|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
¿ó³te odrosty ;p
a wiêc pofarbowa³am wczoraj w³osy farb± szwarzkopf natural& easy srebrzysty jasny blond . kolr wyszed³ taki o jaki mi chodzi³o
no ale z natury mam ciemny blond no to odrosty wysz³y ¿ó³to-pomarañczowe ;p no i co teraz? ;D czy jeszcze raz zafarbowaæ w³osy t± sam± farb± ? i czy pokryje te odrosty i czy kolor w³osów nie bedzie inny ? czy jakies pasemka zrobic innym blondem ? co o tym myslice ? z góry dzieki za pomoc ps: wizyta u fryzjera odpada ;p nie na moje koszty ;p |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
Dot.: ¿ó³te odrosty ;p
Przeszukaj forum, ostatnio ktos tez pytal o zolte odrosty.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
naczyta³am sie duzo o tej farbie garnier 111 superjasny popielaty blond . mam ja w tej chwili przed oczyma bo juz wczesniej ja próbowa³am . próbowa³am nia kiedys pokryæ odrosty ale wysz³y ni to siwe podchodzace pod niebieski ;/ dlatego wole nie nak³adac jej na same odrosty . mysla³am zeby zrobic pasemka jakies zeby to jakos ukryc . co o tym s±dzicie ?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 624
|
ja dok³adnie kilka dni temu zrobi³am t± farb± odrosty i pasemka mia³am baleyage jasne pasemka z moim ciemnym blondem,teraz mam mix,ja¶niutkie i odrost i reszta pasemek z³otawo-¿ó³tawe myje szamponem z joanny robie p³ukanka srebna ale jeszcze nie schodzi niby badziej popielate ale nadal z³otawe
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
no w³±snie i z tymi w³osami to jest problem ;p najlepiej to miec swój naturalny kolor no ale ja juz sie upar³am na blond bo zawsze mia³am ;p no a ponowne na³ozenie tej samej farby na w³osy cos pomoze czy tylko pogorszy? czy moze jakies pasemka ?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 624
|
hmm...pasemka s± fajne,niby najbezpieczniej z pasemek do blondu przechodziæ,ja mia³am do¶æ duzo i jak na³o¿y³am farbe na odrost i reszte pasemek to mam mix a teraz jak na³o¿e ponownie farbe co bedzie sama niewiem,te co sa jasne bêda cierpia³y jak to sie mówi dostan± w ko¶c a reszta oby sie rozja¶ni³a bardziej bo do zwariowania no nie...ale sie nie poddam te¿ chce byæ blondyn±
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Mam aktualnie bardzo ciemne, farbowane w³osy jednak po u¿yciu farby Garnier, która by³a ja¶niejsza ni¿ moje obecne zyska³am rudawe, brzydkie odrosty i jak±¶ ¿ó³taw± skórê g³owy.
Jak wróciæ do poprzedniego stanu? Tj. dobrze pokrytych odrostów i ciemnego koloru bez jakiego¶ wybitnego ich zniszczenia? Zale¿y mi na kolorku takim jak np. Kim Kardashian i Selena Gomez. Co poradziæ na skórê g³owy? Jak pokryæ dobrze w³osy? Jak± farb±? |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Dot.: ¯ó³tawa skóra g³owy i rudawe odrosty po farbie.
na³ó¿ na odrosty tak± farbê, jak± nak³ada³a¶ wcze¶niej by uzyskaæ ten ciemny kolor. k³ad±c ja¶niejsz± farbê uzyskujesz tylko ja¶niejsze odrosty, farba nie rozja¶ni ciemnej farby.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dot.: ¯ó³tawa skóra g³owy i rudawe odrosty po farbie.
No w³a¶nie nak³ada³am, ale te rude odrosty wci±¿ wy³a¿±! Spod farby!
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
¿ó³to siwe w³osy
Dziewczyny, przekopa³am ca³e forum i niestety nie wiem co bêdzie dobrym wyj¶ciem w moim przypadku.
Z braku funduszy zafarbowa³am mój blond 4cm odrost sklepowa farb±, garniere nutrise krem odcieñ 101. Jak siê spodziewa³am kolor nie wyszed³ taki jak na pude³ku, wyszed³ ¿ó³to-rudy. Dobrym sposobem na ten wstrêtny kolor jest p³ukanka niebieska albo fioletowa. LEcz tu pojawi± siê problem. Nie po³o¿y³am równomiernie farby i ostatnio robione odrosty wysz³y siwo bure i jak robie p³ukanke to s± buro buro bure ![]() ![]() ![]() myje g³owe przeciw³upiezowymi szamponami, ¿eby wyp³ykac te okropna szaro¶æ. jak po kilku myciach siê nie da wyp³ukac tej siwizny, to my¶licie, ¿e dobrze by³oby zrobiæ sobie rumiankowa p³ukanke, albo po³o¿yc na to szamponetke mariona z³ocisty blond, a pó¼niej, zeby ta cala zo³æ zniwelowaæ zrobic lekka niebieska plukanke??? Pomocy
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Magda ;)
Wiadomo¶ci: 8 211
|
Dot.: ¿ó³to siwe w³osy
Cytat:
![]() przy tak duzym odroscie mozna sie bylo spodziewaæ,¿e nie wyjdzie zbyt pieknie. Kup inna farba i tym razem popros kogos,¿eby nalozyl Ci na sam odrost a na ostatnie 5-10 min naloz farbke na calosc,¿eby zrownac kolor
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-odrosty ¿ó³te -pasek pod odrostami bia³y -dalej d³ugo¶æ w³osów ma taki kolor, ¿e od czasu do czasu wymaga p³ukanki mam p³ukanke w piochtaninie, czyli fioletow±. do takiego rudego odrostu powinnam kupiæ niebiesk±? i co zrobiæ z tym bia³ym paskiem? Edytowane przez ivredevie Czas edycji: 2011-05-02 o 11:18 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Kup np. Stockholm L'oreala powinien daæ rade i naloz na calosc na 10 minut. Zreszta jak chcesz dokladniej to wstaw zdjecia wlosow i koloru jaki chcesz uzyskac,bo inaczej to sie pomoc nie da. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dodaje zdjecia
jezeli chodzi o kolor to chcialabym sie pozbyc tego widocznego popielu boje sie, ze kolejna farba znacznie pogorszy kondycje w³osów
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
chcesz sie pozbyc tego pasama pod odrostekm czxy zlikwidowac cieply odrost? Bo ja juz nic nie rozumiem
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to w ogóle jest mozliwe?? ![]() odrost to jeszcze pól biedy, bo moge go atakowaæ p³ukankami i jako¶ to wygl±da ale ten siwy pasek... a je¿eli chodzi o odcieñ to ju¿ wszystko wezme na klate, byleby by³o w miare wyj¶ciowo ;p mój typ urody to lato Edytowane przez ivredevie Czas edycji: 2011-05-02 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
mam podobny problem - konce szybciej chwytaja farbe, mam je tez bardziej zniszczone i plukanka wychodzi na nich fioletowa
a reszta wlosow ok
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja siê poddajê, nie bêdê nic k³±d³a, bo moje lokasy siê na mnie pogniewaj± :P no mo¿e skuszê siê na pranie ich w nizoralu
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
mnie sie marzy szary odcien, wiec wiesz, jak juz na tych koncach mam fiolecik, to po prostu splukuje go kilka razy z rzêdu, a reszty wlosow nie ruszam, i jakos to wyglada
dzis wyprobuje szary balsam, tzn. sam balsam jest fioletowy, ale na wlosach staje sie szary
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
masz troche ³atwiej
u mnie wszystkie próby ogarniêcia koloru na czuprynie psuje ten paseczek :Pzastanawiam siê czy nie po³o¿yæ na ca³o¶æ jakiej¶ s³onecznej szamponetki hmmm |
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
No wiêc tak, posz³am do fryzjera i chcia³am ¿eby mi pomalowa³a na co¶ typu 'ombre'. Pomalowa³a i dó³ rozja¶ni³a. Wyszed³ ¿ó³tyy, co mam zrobiæ zeby to zniknê³o??
s³ysza³am, ¿e srebrna p³ukanka z Joanny pomaga. Kto¶ sprawdza³?Czy s± jeszcze jakie¶ inne sposoby, ¿eby pozbyæ siê tego ¿ó³tego :c ? |
|
|
|
|
#22 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Dot.: ¿ó³te w³osy ! ! pomocy
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 283
|
Cytat:
U¿ywam, gdy jestem w potrzebie pt "¿ó³ty odcieñ". Szampon delikatnie niweluje ten efekt.Tylko musisz jej u¿ywaæ co mycie, jeden raz nie pomo¿e. Bynajmniej nie spodziewaj siê, ¿e od razu nast±pi spektakularna zmiana w kolorze. Trzeba czekaæ cierpliwie, choæ wiem z do¶wiadczenia, ¿e jest to ciê¿kie. Ewentualnie, ¿eby nie niszczyæ tak w³osków mo¿e warto kupiæ szampon koloryzuj±cy? Taki do paru zmyæ. A po trzech/czterech tygodniach na³o¿yæ farbê, ¿eby zakryæ na dobre ¿ó³ty kolor. Edytowane przez hope1989 Czas edycji: 2013-03-18 o 18:48 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 358
|
Je¿eli wyjdzie mi ¿ó³ty kolor to u¿ywam fioletowej p³ukanki z Delii i te¿ daje radê
Moja niegdysiejsza fryzjerka da³a mi kiedy¶ rade, ze takie p³ukanki nale¿y stosowaæ przed zastosowaniem od¿ywki - ale ja sama ró¿nicy nie zauwa¿y³am. Natomiast nie wiem czy stosowanie jej co mycie jest dobrym pomys³em. Kiedy¶ tak robi³am, a kiedy j± odstawi³am, bo zauwa¿y³am lekko niebieskie pasma na g³owie, to utrzymywa³y siê jeszcze kilka myæ
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 283
|
W sytuacji kryzysowej- ¿ó³ty kolor szampon Joanny stosujê po wstêpnym myciu zwyk³ym szamponem i przed od¿ywk±. Tak¿e rada mojej fryzjerki
![]() Ca³y czas nie mo¿na u¿ywaæ takich p³ukanek, bo mog± przesuszyæ w³osy. Awaryjnie u¿ywam co drugie mycie. |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 208
|
Pomóc mo¿e te¿ fioletowy szampon ale na mnie jako¶ takie szampony nie dzia³a³y. W³a¶ciwie dawa³y efekt przeciwny do zamierzonego.
Mo¿e byæ szampon fioletowy Joanna Proffesional, mo¿e byæ dro¿szy Biosilk silver... |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 241
|
A mo¿e wypróbowa³aby¶ szamponetki Palette Mro¼ny Blond 0? Ona jest fioletowa, wiêc powinna przygasiæ ¿ó³æ.
Albo ta maseczka Mariona do blondu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rbowanych.html
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 444
|
Ja polecam szampon Joanna, ten drogeryjny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch.html&next=1
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 358
|
Odp: Dot.: ¿ó³te w³osy ! ! pomocy
Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e p³ukanki daj± znacznie lepsze efekty, chocia¿ bez w±tpienia trudniejsze w stosowaniu. Maj± tyle pigmentu, ¿e ³atwo przes±dziæ, wiêc na pocz±tku trzeba uwa¿aæ dopóki nie odkryje siê jakie proporcje s± dla nas dobre. Tapniête z mojego HTC ONE V |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 87
|
Cytat:
trzeba ostro¿nie dawkowaæ
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

no ale z natury mam ciemny blond no to odrosty wysz³y ¿ó³to-pomarañczowe ;p no i co teraz? ;D czy jeszcze raz zafarbowaæ w³osy t± sam± farb± ? i czy pokryje te odrosty i czy kolor w³osów nie bedzie inny ? czy jakies pasemka zrobic innym blondem ? co o tym myslice ? z góry dzieki za pomoc 

i jak robie p³ukanke to s± buro buro bure

dzis wyprobuje szary balsam, tzn. sam balsam jest fioletowy, ale na wlosach staje sie szary