]() Może faktycznie po wymiarach ciężko cokolwiek powiedzieć, także spróbuję później wrzucić jakieś zdjęcie Co do tego biustu, no nie wiem, może ja jestem ułomna i nie umiem się zmierzyć ale gwarantuję, że nie mam dużych piersi i na pewno nie jest to D. Teraz mierzyłam jeszcze raz to pod biustem na max wydechu wyszło mi faktycznie 84 a biust 94. Także powrzucam potem zdjęcia to będzie może faktycznie łatwiej ocenić co jest "nie tak" i co poprawić. A stanika do ćwiczeń kupowała nie będę bo jeśli chodzi o ćwiczenia w domu to robię tylko pośladki i abs z Mel B a poza tym chodzę na basen codziennie przepłynąć jakieś 40-60 długości, zależy od dnia, tam stanik się na wiele nie przyda
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie uważam moich piersi za duże, a noszę 70F-G albo 65H przy luźniejszych obwodach.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biodra mierzysz w najszerszym miejscu , talię w najwęższym ( tam gdzie masz wcięcie ) , udo tuż pod pupa ( również w najszerszym miejscu ) a co do biustu to myślę ,że najodpowiedniejszym rozmiarem będzie 80B 80 , bo skoro pod biustem masz 84 odejmujesz te kilka cm ( staniki się rozciągają) i masz rozmiar 80 a na pewno nie możesz mieć D skoro różnica między wymiarem w biuście i pod biustem wynosi 10 cm ( musisz się naprawdę dobrze zmierzyć ,bo kilka cm i może wyjść zupełnie inny rozmiar ) jesli chodzi o zrzucenie cm to możesz popracować nad talia , pupą i udami jesli masz na brzuchu tłuszczyk to ćwiczenia ABS nie zdają się na nic ( one służą to wyrzeźbienia mięśni) polecam ćwiczenia cardio ( np z Mel ) basen to dobra opcja najpierw dodaj zdj , a potem będziemy oceniać
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Jak ty to pomierzyłaś?
Talia 74 a brzuch "88" ten "brzuch" gdzie mierzyłaś? Tak samo pupa i biodra - to jest jeden i ten sam wymiar, pupa jest na wysokości stawów biodrowych zazwyczaj, czyli tam gdzie się mierzy "biodra"
, jak już to w biodrach i talii mogłabyś coś zrzucić (ale tego też nie jestem pewna, bo musiałabyć sobie zmierzyć grubośc tkanki tłuszcozwej, lub procentową zawartosć tej tkanki (są wagi które to potrafia). Może okaże się, że po prostu masz szerokie kosci