![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
żółte odrosty ;p
a więc pofarbowałam wczoraj włosy farbą szwarzkopf natural& easy srebrzysty jasny blond . kolr wyszedł taki o jaki mi chodziło
![]() ![]() ps: wizyta u fryzjera odpada ;p nie na moje koszty ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: żółte odrosty ;p
Przeszukaj forum, ostatnio ktos tez pytal o zolte odrosty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
naczytałam sie duzo o tej farbie garnier 111 superjasny popielaty blond . mam ja w tej chwili przed oczyma bo juz wczesniej ja próbowałam . próbowałam nia kiedys pokryć odrosty ale wyszły ni to siwe podchodzace pod niebieski ;/ dlatego wole nie nakładac jej na same odrosty . myslałam zeby zrobic pasemka jakies zeby to jakos ukryc . co o tym sądzicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja dokładnie kilka dni temu zrobiłam tą farbą odrosty i pasemka miałam baleyage jasne pasemka z moim ciemnym blondem,teraz mam mix,jaśniutkie i odrost i reszta pasemek złotawo-żółtawe myje szamponem z joanny robie płukanka srebna ale jeszcze nie schodzi niby badziej popielate ale nadal złotawe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
no włąsnie i z tymi włosami to jest problem ;p najlepiej to miec swój naturalny kolor no ale ja juz sie uparłam na blond bo zawsze miałam ;p no a ponowne nałozenie tej samej farby na włosy cos pomoze czy tylko pogorszy? czy moze jakies pasemka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
hmm...pasemka są fajne,niby najbezpieczniej z pasemek do blondu przechodzić,ja miałam dość duzo i jak nałożyłam farbe na odrost i reszte pasemek to mam mix a teraz jak nałoże ponownie farbe co bedzie sama niewiem,te co sa jasne będa cierpiały jak to sie mówi dostaną w kośc a reszta oby sie rozjaśniła bardziej bo do zwariowania no nie...ale sie nie poddam też chce być blondyną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam aktualnie bardzo ciemne, farbowane włosy jednak po użyciu farby Garnier, która była jaśniejsza niż moje obecne zyskałam rudawe, brzydkie odrosty i jakąś żółtawą skórę głowy.
Jak wrócić do poprzedniego stanu? Tj. dobrze pokrytych odrostów i ciemnego koloru bez jakiegoś wybitnego ich zniszczenia? Zależy mi na kolorku takim jak np. Kim Kardashian i Selena Gomez. Co poradzić na skórę głowy? Jak pokryć dobrze włosy? Jaką farbą? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dot.: Żółtawa skóra głowy i rudawe odrosty po farbie.
nałóż na odrosty taką farbę, jaką nakładałaś wcześniej by uzyskać ten ciemny kolor. kładąc jaśniejszą farbę uzyskujesz tylko jaśniejsze odrosty, farba nie rozjaśni ciemnej farby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: Żółtawa skóra głowy i rudawe odrosty po farbie.
No właśnie nakładałam, ale te rude odrosty wciąż wyłażą! Spod farby!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
żółto siwe włosy
Dziewczyny, przekopałam całe forum i niestety nie wiem co będzie dobrym wyjściem w moim przypadku.
Z braku funduszy zafarbowałam mój blond 4cm odrost sklepowa farbą, garniere nutrise krem odcień 101. Jak się spodziewałam kolor nie wyszedł taki jak na pudełku, wyszedł żółto-rudy. Dobrym sposobem na ten wstrętny kolor jest płukanka niebieska albo fioletowa. LEcz tu pojawią się problem. Nie położyłam równomiernie farby i ostatnio robione odrosty wyszły siwo bure ![]() ![]() ![]() ![]() myje głowe przeciwłupiezowymi szamponami, żeby wypłykac te okropna szarość. jak po kilku myciach się nie da wypłukac tej siwizny, to myślicie, że dobrze byłoby zrobić sobie rumiankowa płukanke, albo położyc na to szamponetke mariona złocisty blond, a później, zeby ta cala zołć zniwelować zrobic lekka niebieska plukanke??? Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Magda ;)
|
Dot.: żółto siwe włosy
Cytat:
![]() przy tak duzym odroscie mozna sie bylo spodziewać,że nie wyjdzie zbyt pieknie. Kup inna farba i tym razem popros kogos,żeby nalozyl Ci na sam odrost a na ostatnie 5-10 min naloz farbke na calosc,żeby zrownac kolor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-odrosty żółte -pasek pod odrostami biały -dalej długość włosów ma taki kolor, że od czasu do czasu wymaga płukanki mam płukanke w piochtaninie, czyli fioletową. do takiego rudego odrostu powinnam kupić niebieską? i co zrobić z tym białym paskiem? Edytowane przez ivredevie Czas edycji: 2011-05-02 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Kup np. Stockholm L'oreala powinien dać rade i naloz na calosc na 10 minut. Zreszta jak chcesz dokladniej to wstaw zdjecia wlosow i koloru jaki chcesz uzyskac,bo inaczej to sie pomoc nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dodaje zdjecia
jezeli chodzi o kolor to chcialabym sie pozbyc tego widocznego popielu boje sie, ze kolejna farba znacznie pogorszy kondycje włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Magda ;)
|
Cytat:
chcesz sie pozbyc tego pasama pod odrostekm czxy zlikwidowac cieply odrost? Bo ja juz nic nie rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to w ogóle jest mozliwe?? ![]() odrost to jeszcze pól biedy, bo moge go atakować płukankami i jakoś to wygląda ale ten siwy pasek... a jeżeli chodzi o odcień to już wszystko wezme na klate, byleby było w miare wyjściowo ;p mój typ urody to lato Edytowane przez ivredevie Czas edycji: 2011-05-02 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
mam podobny problem - konce szybciej chwytaja farbe, mam je tez bardziej zniszczone i plukanka wychodzi na nich fioletowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się poddaję, nie będę nic kłądła, bo moje lokasy się na mnie pogniewają :P no może skuszę się na pranie ich w nizoralu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
mnie sie marzy szary odcien, wiec wiesz, jak juz na tych koncach mam fiolecik, to po prostu splukuje go kilka razy z rzędu, a reszty wlosow nie ruszam, i jakos to wyglada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
masz troche łatwiej
![]() zastanawiam się czy nie położyć na całość jakiejś słonecznej szamponetki hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
No więc tak, poszłam do fryzjera i chciałam żeby mi pomalowała na coś typu 'ombre'. Pomalowała i dół rozjaśniła. Wyszedł żółtyy, co mam zrobić zeby to zniknęło??
![]() Czy są jeszcze jakieś inne sposoby, żeby pozbyć się tego żółtego :c ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Dot.: żółte włosy ! ! pomocy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko musisz jej używać co mycie, jeden raz nie pomoże. Bynajmniej nie spodziewaj się, że od razu nastąpi spektakularna zmiana w kolorze. Trzeba czekać cierpliwie, choć wiem z doświadczenia, że jest to ciężkie. Ewentualnie, żeby nie niszczyć tak włosków może warto kupić szampon koloryzujący? Taki do paru zmyć. A po trzech/czterech tygodniach nałożyć farbę, żeby zakryć na dobre żółty kolor. Edytowane przez hope1989 Czas edycji: 2013-03-18 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli wyjdzie mi żółty kolor to używam fioletowej płukanki z Delii i też daje radę
![]() Moja niegdysiejsza fryzjerka dała mi kiedyś rade, ze takie płukanki należy stosować przed zastosowaniem odżywki - ale ja sama różnicy nie zauważyłam. Natomiast nie wiem czy stosowanie jej co mycie jest dobrym pomysłem. Kiedyś tak robiłam, a kiedy ją odstawiłam, bo zauważyłam lekko niebieskie pasma na głowie, to utrzymywały się jeszcze kilka myć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
W sytuacji kryzysowej- żółty kolor szampon Joanny stosuję po wstępnym myciu zwykłym szamponem i przed odżywką. Także rada mojej fryzjerki
![]() Cały czas nie można używać takich płukanek, bo mogą przesuszyć włosy. Awaryjnie używam co drugie mycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Pomóc może też fioletowy szampon ale na mnie jakoś takie szampony nie działały. Właściwie dawały efekt przeciwny do zamierzonego.
Może być szampon fioletowy Joanna Proffesional, może być droższy Biosilk silver... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
A może wypróbowałabyś szamponetki Palette Mroźny Blond 0? Ona jest fioletowa, więc powinna przygasić żółć.
Albo ta maseczka Mariona do blondu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rbowanych.html
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja polecam szampon Joanna, ten drogeryjny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch.html&next=1
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: żółte włosy ! ! pomocy
Cytat:
Wydaje mi się, że płukanki dają znacznie lepsze efekty, chociaż bez wątpienia trudniejsze w stosowaniu. Mają tyle pigmentu, że łatwo przesądzić, więc na początku trzeba uważać dopóki nie odkryje się jakie proporcje są dla nas dobre. Tapnięte z mojego HTC ONE V |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.